Persinformatie van Apple

iMac vanaf 30 november verkrijgbaar

CUPERTINO, 27 november 2012 – Apple heeft vandaag bekendgemaakt dat de gloednieuwe iMac vanaf vrijdag 30 november verkrijgbaar zal zijn. Met zijn prachtige design, schitterende scherm dat minder spiegelt, snellere processors en innovatieve opslag met de naam Fusion Drive is de nieuwe iMac de meest geavanceerde desktop die Apple ooit heeft ontwikkeld. De 21,5-inch iMac zal verkrijgbaar zijn bij de Apple Online Store (www.apple.com/benl) en erkende Apple resellers. De 27-inch iMac kan bij de Apple Online Store worden besteld en is in december leverbaar.

De nieuwe iMac is zowel van binnen als van buiten compleet vernieuwd: supersnelle technologie is verpakt in een behuizing van aluminium en glas die aan de randen slechts 5 mm dun is, en het volledig vernieuwde beeldscherm spiegelt 75% minder. iMac bevat 8 GB 1600-MHz geheugen, een harde schijf van 1 TB, een quad-core Intel Core i5-processor van de derde generatie, die desgewenst kan worden vervangen door een Core i7, en de nieuwste NVIDIA GeForce grafische processor die tot 60 procent sneller is. Fusion Drive is een innovatieve nieuwe opslagmogelijkheid met de snelheid van flashopslag en de capaciteit van een harde schijf. Het is een combinatie van 128 GB flash en een standaard harde schijf, met als resultaat één opslagvolume met intelligent bestandsbeheer voor een optimale lees- en schrijfsnelheid.

De 21,5-inch iMac met een 2,7-GHz quad-core Intel Core i5 met Turbo Boost-snelheden tot 3,2 GHz en een NVIDIA GeForce GT 640M is verkrijgbaar voor de adviesprijs van 1379 euro incl. btw (1139,67 euro excl. btw) ; het model met een 2,9-GHz quad-core Intel Core i5 met Turbo Boost-snelheden tot 3,6 GHz en een NVIDIA GeForce GT 650M is verkrijgbaar voor de adviesprijs van 1579 euro incl. btw (1304,96 euro excl. btw). De 27-inch iMac met een 2,9-GHz quad-core Intel Core i5 met Turbo Boost-snelheden tot 3,6 GHz en een NVIDIA GeForce GTX 660M is verkrijgbaar voor de adviesprijs van 1899 euro incl. btw (1569,42 euro excl. btw); het model met een 3,2-GHz quad-core Intel Core i5 met Turbo Boost-snelheden tot 3,6 GHz en een NVIDIA GeForce GTX 675MX is verkrijgbaar voor de adviesprijs van 2079 euro incl. btw (1718,18 euro excl. btw).

Apple is de producent van de Mac, de beste personal computer ter wereld, en van OS X, iLife, iWork en professionele software. Op het gebied van de digitale muziek voert Apple de revolutie aan, met zijn iPods en de iTunes Store op het internet. En de revolutionaire iPhone en App Store hebben de wereld van de mobiele telefoon op z'n kop gezet. Met de iPad heeft Apple de toekomst van mobiele media en computers een gezicht gegeven.

Contactpersoon voor de pers:
Martijn Kroonstuiver
Apple
mkroonstuiver@apple.com
+31(0)20 5352821


© 2012 Apple Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Mac, Mac OS, Macintosh en iMac zijn handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.

Apple Media Helpline 02 474 42 19

Overeenkomst voor het gebruik van beeldmateriaal

Belangrijke informatie over het gebruik van beeldmateriaal

Door de onderstaande afbeelding te kopiëren of op enigerlei wijze te gebruiken, verklaart u dat u de onderstaande Overeenkomst voor het gebruik van beeldmateriaal, die van toepassing is op uw gebruik van deze afbeelding, hebt gelezen en begrepen, en dat u ermee akkoord gaat. Als u niet akkoord gaat met de voorwaarden van deze overeenkomst, mag u de afbeelding niet kopiëren noch op enigerlei wijze gebruiken, tenzij Apple u daar middels een ondertekend schrijven toestemming voor heeft gegeven.

Gebruiksovereenkomst

Conform de voorwaarden van deze Overeenkomst mag u de afbeelding alleen in zijn geheel gebruiken en alleen aanwenden voor publicitair gebruik door journalisten en/of marktanalisten. Dit recht wordt u persoonlijk toegekend; u kunt dit niet aan derden overdragen. De afbeelding mag niet worden gebruikt voor de promotie of verkoop van producten of technologieën (zoals in advertenties, brochures, boekomslagen, catalogusfoto's, T-shirts of ander reclamemateriaal). U mag de afbeelding op geen enkele manier wijzigen of aanpassen, geheel noch gedeeltelijk, om welke reden dan ook.

Conform de overeenkomst tussen u en Apple is en blijft Apple de enige, exclusieve eigenaar van de afbeelding. Voor zover de afbeelding enige eigendomsinformatie bevat, mag u deze niet verwijderen, wijzigen of verhullen. Overal waar u de afbeelding gebruikt, moet u de van toepassing zijnde eigendomsinformatie ernaast vermelden.

Ik heb de Overeenkomst voor het gebruik van beeldmateriaal gelezen en begrepen, en ga ermee akkoord

Ik ga akkoord en wil de afbeelding downloaden
Ik ga niet akkoord met de voorwaarden