iOS

Het meest geavanceerde mobiele besturings­systeem ter wereld.

iOS maakt iPhone en iPad persoonlijker en veelzijdiger. De interface is prachtig en makkelijk te gebruiken. Intelligente suggesties verschijnen zodra je ze nodig hebt. En dankzij geavanceerde technologie zijn je privacy en veiligheid gewaarborgd. Als je iOS eenmaal hebt ervaren, snap je waarom iPhone en iPad zo geliefd zijn.

Handig in gebruik

Tik. Swipe. Scrol. Makkie.

Vanaf het moment dat je je device in handen hebt, wijst alles zich vanzelf uit. iOS was namelijk altijd al gemaakt voor Multi‑Touch-interacties. Je hoeft dus maar te tikken op je favoriete app en je kunt ermee aan de slag. Swipe naar rechts en je ziet meteen wat er vandaag allemaal speelt. Blader razendsnel door duizenden foto’s. iOS is ontworpen om supergoed te werken en er supergoed uit te zien.

Productiviteit

Extreem productief. Zodat jij het ook bent.

Met iOS krijg je makkelijk veel gedaan. De Bestanden-app brengt al je bestanden bij elkaar. Dankzij het Dock heb je je favoriete en onlangs gebruikte apps zo gevonden. Met de multi­tasking­features werk je moeiteloos in meerdere apps tegelijk. En Siri heeft op basis van je gewoontes snelle opties voor je beschikbaar.

Beleving

Hardware en software vanuit één gedachte ontwikkeld. Om optimaal samen te werken.

Als hardware en software voor elkaar zijn gemaakt, doet alles het gewoon supergoed. Apps maken gebruik van hardware­features zoals de krachtige A11 Bionic-chip met Neural Engine. In iOS kun je de veiligheid van Touch ID en Face ID optimaal benutten. En dankzij ProMotion-technologie op iPad Pro reageert Apple Pencil nog sneller.

Camera

Zodra je afdrukt, wordt een ongelooflijke hoeveelheid bewerkingen uitgevoerd voor onder meer gezichts­herkenning, autofocus en belichting. Zo maak je in een oogwenk de meest sprekende foto’s.

Apple Pencil

In combinatie met iPad Pro met ProMotion-technologie werkt Apple Pencil sneller en soepeler dan ooit. De minieme vertraging tussen het moment dat je begint met tekenen en het moment dat er iets op het scherm verschijnt, is nauwelijks merkbaar.

Augmented Reality

Stap in een compleet nieuwe wereld.

iOS is het grootste augmented-reality­platform ter wereld. Games en apps bieden nu waanzinnige ervaringen die niet beperkt blijven tot het scherm. Dankzij de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van AR kun je nu echte voorwerpen meten, je huis digitaal inrichten, de binnenkant van een object bekijken zonder het uit elkaar te halen, een dinosaurus uitlaten en je levensechte AR-ervaringen met anderen delen. De mogelijk­heden zijn eindeloos.

Lees meer over augmented reality

Inge­bouwde apps

Mooi gemaakt. Knap handig.

iOS wordt geleverd met allerlei door Apple ontworpen apps voor dagelijks gebruik, zoals Foto’s, Kaarten, Berichten en Gezondheid. Elke app is verzorgd tot in de kleinste details en zo ontworpen dat je er heel intuïtief mee aan de slag kunt. En voor al het andere zijn er nog miljoenen apps in de App Store te vinden. De App Store is ontworpen om te ontdekken, dus je vindt heel makkelijk alle apps die je niet wilt missen.

Lees meer over de App Store

Intelligentie

Een OS met een bijzonder hoog IQ.

Met behulp van je favoriete persoonlijke assistent Siri krijg je meer gedaan zonder een vinger uit te steken. Alles wat je doet wordt makkelijker, leuker en gaat sneller.1

iOS weet al wat je wilt voordat jij het weet.

Dankzij de intelligentie van Siri doet iOS slimme suggesties zodat je sneller berichten kunt typen en je vlotter op je bestemming aankomt. Je krijgt zelfs aanbevelingen voor apps. En je persoonlijke gegevens blijven gewoon privé.

