Persinformatie van Apple

Apple introduceert geheel vernieuwde MacBook Pro met Retina-beeldscherm

SAN FRANCISCO, 11 juni 2012 – Apple onthult vandaag een geheel vernieuwde 15-inch MacBook Pro. Deze bijzonder dunne en lichte notebook is uitgerust met een schitterend Retina-beeldscherm, 100% flash-opslag en quad-coreprocessors. De geheel opnieuw ontworpen MacBook Pro is een luttele 1,8 cm dun en weegt slechts 2,02 kg. Kortom, qua prestaties en draagbaarheid is dit een nieuwe standaard voor professionele gebruikers.

"De MacBook Pro met Retina-beeldscherm legt de lat voor prestaties en draagbaarheid hoger dan welke andere notebook dan ook", aldus Tim Cook, CEO van Apple. "Met zijn oogverblindend mooie Retina-beeldscherm, 100% flash-opslagarchitectuur en het bijzonder dunne, lichte ontwerp is deze nieuwe MacBook Pro de meest geavanceerde Mac die we ooit hebben gebouwd."

Het Retina-beeldscherm van de nieuwe MacBook Pro is het notebookscherm met de hoogste resolutie ter wereld, namelijk 5 miljoen pixels. Dat zijn er 3 miljoen meer dan een HD-tv. Met 220 ppi is de dichtheid van het Retina-beeldscherm zo hoog dat het menselijke oog op een normale leesafstand geen afzonderlijke pixels meer kan onderscheiden, waardoor tekst en afbeeldingen er ongelooflijk scherp uitzien. IPS-technologie zorgt voor een kijkhoek van 178 graden. Verder zijn het spiegeleffect 75 procent minder en het contrast 29 procent hoger dan bij de schermen van de vorige generatie.

De geheel vernieuwde MacBook Pro mag bogen op een met precisie gemaakte unibodybehuizing van aluminium en een 100% flash-opslagarchitectuur. Bovendien is dit de lichtste MacBook Pro ooit en is hij bijna even dun als een MacBook Air. Flash-opslag is tot vier keer sneller dan traditionele harde schijven van notebooks. Daardoor kan de geheel vernieuwde MacBook Pro gelijktijdig vier streams met niet-gecomprimeerd 1080p HD-videomateriaal afspelen.* De flash-opslagarchitectuur biedt ook een hogere betrouwbaarheid, een stand-bytijd van 30 dagen én zorgt ervoor dat je meteen aan de slag kunt zodra je je notebook inschakelt.

De MacBook Pro met Retina-beeldscherm is uitgerust met de nieuwste quad-core Intel Core i7-processors (tot 2,7 GHz) met Turbo Boost-snelheden tot 3,7 GHz, NVIDIA GeForce GT 650M discrete-level grafische processors, tot 16 GB sneller 1600-MHz RAM en flash-opslag tot 768 GB. Via de twee Thunderbolt- en twee USB 3.0-poorten kunnen gebruikers hun notebook aansluiten op meerdere beeldschermen en snelle randapparaten. Voor aansluiting op een HD-tv is er de nieuwe HDMI-poort.

Met de batterij van de MacBook Pro kun je tot 7 uur lang draadloos werken. Bovendien kan hij dankzij geavanceerde scheikunde en een speciale oplaadtechnologie tot 1000 keer worden opgeladen.** MacBook Pro biedt verder een FaceTime HD-camera, een glazen Multi-Touch-trackpad, een volwaardig toetsenbord met achtergrondverlichting, twee microfoons, versterkte luidsprekers, 3-Stream 802.11n Wi-Fi en een dunnere MagSafe 2-voedingspoort.

OS X Lion, iPhoto, iMovie, iTunes en andere Apple programma's als Aperture en Final Cut Pro X zijn zodanig bijgewerkt dat ze optimaal gebruik kunnen maken van de mogelijkheden van de nieuwe MacBook Pro met Retina-beeldscherm. Het bijgewerkte Aperture 3.3 bevat ook revolutionaire nieuwe functies voor beeldaanpassing en ondersteunt nu een universele fotobibliotheek zodat fotografen naadloos kunnen schakelen tussen iPhoto en Aperture.

De geheel vernieuwde MacBook Pro wordt geleverd met OS X Lion. Klanten die vanaf vandaag een Mac aanschaffen, komen in aanmerking voor een gratis exemplaar van OS X Mountain Lion zodra deze uitkomt. Mountain Lion bevat innovatieve voorzieningen, zoals het compleet nieuwe Berichten en Berichtencentrum, een systeemomvattende deelfunctie, synchrone AirPlay-weergave, Game Center en verbeterde beveiliging via Gatekeeper. iCloud maakt standaard deel uit van OS X, dus Mountain Lion maakt het je makkelijker dan ooit om al je materiaal op al je apparaten up-to-date te houden.

