Augmented Reality
voor iOS

Stel je voor dat de grens tussen het virtuele en het tastbare niet zou bestaan.

Dan zou je klaslokaal in de kosmos kunnen veranderen. Het verleden zou net zo kunnen leven als het heden. En wat je dacht te kennen, zou er compleet nieuw uitzien.

Met iPhone en iPad zijn dergelijke ervaringen niet alleen mogelijk, je kunt ze nu al echt beleven. Augmented reality is een nieuwe manier om technologie in te zetten voor een compleet andere manier van werken, leren, spelen en kijken naar bijna alles om je heen. En dit is nog maar het begin.

Welkom in een nieuwe wereld.

AR + Productiviteit

Laat superkrachten los op routine­klussen.

Augmented reality is ongelooflijk handig voor het oplossen van dagelijkse problemen. Zet meubels in je ruimte om te zien hoe ze er in je huis uitzien en of de afmetingen goed zijn. Of navigeer door ingewikkelde ruimtes zonder op een kaart te hoeven kijken. Je kunt nu met augmented reality dingen doen die je je eerder niet kon voorstellen, en nieuwe manieren ontdekken om je taken gedaan te krijgen. Zo wordt het afwerken van je lijstje een stuk leuker.

IKEA Place

Thuis uitproberen voor het thuis staat.

Met IKEA Place krijg je een idee van hoe producten er bij je thuis uitzien, of ze bij de sfeer passen en hoe ze in de ruimte staan. Zonder dat je hiervoor zelfs maar de deur uit hoeft.

Bekijk in de App Store

GE

Schakel nog meer power in.

GE ontwikkelt met ARKit diverse AR-toepassingen, bijvoorbeeld om industriële apparatuur te visualiseren, zodat onderhouds­medewerkers die op een efficiëntere manier kunnen repareren.

American Airlines

Vliegensvlug naar je gate.

American Airlines heeft een AR-prototype ontwikkeld dat informatie in real time weergeeft als overlay op de omgeving van de luchthaven­terminal. Je vindt zo moeiteloos de weg naar de koffiehoek, de dichtstbij­zijnde toiletten en, natuurlijk, naar de gate.

AR + Play

Plezier dat het scherm overstijgt.

Met augmented reality wordt je omgeving een stuk speelser. Breng virtuele monsters tot leven in het parkje in de buurt, of op het aanrecht. Of zet een masker op voor een verkleedfeestje met vrienden aan de andere kant van de wereld. Door met virtuele objecten om te gaan alsof ze zich in je directe omgeving bevinden, kun je volledig opgaan in een nieuwe wereld vol vermaak. Zo wordt de echte wereld echt nog leuker.

Mijn Rupsje Nooitgenoeg

Een klassieker ontpopt.

Volg de transformatie van je favoriete rupsje gewoon in je woonkamer, waar de populaire kinderboek­figuur tot leven komt.

Bekijk in de App Store

Monster Park

Even je T-rex uitlaten.

Ga terug naar de prehistorie en kijk hoe reusachtige en realistische dinosaurussen tot leven komen en in je directe omgeving wonen, brullen en spelen. Kijk vol verwondering naar vliegende pteranodons of de ontzag­wekkende tyrannosaurus.

Bekijk in de App Store

Pokémon GO

Vang ze allemaal. En verover de buurt.

In de nieuwe AR+-modus verschijnen de Pokémon-figuurtjes op ware grootte en zijn ze extra alert. Zo kan in de tuin plots een gigantische Snorlax boven je uittorenen. Of je ziet hem stiekem weg­vluchten als hij merkt dat jij hem op de hielen zit.

Bekijk in de App Store

AR + Leren

Leer meer van de wereld. Met een nieuwe blik.

Een van de beste manieren om je kennis te verrijken is om dingen zelf te ervaren. En met augmented reality kun je bijna alles ervaren wat je maar kunt bedenken. Haal een automotor uit elkaar zonder ook maar een moersleutel aan te raken. Of analyseer de kleinste botjes van het menselijk lichaam zonder ook maar één incisie. De mogelijk­heden om je kennis te verrijken zijn eindeloos.

Complete Anatomy

Duik in jezelf.

Visualiseer de kleinste details van het menselijk lichaam om er meer over te weten te komen. Bekijk de longen van dichtbij, ontdek hoe gewrichten in elkaar zitten of tel alle kleine botjes in je hand.

