Lesgeven op een manier waarvan je altijd droomde.

Als leerkracht inspireer je de leiders van morgen. Je maakt complexe ideeën inzichtelijk. En je bent altijd op zoek naar nieuwe manieren om leerlingen te motiveren. Daarom hebben we op deze pagina een reeks tips, verhalen en andere handige materialen verzameld om jou te inspireren. En met het Apple Teacher-programma kun je onze producten optimaal inzetten voor je lessen. Zo haal je nog meer voldoening uit je werk.

Maak kennis met de mogelijkheden van iPad en Mac.

Informatiebron

Prikkel de nieuwsgierigheid en geef lessen een nieuwe dimensie met AR.

Met AR op iPad zijn er nieuwe manieren om bij allerlei vakken de link te leggen naar de echte wereld.

Een verhaal uit de praktijk

Betere wiskundeprestaties en meer zelfvertrouwen.

Ontdek hoe leraren op de katholieke middelbare school Monsignor John Pereyma met behulp van iPad de rekenvaardigheden van hun leerlingen verbeteren en de onzekerheid over wiskunde wegnemen.

+
+

iTunes U breidt het klaslokaal uit naar de wereld. Het is voor drukbezette leerkrachten nog nooit zo eenvoudig geweest om hun lesprogramma te verrijken met multimediamateriaal. Het geeft veel voldoening om te zien hoe leerlingen betrokken raken en hun ideeën gaan delen.

He Xin, taaldocent Chinees
Tip

Verbeter de leesbaarheid.

Het omkeren van kleuren of het gebruik van grijs­tinten maakt voor sommige leerlingen lezen op iPad makkelijker. Om deze feature in te schakelen, ga je naar ‘Instellingen’ ‘Algemeen’ ‘Toegankelijk­heid’ ‘Aangepaste weergave’. Deze feature werkt voor tekst, afbeeldingen en video’s.

Een verhaal uit de praktijk

Een basis voor onafhankelijkheid.

Ontdek hoe de Klok-app jonge scholieren in Spanje een nieuwe manier biedt om hun schoolwerk in te delen.

Tip

Voeg internationale toetsenborden toe.

Gebruik een internationaal toetsenbord om materiaal te ontwikkelen voor je taallessen. Kies ‘Instellingen’ ‘Algemeen’ ‘Toetsenbord’ ‘Toetsenborden’ ‘Voeg toetsenbord toe’. Kies vervolgens de taal die je wilt toevoegen. Wanneer je iets wilt typen, houd je je vinger op de wereldbol-knop en kies je het nieuwe toetsenbord.

Tip

Ontvang projecten met AirDrop.

Swipe omhoog vanaf de onderkant van het scherm om het bedieningspaneel te openen. Hou het wifi-symbool in de netwerkinstellingen een paar seconden ingedrukt tot het groter wordt. Tik op ‘AirDrop’ en kies ‘Alleen contacten’ of ‘Iedereen’ om bestanden te ontvangen van bekenden of van alle devices die binnen bereik zijn.