Met Apple TV speel je games en bekijk je films, allemaal zonder de afstands­bediening erbij te hoeven pakken. Bedien alles op je scherm via Schakelbediening of een Bluetooth-toetsenbord. Daarnaast kun je het Touch-oppervlak zo aanpassen dat het aansluit op jouw bedieningsstijl.

Schakel­bediening Speel games en kijk naar films. Zonder de remote te pakken.

Schakel­bediening op Apple TV

Schakel­bediening is een krachtige toegankelijkheids­technologie voor mensen met een ernstige fysieke of motorische beperking. Met behulp van Bluetooth-hardware kun je een voor een door onderdelen op het scherm navigeren en items selecteren, tikken, slepen, typen, media afspelen en meer. En met de mogelijkheid om van platform te wisselen kun je je Apple TV direct bedienen met je iPhone, iPad of Mac zonder voor elk nieuw device schakelaars in te stellen.1

Bluetooth-toetsen­bord Navigeer sneller door Apple TV met een toetsenbord.

Als alternatief voor bewegingen of Schakel­bediening kun je een Bluetooth-toetsen­bord gebruiken om Apple TV te bedienen en tekst in te voeren.2

Schakel­bediening op Apple TV

Dicteren Praat waar je zou typen.

Gebruik de dicteerfunctie als je met je stem tekst wilt invoeren in een zoekveld of als je ergens wilt aanmelden met je gebruikersnaam en wachtwoord.

Gevoeligheid van Touch-oppervlak Pas je remote aan je eigen wensen aan.

Pas het Touchpad van de Apple TV Remote aan op je eigen motoriek. Zet de tracking­snelheid op ‘Snel’ om met een kleinere beweging van je duim een grotere beweging op het scherm te maken. Of juist op ‘Traag’, zodat de aanwijzer minder ver uitschiet als je een grote beweging maakt.

Informatiebronnen

Ondersteuning

Toegankelijk­heids­ondersteuning van Apple

Meer informatie

Handleidingen

Apple TV-handleiding (tagged html)

Meer informatie

Toegankelijk­heids­features inschakelen op Apple TV.

  1. Open Instellingen en kies Algemeen.
  2. Selecteer Toegankelijk­heid.
  3. Schakel vervolgens de features in die je wilt gebruiken.

Shop Apple TV.

Apple TV 4K

Apple TV HD

Ontdek de ingebouwde toegankelijkheids­features voor mobiliteit.