Persinformatie van Apple

Al drie miljoen nieuwe iPads verkocht

CUPERTINO, 19 maart 2012 – Apple heeft vandaag bekendgemaakt dat er sinds de launch op vrijdag 16 maart al drie miljoen exemplaren van de nieuwe iPad zijn verkocht. De nieuwe iPad heeft een schitterend nieuw Retina-display, een nieuwe A5X-chip met quad-core grafische processor van Apple en een 5-megapixel iSight-camera met geavanceerde optische technologie voor het maken van prachtige foto's en 1080p HD-video-opnamen. Toch heeft de batterij nog altijd een gebruiksduur van 10 uur* en is het apparaat ongelooflijk dun en licht. Het Wi-Fi + 4G-model ondersteunt supersnelle 4G LTE-netwerken in de Verenigde Staten en Canada en snelle netwerken in de hele wereld, zoals HSPA+ en DC-HSDPA.**

"De nieuwe iPad is met drie miljoen verkochte exemplaren een bestseller; zo hard is de verkoop van een nieuw iPad-model nog nooit gegaan", aldus Philip Schiller, senior vice president Worldwide Marketing van Apple. "Onze klanten lopen weg met alle nieuwe functies en voorzieningen van iPad, waaronder het schitterende Retina-display. We staan dan ook te trappelen om onze klanten in de rest van de wereld te bedienen, vanaf aanstaande vrijdag."

De nieuwe iPad is al verkrijgbaar in de Verenigde Staten, de Amerikaanse Maagdeneilanden, Australië, Canada, Duitsland, Frankrijk, Hongkong, Japan, Puerto Rico, Singapore, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. Vanaf vrijdag 23 maart om 8.00 uur (lokale tijd) is hij via de Apple Online Store (www.apple.com/benl), de Apple Store en een aantal erkende Apple resellers in nog eens 24 landen te koop: België, Bulgarije, Denemarken, Finland, Griekenland, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Liechtenstein, Luxemburg, Macau, Mexico, Nederland, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, de Tsjechische Republiek en Zweden.

De nieuwe Wi-Fi-modellen van iPad zullen verkrijgbaar zijn in zwart en wit voor een adviesprijs van € 479 incl. BTW (€ 395,87 excl. BTW) voor het model van 16 GB, € 579 incl. BTW (€ 478,51 excl. BTW) voor het model van 32 GB en € 679 incl. BTW (€ 561,16 excl. BTW) voor het model van 64 GB. iPad Wi-Fi + 4G zal verkrijgbaar zijn voor een adviesprijs van € 599 incl. BTW (€ 495,04 excl. BTW) voor het model van 16 GB, € 699 incl. BTW (€ 577,69 excl. BTW) voor het model van 32 GB en € 799 incl BTW (€ 660,33 excl. BTW) voor het model van 64 GB. iPad wordt in België verkocht via de Apple Online Store (www.apple.com/benl) en een aantal erkende Apple resellers. Bovendien is de fantastische iPad 2 nu verkrijgbaar voor een nog lagere prijs van € 399 incl. BTW (€ 329,75 excl. BTW) voor het Wi-Fi-model van 16 GB en slechts € 519 incl. BTW (€ 428,93 excl. BTW) voor het Wi-Fi + 3G-model van 16 GB.

* De gebruiksduur van de batterij is afhankelijk van de instellingen, het gebruik en andere factoren. De feitelijke resultaten kunnen hiervan afwijken.

** 4G LTE wordt in de Verenigde Staten alleen ondersteund door AT&T en Verizon en in Canada door Bell, Rogers en Telus. Data-abonnementen afzonderlijk verkrijgbaar.

Apple is de producent van de Mac, de beste personal computer ter wereld, en van OS X, iLife, iWork en professionele software. Op het gebied van de digitale muziek voert Apple de revolutie aan, met zijn iPods en de iTunes Store op het internet. En de revolutionaire iPhone en App Store hebben de wereld van de mobiele telefoon op z'n kop gezet. Met de iPad heeft Apple de toekomst van mobiele media en computers een gezicht gegeven.

Perscontact:
Juriaan Bosman
Apple
bosman.j@apple.com
+447515847664

AAN DE REDACTIE: Bezoek voor aanvullende informatie Apple's PR website of bel Apple's Media Helplijn op 024744219.


© 2012 Apple Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Mac, Mac OS en Macintosh, iPad, Retina en iSight zijn handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.

Apple Media Helpline 02 474 42 19

Overeenkomst voor het gebruik van beeldmateriaal

Belangrijke informatie over het gebruik van beeldmateriaal

Door de onderstaande afbeelding te kopiëren of op enigerlei wijze te gebruiken, verklaart u dat u de onderstaande Overeenkomst voor het gebruik van beeldmateriaal, die van toepassing is op uw gebruik van deze afbeelding, hebt gelezen en begrepen, en dat u ermee akkoord gaat. Als u niet akkoord gaat met de voorwaarden van deze overeenkomst, mag u de afbeelding niet kopiëren noch op enigerlei wijze gebruiken, tenzij Apple u daar middels een ondertekend schrijven toestemming voor heeft gegeven.

Gebruiksovereenkomst

Conform de voorwaarden van deze Overeenkomst mag u de afbeelding alleen in zijn geheel gebruiken en alleen aanwenden voor publicitair gebruik door journalisten en/of marktanalisten. Dit recht wordt u persoonlijk toegekend; u kunt dit niet aan derden overdragen. De afbeelding mag niet worden gebruikt voor de promotie of verkoop van producten of technologieën (zoals in advertenties, brochures, boekomslagen, catalogusfoto's, T-shirts of ander reclamemateriaal). U mag de afbeelding op geen enkele manier wijzigen of aanpassen, geheel noch gedeeltelijk, om welke reden dan ook.

Conform de overeenkomst tussen u en Apple is en blijft Apple de enige, exclusieve eigenaar van de afbeelding. Voor zover de afbeelding enige eigendomsinformatie bevat, mag u deze niet verwijderen, wijzigen of verhullen. Overal waar u de afbeelding gebruikt, moet u de van toepassing zijnde eigendomsinformatie ernaast vermelden.

Ik heb de Overeenkomst voor het gebruik van beeldmateriaal gelezen en begrepen, en ga ermee akkoord

Ik ga akkoord en wil de afbeelding downloaden
Ik ga niet akkoord met de voorwaarden