Persinformatie van Apple

Apple Union Square opent met nieuwe designelementen en Community-programma’s

SAN FRANCISCO, 19 mei 2016 – Apple heeft vandaag in San Francisco een nieuwe Store op Union Square onthuld. Deze Store heeft de primeur van allerlei voorzieningen en diensten die in een later stadium ook in andere Apple Stores te vinden zullen zijn. De nieuwe Store opent op zaterdag 21 mei om 10 uur ’s morgens zijn 13 meter hoge glazen hangardeuren voor het grote publiek. 
 
“Vandaag precies vijftien jaar geleden gingen de eerste twee Apple Stores open. We vinden het geweldig dat we dat heuglijke feit luister kunnen bijzetten door vandaag Apple Union Square in San Francisco te openen”, zegt Angela Ahrendts, Senior Vice President Retail en Online Stores van Apple. “We hebben niet alleen ons Store-design op de schop genomen, maar hebben er ook voor gekozen de winkel een breder doel en een grotere rol binnen de stad te geven: we streven ernaar om onze bezoekers een leuke tijd te bezorgen en hun iets bij te brengen, en richten ons daarnaast op de plaatselijke ondernemers.” 
 
De glazen deuren van Apple Union Square komen uit op Post Street en Union Square. Het gebouw vormt zo een verbinding tussen het bekendste plein van San Francisco en een vernieuwd plaza in de Store, waardoor een prachtige ontmoetingsplek ontstaat. Het plaza is voorzien van allerlei kunstwerken, zitjes, gratis wifi en een 15 meter hoge ‘groene’ wand. Ook zullen er regelmatig akoestische optredens zijn. De Store draait volledig op duurzame energie, die onder andere afkomstig is van de zonnepanelen op het dak van het gebouw.
 
“We zijn altijd erg betrokken bij de steden waarin we neerstrijken en zijn ons bewust van de grote rol die architectuur in deze stad speelt”, aldus Jonathan Ive, Chief Design Officer van Apple. “Het begint allemaal bij de façade, die het begrip ‘transparantie’ een geheel nieuwe invulling geeft en een bijzondere overgang tussen buiten en binnen vormt. Met deze gevel verlagen we de drempel nog verder, zodat iedereen zich vrij voelt om binnen te lopen.” 
 
Een paar nieuwe designelementen van Apple Union Square:
De eerste Apple Store in San Francisco in Stockton Street ging open in 2004 en had toen 100 medewerkers in dienst. Sindsdien heeft het team van deze Store meer dan 20 miljoen bezoekers verwelkomd en de introductie van iPhone, iPad, MacBook Air, Apple TV, Apple Watch en allerlei andere Apple producten meegemaakt. Het team verhuist nu naar Apple Union Square en bestaat inmiddels uit 350 man. 
 
In de Store zullen regelmatig cursussen en workshops worden gegeven in het Forum en Plaza, maar daarnaast zal Apple zich ook op andere plekken in San Francisco bezighouden met het stimuleren van kunstonderwijs. Apple zet momenteel samen met de Ruth Asawa School of the Arts een lab op voor kunstenaars, dat 45 werkstations met de nieuwste Apple producten zal bevatten. 
 
Met de introductie van de Macintosh in 1984 ontketende Apple een ware revolutie op het gebied van persoonlijke technologie. Tegenwoordig loopt Apple wereldwijd voorop met zijn innovatieve iPhone, iPad, Mac, Apple Watch en Apple TV. De vier softwareplatforms van Apple, iOS, OS X, watchOS en tvOS, zorgen voor een naadloze ervaring op alle Apple devices en geven toegang tot baanbrekende diensten als de App Store, Apple Music, Apple Pay en iCloud. De 100.000 medewerkers van Apple doen er alles aan om de beste producten ter wereld te maken en de wereld beter achter te laten dan hij was.
 
Contactpersoon voor de pers:
Martijn Kroonstuiver
Apple
mkroonstuiver@apple.com
+31 (0)20 5352821

© 2016 Apple Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, App Store, iTunes, Apple Music, iPhone, iPad, MacBook Air, Apple TV en Apple Watch zijn handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.

Apple Media Helpline 02 474 42 19