Bescherming

World Water Monitoring Challenge

De groei van de wereldbevolking zorgt ervoor dat ook de behoefte aan schoon water blijft toenemen. Nodig leerlingen uit om deel te nemen aan de World Water Monitoring Challenge, een internationaal programma dat aandacht vestigt op de bescherming van onze wateren. Verzamel gegevens over meren en rivieren in de buurt en onderzoek hoe problemen met de drinkwatervoorraad kunnen worden aangepakt.

Lees meer over bedreigde hulpbronnen.

Hoofdstuk 41, paragraaf 1 van Life on Earth van E.O. Wilson beschrijft de veranderingen in meren en rivieren die door mensen zijn veroorzaakt. Door onze waterbronnen continu in de gaten te houden, kunnen wetenschappers de huidige toestand ervan in kaart brengen, problemen signaleren en zien welke oplossingen op lange termijn het meest succesvol zijn.

Life on Earth, deel 7

Download gratis in iBooks

Bewustwording kweken.

De wereldwijde drinkwatervoorraad slinkt doordat steeds meer water voor landbouw en andere doeleinden wordt gebruikt. Op de website van de World Water Monitoring Challenge kun je zien hoe je aan deze uitdaging kunt deelnemen. Maak daarna met de Evernote-app een lijst met ideeën voor het plannen, ontwikkelen en promoten van een programma waarmee basisschoolkinderen in jouw regio de waterkwaliteit kunnen controleren.

World Water Monitoring Challenge

Ontdek hoe jouw gemeenschap kan meedoen

De vier meetwaarden voor de waterkwaliteit

Dit zijn de belangrijkste indicatoren die deelnemers aan de World Water Monitoring Challenge meten.

1. Temperatuur

2. pH-waarde
(zuurgraad)

3. Troebelheid
(helderheid)

4. Opgeloste
zuurstof

Beginnen met controleren.

Gebruik een sjabloon in de Pages- of ThingLink-app om een advertentie te maken waarin je basisschoolkinderen uitnodigt om mee te doen met het World Water Monitoring Challenge-programma dat je hebt ontwikkeld.

De aarde is niet alleen ons postadres, maar ook het systeem dat ons in leven houdt.

E.O. Wilson’s Life on Earth

Vier de Dag van de Aarde.

Lesmateriaal

Ga naar iTunes voor apps, boeken en meer voor de Dag van de Aarde.

De lessen aanpassen
Apple en het milieu

Ontdek wat Apple doet om van de wereld een betere plek te maken.

Meer informatie

Volgende

Apple en het onderwijs