Prijzen en verkrijgbaarheid

De 15-inch MacBook Pro met Retina-beeldscherm is verkrijgbaar via de Apple Online Store (www.apple.com/benl), de Apple Store en erkende Apple resellers. De 15-inch MacBook Pro met 2,3-GHz quad-core Intel Core i7-processor met Turbo Boost-snelheden tot 3,3 GHz, 8 GB geheugen en 256 GB flash-opslag is verkrijgbaar vanaf € 2.299 inclusief BTW (€ 1900 exclusief BTW). De 15-inch MacBook Pro met 2,6-GHz quad-core Intel Core i7-processor met Turbo Boost-snelheden tot 3,6 GHz, 8 GB geheugen en 512 GB flash-opslag is verkrijgbaar vanaf € 2929 inclusief BTW (€ 2420,66 exclusief BTW). Beschikbare maatwerkconfiguraties zijn onder andere een snellere quad-coreprocessor tot 2,7 GHz, tot 16 GB geheugen en flash-opslag tot 768 GB.

Ga voor de volledige technische specificaties en alle maatwerkopties en accessoires naar apple.com/macbook-pro.

* Tests uitgevoerd door Apple in juni 2012 waarbij gebruik is gemaakt van prototypen van MacBook Pro. Ga voor meer informatie naar apple.com/macbook-pro/features.html.

** Tests van het Wireless Web-protocol uitgevoerd door Apple in juni 2012 waarbij gebruik is gemaakt van prototypen van MacBook Pro. De gebruiksduur van de batterij en het aantal keren dat de batterij kan worden opgeladen, zijn afhankelijk van het gebruik en de instellingen. Ga voor meer informatie naar apple.com/macbook-pro/features.html.

Apple is de producent van de Mac, de beste personal computer ter wereld, en van OS X, iLife, iWork en professionele software. Op het gebied van de digitale muziek voert Apple de revolutie aan, met zijn iPods en de iTunes Store op het internet. En de revolutionaire iPhone en App Store hebben de wereld van de mobiele telefoon op z'n kop gezet. Met de iPad heeft Apple de toekomst van mobiele media en computers een gezicht gegeven.

Contactpersoon voor de pers:
Martijn Kroonstuiver
Apple
mkroonstuiver@apple.com
+31205352821

© 2012 Apple Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Mac, Mac OS, Macintosh, MacBook, Retina, MacBook Air, FaceTime, MagSafe, Multi-Touch, OS X, iPhoto, iMovie, iTunes, Aperture, Final Cut Pro, AirPlay en iCloud zijn handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.

Apple Media Helpline 02 474 42 19

Overeenkomst voor het gebruik van beeldmateriaal

Belangrijke informatie over het gebruik van beeldmateriaal

Door de onderstaande afbeelding te kopiëren of op enigerlei wijze te gebruiken, verklaart u dat u de onderstaande Overeenkomst voor het gebruik van beeldmateriaal, die van toepassing is op uw gebruik van deze afbeelding, hebt gelezen en begrepen, en dat u ermee akkoord gaat. Als u niet akkoord gaat met de voorwaarden van deze overeenkomst, mag u de afbeelding niet kopiëren noch op enigerlei wijze gebruiken, tenzij Apple u daar middels een ondertekend schrijven toestemming voor heeft gegeven.

Gebruiksovereenkomst

Conform de voorwaarden van deze Overeenkomst mag u de afbeelding alleen in zijn geheel gebruiken en alleen aanwenden voor publicitair gebruik door journalisten en/of marktanalisten. Dit recht wordt u persoonlijk toegekend; u kunt dit niet aan derden overdragen. De afbeelding mag niet worden gebruikt voor de promotie of verkoop van producten of technologieën (zoals in advertenties, brochures, boekomslagen, catalogusfoto's, T-shirts of ander reclamemateriaal). U mag de afbeelding op geen enkele manier wijzigen of aanpassen, geheel noch gedeeltelijk, om welke reden dan ook.

Conform de overeenkomst tussen u en Apple is en blijft Apple de enige, exclusieve eigenaar van de afbeelding. Voor zover de afbeelding enige eigendomsinformatie bevat, mag u deze niet verwijderen, wijzigen of verhullen. Overal waar u de afbeelding gebruikt, moet u de van toepassing zijnde eigendomsinformatie ernaast vermelden.

Ik heb de Overeenkomst voor het gebruik van beeldmateriaal gelezen en begrepen, en ga ermee akkoord

Ik ga akkoord en wil de afbeelding downloaden
Ik ga niet akkoord met de voorwaarden