Bekijk in de App Store

WWF Free Rivers

Virtueel de natuur naar je hand zetten.

Verleg de loop van een rivier en ontdek hoe waterstromen de levens van dieren, planten en mensen kunnen veranderen. Kijk wat er gebeurt als je een dam bouwt en probeer de rivier en al het leven eromheen gezond te houden.

Bekijk in de App Store

Froggipedia

De anatomie van een amfibie blootgelegd.

Onderzoek hoe een kikker er vanbinnen uitziet. Laagje voor laagje ontleed je de kikker en ontdek je alle verschillende organen. Ook leer je alles over de groeifasen van een amfibie: van eitje tot kikkervisje tot volwassen kikker.

Bekijk in de App Store

AR + iPhone + iPad

De technologie die AR tot realiteit maakt.

Apple hardware en software zijn altijd samen ontwikkeld om voor de best mogelijke ervaring te kunnen zorgen. Die ervaring omvat nu ook augmented reality van een weergaloze kwaliteit. iOS 11 en ARKit maken gebruik van de krachtige hardware in iPhone en iPad, waardoor de virtuele wereld naadloos in de werkelijkheid overgaat.

iOS 11. ’s Werelds grootste AR‑platform.

iOS 11 introduceert ARKit, waarmee op miljoenen devices fascinerende en vloeiende AR‑ervaringen kunnen worden beleefd. Met ARKit kunnen ontwikkelaars levensechte AR‑avonturen maken waarin virtuele objecten op natuurlijke wijze in je omgeving lijken te verschijnen. En door informatie van de bewegings­sensoren in je device te combineren met de gegevens van je camera’s, zorgt ARKit ervoor dat je iPhone of iPad je omgeving zeer nauw­keurig kan analyseren.

Camera’s die je meer van je wereld laten zien.

iPhone 8 en iPhone X zijn speciaal uitgerust met camera’s die zeer geschikt zijn voor het maken van opnames bij weinig licht en voor het opnemen van video met 60 bps, de perfecte snelheid voor AR‑toepassingen. Daarnaast zorgen ook de optische beeld­stabilisatie voor beide lenzen op iPhone X en de verbeterde optische beeld­stabilisatie op iPhone 8 voor een grotere visuele helderheid. Daardoor zien de virtuele elementen in je omgeving er natuurlijker uit.

Graphics en prestaties die je realiteit vergroten.

A11 Bionic is niet alleen de krachtigste en slimste chip ooit in een smartphone, hij is bovendien speciaal voor AR ontwikkeld. De efficiency-cores van de nieuwe CPU leveren een gigantische rekenkracht, waarvan AR-ervaringen volop kunnen profiteren. En dankzij de nieuwe beeld­signaal­processor die een betere schatting van de belichting in real time mogelijk maakt, lijken de virtuele beelden nog realistischer.

Supersoepele motion tracking.

Effectieve bewegings­tracking vormt een essentieel onderdeel van het betoverende effect van AR. Wanneer je iOS-device met een virtueel object werkt alsof het echt is, moet het nauw­keurig de positie van het object in relatie tot de telefoon kunnen bepalen. Daarom is iOS zo ontworpen dat de afstand tussen de bewegings­sensoren en camera’s in elke iPhone en iPad nauw­keurig wordt berekend, net als de precieze locatie van je device in relatie tot de omgeving.

Ontdek meer AR in de App Store.

Er worden voortdurend nieuwe apps ontwikkeld die profiteren van de kracht van AR. En tegelijkertijd worden er nieuwe AR-functies aan je favoriete apps toegevoegd. Je vindt ze allemaal in de App Store.

Bekijk AR-apps in de App Store

Maak de wereld nog mooier met ARKit.

ARKit is een gloednieuw framework waarmee ontwikkelaars nog makkelijker verrassende augmented reality-ervaringen voor iPhone en iPad kunnen maken. Creëer ook iets moois en begin er vandaag nog mee.

Lees meer over ontwikkelen met ARKit

Zoek uit of jouw iOS-device geschikt is voor ARKit.*

iPhone

  • iPhone X
  • iPhone 8
  • iPhone 8 Plus
  • iPhone 7
  • iPhone 7 Plus
  • iPhone 6s
  • iPhone 6s Plus
  • iPhone SE

iPad

  • iPad Pro (alle modellen)
  • iPad (5e generatie)