Apple devices zijn even makkelijk te implementeren als te gebruiken.

We willen de ervaring met Apple producten voor scholen in alle opzichten net zo eenvoudig en intuïtief laten zijn als de producten zelf. Dit begint met support van het IT-team in elk stadium van de implementatie.

Lees meer in de Implementatie­handleiding voor het onderwijs

iPad en Mac kunnen naadloos in jouw leeromgeving worden geïntegreerd.

Of je nu aan de slag gaat met een heel nieuwe implementatie of Apple devices wilt toevoegen aan je bestaande infrastructuur, iPad en Mac zijn perfect in te passen. En met ondersteuning voor Microsoft Azure Active Directory is het nog nooit zo gemakkelijk geweest om je leerlingen en leerkrachten toegang te geven tot Apple diensten voor het onderwijs. Alle apps en diensten die leerkrachten en leerlingen dagelijks gebruiken, zoals Google Drive en Microsoft Office, vind je op iPad. En met de talloze creatieve tools voor iPad hebben leerlingen alles in handen om zich het lesmateriaal eigen te maken, op hun eigen manier.

Je school voorbereiden om aan de slag te gaan.

Apple School Manager is een eenvoudige webportal waarmee IT-beheerders iPad en Mac op hun school kunnen implementeren. Op deze centrale plek kun je heel gemakkelijk de toegang tot Apple diensten regelen, devices configureren, apps en boeken downloaden, en leerkrachten alle tools in handen geven om inspirerende leerervaringen te bieden.

Lees meer over de basis­beginselen van het implementeren en hoe je met Apple School Manager aan de slag gaat.

Integreren met de systemen van je school.

Met federatieve identiteitscontrole kun je vanuit Apple School Manager heel eenvoudig iPad en Mac integreren in je bestaande omgeving met de Microsoft Azure Active Directory-accountgegevens van je school.

Toegang beheren met Azure Active Directory.

Door Apple School Manager te verbinden met Microsoft Azure Active Directory, zorg je ervoor dat iedere leerling en leerkracht automatisch Apple diensten kan gebruiken. Ze kunnen vervolgens hun bestaande Microsoft-accountgegevens gebruiken om in te loggen bij iPad, Mac, iCloud en Schoolwerk.

Zo bereid je je voor op makkelijker inloggen:

  • Controleer of je school Microsoft Azure Active Directory gebruikt.1
  • Bepaal welke schooldomeinen je met Apple School Manager wilt verbinden.
  • Configureer de verbinding met Microsoft Azure Active Directory in Apple School Manager.

Je school­informatie­systeem koppelen.

De eenvoudigste manier om roosters van leerlingen en leerkrachten in Apple School Manager te zetten is via een rechtstreekse koppeling met de roostergegevens in het school­informatiesysteem (SIS). Apple School Manager is direct te gebruiken met diverse populaire SIS-systemen, zoals SunGard, Infinite Campus en PowerSchool. En met Claris Connect kun je SIS-gegevens van Aeries, Follet Aspen en Skyward naadloos importeren.* Dan zijn de roostergegevens direct beschikbaar via Schoolwerk, Klaslokaal en Gedeelde iPad, en kunnen leerkrachten meteen met hun lessen aan de slag.

Een individuele ervaring ontwikkelen voor leerlingen en leerkrachten.

Apps veranderen iPad in een laboratorium, een filmstudio, een tijdmachine of zelfs een ruimteschip. Met Apple School Manager is het kinderspel om het klaslokaal nog vóór de eerste schooldag uit te rusten met de juiste lesmaterialen. Van de productiviteitsapps waarmee de school de dagelijkse workflows regelt en de gratis Apple apps voor werken en creëren, tot de duizenden apps in de App Store die speciaal ontwikkeld zijn voor het onderwijs.

Zodra je federatieve identiteitscontrole hebt ingesteld, kunnen leerlingen en leerkrachten met hun bestaande inloggegevens alle Apple diensten gebruiken. Zoals 200 GB aan gratis iCloud-opslag en de mogelijkheid om samen te werken via Pages, Keynote en Numbers. Leerlingen krijgen allemaal hun eigen ervaring op iPad, zelfs als ze een device delen. Leraren kunnen met Schoolwerk opdrachten uitdelen en de voortgang van leerlingen bekijken. Zo kunnen ze leerlingen gemakkelijker begeleiding op maat geven. En natuurlijk blijven hun gegevens privé en goed beveiligd.

Eenvoudig apps en boeken kopen.

Content in bulk aanschaffen voor iPad en Mac is eenvoudiger dan ooit via Apps en boeken in Apple School Manager. Je kunt content zoeken, licenties aanschaffen met volumekorting voor het onderwijs en belangrijke informatie inzien, zoals toegewezen en nog beschikbare licenties. Allemaal overzichtelijk bij elkaar op één plek. En met een MDM-oplossing stuur je content rechtstreeks naar iPads en Macs. De app-licenties zijn en blijven van de school en kunnen eenvoudig aan andere devices worden toegewezen.

