macOS  High Sierra Je Mac.
Naar nieuwe hoogten.

De nieuwe technologie in macOS High Sierra maakt je Mac betrouwbaarder, veelzijdiger en sneller dan ooit. Hij is klaar voor nog meer innovaties. En je haalt nog meer uit de functies en apps die je dagelijks gebruikt. Dit is macOS op het allerhoogste niveau.

Geef je Mac een boost met nieuwe technologie.

macOS High Sierra introduceert nieuwe technologieën die de belangrijkste functies van je Mac verbeteren. De opslag van gegevens gaat anders in zijn werk. Video’s worden efficiënter gestreamd. En je haalt nog meer uit de grafische processor. Dat is de Mac van nu.

Apple File System.
De nieuwe organisatie achter je Mac.

Je documenten. Je foto’s. Je e‑mail. Je apps. Op je Mac draait alles om gegevens. En het bestandssysteem brengt al die gegevens onder in bestanden en mappen waar je met één klik bij kunt. Ons huidige systeem stamt uit de begindagen van de Mac en presteert tot op de dag van vandaag geweldig. Maar een Mac werkt tegenwoordig met flashtechnologie en dat biedt volop mogelijkheden voor innovatie. Het is dus tijd voor een nieuwe basis. Met macOS High Sierra introduceren we daarom Apple File System voor elke Mac met 100% interne flashopslag. Deze opslag heeft een geavanceerde architectuur, die veiligheid en snelheid naar een hoger plan tilt.

  • Geavanceerd. De nieuwe 64‑bits architectuur is speciaal ontwikkeld voor de flashtechnologie van vandaag en klaar voor de opslag­mogelijkheden van morgen.

  • Snel. Bestanden kopiëren, kijken hoe groot een map is en andere standaardtaken: het gebeurt allemaal in een flits.

  • Veilig. Je werkt nu nog zorgelozer, dankzij de ingebouwde coderings­technologie, crash­beveiliging en vereenvoudigde back‑up­features.

HEVC. De nieuwe videostandaard.

4K‑video wordt steeds populairder. Daarom is het tijd voor een nieuwe standaard op de Mac: HEVC (High Efficiency Video Coding, ook bekend als H.265).1 Hiermee is tot 40 procent meer videocompressie mogelijk dan met H.264, de huidige standaard. Met HEVC gaat het streamen van video’s beter en nemen de bestanden minder ruimte in op je Mac, zonder dat dit ten koste gaat van de beeldkwaliteit.2

Tot40%betere compressie
Tot40%betere compressie

Metal 2. Gamechanger voor graphics.

Alles wat je op je Mac ervaart, hangt meer dan ooit samen met de grafische processor (GPU) in je computer. GPU’s worden steeds krachtiger. En om alles uit die processors te halen wat erin zit, hebben we Metal-technologie in macOS ingebouwd. Metal 2 tilt niet alleen de beeld­kwaliteit naar een hoger niveau, maar biedt ook mogelijkheden voor zelflerende systemen, virtual reality en ondersteuning van externe GPU’s voor entertainment en professionele creatieve apps. Of je nu games speelt, content creëert of software ontwikkelt, dankzij Metal 2 wordt je fantasie nog sneller werkelijkheid.

Virtual reality voor Mac. Een compleet nieuwe realiteit.

Met macOS High Sierra kunnen ontwikkelaars voor het eerst aan de slag met interactieve virtual reality op de nieuwe iMac met Retina 5K-display, de nieuwe iMac Pro die vanaf eind 2017 verkrijgbaar is, of op een andere ondersteunde Mac die is gekoppeld aan een externe GPU.3 Dankzij ondersteuning voor Valve’s SteamVR en de HTC Vive VR-headset, en apps zoals Final Cut Pro X, Epic Unreal 4 Editor en Unity Editor, beschikken ontwikkelaars over alles wat ze nodig hebben om een compleet nieuwe wereld te creëren waar je helemaal in opgaat.

