Persinformatie van Apple

iPhone 5s en iPhone 5c op vrijdag 25 oktober verkrijgbaar in Nederland, Italië, Rusland, Spanje en meer dan 25 andere landen

Vanaf vrijdag 1 november tevens verkrijgbaar in India, Mexico en nog eens meer dan tien andere landen

CUPERTINO, 9 oktober 2013 – Apple heeft vandaag bekendgemaakt dat iPhone 5s, de meest vooruitstrevende smartphone ter wereld, en iPhone 5c, de kleurrijkste iPhone tot nu toe, op vrijdag 25 oktober verkrijgbaar zullen zijn in Nederland, Italië, Rusland, Spanje en meer dan 25 andere landen. Vanaf vrijdag 1 november zullen iPhone 5s en iPhone 5c in nog eens meer dan tien andere landen verkrijgbaar zijn, waaronder India en Mexico. 
 
iPhone 5s heeft fantastische nieuwe kenmerken in een opmerkelijk dun en licht ontwerp, zoals de door Apple ontworpen 64-bits A7-chip, een nieuwe 8-megapixel iSight-camera met True Tone-flits en Touch ID, een innovatieve manier om met één tikje van je vinger je iPhone snel en veilig te ontgrendelen. Hiermee is deze smartphone uniek in zijn soort. iPhone 5c heeft een volledig nieuw ontwerp en zit boordevol reeds bekende populaire kenmerken, zoals het fraaie 4-inch Retina-display, een razendsnelle A6-chip, een 8-megapixel iSight-camera en een batterij die lang meegaat¹. iPhone 5s en iPhone 5c bieden allebei meer LTE-banden² dan welke andere smartphone dan ook en zijn voorzien van een gloednieuwe FaceTime HD-camera. 
 
iPhone 5s en iPhone 5c draaien op iOS 7, de belangrijkste iOS-update sinds de lancering van de eerste iPhone, met een gloednieuwe gebruikersinterface met subtiele bewegingseffecten, een fraai kleurenpalet en meerdere functielagen waardoor het besturingssysteem meer tot leven komt. iOS 7 bevat honderden nieuwe functies, waaronder Bedieningspaneel, Berichtencentrum, verbeterde multitasking, AirDrop en verbeteringen in Foto's, Safari en Siri. Verder bevat iOS nu iTunes Radio, een gratis voorziening voor internetradio op basis van de muziek waarnaar je in iTunes luistert.³
 
iPhone 5s is leverbaar in de kleuren goud, zilver en spacegrijs voor een adviesprijs van € 699 (€ 577,69 excl. btw) voor het 16-GB model, € 799 (€ 660,33 excl. btw) voor het 32-GB model en € 899 (€ 742,98 excl. btw) voor het 64-GB model.⁴ iPhone 5c is verkrijgbaar in groen, blauw, geel, roze en wit voor een adviesprijs van € 599 (€ 495,04 excl. btw) voor het 16-GB model en € 699 (€ 577,69 excl. btw) voor het 32-GB model.⁴ De iPhone 5s-hoesjes zullen verkrijgbaar zijn in de kleuren beige, zwart, blauw, bruin, geel en (RED) voor een adviesprijs van € 39 (€ 32,23 excl. btw); de iPhone 5c-hoesjes zijn er in de kleuren blauw, geel, groen, roze, wit en zwart voor een adviesprijs van € 29 (€ 23,97 excl. btw). iPhone 5s, iPhone 5c en de hoesjes voor beide telefoons zullen verkrijgbaar zijn bij de Apple Online Store en bepaalde erkende Apple resellers. Het 8-GB model van iPhone 4S is verkrijgbaar voor € 399 (€ 329,75 excl. btw).⁴ 
 
iPhone 5s en 5c zijn vanaf vrijdag 25 oktober verkrijgbaar in België, Bulgarije, Denemarken, Estland, Finland, Franse Antillen, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Macau, Malta, Nederland, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Réunion, Roemenië, Rusland, Slovakije, Slovenië, Spanje, Taiwan, Thailand, Tsjechische Republiek, Zuid-Korea,  Zweden en Zwitserland. Vanaf 1 november zullen iPhone 5s en 5c tevens verkrijgbaar zijn in Albanië, Armenië, Colombia, El Salvador, Guam, Guatemala, India, Macedonië, Maleisië, Mexico, Moldavië, Montenegro en Turkije. Vanaf zondag 3 november zijn iPhone 5s en iPhone 5c verkrijgbaar in Bahrein, Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten. iPhone 5s en iPhone 5c zijn momenteel verkrijgbaar in de Verenigde Staten, Australië, Canada, China, Duitsland, Frankrijk, Hongkong, Japan, Puerto Rico, Singapore en het Verenigd Koninkrijk. 
 
