Apple Watch herkent alle manieren waarop je beweegt.

Apple Watch houdt je dagelijkse activiteiten bij, meet je sportprestaties en moedigt gezonde gewoontes aan. En omdat Apple Watch ontwikkeld is vanuit het oogpunt van toegankelijkheid, krijg je nauwkeurige fitnessgegevens ongeacht hoe je beweegt, voel je een subtiel tikje als het tijd is om naar een vergadering te gaan, of hoor je een voorgelezen tekstbericht.

Verbeterd VoiceOver

VoiceOver is een schermlezer die gebruikmaakt van de speaker van je Apple Watch. Je bedient deze feature met je vingers en hoort alles wat er op het scherm gebeurt. Zelfs als je het niet kunt zien, helpt VoiceOver je met navigeren. De schermlezer werkt met alle ingebouwde apps en is beschikbaar in meer dan 35 talen. En als je ‘Voelbare tijd’ inschakelt, laat de Taptic Engine je met een reeks duidelijke tikjes voelen hoe laat het is. Je tikt twee keer om de uren en minuten te voelen, of drie keer met één vinger om alleen de minuten te voelen. Je kunt uit drie voelbare stijlen kiezen: cijfers, kort of morsecode.

Lettertypen aanpassen

Schakel ‘Grotere dynamische tekst’ in en maak de letters in bepaalde Apple Watch-apps, waaronder Mail, Berichten en Instellingen, makkelijker leesbaar. Je kunt de leesbaarheid ook verbeteren door de tekst in ingebouwde apps vet te maken.

Zoomen

Inzoomen op je content is eenvoudig als je de Digital Crown gebruikt om per rij over het scherm te navigeren. Met de zoomfunctie kun je tot maximaal 15 keer vergroten. Zo kun je optimaal genieten van alles wat Apple Watch je te bieden heeft.

Grijstinten

Als het voor jou makkelijker is om het scherm zonder kleuren te bekijken, kun je in Apple Watch grijstinten inschakelen. Je filter wordt overal toegepast, dus je ziet ook grijstinten op het beginscherm en in apps.

Extra grote wijzerplaat

Op Apple Watch kun je kiezen uit een groot aantal wijzerplaten, die je naar wens kunt aanpassen. Een van de wijzerplaten heeft cijfers die het hele scherm innemen zodat het gemakkelijker wordt om te zien hoe laat het is.

Transparantie verminderen

Voor bepaalde functies, waaronder meldingen, Siri en Snelle blik, kun je het schermcontrast verhogen door de achtergrond minder transparant te maken.

Aan/uit-labels

Om gemakkelijker te kunnen zien of een instelling aan of uit staat, kan Apple Watch een extra label weergeven op de aan/uit-knop.

Verminder beweging

Als je de optie voor minder beweging activeert, verklein je de beweeglijkheid van bepaalde elementen, zoals de symbolen op het beginscherm. Ook worden de bewegingen die je maakt om te navigeren directer opgevolgd.

Informatiebronnen

Support

Handleidingen

Informatie

AppleVis.com

Een forum voor blinde en slechtziende gebruikers van Apple producten.

Meer informatie over AppleVis.com

VIPhone-discussiegroep

Sluit je aan bij een community van mensen die VoiceOver en andere Apple producten gebruiken.

Meer informatie over VIPhone Discussion List

Mac-cessibility Network

Informatie over het gebruik van Apple producten door blinden en slechtzienden.

Meer informatie over het Mac-cessibility Network

Informatie voor ontwikkelaars

Apple en toegankelijkheid voor ontwikkelaars

Informatie voor ontwikkelaars die hun apps toegankelijker willen maken.

Meer informatie over toegankelijkheid voor ontwikkelaars

Ontdek de ingebouwde toegankelijkheidsfeatures voor mensen met een visuele beperking.