Je favoriete apps en features krijgen ook een boost.

Met de nieuwe features in Foto’s wordt foto’s bekijken, ordenen en bewerken makkelijker dan ooit. Browsen in Safari wordt persoonlijker. En in Mail vind je sneller dat ene mailtje dat je zoekt. macOS High Sierra tilt alles naar een hoger plan.

Foto’s. Nu op nog meer manieren bewerken, organiseren en imponeren.

Werken met je foto’s op Mac was al leuk. Voor macOS High Sierra hebben we nieuwe tools ontwikkeld die het nog leuker én makkelijker maken om je foto’s te organiseren en te bewerken.

Klik, klik en je foto’s staan op orde.

Je kunt je foto­verzamelingen snel filteren op je favoriete criteria. De nieuwe selectie­teller houdt bij wat je hebt geselecteerd. Sleep de verzamelde foto’s naar een album of exporteer ze naar je bureaublad. Je kunt beelden ook direct in de werkbalk roteren of als favoriet aanmerken.

Perfectioneer je beste foto’s met geavanceerde bewerkingstools.

Met handige tools als Curven pas je heel eenvoudig het contrast en de kleur van je foto’s aan. En met Selectieve kleur verander je de verzadiging van één specifieke kleur. Je foto’s springen er nog meer uit als je de nieuwe, op professionele tools geïnspireerde filters gebruikt.

Breng nog meer leven in Live Photos.

Pas het Herhaal-effect toe op een Live Photo om een video eindeloos te herhalen. Kies Stuiteren om een actie eerst vooruit en dan achteruit af te spelen. Of kies Lange belichting voor een prachtig DSLR-achtig effect om water vager of lichtsporen langer te maken. Je kunt elke Live Photo bijsnijden, het geluid ervan uitzetten en een hoofdfoto kiezen.

Beleef bijzondere momenten opnieuw met nieuwe Aandenkens.

macOS High Sierra bevat allerlei nieuwe categorieën Aandenkens, zoals huisdieren, baby’s, outdoor­activiteiten, optredens, bruiloften, verjaardagen en sport­evenementen, voor nog persoonlijkere en meer memorabele momenten.

Gezichten maken het album Personen nog beter.

Door de grotere miniaturen en preciezer samengestelde groepen vind je nog makkelijker je favoriete mensen in het album Personen. En als je de iCloud-fotobibliotheek gebruikt, dan blijft je album op al je devices up-to-date.

Meer manieren om te werken met apps van anderen.

Je kunt een foto direct vanuit Foto’s openen in een fotobewerkings-app van derden, zoals Photoshop of Pixelmator. Al je bewerkingen worden automatisch bewaard in je Foto’s-bibliotheek. In de Mac App Store kun je ook project­extensies van derden downloaden. Bijvoorbeeld om ingelijste afdrukken te bestellen of webpagina’s te maken, rechtstreeks vanuit Foto’s.

Geweldige features.
Nu nog geweldiger.

Slimme tracking-preventie. Ontvolg je achtervolgers.

Herken je dit? Je hebt op een site een groene mountainbike bekeken. En daarna krijg je op elke pagina die je bezoekt advertenties voor groene mountainbikes te zien – heel vervelend. Gelukkig maakt Safari nu gebruik van een zelflerend systeem dat nagaat wanneer adverteerders of andere partijen jou volgen. Alle gegevens die zij achter­laten, worden verwijderd, zodat ze niet op andere sites kunnen worden gebruikt. Dus voortaan kijkt er niemand meer met je mee wanneer je online bent.

Video’s die automatisch afspelen? Vergeet het maar.

Safari voorkomt nu dat video’s met geluid automatisch worden afgespeeld, waardoor je ongestoord kunt browsen. Heb je een favoriete site waarop je video’s wel automatisch wilt afspelen? Gebruik dan de nieuwe sitegebonden instellingen in Safari en schakel Automatisch afspelen in.