  • Siri-suggesties

    Naarmate Siri je gewoontes beter leert kennen, zoals wat je elke dag bestelt in de app van je favoriete koffietent, krijg je snelle opties te zien in het toegangs­scherm of bij het zoeken. Precies op het juiste moment.

  • Kaarten

    Kaarten leert wat je zoal doet en geeft handige suggesties voor plaatsen die je wellicht wilt bezoeken en de snelste manier om er te geraken. Afspraken in je agenda worden bijvoorbeeld automatisch voorzien van route­aanwijzingen.

  • Foto’s

    Met de Foto’s-app zoek je makkelijk naar foto’s van bepaalde mensen, plekken of dingen. En de app geeft je met behulp van gezichts­herkenning suggesties om je foto’s te delen met mensen die erop staan.

Schermtijd en Berichtgeving

Inge­bouwde functies om meer uit je tijd te halen.

Apps helpen ons bij zoveel buitengewone dingen dat we soms de tijd uit het oog verliezen. iOS heeft features die je helpen je op belangrijke zaken te concentreren, die zorgen dat je minder wordt gestoord of zelfs je hele device blokkeren wanneer je dat wilt.

Schermtijd

Schermtijd geeft je een beter beeld van de tijd die jij en je kinderen besteden aan apps, het bezoeken van websites en je devices in het algemeen. Je ziet precies wat je appgebruik is en kunt tijdslimieten instellen voor specifieke apps en websites. Zo ga je verstandig om met de tijd die je doorbrengt op je iPhone of iPad.

Meldingen

Je kunt je meldingen heel eenvoudig zo instellen dat ze nuttig en relevant zijn, en niet onnodig storen. Beheer je meldingen direct vanaf het toegangs­scherm of schakel ze zelfs helemaal uit. Siri geeft ook slimme suggesties over je meldingen op basis van de manier waarop jij ermee omgaat. En berichten­reeksen en onderwerpen van meldingen worden gegroepeerd, zodat je in één oogopslag ziet wat belangrijk is.

Niet storen

Er zijn momenten dat je even helemaal niet gestoord wilt worden door waarschuwingen, meldingen of telefoontjes. Je kunt Niet storen specifiek instellen voor een afspraak of een bepaalde locatie. De feature wordt dan automatisch uitgeschakeld als de bijeenkomst voorbij is of als je de locatie verlaat.

Bescherming van je gegevens

Privacy en beveiliging zitten diep verankerd in ons denken. En ons doen.

Privacy vormt een integraal onderdeel van al onze processen. Bij elk product dat we maken, zorgen we dat veiligheid en privacy de basis vormen. Hier gaan we heel ver in, want jouw vertrouwen is voor ons van het grootste belang.

Privacy boven alles.

In iOS is jouw privacy de allereerste prioriteit. Als een app toegang wil tot persoonlijke gegevens zoals je locatie of je foto’s, wordt er eerst om je toestemming gevraagd. Je hebt zelf volledig in de hand hoe apps gebruikmaken van je HealthKit- en HomeKit-gegevens. Je gesprekken via iMessage en FaceTime worden versleuteld, zodat alleen je gespreks­partner en jijzelf kunnen zien wat er wordt gezegd. En met bepaalde features in Safari kun je webpagina’s bezoeken in de privémodus, cookies blokkeren en voorkomen dat websites je volgen of de unieke gegevens van je device achterhalen.

Geavanceerde beveiliging.

iOS is het best beveiligde mobiele besturings­systeem. Hardware en firmware zijn zo ontworpen dat ze beschermen tegen malware en virussen, en iOS-features beveiligen je persoonlijke gegevens. Bijvoorbeeld door automatisch voor Safari en apps sterke wacht­woorden te maken, ze automatisch in te vullen en op te slaan. Face ID en Touch ID zijn heel handige alternatieven voor je toegangs­code, zodat je zeker weet dat niemand anders je device kan gebruiken. En ontwikkelaars beschikken over allerlei tools om ongekend veilige apps te maken, met geavanceerde versleuteling, ATS (App Transport Security) en nog veel meer.

Continuïteit

Al je devices werken samen als één.

