iPad is voorzien van krachtige features waarmee mensen die doof of slecht­horend zijn makkelijker kunnen doen wat ze leuk vinden. Zo kun je met FaceTime moeiteloos communiceren in gebarentaal dankzij het scherpe en heldere scherm. Met Made for iPhone-gehoor­apparaten, geluidsprocessors en AirPods geniet je van uitstekende geluids­kwaliteit en instellingen die je precies kunt definiëren op basis van je omgeving en je locatie. In de modus ‘Typ naar Siri’ kun je snel vragen stellen, herinneringen instellen en commando’s geven om alledaagse klusjes op te knappen.

Made for iPhone-gehoorapparaten Ontworpen om gewoon te werken. Hoe je dag er ook uitziet.

Made for iPhone-gehoorapparaten

Apple heeft nauw samengewerkt met toonaangevende fabrikanten om speciale gehoorapparaten en geluidsprocessors voor iPhone en iPad te ontwikkelen. Deze geavanceerde gehoorapparaten hebben een uitstekende geluidskwaliteit en bieden allerlei handige features. En ze zijn net zo eenvoudig in gebruik als elk ander Bluetooth-apparaat. Als je drie keer de thuisknop indrukt, heb je snel toegang tot de features en instellingen van je gekoppelde gehoorapparaat. Zo kun je de batterijstatus bekijken of het volume aanpassen van het linker- of rechterkanaal, of van allebei tegelijk. En snel je vooraf gedefinieerde omgevingsinstellingen activeren. Bijvoorbeeld als je naar buiten loopt of een rumoerig restaurant binnenstapt. Hiervoor heb je dus geen extra apparaat meer nodig.

Made for iPhone-gehoorapparaten

Live luisteren Filter de ruis weg en luister naar wat er belangrijk is.

Een gesprek voeren in een rumoerige omgeving wordt makkelijker met een Made for iPhone-gehoorapparaat of ‑geluidsprocessor en nu ook met AirPods. Je schakelt gewoon de functie ‘Live luisteren’ in en verplaatst je iPad naar de mensen met wie je in gesprek bent.¹ ‘Live luisteren’ gebruikt de microfoon om beter te kunnen horen wat er gezegd wordt.

Typ naar Siri Je digitale assistent staat klaar. Typen maar.

Siri kan je helpen bij de dagelijkse dingen.2 Als je liever typt, kun je de modus ‘Typ naar Siri’ instellen. Je kunt ook het schermtoetsenbord gebruiken om iets te vragen, herinneringen in te stellen of commando’s te geven.

FaceTime Zeg het met gebaren. Dichtbij of over de hele wereld.

FaceTime op iPad

Elk gebaar en elke gezichtsuitdrukking komt in beeld, van een opgetrokken wenkbrauw tot een brede grijns. Dankzij de hoge beeldkwaliteit en -snelheid is FaceTime een ideaal communicatiemiddel voor mensen die gebarentaal gebruiken. En omdat Mac, iPhone, iPad en iPod touch allemaal met FaceTime zijn uitgerust, kun je gesprekken voeren met iOS- en macOS-gebruikers aan de andere kant van de straat, of aan de andere kant van de wereld.3

iMessage Chat met tekst, foto’s, smileys en meer.

Via iMessage kun je hele gesprekken voeren zonder dat je één woord hoeft te zeggen of te horen. Het aantal berichten dat je naar een iPhone, iPad, iPod touch, Apple Watch of Mac kunt sturen, is onbeperkt. Als je iets in de hele groep wilt gooien, verstuur je een groepsbericht. Op deze manier kun je ook foto’s, video’s, locaties, links of een smiley met anderen delen.4

FaceTime op iPad

Ondertitels Stel ondertitels voor films of podcasts in naar je eigen wensen.

Ondertitels voor spraak en geluiden op iPad

Isle of Dogs is verkrijgbaar via iTunes

Bij films en podcasts kun je ondertitels voor spraak en geluiden laten weergeven. Een CC-symbool bij koop- of huurfilms in de iTunes Store of bij podcasts in iTunes U betekent dat er ondertitels beschikbaar zijn. De titels kun je direct downloaden op je iPad en onderweg afspelen. iOS ondersteunt ook ondertiteling. Je kunt ondertitels zelfs aanpassen met behulp van verschillende stijlen en lettertypen. Zo kun je bijvoorbeeld een grotere stijl met een rand kiezen, zodat de tekst beter leesbaar is. Gebruikers van VoiceOver die doof en blind zijn, kunnen via hun brailleleesregels beschikken over iPad-ondertitels voor spraak en geluiden en ondertitels voor doven en slechthorenden..

Mono-audio Vind de balans die ideaal is voor jou.

Als je een koptelefoon op hebt, mis je misschien een deel van het geluid als je aan één oor doof of slechthorend bent. Stereo-opnamen hebben namelijk vaak een apart geluidsspoor voor links en rechts. iOS biedt je de optie om beide audiokanalen in beide oren te horen en om het volume aan één kant hoger in te stellen. Zo hoef je geen enkele noot te missen van een concert en geen enkel woord van een audioboek.

Ondertitels voor spraak en geluiden op iPad

Isle of Dogs is verkrijgbaar via iTunes

Informatiebronnen

Ondersteuning

Toegankelijkheidsondersteuning van Apple

Meer informatie

Handleidingen

iPad-handleiding (tagged html)

Meer informatie

iPad-handleiding (Apple Books)

Open in Apple Books

Toegankelijkheids­features inschakelen op iPad.

  1. Tik in het beginscherm op Instellingen en kies Algemeen.
  2. Selecteer Toegankelijkheid.
  3. Schakel vervolgens de features in die je wilt gebruiken.

Er is een iPad voor iedereen.

Shop iPad

iPad Air

Nieuw

iPad mini

Nieuw

Ontdek de ingebouwde toegankelijkheidsfeatures voor mensen met gehoorproblemen.