Met iPhone blijf je betrokken bij het gesprek, ook als je doof of slechthorend bent. Voer TTY-gesprekken zonder dat je daarvoor speciale hardware nodig hebt. Met Made for iPhone-gehoor­apparaten kun je de geluids­instellingen eenvoudig op je locatie afstemmen. En met Live luisteren wordt het makkelijker om een gesprek te voeren in een rumoerige omgeving.

Made for iPhone-gehoorapparaten Ontworpen om gewoon te werken. Hoe je dag er ook uitziet.

Made for iPhone-gehoor­apparaten

Apple heeft nauw samengewerkt met toon­aangevende fabrikanten om speciale gehoor­apparaten en geluids­processors voor iPhone en iPad te ontwikkelen. Deze geavanceerde gehoor­apparaten hebben een uitstekende geluids­kwaliteit en bieden allerlei handige features. En ze zijn net zo eenvoudig in gebruik als elk ander Bluetooth-apparaat. Als je drie keer de thuisknop indrukt, heb je snel toegang tot de features en instellingen van je gekoppelde gehoor­apparaat. Zo kun je de batterij­status bekijken of het volume aanpassen van het linker- of rechterkanaal, of van allebei tegelijk. En snel je vooraf gedefinieerde omgevings­instellingen activeren. Bijvoorbeeld als je naar buiten loopt of een rumoerig restaurant binnenstapt. Hiervoor heb je dus geen extra apparaat meer nodig.

Made for iPhone-gehoor­apparaten

Live luisteren Filter de ruis weg en luister naar wat er belangrijk is.

Een gesprek voeren in een rumoerige omgeving wordt makkelijker met een gehoor­apparaat of geluidsprocessor met het Made for iPhone-keurmerk, en nu ook met AirPods. Je schakelt simpelweg de functie ‘Live luisteren’ in en verplaatst je iPhone naar de mensen met wie je in gesprek bent.¹ ‘Live luisteren’ gebruikt de microfoon om beter te kunnen horen wat er gezegd wordt.

Mono-audio Vind de balans die ideaal is voor jou.

Als je een koptelefoon op hebt, mis je misschien een deel van het geluid als je aan één oor doof of slecht­horend bent. Stereo-opnamen hebben namelijk vaak een apart geluids­spoor voor links en rechts. iOS biedt je de optie om beide audio­kanalen in beide oren te horen en om het volume aan één kant hoger in te stellen. Zo hoef je geen enkele noot te missen van een concert en geen enkel woord van een audioboek.

TTY-software Voer TTY-gesprekken rechtstreeks vanaf je iPhone.

Je kunt TTY-gesprekken voeren met je iPhone zonder dat je daarvoor speciale TTY-hardware nodig hebt. Transcripties van TTY-gesprekken worden bewaard in de gespreks­geschiedenis van de Telefoon-app. En er is zelfs een speciaal toetsenbord met sneltoetsen voor veelgebruikte commando’s als ‘GA’ en ‘SK’.

Zichtbare waarschuwingen en trilfunctie Zie je meldingen. Of voel ze.

Je krijgt van je iPhone een duidelijk signaal als iets je aandacht vereist. Je kunt zowel een visuele waarschuwing als de trilfunctie instellen voor inkomende telefoon- en FaceTime-gesprekken, sms’jes, nieuwe en verzonden mails, en activiteiten in je agenda. Bij inkomende gesprekken en meldingen kun je een ledflits laten weergeven. Of bij inkomende gesprekken een foto van de beller. Voor de trilfunctie kun je kiezen uit verschillende trilpatronen, of je kunt een eigen patroon maken.

Siri Je digitale assistent staat klaar. Typen maar.

‘Typ naar Siri’ op iPhone

Siri kan je helpen bij de dagelijkse dingen.² En vanaf iOS 11 kun je de modus ‘Typ vragen aan Siri’ instellen. Via het scherm­toetsen­bord kun je onder andere vragen stellen, herinneringen instellen of commando’s geven.

‘Typ naar Siri’ op iPhone

FaceTime Zeg het met gebaren. Dichtbij of over de hele wereld.

FaceTime op iPhone

Elk gebaar en elke gezichts­uitdrukking komt in beeld, van een opgetrokken wenkbrauw tot een brede grijns. Dankzij de hoge beeld­kwaliteit en -snelheid is FaceTime een ideaal communicatie­middel voor mensen die gebaren­taal gebruiken. En omdat Mac, iPhone, iPad en iPod touch allemaal met FaceTime zijn uitgerust, kun je gesprekken voeren met iOS- en macOS-gebruikers aan de andere kant van de straat, of aan de andere kant van de wereld.³

iMessage Chat met tekst, foto’s, smileys en meer.

Via iMessage kun je hele gesprekken voeren zonder dat je één woord hoeft te zeggen of te horen. Het aantal berichten dat je naar een iPhone, iPad, iPod touch, Apple Watch of Mac kunt sturen, is onbeperkt. Als je iets in de hele groep wilt gooien, verstuur je een groepsbericht. Op deze manier kun je ook foto’s, video’s, locaties, links of een smiley met anderen delen.⁴

FaceTime op iPhone

Ondertitels Stel ondertitels voor films of podcasts in naar je eigen wensen.

Ondertitels voor spraak en geluiden op iPhone

Isle of Dogs is verkrijgbaar via iTunes

Bij films en podcasts kun je ondertitels voor spraak en geluiden laten weergeven. Een CC-symbool bij koop- of huurfilms in de iTunes Store of bij podcasts in iTunes U betekent dat er ondertitels beschikbaar zijn. De titels kun je direct downloaden op je iPhone en onderweg afspelen. iOS ondersteunt ook ondertiteling. Je kunt ondertitels zelfs aanpassen met behulp van verschillende stijlen en letter­typen. Zo kun je bijvoorbeeld een grotere stijl met een rand kiezen, zodat de tekst beter leesbaar is. Gebruikers van VoiceOver die doof en blind zijn, kunnen via hun braille­leesregels beschikken over iPhone-ondertitels voor spraak en geluiden en ondertitels voor doven en slechthorenden.

Ondertitels voor spraak en geluiden op iPhone

Isle of Dogs is verkrijgbaar via iTunes

Informatiebronnen

Ondersteuning

Toegankelijk­heidsondersteuning van Apple

Meer informatie

Handleidingen

iPhone-handleiding (tagged html)

Meer informatie

iPhone-handleiding (Apple Books)

Open in Apple Books

Toegankelijk­heids­features inschakelen op iPhone.

  1. Tik in het begin­scherm op Instellingen en kies Algemeen.
  2. Selecteer Toegankelijk­heid.
  3. Schakel vervolgens de features in die je wilt gebruiken.

Er is een iPhone voor iedereen.

Shop iPhone

Nieuw

Nieuw

Ontdek de ingebouwde toegankelijkheids­features voor mensen met gehoorproblemen.