Alles wat je nodig hebt om anderen iets te leren. Aantrekkelijke apps. Meeslepende boeken. Inspirerende video’s. iPad biedt je eindeloos veel lesmateriaal. Onvoorstelbaar hoeveel kennis er in zo’n dun en licht apparaat past.

App Store. Voor elke les is wel een geschikte app te vinden.

De App Store bevat meer dan 75.000 onderwijsapps - speciaal voor iPad - over uiteenlopende onderwerpen, voor elk niveau en voor elke leerstijl.

Van taalles tot natuurkunde: we hebben het voor je.

De App Store geeft je talloze mogelijkheden om je studenten en leerlingen nieuwe dingen te leren en ze hun creativiteit te laten uiten. Laat ze de eigenschappen van magnesium onderzoeken met een interactief periodiek systeem der elementen. Help jonge kinderen leren lezen met een app waarin ze spelenderwijs woorden maken. Of ontdek een digitale tekenapp om altijd en overal zonder verf en kwasten ware kunstwerken te kunnen maken. Er zijn speciale apps om lesstof te oefenen en te overhoren. En apps voor elke manier van leren. Welk vak je ook geeft, apps helpen jou te doen waar je goed in bent: studenten of leerlingen stimuleren om op nieuwe manieren te denken.

Laat je inspireren door onze voorselectie.

We hebben het gemakkelijk voor je gemaakt om de juiste app te vinden voor elke student, elke leerling en iedere les. Zo hebben we beheerde, populaire apps voor je - gesorteerd op onderwerp en jaar - waarmee je je studenten of leerlingen gegarandeerd enthousiast maakt. Onze collectie apps voor het speciaal onderwijs is helemaal afgestemd op de behoeften van studenten en leerlingen met een beperking. Zo zijn er apps voor gebarentaal, maar ook voor het aanleren van levensvaardigheden. We hebben zelfs een verzameling gemaakt met speciale apps voor docenten. Die helpen je je werk efficiënter te doen en effectiever les te geven.

Bekijk de educatieve verzamelingen
Ga naar de apps voor docenten
iBooks. De slimme route naar goed geïnformeerde leerlingen.

Met iBooks beschik je over een keur aan materiaal om lessen in vrijwel elk vak te ondersteunen. En omdat veel boeken specifiek voor iPad zijn gemaakt, zijn ze niet alleen leuk om te lezen, maar ook een spannende interactieve belevenis.

Boeken die ze niet meer loslaten.

iBooks heeft een ongekende verzameling boeken voor in de klas. Je kunt op zoek gaan naar kinderboeken, klassieke romans, naslagwerken en studieboeken van toonaangevende uitgevers. En veel daarvan zijn gratis. Er zijn ook beheerde verzamelingen, zoals van boeken met beproefde methoden en boeken voor docenten, en zelfs boeken die andere docenten zelf hebben gemaakt. Met de iBooks-app kunnen je studenten of leerlingen de door jou geselecteerde boeken direct naar hun iPad downloaden, zodat ze altijd bij al hun boeken kunnen, hoeveel dat er ook zijn.

Bekijk iBooks-studieboeken
Boeken voor docenten

Studieboeken in een nieuw jasje.

Veel studieboeken van gerenommeerde uitgevers uit de onderwijswereld zijn speciaal gecreëerd voor iBooks, en maken dus optimaal gebruik van alle mogelijkheden van iPad. Leerlingen kunnen bijvoorbeeld een dynamische tijdbalk over het oude Egypte doorlopen, een 3D-model van een rode bloedcel ronddraaien of een interactieve toets afleggen als ze een hoofdstuk hebben doorgewerkt. Zien ze een woord dat ze niet kennen? Dan kunnen ze er met één tik een definitie van opvragen. Met één veeg kunnen ze tekst markeren of onderstrepen, snel notities toevoegen en studiekaarten gebruiken om later te bekijken. Leren wordt een multimediale, interactieve ervaring die veel verder gaat dan het stampen van droge tekst.

Meer informatie over iBooks-studieboeken
iTunes U. Boordevol heldere ideeën.

iTunes U is de afdeling binnen iTunes met uitsluitend educatief materiaal. Hier vind je talloze leermiddelen, zoals colleges, video’s, boeken en nog veel meer. Helemaal gratis.

Materiaal van de beste instellingen.

iTunes U is een voortdurend groeiende verzameling onderwijsmaterialen van instellingen van over de hele wereld. Je vindt er meer dan 750.000 informatiebronnen over elk denkbaar onderwerp. Veel daarvan zijn geschikt om professioneel les mee te geven. Je vult je lessen gemakkelijk aan met materialen uit iTunes U. Zo kun je een fysicus van MIT uitnodigen als gastspreker, de geschiedenis zelf een verhaal laten vertellen met archieffilms van het Amerikaanse Library of Congress of een wiskundeles verduidelijken met een origami-voorbeeld uit het Asian Art Museum. In welk vak je ook lesgeeft, je vindt volop informatiebronnen waarmee je je leerlingen of studenten een dieper begrip van de materie kunt bieden.

Blader door de iTunes U-catalogus

Met een beetje hulp van je collega’s.

De iTunes U-catalogus is ook een indrukwekkende database met meer dan 5.000 iTunes U-cursussen, die zijn gepubliceerd door docenten, instructeurs en hoogleraren uit de hele wereld. Hier kun je zien hoe andere docenten het aanpakken. Je kunt door hun syllabi, lessen en cursusmateriaal bladeren om ideeën op te doen. Je kunt je ook aanmelden voor hun cursussen, zodat je op iPad kunt zien hoe ze lesgeven met behulp van video’s, digitale boeken en apps.

Meer informatie over iTunes U-cursussen Bekijk de verzameling cursussen voor het voortgezet onderwijs Volg een biologieles van de E.O. Wilson Biodiversity Foundation