Zorgvuldig geselecteerde apps aanbieden.

Als je MDM-oplossing een selfservice-portal biedt, kun je leerlingen en leerkrachten zelf extra apps laten installeren uit een selectie die vooraf door de school is goedgekeurd. Zo sluit de content die je aanbiedt niet alleen aan bij het curriculum, maar voldoet het ook aan de eisen van de school op het gebied van veiligheid en privacy.

Elke leerling erbij betrekken.

Iedereen leert op een andere manier. Onze producten zijn op die verschillende leerstijlen berekend. Ze bevatten innovatieve features voor leerlingen die ondersteuning nodig hebben bij zien, horen, lezen, schrijven, leren, of motorische vaardigheden. En IT-beheerders kunnen deze features met MDM draadloos installeren op de devices van individuele leerlingen, zodat ze er meteen op staan als ze voor het eerst inloggen.

Eenvoudig klassen aanmaken.

Leerkrachten kunnen nu via Schoolwerk beheerde Apple ID’s aanvragen. Als IT-beheerder kun je deze aanvragen inzien en goedkeuren in Apple School Manager. Zo kunnen IT-medewerkers en leerkrachten eenvoudig beheerde Apple ID’s aanmaken voor leerlingen. Schoolwerk en Klaslokaal configureren was nog nooit zo makkelijk.

Een aankoop doen is een fluitje van een cent, en het is heel eenvoudig om het materiaal bij de gewenste groepen te implementeren. Ik werk nu vanaf één centrale plek in plaats van via allerlei logins en tabbladen, en dat bespaart veel tijd.

Rory McGrath Digital Leader, New Wave Federation (VK)

Privacy op de eerste plaats.
Nooit op het tweede plan.

Ons bedrijf is er niet op gericht om inbreuk te maken op iemands privacy. Zeker niet die van schoolkinderen. We willen de verbeeldingskracht van leerlingen stimuleren. Zonder geld te verdienen aan hun gegevens. In elk Apple product zijn features voor privacy en beveiliging geïntegreerd. De devices, apps en services die we aan scholen leveren, zijn goed beveiligd om gegevens en persoonlijke informatie van leerlingen te beschermen. We verkopen geen leerlinggegevens en we delen die ook nooit met derden voor marketing- of reclamedoeleinden. Ook stellen we geen profielen samen op basis van het e-mail- of internetgebruik van leerlingen. En met beheerde Apple ID’s heeft de school de controle over leerlinggegevens. Zo kan men kiezen voor het in- of uitschakelen van apps en services zoals iMessage, FaceTime en het bijhouden van de voortgang van leerlingen met de Schoolwerk-app.

De certificeringen van Apple voor belangrijke systemen van het educatieve aanbod voldoen aan de ISO-normen. We voldoen ook aan de vereisten van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Daar komt bij dat Apple de Student Privacy Pledge heeft ondertekend. Hiermee onderstrepen we nog eens hoe belangrijk wij het vinden om zorgvuldig om te gaan met de informatie van leerlingen, studenten, ouders en leerkrachten die gedeeld wordt op school.Lees meer over hoe we de privacy van onze klanten beschermen

In een handomdraai devices configureren.

Zodra je weet hoe de onderwijservaring van leerkrachten en leerlingen eruit moet gaan zien, kun je devices gaan instellen. Zo kan iedereen snel aan de slag. Of je school nu een één-op-één-omgeving of het Gedeelde iPad-model kiest, met Apple School Manager en je oplossing voor Mobile Device Management (MDM) kun je de configuratie van devices gemakkelijk automatiseren. Je kunt alle opties en beperkingen draadloos instellen, en de devices vervolgens toewijzen aan leerlingen, leerkrachten of groepen.

Apple School Manager en MDM werken samen.

Met Apple School Manager kun je schooldevices toewijzen aan MDM, zodat ze automatisch worden aangemeld en geconfigureerd. Omdat je per type device een standaard-MDM-server kunt instellen, is het automatiseren van het toewijzingsproces van iPads en Macs heel gemakkelijk. Met MDM kun je draadloos apps en boeken verdelen, begin­schermen instellen, internettoegang filteren, ’s nachts updates laten installeren, zoekgeraakte devices terug­vinden en nog talloze andere instellingen beheren. En IT kan nu in Apple School Manager aanvragen voor beheerde Apple ID’s beheren die leerkrachten aanmaken met Schoolwerk. Zo wordt het aanmaken van klassen voor zowel IT als de leerkrachten nog eenvoudiger.

Een MDM-oplossing kiezen.

Het maakt niet zoveel uit of je school liever in een cloudomgeving werkt of de voorkeur geeft aan een lokale server. Voor elke situatie is er wel een MDM-oplossing. MDM-oplossingen hebben elk hun eigen features en prijsstelling, dus er is genoeg keuze als je Apple devices wilt introduceren op je school.

