Leren met iBooks op iPad. Multi‑Touch biedt geweldige mogelijkheden voor studieboeken op iPad - je bladert ermee door fotogalerieën, roteert 3D-objecten, navigeert of speelt video’s en geluid af met één vingerbeweging. Met iBooks gaat tekst verder dan woorden. Lezen wordt leuker dan ooit.

Niks geen droge kost. Actie! Studieboeken van nu.

De huidige generatie studenten en leerlingen is groot geworden met technologie. iPad, iPod, computers: het zijn de middelen waarmee ze de wereld benaderen. Moderne leermethoden vragen om moderne studieboeken.

Studieboeken die ze niet meer loslaten.

Een iBook-studieboek op je iPad lees je niet alleen, maar belééf je ook, dankzij de interactieve diagrammen, foto’s en video’s. In plaats van statisch beeldmateriaal ter illustratie van de tekst biedt het je afbeeldingen met interactieve bijschriften. Leerlingen en studenten kunnen 3D-objecten laten draaien of bij een toetsvraag het juiste antwoord in beeld zien verschijnen. Om een bladzijde om te slaan, hoeven ze alleen maar hun vinger onderaan over het display te laten glijden. Net zo makkelijk kunnen ze tekst markeren, notities maken, passages opzoeken en definities terugvinden in het woordenboek. En met al hun boeken op iPad hebben ze altijd alles bij zich.

Alle boeken bij de hand. In iBooks op iPad.

Studenten en leerlingen kunnen deze iBooks-studieboeken vinden in het gedeelte met studieboeken in iBooks. Ze kunnen een voorbeeld downloaden of het hele boek met één tik aanschaffen voor een fractie van de prijs van een papieren studieboek. De studieboeken die in iBooks zijn aangeschaft, verschijnen direct in hun boekenkast, naast de andere boeken. Ze krijgen zelfs een melding als uitgeverijen hun materiaal bijwerken en kunnen updates van hun studieboeken gratis downloaden.
Bekijk iBooks-studieboeken

Tekst komt tot leven. Studieboeken die meer zeggen dan woorden.

Met Multi‑Touch-fotogalerieën komen afbeeldingen in iBooks-studieboeken tot leven. Animaties spatten van de pagina’s. En 3D-objecten kunnen alle kanten op worden gedraaid. Bekijk ze in actie

3D-beelden

3D-objecten zijn met de hand aan te passen. Liever een totaalplaatje van een stel hersenen dan een doorsnede? Het is een kwestie van even aanraken. Als je een boek maakt in iBooks Author, kun je de achtergrond aanpassen, lezers de mogelijkheid geven objecten vrij te roteren of de draaibeweging juist beperken tot horizontaal of verticaal.

Interactief plaatje

Interactieve afbeeldingen zeggen meer dan duizend woorden. Bijschriften en pan- en zoommogelijkheden maken het plaatje letterlijk compleet.

Interactieve foto’s

Waarom zou je genoegen nemen met één foto op een pagina als je je lezers ook door een complete collectie interactieve foto’s en bijschriften kunt laten bladeren? Ze kunnen via de miniaturen door de collectie navigeren of de foto’s één voor één bekijken.

Niet zomaar een boek. Een studiehulpje.

Interactieve studieboeken vragen om een nieuw soort studiehulpje. Eén waarmee de student of leerling notities kan maken en inhoud nog eens terug kan lezen.

Tekst markeren en notities maken

In iBooks-studieboeken kun je je vinger gebruiken als markeerstift. Veeg gewoon over de woorden of cijfers en ze worden gemarkeerd. Als je op een gemarkeerd stuk tikt, zie je een palet verschijnen. Daarin kun je de kleuren veranderen, overschakelen op onderstrepen of snel een notitie toevoegen. In de notitieweergave staan al je notities en gemarkeerde tekst bij elkaar. Zo vind je snel iets terug of kun je direct naar een gemarkeerde passage in je boek springen.

Studiekaarten

Alle notities en markeringen verschijnen automatisch op studiekaarten. Draai ze om voor de betekenis van een term uit de woordenlijst of een notitie bij de gemarkeerde passage. Kies welke kleur markeringen je wilt bekijken en voeg automatisch woorden uit de woordenlijst toe. Wil je jezelf even goed overhoren? Hussel de studiekaarten dan door elkaar.

Studieboeken en iTunes U

Docenten kunnen iBooks-studieboeken opnemen in de cursussen die ze maken voor iTunes U. De studieboeken werken ook perfect in de iTunes U-app voor iPad. Zo hoeven studenten of leerlingen alleen maar op een titel in een opdracht te tikken om het bijbehorende boek te lezen en verschijnen de notities die ze in iBooks maken bij de andere cursusnotities in de iTunes U-app.

iBooks Author. Schrijft geschiedenis.

Met iBooks Author maken uitgevers eenvoudig fantastische iBooks-studieboeken voor iPad.

Maak zelf een interactief boek. Met een programma op je Mac.

iBooks Author is gratis software (verkrijgbaar in de Mac App Store) waarmee iedereen boeken kan maken voor iPad, compleet met afbeeldingen, filmpjes, fotogalerieën, wiskundige uitdrukkingen, Keynote-animaties, 3D-objecten en nog veel meer.
Meer informatie over iBooks Author