Lesgeven in program­meren

Wanneer je lesgeeft in programmeren, leer je ze niet alleen de taal van de technologie. Je laat ook een andere manier van denken zien, en leert ze hoe ze ideeën tot leven kunnen brengen. Apple heeft twee programma’s waarmee je programmeren kunt integreren in je lessen, of je leerlingen nu net zijn begonnen, of zich al voorbereiden op een Swift-certificering.

Het begint met Swift.

Swift is een programmeertaal die door Apple is ontwikkeld. Het is makkelijk te leren en krachtig in gebruik. En de commando’s zijn eenvoudig, bijvoorbeeld ‘jump’ of ‘forward’. Professionals gebruiken Swift om populaire apps te ontwikkelen voor iPhone, iPad, Mac, Apple TV en Apple Watch.

Iedereen kan programmeren

Swift Playgrounds. Een leuke kennismaking met programmeren.

Het lesprogramma ‘Iedereen kan programmeren’ helpt je bij het gebruik van Swift Playgrounds, een app waarmee kinderen leren programmeren door interactieve puzzels op te lossen en leuke figuren te besturen. Swift Playgrounds is geschikt om leerlingen vanaf acht jaar kennis te laten maken met de programmeertaal die ook door professionele app-ontwikkelaars wordt gebruikt.

Lees meer over Swift Playgrounds

Ontdek hoe leerkrachten over de hele wereld ‘Iedereen kan programmeren’ gebruiken.

Hulp op maat voor iedere leerling.

De handleidingen bij ‘Iedereen kan programmeren’ bevatten klassikale activiteiten om leerlingen de basisbeginselen van programmeren te leren, en praktijkopdrachten waarbij ze oefenen met programmeren en het oplossen van problemen. Met de leerlingenhandleidingen kunnen leerlingen in hun eigen tempo werken, terwijl de docentenhandleiding je helpt om alle leerlingen te ondersteunen, of ze nu extra hulp of een extra opdracht nodig hebben.

Iedereen kan programmeren: Puzzels

‘Puzzels’ biedt meer dan 40 uur aan flexibele onderwijsactiviteiten om leerlingen belangrijke basisconcepten van het programmeren bij te brengen. Elk hoofdstuk bouwt voort op wat de leerlingen al weten en laat ze experimenteren met nieuwe code, hun kennis toepassen, en op een creatieve manier laten zien hoe ze programmeren gebruiken in hun dagelijks leven.

Iedereen kan programmeren: Avonturen

‘Avonturen’ is bedoeld voor leerlingen die ‘Puzzels’ hebben afgerond. Het opent een wereld aan mooie dingen die je kunt bouwen met Swift-code. De leerlingen gaan op een creatieve manier aan de slag met open activiteiten, waarbij ze experimenteren met hardwarefeatures en door events aangestuurde code.

  • Binnenkort verkrijgbaar

Ontwikkelen in Swift

Bouw apps vanaf de basis op met Xcode.

Je hebt geen ervaring nodig om apps te ontwerpen en te ontwikkelen. Met het lesprogramma ‘Ontwikkelen in Swift’ leren leerlingen vanaf 14 jaar programmeren als professionals, als extra activiteit of om een certificering te behalen.

Start met lesgeven in app-ontwikkeling.

De handleidingen bij ‘Ontwikkelen in Swift’ bieden genoeg flexibiliteit om zowel beginnende als ervaren programmeurs te ondersteunen. Bij de lessen doen leerlingen praktijkervaring op met het ontwikkelen van apps met Swift in Xcode, de geïntegreerde ontwikkelomgeving waarin professionele ontwikkelaars echte apps bouwen.

Intro to App Development with Swift

Een cursus van één semester waarbij leerlingen van de middelbare school en studenten kennismaken met app-ontwikkeling, Swift en Xcode. Aan het einde van de cursus gebruiken de deelnemers hun programmeervaardigheden om een eenvoudige iOS-app te maken.

AP Computer Science Principles with Swift

Een Advanced Placement®-cursus van een jaar voor beginnende programmeurs. Leerlingen doen praktische ervaring op met de tools en technieken die nodig zijn om een eenvoudige iOS-app te bouwen. Tegelijkertijd bereiden ze zich voor op het AP Computer Science Principles-examen.


Beter programmeer­onderwijs.

Swift en Xcode bieden leerlingen onbeperkte mogelijkheden. Apple biedt aspirant-ontwikkelaars allerlei hulpmiddelen, waaronder een geavanceerd lesprogramma, certificering en professionele tools.

App Development with Swift

Deze cursus van een jaar voor leerlingen van de middelbare school en studenten gaat dieper in op Swift, Xcode en iOS-ontwikkeling. Deelnemers gebruiken hun vaardigheden om miniprojecten te bouwen en testen hun code in Xcode-playgrounds. Er is ook een optioneel onderdeel waarbij deelnemers een AR-app maken met ARKit. Aan het einde van cursus zijn ze in staat om zelf een volledig functionele app te ontwerpen en bouwen.

Help leerlingen of studenten aan een Swift-certificering.

Docenten die ‘App Development with Swift’ onderwijzen, kunnen leerlingen of studenten helpen om erkenning en een digitale badge te krijgen voor hun kennis van Swift en Xcode. Het ‘App Development with Swift Level 1’-certificaat, dat wordt uitgereikt na het halen van een toets die wordt afgenomen door Certiport*, toont aan dat leerlingen of studenten klaar zijn voor de volgende stap op weg naar een carrière als app-ontwikkelaar.

Help leerlingen of studenten om professionele app-ontwikkelaars te worden.

Het Apple Developer Program biedt toegang tot baanbrekende Apple technologieën, apps voor appbeheer, voorbeeldcode en documentatie. Via de App Store kunnen de apps beschikbaar worden gesteld aan meer dan een miljard klanten.

Op school. Na school. En in hun eigen omgeving.

Het materiaal van de Swift Coding Club biedt jou en je leerlingen alles wat jullie nodig hebben om zelf een programmeerclub te starten. Je krijgt tips om leden te werven en doet inspiratie op om apps te ontwikkelen. Ook zijn er handleidingen voor het maken van prototypen op basis van ontwerpprincipes van Apple. In ‘Handleiding voor app-presentaties’ lees je hoe je een event organiseert om de creaties van je leerlingen – en hun inventiviteit – in de schijnwerpers te zetten.

Apple Teacher

Apple Teacher is een gratis programma voor leerkrachten. Het vergroot je vaardigheden op iPad en Mac, biedt toegang tot activiteiten voor leerlingen en helpt je om erkenning te krijgen voor alles wat je leert.

Lesprogramma

Apple biedt gratis interactief lesmateriaal aan voor leerlingen en docenten. Doe inspiratie op voor het integreren van programmeren en creativiteit in je lessen.