Apple Watch herkent alle manieren waarop je beweegt.

Apple Watch houdt je dagelijkse activiteiten bij, meet je sport­prestaties en moedigt gezonde gewoontes aan. En omdat Apple Watch ontwikkeld is vanuit het oogpunt van toegankelijkheid, krijg je nauwkeurige fitness­gegevens ongeacht hoe je beweegt, voel je een subtiel tikje als het tijd is om naar een vergadering te gaan, of hoor je een voorgelezen tekstbericht.

Activiteit-app

Activiteit-app op Apple Watch

De Activiteit-app op Apple Watch laat je dagelijkse activiteit zien met behulp van drie ringen die elke dag gesloten moeten worden. Voor rolstoel­gebruikers heten de ringen Rollen, Trainen en Bewegen. Als vervanging van de Staan-ring moedigt de Rollen-ring je aan om elk uur even te rollen of te strekken. Voor de Trainen- en Bewegen-doelen meet Activiteit duw­bewegingen, zodat actieve calorieën nauw­keuriger berekend worden. De ingebouwde sensoren zijn geconfigureerd voor verschillende soorten opper­vlakken en overgangs­momenten, zoals een verplaatsing van een rolstoel naar een bureau­stoel of naar een auto.

Activiteit-app op Apple Watch

Work-out-app

Work-out-app op Apple Watch

Met de Work-out-app kun je nauw­keurig je bewegingen tijdens bepaalde trainingen meten, en specifieke doelen instellen op basis van tijd, afstand of calorieën. Voor rolstoel­gebruikers zijn er twee unieke trainingen: ‘Buiten rolstoel­rijden in rustig tempo’ en ‘Buiten rolstoel­rijden in snel tempo’. Je hoeft alleen je training te kiezen en Apple Watch schakelt de juiste sensoren in.

Work-out-app op Apple Watch

Verbeterd Siri

Siri-wijzerplaat op Apple Watch

Op Apple Watch Series 3 en Series 4 kun je Siri vragen een herinnering in te stellen, een agenda-uitnodiging te versturen of een stapsgewijze route­beschrijving te laten horen.* De vernieuwde Siri-wijzerplaat is nu nog behulpzamer. Op basis van je gewoontes, je locatie en het tijdstip waarop je bepaalde apps gebruikt, krijg je handige proactieve suggesties. Snel je reistijd bekijken in Kaarten, de verwarming thuis wat hoger zetten, een work‑out, podcast of playlist starten – je krijgt er een snelle optie voor, precies waar en wanneer het nodig is. Je kunt zelfs complete opdrachten­­­reeksen maken. Met een zelf ingestelde zin, zoals “Naar huis”, laat je dan een hele reeks handelingen tegelijk uitvoeren zonder dat je elke app apart hoeft te openen.

Siri-wijzerplaat op Apple Watch

Kliksnelheid aanpassen

Kliksnelheid aanpassen op Apple Watch

Je kunt de kliksnelheid aanpassen, zodat je je eigen tempo kunt instellen voor het tweemaal of driemaal klikken op de knop aan de zijkant. Zo krijg je meer tijd om apps en features te openen.

Kliksnelheid aanpassen op Apple Watch

Informatiebronnen

Support

Handleidingen

Apple Watch-handleiding (Apple Books)

Open de Apple Watch-handleiding in Apple Books

Informatie voor ontwikkelaars

Apple en toegankelijkheid voor ontwikkelaars

Informatie voor ontwikkelaars die hun apps toegankelijker willen maken.

Meer informatie over toegankelijkheid voor ontwikkelaars

Toegankelijk­heids­features inschakelen op Apple Watch.

 • Op Apple Watch

  1. Open Instellingen.
  2. Kies Algemeen en vervolgens Toegankelijk­heid.
  3. Schakel vervolgens de features in die je wilt gebruiken.
 • Op iPhone

  1. Open Watch.
  2. Op het tabblad Mijn Watch kies je Algemeen en vervolgens Toegankelijkheid.
  3. Schakel vervolgens de features in die je wilt gebruiken.