Gemaakt voor wat je elke dag doet. En hoe je dat beleeft.

iPad is voorzien van krachtige features die ondersteuning bieden bij zien, horen, lezen, schrijven, leren, en bij motorische vaardigheden. Alles gaat nog makkelijker. Dus doe wat je wilt, wanneer je maar wilt.

Made for iPhone-gehoorapparaten en ‑geluidsprocessors

Made for iPhone-gehoor­apparaten

Apple heeft nauw samengewerkt met toon­aangevende fabrikanten om speciale gehoor­apparaten en geluids­processors voor iPhone en iPad te ontwikkelen. Deze geavanceerde gehoor­apparaten hebben een uitstekende geluids­kwaliteit en bieden allerlei handige features. En ze zijn net zo eenvoudig in gebruik als elk ander Bluetooth-apparaat. Als je drie keer de thuisknop indrukt, heb je snel toegang tot de features en instellingen van je gekoppelde gehoor­apparaat. Zo kun je de batterij­status bekijken of het volume aanpassen van het linker- of rechterkanaal, of van allebei tegelijk. En snel je vooraf gedefinieerde omgevings­instellingen activeren. Bijvoorbeeld als je naar buiten loopt of een rumoerig restaurant binnenstapt. Hiervoor heb je dus geen extra apparaat meer nodig.

Made for iPhone-gehoor­apparaten

Verbeterd Live luisteren met Made for iPhone-gehoorapparaten en AirPods

Een gesprek voeren in een rumoerige omgeving wordt makkelijker met een Made for iPhone-gehoorapparaat of ‑geluidsprocessor en nu ook met AirPods. Je schakelt gewoon de functie ‘Live luisteren’ in en verplaatst je iPad naar de mensen met wie je in gesprek bent.1 ‘Live luisteren’ gebruikt de microfoon om beter te kunnen horen wat er gezegd wordt.

Typ vragen aan Siri

Siri kan je helpen bij de dagelijkse dingen.2 Als je liever typt, kun je de modus ‘Typ naar Siri’ instellen. Je kunt ook het schermtoetsenbord gebruiken om iets te vragen, herinneringen in te stellen of commando’s te geven.

FaceTime

FaceTime op iPad

Elk gebaar en elke gezichts­uitdrukking komt in beeld, van een opgetrokken wenkbrauw tot een brede grijns. Dankzij de hoge beeld­kwaliteit en -snelheid is FaceTime een ideaal communicatie­middel voor mensen die gebaren­taal gebruiken. En omdat Mac, iPhone, iPad en iPod touch allemaal met FaceTime zijn uitgerust, kun je gesprekken voeren met iOS- en macOS-gebruikers aan de andere kant van de straat, of aan de andere kant van de wereld.3

iMessage-berichten

Via iMessage kun je hele gesprekken voeren zonder dat je één woord hoeft te zeggen of horen. Het aantal berichten dat je naar een iPhone, iPad, iPod touch, Apple Watch of Mac kunt sturen, is onbeperkt. Als je iets in de hele groep wilt gooien, verstuur je een groepsbericht. Op deze manier kun je ook foto’s, video’s, locaties, links of een smiley met anderen delen.4

FaceTime op iPad

Bijschriften voor spraak en geluiden

Bij films en podcasts kun je bijschriften voor spraak en geluiden laten weergeven. Een CC-symbool bij koop- of huurfilms in de iTunes Store of bij podcasts in iTunes U betekent dat er bijschriften beschikbaar zijn. De titels kun je direct downloaden op je iPad en onderweg afspelen. iOS ondersteunt ook ondertiteling. Je kunt bijschriften zelfs aanpassen met behulp van verschillende stijlen en letter­typen. Zo kun je bijvoorbeeld een grotere stijl met een rand kiezen, zodat de tekst beter leesbaar is. Gebruikers van VoiceOver die doof en blind zijn, kunnen via hun braille­leesregels beschikken over iPad-ondertitels en bijschriften voor spraak en geluiden.

Monogeluid

Als je een koptelefoon op hebt, mis je misschien een deel van het geluid als je aan één oor doof of slecht­horend bent. Stereo-opnamen hebben namelijk vaak een apart geluids­spoor voor links en rechts. iOS biedt je de optie om beide audio­kanalen in beide oren te horen en om het volume aan één kant hoger in te stellen. Zo hoef je geen enkele noot te missen van een concert en geen enkel woord van een audioboek.

Informatiebronnen

Support

Handleidingen

Toegankelijk­heids­features inschakelen op iPad.

    1. Tik in het beginscherm op Instellingen en kies Algemeen.
    2. Selecteer Toegankelijk­heid.
    3. Schakel vervolgens de features in die je wilt gebruiken.