Via iCloud kan iOS automatisch een koppeling tot stand brengen tussen je Apple devices. Zo gaan alle dagelijkse dingen nog makkelijker. Bestanden hoef je bijvoorbeeld niet meer te e‑mailen, maar kun je direct uitwisselen tussen devices. Of je kunt op je iPad aan een klusje beginnen en het afmaken op je Mac. En alles wordt gesynchroniseerd, dus zodra je een document of foto bijwerkt op je iPhone, staat op al je devices de laatste versie.2

Met Handoff kun je verder waar je was gebleven.

Je kunt op je iPhone aan een e‑mail beginnen en hem afmaken op je Mac. Handoff werkt met iTunes, Muziek, Mail, Safari, Pages, Numbers, Keynote, Kaarten, Berichten, Herinner­ingen, Agenda, Contacten, Notities, Podcasts en Klok.

Stuur berichten met welk device dan ook.

Als je op je iPhone een bericht ontvangt, kun je het beantwoorden vanaf je Mac of iPad. Je kunt zelfs berichten versturen vanaf je iPad of Mac door een telefoon­nummer te selecteren in apps zoals Safari, Contacten of Agenda.

Deel je bestanden draadloos met AirDrop.

Delen via AirDrop werkt veel sneller en handiger dan e‑mailen, vooral omdat je grotere bestanden kunt versturen die voor veel e‑mail­servers te groot zijn.3

Met het universeel klembord kun je hier knippen en daar plakken.

Je kunt afbeeldingen, video’s en tekst uit een app op je iPhone kopiëren en vervolgens plakken in een app op je Mac of iPad.

AirPlay 2. Je hele huis gaat uit z’n dak.

Met AirPlay 2 heb je meer controle over je stereo­systeem en alle speakers in je huis.4 Je kunt tegelijk in de keuken en in de woon­kamer een nummer afspelen. En in elke kamer het volume anders instellen. Of je muziek op alle speakers tegelijk starten, zodat ze perfect op elkaar zijn afgestemd.

iCloud

De beste plek voor al je foto’s, bestanden en meer.

iCloud is in elk Apple device ingebouwd. Op die manier blijven al je foto’s, bestanden, notities en meer veilig bewaard, altijd up‑to‑date en overal binnen handbereik. En dat gaat allemaal automatisch, zodat jij gewoon door kunt gaan met je favoriete bezigheden. Iedereen krijgt 5 GB gratis iCloud-opslag­ruimte om mee aan de slag te gaan. En je kunt die ruimte heel makkelijk uitbreiden.5

iOS werkt zelfs in je huis en in je auto.

Woning

Met iOS is domotica veilig en gebruiks­vriendelijk. Zo kun je op je iPhone instellen dat het licht aan gaat zodra je je oprit op rijdt, een muziekje afspelen voor je kat terwijl je weg bent, of de voordeur op slot doen als je dat vergeten was.6

CarPlay

CarPlay is een slimmere en veiligere manier om je iPhone in je auto te gebruiken. Je kunt onder meer route­aanwijzingen krijgen, naar je favoriete muziek luisteren en bellen. Allemaal zonder het verkeer uit het oog te verliezen.

Niet storen tijdens autorijden

iOS voelt aan wanneer je achter het stuur zit en zorgt dan dat je niet wordt afgeleid door telefoontjes, berichten en meldingen. Voor iedereen die je een bericht probeert te sturen, kun je een automatisch antwoord opstellen. En in geval van nood komen berichten en telefoontjes toch nog door.

Toegankelijk­heid

We willen dat iedereen de kracht van iOS kan ervaren.

iOS heeft diverse toegankelijkheids­­features. Zo kun je op je gehoor­apparaat of AirPods luisteren naar audiofragmenten met beschrijvingen van knoppen en apps, of praten in plaats van typen. Technologie ontwikkelt zich razendsnel en we doen onze uiterste best om ervoor te zorgen dat iedereen ervan kan genieten.

Zien

Horen

Fysiek en
motoriek

Lezen, schrijven en leren

Je krijgt altijd de laatste updates. Gratis.

iOS-updates zijn gratis. En draadloos te downloaden op je iPhone en iPad op het moment dat ze verschijnen. Je device geeft een seintje als je kunt updaten. Zo heb jij als eerste de laatste updates, compleet met de allernieuwste features.

iOS 12

Meer power in handen.

Met iOS 12 reageren apps sneller en directer, kun jij op meer manieren communiceren en personaliseren, en heb je nog meer om naar uit te kijken.

Meer informatie