Internationale succesverhalen.

Kijk hoe bedrijven overal ter wereld hun manier van werken veranderen met behulp van Apple devices en apps.

Capital One

Meer power voor je team.

Capital One zet iPhone, iPad, Mac en Apple Watch in, zodat medewerkers hun werk kunnen doen op devices waarmee ze al vertrouwd zijn. Zo kunnen ze de dienstverlening een heel andere invulling geven.

SKF

Productieprocessen transformeren.

Bij SKF maken fabrieksmedewerkers gebruik van iPhone en iPad om met collega’s te communiceren en de productie te monitoren. Samenwerken gaat zo heel eenvoudig en problemen kunnen snel worden opgelost.

British Airways

Klantbetrokkenheid verbeteren.

Servicemedewerkers bij British Airways gebruiken iPad en maatwerk‑apps om te communiceren met klanten, belangrijke vlucht- en luchthaven­informatie door te geven, reizen om te boeken en bagage te tracken.

200+British Airways gebruikt iPad, iOS en maatwerk‑apps om zijn dienstverlening te verbeteren op 200 luchthavens overal ter wereld.

Schindler

Onderhoud makkelijker gemaakt.

Monteurs van Schindler maken gebruik van iPhone om de voorraad te checken, onderdelen te bestellen en technische informatie, onderhouds­instructies, veiligheids­voorschriften en checklists te raadplegen.

17.760  mDoor gebruik van de FieldWiki-app wordt jaarlijks een stapel papier bespaard van maar liefst 17.760 meter hoog. Dat is twee keer zo hoog als de Mount Everest.

Finnpilot

Workflows optimaliseren.

Loodsen van Finnpilot gebruiken iPad om opdrachten te accepteren, belangrijke loods­informatie te ontvangen, onveilige situaties te melden en met de facturering te beginnen. Ze hebben verder geen andere devices nodig.

Queensland Police

Veiligheid voorop.

Agenten van de Queensland Police gebruiken iPads tijdens patrouilles om slimmer en veiliger beslissingen te nemen. Ze hebben nu toegang tot essentiële informatie, beoordelen risico’s, voeren zoekopdrachten uit en registreren ter plaatse overtredingen. Het gevolg is minder papierwerk en verbeterde efficiëntie.

Tokyo Metro

Operations nog efficiënter maken.

Inspecteurs van Tokyo Metro maken gebruik van iPad en iBeacon voor het opsporen, documenteren en melden van problemen. Bij hun tunnel­­controles hoeven ze dus niet meer een digitale camera, stapels formulieren en kaarten mee te sjouwen.

Meer succesverhalen.

Hoor hoe andere bedrijven iedere dag iOS gebruiken.

Volgende stappen.

Haal alles uit Apple producten door te innoveren met apps.