Creatief met iBooks Author. Kies een sjabloon, voeg interactief materiaal toe, publiceer je werk - en zie hoe je Multi‑Touch-boeken onderwerpen voor je leerlingen tot leven brengen.

Aan de slag.

Of je nu hele labhandleidingen wilt maken of alleen iets om een les mee te illustreren, de volgende simpele stappen helpen je om aantrekkelijk materiaal te creëren met de gratis iBooks Author-software voor Mac.

Breng je ideeën in kaart.

Wil je echt slim aan de slag met iBooks Author? Kijk dan eerst eens naar je bestaande materiaal - werkbladen, presentaties, foto’s, enzovoort - en zet dit per hoofdstuk of onderdeel in mappen op je bureaublad.

Prachtig vormgegeven.

Geef dan je project meteen een professionele uitstraling met een van de vele meegeleverde sjablonen met kant-en-klare indelingen. Als je veel materiaal bij je tekst hebt, is een liggende indeling handig. Schakel ook de staande weergave in om de lezer meer mogelijkheden te bieden.

Een kwestie van slepen.

Vanuit Pages en Microsoft Word kun je materiaal gewoon naar iBooks Author slepen. Dat herkent automatisch de opmaak, zoals titels, overzichtsniveaus, alinea-indeling en stijlen. Vervolgens kun je interactieve elementen toevoegen.

Lesmateriaal komt tot leven.

Er zijn allerlei programma’s waarmee je zelf multimediamateriaal voor iBooks Author-projecten maakt, en sites met gratis media voor gebruik in het onderwijs.

Laat je voor je projecten inspireren door de fantastische informatiebronnen hieronder.
Controleer wel even of je materiaal van derden zomaar in je boek mag opnemen.

Flickr Creative Commons

Ontdek een schat aan afbeeldingen van toonaangevende culturele instellingen en foto’s van Flickr-gebruikers van over de hele wereld.

National Geographic Maps

Maak kaarten op maat voor specifieke lessen en zet ze gratis in je boeken.

Wikimedia Commons

Maak je keuze uit het enorme aanbod aan licentievrij materiaal van allerlei professionals en amateurs.

PBS LearningMedia

Duizenden informatiebronnen voor docenten over veelvoorkomende lesonderwerpen. Gratis te downloaden en gebruiken.

SketchUp’s 3D Warehouse

Maak zelf 3D-illustraties met SketchUp of kies uit de miljoenen 3D-modellen van SketchUp’s 3D Warehouse.

Bookry

Struin door de bibliotheek met interactieve HTML5-widgets en pas ze aan met je eigen materiaal.

Apple heeft gebruiksvriendelijke software waarmee je zelf materiaal maakt dat er professioneel uitziet.

Pages

Schrijf je teksten en geef ze vorm in Pages. Als je een bestand af hebt, sleep je het naar de navigatiekolom in iBooks Author. De tekst wordt dan automatisch geplaatst.

Foto’s

Bewerk je foto’s in Foto’s en importeer ze in een iBooks Author-fotogalerie, zodat de lezers van je boek ze kunnen doorbladeren.

Keynote

Neem een nieuwe of bestaande Keynote-presentatie op in je boek en zet je ideeën kracht bij met indrukwekkende animaties en effecten.

iMovie

Als je met de mediawidget iMovie-video’s in je boek opneemt, worden die automatisch afgespeeld.

iAd Producer

Met iAd Producer maak je zelf widgets met interactieve elementen en animaties. Nadat je ze hebt opgemaakt, kun je ze naar je iBooks Author-project slepen.

GarageBand

Leg podcasts, muziek en meer vast in GarageBand en voeg ze met de mediawidget toe aan je project.

Een voorvertoning bekijken en publiceren.

Je boek is klaar en je wilt het publiceren. iBooks Author neemt je de technische kant daarvan uit handen, zodat jij je helemaal kunt richten op de inhoud.

4

Je werk promoten.

Zorg dat je boek gezien wordt in de iBooks Store: geef je boek een goede omslagafbeelding (van minimaal 72 dpi en 1400 pixels), een nauwkeurige beschrijving en een korte titel. Maak schermafdrukken met je iPad en voeg ook die toe. Vergeet ook niet de link naar je publicatie op je sociale netwerken te zetten.

Ga aan de slag met het iBooks Author-startpakket. Dat bevat stapsgewijze instructies en al het multimediamateriaal dat je nodig hebt om je eerste interactieve boek te maken.
Download gratis in iBooks

Lees meer over het gebruik van iBooks Author of download de software gratis in de Mac App Store, en je kunt aan de slag met je eigen Multi‑Touch-lesmateriaal.
Overzicht van iBooks Author (pdf)
Download iBooks Author