28 december 2017

Een bericht aan onze klanten over de batterij en de prestaties van iPhone

Onlangs hebben we van onze klanten feedback gekregen over de manier waarop we de prestaties van iPhones met oudere batterijen beheren en onze communicatie daarover. We zijn ons ervan bewust dat sommige klanten teleurgesteld zijn in Apple. We bieden dan ook onze excuses aan. Aangezien er behoorlijk wat verwarring is geweest, willen we graag het een en ander verhelderen en vertellen wat we in de toekomst anders gaan doen.

Allereerst hebben we nooit bewust de levensduur van een Apple product verkort of de prestaties ervan verslechterd om te zorgen dat klanten een nieuw product kopen. En dat zullen we ook nooit doen. We streven er altijd naar om producten te maken die onze klanten graag gebruiken. Een zo lang mogelijke levensduur van iPhones speelt daarbij een belangrijke rol.

Hoe batterijen verouderen

Alle oplaadbare batterijen zijn verbruiksonderdelen die, naarmate ze chemisch verouderen, minder effectief worden en hun lading minder goed kunnen vasthouden. Naast de gebruiksduur en het aantal keer dat de batterij is opgeladen, zijn er nog andere factoren die een rol spelen bij chemische veroudering.

De manier waarop een device wordt gebruikt, is op lange termijn ook van invloed op de batterijprestaties. Batterijen kunnen bijvoorbeeld sneller verouderen als ze in een warme omgeving worden opgeladen of bewaard. Deze verschijnselen houden verband met de chemie van de batterij en komen veel voor bij de lithium-ionbatterijen die binnen de gehele branche worden gebruikt.

Een chemisch verouderde batterij die bijna leeg is, is ook minder goed in staat om energie voor stroompieken te leveren. Hierdoor kan een device in bepaalde situaties uitvallen.

Om onze klanten beter te informeren over de oplaadbare batterij van iPhone en welke factoren van invloed zijn op de prestaties ervan, hebben we een nieuw Support-artikel gepubliceerd: De batterij en de prestaties van de iPhone.

Uiteraard is het voor ons onacceptabel dat een device onverwachts uitvalt. We doen er alles aan om te voorkomen dat onze klanten een telefoontje missen, een fotomoment voorbij moeten laten gaan of op welke andere manier dan ook hun iPhones tijdelijk niet kunnen gebruiken.

Onverwachte uitschakeling voorkomen

Toen we ongeveer een jaar geleden iOS 10.2.1 uitbrachten, hebben we daarin het energiebeheer op iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus en iPhone SE verbeterd om te voorkomen dat deze devices onverwachts uitvallen als ze intensief worden gebruikt. Dankzij deze update kan iOS de maximale prestaties van bepaalde systeemcomponenten dynamisch beheren en zo voorkomen dat een device uitvalt. Hoewel je van deze wijzigingen misschien niets merkt, kun je in sommige gevallen verminderde prestaties zien. Het kan bijvoorbeeld langer duren voordat een app is gestart.

Klanten hebben positief gereageerd op iOS 10.2.1, omdat de kans nu kleiner is dat een device onverwachts uitvalt. Onlangs hebben we in iOS 11.2 deze ondersteuning uitgebreid naar iPhone 7 en iPhone 7 Plus.

Als een chemisch verouderde iPhone-batterij wordt vervangen door een nieuwe, presteert het device bij gebruik onder normale omstandigheden uiteraard weer als vanouds.

Recente feedback van gebruikers

Afgelopen herfst ontvingen we de eerste feedback van gebruikers die zagen dat hun device in bepaalde situaties langzamer presteerde. Op basis van onze ervaring gingen we ervan uit dat hier twee redenen voor waren: een verwachte tijdelijke prestatievermindering na een iOS-upgrade vanwege het bijwerken van software en apps, en kleine foutjes in de update die inmiddels verholpen zijn.

Inmiddels denken we dat ook de chemische veroudering van de batterij in oudere iPhone 6- en iPhone 6s-modellen bijdraagt aan deze verminderde prestaties. Verreweg het grootste deel van deze devices werkt immers nog op de originele batterij.

Hoe nu verder?

We hebben het altijd al belangrijk gevonden dat onze klanten hun iPhone zo lang mogelijk kunnen gebruiken. We zijn er dan ook trots op dat Apple producten erom bekendstaan dat ze lang meegaan en langer hun waarde behouden dan de devices van onze concurrenten.

Om de situatie aan te pakken, trouwe klanten te bedanken en het vertrouwen te heroveren van mensen die twijfelden aan de goede bedoelingen van Apple, hebben we besloten de volgende maatregelen te nemen:

  • Tot en met december 2018 verlaagt Apple wereldwijd de prijs van het vervangen van een iPhone-batterij buiten de garantie om met € 60 (van € 89 naar € 29) voor iedereen met een iPhone 6 of nieuwer waarvan de batterij moet worden vervangen. Meer informatie hierover is binnenkort te vinden op apple.com/benl.
  • Begin 2018 komen we met een software-update voor iOS die gebruikers nieuwe mogelijkheden biedt om de gezondheid van hun iPhone-batterij in de gaten te houden. Zo kunnen ze zelf zien of de staat van de batterij van invloed is op de prestaties van hun device.
  • Ons team blijft zoeken naar manieren om onze producten te verbeteren, bijvoorbeeld door het mogelijk te maken prestaties beter te beheren en het uitvallen van devices met oudere batterijen te voorkomen.

Voor ons bij Apple is het vertrouwen van onze klanten het allerbelangrijkste. We zullen alles blijven doen om dat te verdienen en te behouden. Alleen door het vertrouwen en de steun van onze klanten kunnen wij het werk doen waar we zoveel van houden. Dat zullen we nooit vergeten en ook nooit voor lief nemen.