Persinformatie van Apple

NTT DOCOMO en Apple bieden iPad vanaf dinsdag 10 juni aan in Japan

TOKIO en CUPERTINO, 28 mei 2014 – NTT DOCOMO en Apple hebben vandaag bekendgemaakt dat Pad Air en iPad mini met Retina-display vanaf dinsdag 10 juni verkrijgbaar zijn voor het DOCOMO-netwerk. iPad Air en iPad mini met Retina-display hebben beide een snelle A7-chip, een geavanceerde grafische processor, een Retina-display en supersnel LTE.¹ Daardoor gaat alles sneller én beter, zonder dat dit ten koste gaat van de batterij: die gaat de hele dag mee.²

"Nu behalve iPhone ook iPad verkrijgbaar zal zijn voor het meest betrouwbare LTE-netwerk van het land, kunnen onze klanten een keuze maken uit de complete serie mobiele apparatuur die in Japan verreweg het populairst is", aldus Kaoru Kato, President en CEO van NTT DOCOMO, INC. "We weten heel zeker dat onze klanten enthousiast zullen zijn over Pad Air en iPad mini. Bovendien verwachten we een toeloop van nieuwe klanten die deze bijzondere apparatuur willen gebruiken via ons hoogwaardige netwerk. Daarvoor hebben we dan ook een nieuw abonnement in het leven geroepen."

"We zijn heel blij dat behalve iPhone nu ook iPad verkrijgbaar zal zijn voor het netwerk van NTT DOCOMO", zegt Tim Cook, CEO van Apple. "Met iPhone zijn enorm goede resultaten behaald, dus we kunnen haast niet wachten om ook iPad beschikbaar te stellen aan de klanten van NTT DOCOMO."

iPad Air is voorzien van een schitterend 9,7-inch Retina-display en heeft een dun en licht ontwerp. Dankzij zijn ingenieuze constructie weegt hij nog geen halve kilo en zijn de randen aanzienlijk smaller, waardoor alles op het scherm nog beter tot zijn recht komt. iPad mini met Retina-display heeft een 7,9-inch scherm dat hetzelfde aantal pixels bevat als de 9,7-inch iPad, waardoor tekst superscherp is en je meer details ziet. Het scherm biedt hiermee bovendien 35 procent meer werkruimte dan een standaard 7-inch tablet. iPad Air en iPad mini met Retina-display zijn beide voorzien van de snelle en zuinige Apple A7-chip met 64-bits architectuur van desktopniveau, supersnel mobiel internet via de ingebouwde wifivoorziening en de bredere ondersteuning voor snelle mobiele LTE-netwerken, een batterij die tot wel 10 uur meegaat, plus iOS 7 met talloze nieuwe functies en toegang tot de App Store met ruim 500.000 apps die speciaal voor iPad zijn ontworpen.

De klanten van DOCOMO die een iPad Air of iPad mini met Retina-display aanschaffen, kunnen kiezen voor de ultrasnelle Xi LTE-communicatieservice.³ Daarvoor is een nieuw abonnement in het leven geroepen, waarmee de databundel kan worden gedeeld met anderen, bijvoorbeeld met de overige gezinsleden of met collega's.

Vanaf 2 juni kunnen klanten bij alle DOCOMO-verkooppunten en de DOCOMO-website alvast een iPad Air of iPad mini met Retina-display reserveren.

Meer informatie over de verkoopprijzen en speciale aanbiedingen is te vinden op http://www.nttdocomo.co.jp/english/ipad/charge/index.html#model.

Meer informatie over het nieuwe abonnement is te vinden op http://www.nttdocomo.co.jp/english/charge.

Meer informatie over iPad is te vinden op https://www.apple.com/benl/ipad.