¹ De gebruiksduur van de batterij is afhankelijk van de instellingen, het gebruik en andere factoren. De feitelijke resultaten kunnen hiervan afwijken.
² LTE is uitsluitend via bepaalde providers beschikbaar. De netwerksnelheid is afhankelijk van het netwerk van de provider. Neem contact op met je provider voor meer informatie.
³ iTunes Radio is beschikbaar bij iOS 7 in de Verenigde Staten.
⁴ Genoemde prijs geldt voor het simlockvrije model dat verkrijgbaar is bij de Apple Online Store. Neem voor abonnementsprijzen contact op met de desbetreffende provider.
 
Apple is de producent van de Mac, de beste personal computer ter wereld, en van OS X, iLife, iWork en professionele software. Op het gebied van de digitale muziek voert Apple de revolutie aan met zijn iPods en de iTunes Store op het internet. En de revolutionaire iPhone en App Store hebben de wereld van de mobiele telefoon op z'n kop gezet. Met de iPad heeft Apple de toekomst van mobiele media en computers een gezicht gegeven.
 
Contactpersonen voor de pers:
Bethan Lloyd
Apple
bethan@apple.com
+44 (0)20 7184 1095

Nikki Thompson
Apple
nikkithompson@apple.com
+44 (0)20 7184 1232


© 2013 Apple Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Mac, Mac OS, Macintosh, iPhone, iSight, Touch ID, Retina, FaceTime, AirDrop, Safari, Siri, iTunes Radio, iTunes en App Store zijn handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.

Apple Media Helpline 02 474 42 19

Overeenkomst voor het gebruik van beeldmateriaal

Belangrijke informatie over het gebruik van beeldmateriaal

Door de onderstaande afbeelding te kopiëren of op enigerlei wijze te gebruiken, verklaart u dat u de onderstaande Overeenkomst voor het gebruik van beeldmateriaal, die van toepassing is op uw gebruik van deze afbeelding, hebt gelezen en begrepen, en dat u ermee akkoord gaat. Als u niet akkoord gaat met de voorwaarden van deze overeenkomst, mag u de afbeelding niet kopiëren noch op enigerlei wijze gebruiken, tenzij Apple u daar middels een ondertekend schrijven toestemming voor heeft gegeven.

Gebruiksovereenkomst

Conform de voorwaarden van deze Overeenkomst mag u de afbeelding alleen in zijn geheel gebruiken en alleen aanwenden voor publicitair gebruik door journalisten en/of marktanalisten. Dit recht wordt u persoonlijk toegekend; u kunt dit niet aan derden overdragen. De afbeelding mag niet worden gebruikt voor de promotie of verkoop van producten of technologieën (zoals in advertenties, brochures, boekomslagen, catalogusfoto's, T-shirts of ander reclamemateriaal). U mag de afbeelding op geen enkele manier wijzigen of aanpassen, geheel noch gedeeltelijk, om welke reden dan ook.

Conform de overeenkomst tussen u en Apple is en blijft Apple de enige, exclusieve eigenaar van de afbeelding. Voor zover de afbeelding enige eigendomsinformatie bevat, mag u deze niet verwijderen, wijzigen of verhullen. Overal waar u de afbeelding gebruikt, moet u de van toepassing zijnde eigendomsinformatie ernaast vermelden.

Ik heb de Overeenkomst voor het gebruik van beeldmateriaal gelezen en begrepen, en ga ermee akkoord

Ik ga akkoord en wil de afbeelding downloaden
Ik ga niet akkoord met de voorwaarden