Byta batteri i MacBook Pro

Hur byter jag batteriet i MacBook Pro?

Batteriet i MacBook Pro är en förbrukningsvara, vilket innebär att du måste byta ut det när det är förbrukat.   Du kan köpa ett batteri direkt från Apple.  I batteriets pris ingår installation av det nya batteriet samt miljövänlig kassering av det förbrukade batteriet.

Vilka MacBook Pro-modeller kräver batteribytesservice?

Samtliga MacBook Pro-modeller med inbyggda batterier från 2009 kräver batteribytesservice.

Hur mycket kostar det att byta ut ett batteri?

Priset på batteribytet beror på region. Du kan byta batteri hos en lokal Apple-auktoriserad servicepartner. Priserna kan variera.

Kommer informationen i min MacBook Pro att bevaras?

Informationen på hårddisken eller SSD-disken ska inte påverkas när batteriet byts ut.  Det är dock en god idé att ändå säkerhetskopiera informationen på datorn innan du lämnar in den på service.  Apple ansvarar inte för skador på eller förlust av program eller information på din MacBook Pro.   Läs Apples reparationsvillkor för mer information om detta. Du bör säkerhetskopiera informationen regelbundet.

Hur lång tid tar det att byta batteri?

Tiden för batteribytet beror på var bytet utförs och om det finns ett nytt batteri på lager.  I allmänhet gäller följande bytestider:

Apple-auktoriserade servicepartners
Kontakta en Apple-auktoriserad servicepartner i din region för att få exakt leveranstid.

Vilken garanti gäller för MacBook Pro-batteriet?

Apple ger garanti mot tillverkningsfel under ett år efter inköpsdatum.

Ger Apple någon garanti på ett utbytesbatteri som installeras vid service som utförs då garantin har gått ut?

Apple erbjuder en garanti mot maskinvarufel på utbytesbatteriet som gäller i ett år från servicedatumet.  Kom ihåg att batteriet är en förbrukningsvara och att batteriets förmåga att hålla den elektriska laddningen försämras efter en tid av normal användning.  Ett utbytesbatteri med försämrad förmåga att hålla den elektriska laddningen på grund av normal användning omfattas inte av garantin.