Even toegankelijk als persoonlijk.

Het meest persoonlijke device ter wereld is ontworpen voor iedereen. Dus iemand die blind is, kan groepsselfies maken. Iemand die doof is, kan vanuit het buitenland zijn moeder bellen. En iemand die een hoge dwarslaesie heeft, kan sms’en met zijn vrienden.

Made for iPhone-gehoorapparaten

Apple heeft nauw samengewerkt met toon­aangevende fabrikanten om speciale gehoor­apparaten te ontwikkelen. Deze geavanceerde gehoor­apparaten hebben een uitstekende geluids­kwaliteit en bieden allerlei handige features. En ze zijn net zo eenvoudig in gebruik als elk ander Bluetooth-apparaat. Als je drie keer de thuisknop indrukt, heb je snel toegang tot de features en instellingen van je gekoppelde gehoor­apparaat. Zo kun je de batterijstatus bekijken of het volume aanpassen van het linker- of rechterkanaal, of van allebei tegelijk. En snel je vooraf gedefinieerde omgevings­instellingen activeren. Bijvoorbeeld als je naar buiten loopt of een rumoerig restaurant binnenstapt. Hiervoor heb je dus geen extra apparaat meer nodig.

Live luisteren met Made for iPhone-gehoorapparaten

Made for iPhone-gehoorapparaten kunnen het makkelijker voor je maken om gesprekken te voeren in rumoerige omgevingen. Je schakelt simpelweg de functie ‘Live luisteren’ in en verplaatst je iPhone naar de mensen met wie je in gesprek bent.1 ‘Live luisteren’ gebruikt de microfoon om beter te kunnen horen wat er gezegd wordt.

Monogeluid

Als je een koptelefoon op hebt, mis je misschien een deel van het geluid als je aan één oor doof of slechthorend bent. Stereo-opnamen hebben namelijk vaak een apart geluids­spoor voor links en rechts. iOS biedt je de optie om beide audio­kanalen in beide oren te horen en om het volume aan één kant hoger in te stellen. Zo hoef je geen enkele noot te missen van een concert en geen enkel woord van een audioboek.

Zichtbare waarschuwingen en trilfunctie

Je krijgt van je iPhone een duidelijk signaal als iets je aandacht vereist. Je kunt zowel een visuele waarschuwing als de trilfunctie instellen voor inkomende telefoon- en FaceTime-gesprekken, sms’jes, nieuwe en verzonden mails en activiteiten in je agenda. Bij inkomende gesprekken en meldingen kun je een ledflits laten weergeven. Of bij inkomende gesprekken een foto van de beller laten weergeven. Voor de trilfunctie kun je kiezen uit verschillende trilpatronen, of je kunt een eigen patroon maken.

FaceTime

Elk gebaar en elke gezichts­uitdrukking komt in beeld, van een opgetrokken wenkbrauw tot een brede grijns. Dankzij de hoge beeldkwaliteit en ‑snelheid is FaceTime een ideaal communicatie­middel voor mensen die gebarentaal gebruiken. En omdat Mac, iPhone, iPad en iPod touch allemaal met FaceTime zijn uitgerust, kun je gesprekken voeren met iOS- en macOS-gebruikers aan de andere kant van de straat, of aan de andere kant van de wereld.2

iMessage-berichten

Via iMessage kun je hele gesprekken voeren zonder dat je één woord hoeft te zeggen of te horen. Het aantal berichten dat je naar een iPhone, iPad, iPod touch, Apple Watch of Mac kunt sturen, is onbeperkt. Als je iets in de hele groep wilt gooien, verstuur je een groepsbericht. Op deze manier kun je ook foto’s, video’s, locaties, links of een smiley met anderen delen.3

Bijschriften voor spraak en geluiden

Bij films en podcasts kun je bijschriften voor spraak en geluiden laten weergeven.4 Een CC-symbool bij koop- of huurfilms in de iTunes Store of bij podcasts in iTunes U betekent dat er bijschriften beschikbaar zijn. De titels kun je direct downloaden op je iPhone en onderweg afspelen. iOS ondersteunt ook ondertiteling. Je kunt zelfs de stijl en het lettertype van de tekst aanpassen.

Informatiebronnen

Support

Handleidingen

Ontdek de ingebouwde toegankelijkheidsfeatures voor mensen met gehoorproblemen.