Het krachtigste gereedschap voor creatieve geesten.

Een video bewerken zonder muis of trackpad. Een presentatie maken zonder het scherm te kunnen zien. Of belangrijke bestanden zoeken voor je volgende project, alleen met je stem. Mac is er voor iedereen. En iedereen kan er fantastische dingen mee maken.

FaceTime

Met FaceTime kunnen mensen die gebaren­taal gebruiken moeiteloos communiceren. Dankzij de hoge beeld­kwaliteit en ‑ nelheid zie je elk gebaar, elke beweging en elke gelaats­uitdrukking. En omdat Mac, iPhone, iPad en iPod touch allemaal met FaceTime zijn uitgerust, kun je gesprekken voeren met iOS- en macOS-gebruikers aan de andere kant van de straat, of aan de andere kant van de wereld.1

Berichten met iMessage

Via iMessage kun je hele gesprekken voeren zonder dat je één woord hoeft te zeggen of te horen. Het aantal berichten dat je naar een iPhone, iPad, iPod touch, Apple Watch of Mac kunt sturen, is onbeperkt. Als je iets in de hele groep wilt gooien, verstuur je een groepsbericht. Op deze manier kun je ook foto’s, video’s, locaties, links of een smiley met anderen delen.2

Bijschriften voor spraak en geluiden

Bij films, video’s en podcasts kun je bijschriften voor spraak en geluiden laten weergeven. Deze feature is beschikbaar in macOS-apps als iTunes en QuickTime. Een klein CC‑symbool bij koop- of huurfilms in de iTunes Store of bij podcasts in iTunes U betekent dat er bijschriften beschikbaar zijn. Je kunt zelfs de stijl en het letter­type van de tekst aanpassen.

Monogeluid

Als je een koptelefoon op hebt, mis je misschien een deel van het geluid als je aan één oor doof of slechthorend bent. Stereo-opnamen hebben namelijk vaak een apart geluids­spoor voor links en rechts. macOS biedt je de optie om beide audio­kanalen in beide oren te horen en om het volume aan één kant hoger in te stellen. Zo hoef je geen enkele noot te missen van een concert en geen enkel woord van een audioboek.

Schermflits

Als een app je aandacht vraagt, klinkt er geen geluids­signaal, maar zie je het scherm even flitsen. Deze schermflits werkt automatisch in elke app die gebruikmaakt van het systeem­signaal. Je hoeft dit dus maar één keer in te stellen.

Informatiebronnen

Support

Toegankelijkheidsondersteuning van Apple

Er zijn uitgebreide handleidingen en support-artikelen over de toegankelijkheidsfeatures in Apple producten.

Meer informatie op de pagina Toegankelijkheidsondersteuning van Apple

Ontdek de ingebouwde toegankelijkheids­features voor mensen met gehoorproblemen.