Persinformatie van Apple

Apple voorziet de nieuwe Apple TV van 1080p HD-kwaliteit

Nieuwe Apple TV met iTunes-films en -tv-programma's, Netflix, foto's en meer in HD

CUPERTINO, 7 maart 2012 – Apple introduceert vandaag de nieuwe Apple TV met 1080p-ondersteuning voor onder andere iTunes-films en -tv-programma's, Netflix, Vimeo, foto's en meer in HD. Met iTunes in de cloud kunnen klanten hun favoriete films en tv-programma's in de iTunes Store kopen en downloaden en het materiaal meteen op hun HD-tv bekijken. De nieuwe Apple TV heeft een eenvoudigere, verbeterde gebruikersinterface, waardoor je gemakkelijker dan ooit de films en tv-programma's die je hebt gekocht kunt bekijken en via iCloud muziek kunt afspelen met iTunes Match. Met AirPlay kunnen gebruikers hun favoriete materiaal vanaf iPad of iPhone 4S op Apple TV bekijken door middel van streaming of synchrone weergave.

"Mensen zullen enthousiast zijn over het streamen van films en tv-programma's in 1080p met de nieuwe Apple TV, en foto's zien er prachtig uit met de maximale resolutie van je tv", aldus Philip Schiller, senior vice president Worldwide Marketing van Apple. "Apple TV is gebruiksvriendelijker dan ooit dankzij de nieuwe interface met symbolen en de mogelijkheid om films, tv-programma's en muziek die je hebt gekocht rechtstreeks via iCloud af te spelen."

Gebruikers van Apple TV hebben via de iTunes Store toegang tot een enorm programma-aanbod van meer dan 15.000 films en meer dan 90.000 afleveringen van tv-programma's. Apple TV biedt bovendien toegang tot fantastisch materiaal uit de streamingcatalogus van Netflix, live-wedstrijden in de MLB, NBA en NHL en internetmateriaal van Vimeo, YouTube en Flickr.*

Met iCloud kun je op Apple TV films en tv-programma's kopen en het materiaal op je iPhone, iPad, iPod touch, Mac of pc bekijken. iCloud bewaart bovendien je foto's en pusht ze draadloos naar al je apparaten, bijvoorbeeld naar je HD-tv via Apple TV. Met iCloud heb je altijd gemakkelijk toegang tot al je materiaal, welk apparaat je ook gebruikt.

Gebruikers van iPhone, iPad en iPod touch kunnen via AirPlay muziek, foto's en video's rechtstreeks vanaf hun apparaten naar hun HD-tv streamen met Apple TV. Gebruikers van iPhone 4S of iPad kunnen de synchrone weergave van AirPlay gebruiken om het scherm van hun apparaat op hun HD-tv te tonen en op deze manier webpagina's, spreadsheets en zelfs games streamen.**

Met Apple TV geniet je op je HD-tv van video's, muziek en je fotobibliotheek in iTunes op je computer. Via iCloud heb je bovendien toegang tot materiaal dat je op iPhone, iPad of iPod touch hebt gekocht. iTunes Match-gebruikers kunnen nu hun volledige muziekbibliotheek via iCloud afspelen, zelfs nummers die ze vanaf cd hebben geïmporteerd. Verder is het mogelijk om Apple TV te bedienen met een iPhone, iPad of iPod touch waarop de Remote-app is geïnstalleerd. Deze app kan gratis worden gedownload in de App Store (www.itunes.com/appstore).

Prijzen en verkrijgbaarheid
Apple TV is vanaf vrijdag 16 maart leverbaar via de Apple Online Store, de Apple Retail Store en erkende Apple resellers voor een adviesprijs van 109 Euro. Voor Apple TV is iTunes 10.5 of hoger vereist. Voor Apple TV zijn een 802.11g/n Wi-Fi-netwerk of Ethernet-netwerk, een breedbandinternetverbinding en een 1080p of 720p HD-tv vereist, evenals een HDMI-kabel (afzonderlijk verkrijgbaar). De beschikbaarheid van films en tv-programma's in iTunes verschilt per land. Gebruikers van een Apple TV van de tweede generatie kunnen vanaf vandaag een gratis software-update met de nieuwe Apple TV-gebruikersinterface installeren. Apple TV-hardware van de derde generatie is vereist voor het afspelen van 1080p-video.

*De verkrijgbaarheid van materiaal verschilt per land. Hiervoor is mogelijk een abonnement vereist.

**Voor AirPlay is een iOS-apparaat met iOS 4.2 of hoger vereist. Synchrone weergave via AirPlay wordt niet door de oorspronkelijke iPad ondersteund.

Apple is de producent van de Mac, de beste personal computer ter wereld, en van OS X, iLife, iWork en professionele software. Op het gebied van de digitale muziek voert Apple de revolutie aan, met zijn iPods en de iTunes Store op het internet. En de revolutionaire iPhone en App Store hebben de wereld van de mobiele telefoon op z'n kop gezet. Met de iPad heeft Apple de toekomst van mobiele media en computers een gezicht gegeven.

Perscontact:
Juriaan Bosman
Apple
bosman.j@apple.com
+447515847664

AAN DE REDACTIE: Bezoek voor aanvullende informatie Apple's PR website of bel Apple's Media Helplijn op 024744219.


© 2012 Apple Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Mac, Mac OS, Macintosh, Apple TV, iTunes, iTunes Store, iTunes Match, iCloud, AirPlay, iPad, iPhone, iPod touch en App Store zijn handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.

Apple Media Helpline 02 474 42 19

Overeenkomst voor het gebruik van beeldmateriaal

Belangrijke informatie over het gebruik van beeldmateriaal

Door de onderstaande afbeelding te kopiëren of op enigerlei wijze te gebruiken, verklaart u dat u de onderstaande Overeenkomst voor het gebruik van beeldmateriaal, die van toepassing is op uw gebruik van deze afbeelding, hebt gelezen en begrepen, en dat u ermee akkoord gaat. Als u niet akkoord gaat met de voorwaarden van deze overeenkomst, mag u de afbeelding niet kopiëren noch op enigerlei wijze gebruiken, tenzij Apple u daar middels een ondertekend schrijven toestemming voor heeft gegeven.

Gebruiksovereenkomst

Conform de voorwaarden van deze Overeenkomst mag u de afbeelding alleen in zijn geheel gebruiken en alleen aanwenden voor publicitair gebruik door journalisten en/of marktanalisten. Dit recht wordt u persoonlijk toegekend; u kunt dit niet aan derden overdragen. De afbeelding mag niet worden gebruikt voor de promotie of verkoop van producten of technologieën (zoals in advertenties, brochures, boekomslagen, catalogusfoto's, T-shirts of ander reclamemateriaal). U mag de afbeelding op geen enkele manier wijzigen of aanpassen, geheel noch gedeeltelijk, om welke reden dan ook.

Conform de overeenkomst tussen u en Apple is en blijft Apple de enige, exclusieve eigenaar van de afbeelding. Voor zover de afbeelding enige eigendomsinformatie bevat, mag u deze niet verwijderen, wijzigen of verhullen. Overal waar u de afbeelding gebruikt, moet u de van toepassing zijnde eigendomsinformatie ernaast vermelden.

Ik heb de Overeenkomst voor het gebruik van beeldmateriaal gelezen en begrepen, en ga ermee akkoord

Ik ga akkoord en wil de afbeelding downloaden
Ik ga niet akkoord met de voorwaarden