Persinformatie van Apple

Apple sleept opdracht van USD 30 miljoen in de wacht voor levering iPads aan LA Unified School District

CUPERTINO, 19 juni 2013 – Apple heeft vandaag bekendgemaakt dat de Los Angeles School Board of Education het bedrijf opdracht heeft gegeven om vanaf dit najaar iPads te gaan leveren voor alle leerlingen in dit schooldistrict. Deze opdracht van USD 30 miljoen is de eerste fase van een grotere rollout voor dit schooldistrict, het op één na grootste in de Verenigde Staten.

"Onderwijs zit Apple in het bloed en we zijn dan ook heel blij dat we de openbare scholen van Los Angeles Unified mogen helpen bij hun initiatief om vanaf dit najaar alle leerlingen van 47 locaties een iPad te geven", aldus Philip Schiller, senior vice president Worldwide Marketing van Apple. "Scholen in de hele wereld hebben de interactieve iPad al omarmd vanwege zijn motiverende kwaliteiten. Op dit moment zijn er bijna tien miljoen iPads in gebruik op scholen."

"Het bestuur heeft unaniem voor Apple gekozen omdat iPad kwalitatief als hoogste scoorde, de minst dure optie was én als eerste keus werd bestempeld door een beoordelingscommissie bestaande uit leerlingen en leerkrachten", vertelt Jaime Aquino, Deputy Superintendent of Instruction van LAUSD. "Dit besluit ligt in de lijn van het voornemen van het district om tegen 2014 al zijn leerlingen te hebben voorzien van een mobiel apparaat. Als dat gerealiseerd is, zal LAUSD het grootste district in het land zijn dat deze technologie aan al zijn leerlingen ter beschikking stelt."

De iPads zullen als totaaloplossing worden geleverd en bevatten dan ook een nieuwe app die het gebruik van het Pearson Common Core System of Courses faciliteert. Daarnaast zijn ook apps als iWork, iLife en iTunes plus een aantal onderwijsapps van andere ontwikkelaars op de apparaten geïnstalleerd.

Apple is de producent van de Mac, de beste personal computer ter wereld, en van OS X, iLife, iWork en professionele software. Op het gebied van de digitale muziek voert Apple de revolutie aan met zijn iPods en de iTunes Store op het internet. En de revolutionaire iPhone en App Store hebben de wereld van de mobiele telefoon op z'n kop gezet. Met de iPad heeft Apple de toekomst van mobiele media en computers een gezicht gegeven.

Contactpersoon voor de pers:
Martijn Kroonstuiver
Apple
mkroonstuiver@apple.com
+31(0)20 5352821

© 2013 Apple Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Mac, Mac OS, Macintosh, iPad, iWork, iLife en iTunes zijn handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.

Apple Media Helpline 02 474 42 19

Overeenkomst voor het gebruik van beeldmateriaal

Belangrijke informatie over het gebruik van beeldmateriaal

Door de onderstaande afbeelding te kopiëren of op enigerlei wijze te gebruiken, verklaart u dat u de onderstaande Overeenkomst voor het gebruik van beeldmateriaal, die van toepassing is op uw gebruik van deze afbeelding, hebt gelezen en begrepen, en dat u ermee akkoord gaat. Als u niet akkoord gaat met de voorwaarden van deze overeenkomst, mag u de afbeelding niet kopiëren noch op enigerlei wijze gebruiken, tenzij Apple u daar middels een ondertekend schrijven toestemming voor heeft gegeven.

Gebruiksovereenkomst

Conform de voorwaarden van deze Overeenkomst mag u de afbeelding alleen in zijn geheel gebruiken en alleen aanwenden voor publicitair gebruik door journalisten en/of marktanalisten. Dit recht wordt u persoonlijk toegekend; u kunt dit niet aan derden overdragen. De afbeelding mag niet worden gebruikt voor de promotie of verkoop van producten of technologieën (zoals in advertenties, brochures, boekomslagen, catalogusfoto's, T-shirts of ander reclamemateriaal). U mag de afbeelding op geen enkele manier wijzigen of aanpassen, geheel noch gedeeltelijk, om welke reden dan ook.

Conform de overeenkomst tussen u en Apple is en blijft Apple de enige, exclusieve eigenaar van de afbeelding. Voor zover de afbeelding enige eigendomsinformatie bevat, mag u deze niet verwijderen, wijzigen of verhullen. Overal waar u de afbeelding gebruikt, moet u de van toepassing zijnde eigendomsinformatie ernaast vermelden.

Ik heb de Overeenkomst voor het gebruik van beeldmateriaal gelezen en begrepen, en ga ermee akkoord

Ik ga akkoord en wil de afbeelding downloaden
Ik ga niet akkoord met de voorwaarden