¹ LTE is uitsluitend via bepaalde providers beschikbaar. De netwerksnelheid is afhankelijk van het netwerk van de provider. Neem voor meer informatie contact op met je provider.
² De gebruiksduur van de batterij is afhankelijk van de instellingen, het gebruik en andere factoren. De feitelijke resultaten kunnen hiervan afwijken.
³ Xi is alleen beschikbaar voor abonnees in Japan. Xi is een handelsmerk van NTT DOCOMO, INC. in Japan en/of andere landen.

NTT DOCOMO biedt innovatieve, gebruiksvriendelijke en veilige mobiele diensten. Het bedrijf biedt zijn diensten aan meer dan 63 miljoen mobiele gebruikers in Japan aan via geavanceerde draadloze netwerken, waaronder een landelijk 3G-netwerk en een van de eerste commerciële LTE-netwerken ter wereld. Mede dankzij zijn unieke mogelijkheden als provider van mobiele diensten is DOCOMO toonaangevend ontwikkelaar van geavanceerde technologieën voor mobiele betalingen via NFC, mobiele gps-apparatuur, mobiele tv, intuïtieve mobiele assistentie, milieucontrole, smart grids en nog veel meer. Internationaal verleent DOCOMO zijn technische en operationele diensten aan acht providers van mobiele diensten en andere partnerbedrijven. NTT DOCOMO is genoteerd aan de beurs in Tokio (9437) en New York (DCM). Ga naar www.nttdocomo.co.jp/english voor meer informatie.

Apple is de producent van de Mac, de beste personal computer ter wereld, en van OS X, iLife, iWork en professionele software. Op het gebied van de digitale muziek voert Apple de revolutie aan met zijn iPods en de iTunes Store op het internet. En de revolutionaire iPhone en App Store hebben de wereld van de mobiele telefoon op z'n kop gezet. Met de iPad heeft Apple de toekomst van mobiele media en computers een gezicht gegeven.

Contactpersoon voor de pers:
Martijn Kroonstuiver
Apple
mkroonstuiver@apple.com
+31 (0)20 5352821

© 2014 Apple Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Mac, Mac OS, Macintosh, iPad Air, iPad mini, Retina en iPad zijn handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.

Apple Media Helpline 02 474 42 19

Overeenkomst voor het gebruik van beeldmateriaal

Belangrijke informatie over het gebruik van beeldmateriaal

Door de onderstaande afbeelding te kopiëren of op enigerlei wijze te gebruiken, verklaart u dat u de onderstaande Overeenkomst voor het gebruik van beeldmateriaal, die van toepassing is op uw gebruik van deze afbeelding, hebt gelezen en begrepen, en dat u ermee akkoord gaat. Als u niet akkoord gaat met de voorwaarden van deze overeenkomst, mag u de afbeelding niet kopiëren noch op enigerlei wijze gebruiken, tenzij Apple u daar middels een ondertekend schrijven toestemming voor heeft gegeven.

Gebruiksovereenkomst

Conform de voorwaarden van deze Overeenkomst mag u de afbeelding alleen in zijn geheel gebruiken en alleen aanwenden voor publicitair gebruik door journalisten en/of marktanalisten. Dit recht wordt u persoonlijk toegekend; u kunt dit niet aan derden overdragen. De afbeelding mag niet worden gebruikt voor de promotie of verkoop van producten of technologieën (zoals in advertenties, brochures, boekomslagen, catalogusfoto's, T-shirts of ander reclamemateriaal). U mag de afbeelding op geen enkele manier wijzigen of aanpassen, geheel noch gedeeltelijk, om welke reden dan ook.

Conform de overeenkomst tussen u en Apple is en blijft Apple de enige, exclusieve eigenaar van de afbeelding. Voor zover de afbeelding enige eigendomsinformatie bevat, mag u deze niet verwijderen, wijzigen of verhullen. Overal waar u de afbeelding gebruikt, moet u de van toepassing zijnde eigendomsinformatie ernaast vermelden.

Ik heb de Overeenkomst voor het gebruik van beeldmateriaal gelezen en begrepen, en ga ermee akkoord

Ik ga akkoord en wil de afbeelding downloaden
Ik ga niet akkoord met de voorwaarden