Reader-weergave. Altijd aan.

Je kunt instellen dat je automatisch Safari Reader gebruikt voor elk artikel dat deze weergave ondersteunt. Zo kun je websites bekijken zonder advertenties, navigatie­knoppen en andere storende elementen.

Je favoriete sites. Op maat gemaakt voor jou. Door jou.

In Safari kun je nu per website persoonlijke instellingen vastleggen, zoals het zoomniveau voor pagina’s, locatie­voorzieningen, meldingen en content­blockers. Elke website ziet er dan precies uit zoals jij dat wilt.

Sneller browsen. Langer kijken.

Surf op internet met Safari, de snelste desktop­browser ter wereld. Safari verslaat andere browsers keer op keer in benchmarktests, zowel onder macOS als onder Windows, op dezelfde Mac.4 Je kunt er ook uren langer mee internetten en Netflix-video’s mee kijken dan met andere browsers.5

Siri. Je eigen DJ.

Als je naar Apple Music luistert, leert Siri nu wat jij leuk vindt om aanbevelingen te kunnen geven.6 Even bijkomen na een drukke dag? Vraag Siri om relaxte muziek. Siri kan ook albumnotities voorlezen en je meer vertellen over nummers, albums en artiesten.

Volg je vlucht met Spotlight.

Spotlight doet nu nog meer. Voer je vluchtnummer in om informatie te zien over vertrek- en aankomst­tijden, terminals, gates en vertragingen. Je kunt zelfs een kaart bekijken.

Beste resultaten in Mail. Snel, slimmer, slimst.

Zoeken in Mail gaat nu nog sneller en makkelijker met de functie Beste resultaten. De meest relevante berichten komen bovenaan te staan. Beste resultaten houdt rekening met welke mails je hebt gelezen, de afzenders die je hebt beantwoord, vips en nog veel meer. En hoe vaker je zoekt, hoe beter de resultaten.

FaceTime. Opnemen, vastleggen, nagenieten.

Met macOS High Sierra kun je een bijzonder moment in een FaceTime-gesprek bewaren als Live Photo. Beide deelnemers aan het gesprek krijgen een melding dat de foto is gemaakt en de Live Photo wordt bewaard in je Foto’s-bibliotheek.

Wat belangrijk is, blijft bovenaan.

Zet je meest gebruikte notities, zoals agenda’s voor vergaderingen, boodschappen­lijstjes en to-do-lijsten bovenaan in Notities, zodat je ze gemakkelijk terugvindt. Je had je zaken nog nooit zo goed op orde.

Tabellen toevoegen in Notities. Staat genoteerd.

De rekening van een etentje delen? Onkosten bijhouden op een zakenreis? Voetbaluitslagen vastleggen? In Notities kun je nu alles in een tabel bijhouden.

Deel alles met iedereen vanuit iCloud Drive.

Bestanden die je in iCloud Drive bewaart, kun je eenvoudig met anderen delen door ze een link te sturen. Ze hoeven alleen maar op die link te klikken en kunnen dan meteen aan de slag. Je hoeft dus geen kopieën te maken, bijlagen te versturen of versies te beheren.

Lees meer over iCloud Drive

iCloud-opslag­abonnementen. Genoeg ruimte voor een heel gezin.

Je kunt een iCloud-opslag­abonnement nu delen met het hele gezin. Kies 200 GB of 2 TB, en geef iedereen volop ruimte voor het bewaren van foto’s, video’s, documenten enzovoort.

Lees meer over iCloud

macOSMojave

Kracht in al zijn eenvoud.

Donkere modus om je beste werk eruit te laten springen. Nieuwe features, door pro’s geïnspireerd en voor iedereen ontworpen. Twee nieuwe apps. En de geheel vernieuwde Mac App Store.

Bekijk de preview

Dit najaar verkrijgbaar