OS X kan niet alleen veel meer,
maar verbruikt ook nog eens veel minder.

Om je te helpen om alles uit je Mac te halen, nemen wij alles onder de loep. Van de manier waarop OS X met de hardware samenwerkt tot de manier waarop het samenwerkt met je apps. En we vinden steeds meer manieren om energie te besparen. Terwijl we de prestaties verbeteren. Lees hier meer over enkele van de geavanceerde technologieën die ervoor zorgen dat je Mac slimmer wordt, maar niet harder hoeft te werken.

Timer Coalescing.
Elke milliseconde meer efficiency.

Bewerkingen die weinig energie vragen, worden gegroepeerd met Timer Coalescing. Zo worden korte periodes van inactiviteit gecreëerd, waardoor je CPU vaker in de energiezuinige stand kan terugkeren. Hierdoor daalt de CPU-activiteit, zodat er minder energie wordt verbruikt en je batterij ook even rust krijgt. Het gebeurt allemaal zo snel dat je er niets van merkt. En je Mac is nog steeds even krachtig en even snel.

App Nap. Achter de schermen staat energiebesparing voorop.

Met App Nap bespaar je energie als je met meerdere apps tegelijk werkt. OS X weet precies wanneer een app verborgen zit achter andere vensters. En als die app op dat moment niets voor je doet (muziek afspelen, een bestand downloaden of mail ophalen bijvoorbeeld), zorgt App Nap ervoor dat de app langzamer werkt en dus minder energie vraagt. Zodra je de app weer begint te gebruiken, schakelt die meteen terug naar de volle snelheid. En dit gebeurt zo soepel dat je zou denken dat de app de hele tijd actief gebleven was. Hetzelfde geldt voor App Nap en Safari-tabbladen: alleen het zichtbare tabblad is volledig actief.

Zo werkt het: Een app schakelt over op App Nap als hij volledig onzichtbaar is en niet actief wordt gebruikt.

Safari-stroombesparing.
Energieverspilling uitgeschakeld.

Veel websites geven animaties weer die gebruikmaken van plugins. En die vragen vaak erg veel van je batterij. Gelukkig houdt OS X dit voor je in de gaten. Safari-stroombesparing herkent het verschil tussen wat je wel en wat je waarschijnlijk niet wilt zien. Als de inhoud vooraan en centraal staat, wordt deze gewoon afgespeeld. Maar wat in de kantlijn staat, wordt door Safari-stroombesparing stilgezet. Je ziet dan een stilstaand voorbeeld, dat pas afgespeeld wordt als je erop klikt. Dus iets wat je niet wilt zien, pleegt ook geen aanslag op je batterij.

iTunes HD-weergave-efficiëntie.
Voortaan organiseer je
je eigen filmmarathon.

OS X verbruikt minder energie bij het afspelen van HD-video in iTunes. Je kunt dus ook schermvullend HD-films bekijken in iTunes als je laptop niet is aangesloten op het lichtnet. De video-engine maakt nog beter gebruik van de efficiënte grafische voorzieningen van je Mac en vraagt minder vaak toegang tot de schijf. Zelfs het afspelen van audio is zuiniger geworden. Al met al verbruikt je CPU minder energie terwijl je naar films kijkt.

Gecomprimeerd geheugen.
Voor een Mac die nog vlotter reageert.

Maak geheugenruimte vrij.

Hoe meer geheugen je Mac tot zijn beschikking heeft, hoe sneller hij werkt. Maar als er meerdere apps tegelijk draaien, gebruikt je Mac meer geheugen. Geheugencompressie zorgt ervoor dat je Mac geheugenruimte vrijmaakt wanneer je die het meest nodig hebt. Zodra je Mac zijn maximale geheugencapaciteit bereikt, comprimeert OS X automatisch gegevens van inactieve apps, zodat er meer geheugen beschikbaar komt. Zodra het geheugen is gecomprimeerd, hoeft je Mac geen tijd te verspillen met het continu heen en weer verplaatsen van data tussen geheugen en opslag. En zo kan hij meer doen in minder tijd. Aangezien comprimeren en decomprimeren vrijwel direct plaatsvinden, merk je zelf alleen hoe snel alles is.