Apple Teacher

Apple Teacher is een gratis professioneel onderwijs­programma dat ontwikkeld is om leerkrachten te ondersteunen bij het gebruik van Apple producten voor lesgeven en leren. Als leerkracht kun je op iPad en Mac vaardigheden ontwikkelen en die direct toepassen in de klas. Daarnaast krijg je erkenning voor alle nieuwe dingen die je leert en word je beloond voor je dagelijkse inspanningen.

Ben je al lid? Log in

Een professioneel leertraject.

Wanneer je je aanmeldt voor het Apple Teacher-programma, ga je in je eigen tempo een zelfstudie volgen via het Apple Teacher Learning Center en onze Multi-Touch-basishandleidingen voor iPad en Mac.

Het programma is beschikbaar voor alle leerkrachten. Voor scholen en scholen­gemeenschappen is het een manier om hun docenten gratis professionele trainingen aan te bieden. Het maakt niet uit hoeveel ervaring je met Apple producten hebt en hoeveel devices er in de klas worden gebruikt. Apple Teacher biedt alle tools die je nodig hebt om met iPad en Mac al je leerlingen te bereiken.

Werk aan je vaardigheden.

Met behulp van de Apple Teacher-basishandleidingen leer je de eerste beginselen van lesgeven en leren met een iPad en Mac. Deze interactieve gidsen zijn zo opgezet dat er meerdere manieren zijn om je de stof eigen te maken. Ze bevatten al het materiaal en alle instructies die je nodig hebt om je eigen projecten te maken in iMovie, GarageBand, Keynote, Pages en Numbers. Je leert ook hoe je apps met elkaar kunt combineren om zo je lessen en andere onderwijsactivi­teiten op een creatieve en productieve manier in te vullen.

Bekijk de Apple Teacher-basishandleidingen

Verdien erkenning.

Als je denkt dat je er klaar voor bent, kun je de proef op de som nemen en de interactieve toetsen van het Apple Teacher Learning Center maken. Voor elke toets die je haalt, krijg je een badge. Zo houd je op een leuke manier je vorderingen bij. Wanneer je alle zes iPad- of Mac-badges hebt verzameld, mag je het officiële Apple Teacher-logo voeren. Als je als Apple Teacher nog een stapje verder wilt, kun je leren programmeren met Swift Playgrounds en hierin lesgeven.

Laat je inspireren door tips, ideeën en verhalen uit de praktijk

Andere leermogelijkheden.

Apple Store-sessies

Onze ervaren Creatives leren je van alles over iPad, Mac of Apple apps als iMovie, Keynote of GarageBand. Meld je aan voor een of meerdere sessies. Bij sommige Apple Stores zijn er ook gratis Labs voor leerkrachten en excursies op maat, die gericht zijn op een specifieke app en waarvoor je zelf het onderwerp of project kunt kiezen.

Bekijk sessies voor leerkrachten

Apple Distinguished Educators

Dit zijn doorgewinterde leerkrachten die veel ervaring hebben met het toepassen van Apple producten in het onderwijs. Ze schrijven en publiceren regelmatig Multi-Touch-boeken en cursussen in iTunes U. Je komt ze ook tegen als sprekers op vakevenementen. De ADE’s zijn het hele schooljaar elke dinsdagavond beschikbaar voor chats via Twitter. Ze beantwoorden dan vragen en delen hun ideeën, tips en ervaringen met het gebruik van Apple producten in het onderwijs.

Praat mee via #AppleEDUchat

Apple Professional Learning

Als leerkrachten via het Apple Teacher-programma de nodige kernvaardigheden onder de knie hebben, kunnen ze hun kennis verder uitdiepen met de hulp van een van onze Apple Education Trainers. Deze Specialists reiken leerkrachten wetenschappelijk onderbouwde lesmethoden aan, zodat ze het leertraject nog meer kunnen verrijken met technologie. Bel 0800 99846 als je hier meer over wilt weten.

Meer informatie