Gedeelde iPad

Met Gedeelde iPad kunnen scholen devices door leerlingen laten delen, terwijl de leerlingen toch een persoonlijke ervaring hebben.2 De leerkracht wijst voor aanvang van de les een willekeurige gedeelde iPad toe aan een willekeurige leerling. De leerlingen zien meteen welke iPad ze moeten hebben, want hun foto staat op het toegangs­scherm. Ze hoeven alleen maar een wacht­woord of een makkelijk te onthouden code van vier cijfers op te geven om toegang te krijgen tot hun eigen materiaal. Van alle gegevens wordt een lokale kopie op de devices bewaard. Dat betekent dat de leerlingen na het inloggen meteen verder kunnen waar ze gebleven waren met hun huiswerk, apps en opdrachten. Leerkrachten en IT-beheerders hoeven geen tijd te verspillen aan het maken van back-ups of het wissen van gegevens aan het eind van elke les.

Beoordeling en gestandaardiseerde toetsing.

iPad en Mac zijn veilige devices voor het afnemen van examens en tussentijdse toetsen, waaronder veel gestandaardiseerde toetsen. Beide devices maken het eenvoudig om formatieve toetsen op te nemen in het leertraject, en er zijn diverse formatieve onderwijsapps beschikbaar om de voortgang op de lange termijn te evalueren van leerlingen die zich op deze toetsen voorbereiden.

Gebruiken in de klas.

Wanneer leerlingen gebruikmaken van devices, is het minstens zo belangrijk dat leerkrachten de juiste tools in handen krijgen om te zorgen voor inspirerend lesmateriaal. iPad en Mac passen precies binnen de bestaande productiviteitsworkflows op school dankzij de ingebouwde ondersteuning voor apps als Google Drive en Microsoft Office. Met Klaslokaal, Schoolwerk en Apple TV maken leerkrachten van hun klaslokaal een dynamische en interactieve leeromgeving.

Leerkrachten helpen bij het beheren van hun klassen.

Wanneer je in Apple School Manager de accounts voor de leerlingen en de lesroosters hebt aangemaakt, zijn de lessen meteen automatisch beschikbaar in Klaslokaal en Schoolwerk. Zo kunnen de leerkrachten meteen aan de slag. Bij de instellingen van Apple School Manager kun je aangeven of de voortgang van leerlingen voor Schoolwerk moet worden bijgehouden. In het Accounts-gedeelte kun je dit voor individuele leerlingen uitschakelen.

Geschikt voor de tools die je elke dag gebruikt.

Google G Suite-apps, waaronder Google Drive en Google Classroom, werken naadloos op iPad. Net als Microsoft Office-apps. En met de gratis ingebouwde apps van Apple halen leerkrachten de creatieve kant van elke leerling naar boven. Met iMovie kunnen leerlingen een verhaal vertellen met bewegende beelden. GarageBand laat ze in een band spelen, zelfs als ze nog nooit een instrument hebben bespeeld. En Pages tovert schriftelijke verslagen om tot interactieve boeken, compleet met foto’s, illustraties en zelf gemaakte audioclips.

De Klaslokaal-app is een veelzijdige onder­wijsassistent die je de controle geeft over elke iPad en Mac die je gebruikt in de klas en op afstand. Zo hou je je leerlingen beter bij de les.
Met de Schoolwerk-app wijzen leerkrachten eenvoudig materiaal toe, van werk­bladen tot activiteiten in onderwijsapps. Ze kunnen ook de voortgang van leerlingen volgen en in realtime met ze samen­werken.

We vinden dat IT zoveel mogelijk op de achter­grond moet blijven. Leerkrachten kunnen de technische kant met Klaslokaal grotendeels zelf regelen, waardoor ze minder vaak een beroep doen op onze IT’ers.

Blair Anderson Chief Technology Officer, Shawnee Heights School District

Apple TV configureren voor delen en samen­werken.

Apple TV is een geweldige toevoeging aan elk klaslokaal en elke vergaderruimte. Via Apple TV kunnen iPad en Mac draadloos hun scherm delen om presentaties, websites en video’s te laten zien. Met de beheerfeatures in tvOS is Apple TV gemakkelijk voor het onderwijs te configureren. Aanmelding van Apple TV bij MDM gaat eenvoudig via Apple School Manager of Apple Configurator 2. Om Apple TV volledig te configureren, hoef je alleen de stekker in het stopcontact te steken en een Ethernet-verbinding in te stellen. De gebruiker hoeft niets te doen. De school kan Apple TV op schaal beheren, inclusief de optie om AirPlay-beveiliging op afstand in te stellen en meer controle over wat zichtbaar is op het standaard Beginscherm. Via MDM kun je ook de naam van de Apple TV, het netwerk en de Vergaderruimteweergave-modus naar eigen keus instellen.

Tools voor leerkrachten

Apps die technologie voor je laten werken. In en buiten de klas.

Lees meer over Tools voor leerkrachten

Producten voor leerlingen

Technologie die naadloos aansluit op de grenzeloze fantasie van kinderen.

Lees meer over Producten voor leerlingen