Persinformatie van Apple

Apple Pay komt naar Japan met iPhone 7

iPhone 7, iPhone 7 Plus en Apple Watch Series 2 ondersteunen FeliCa en bieden gebruikers zo een gemakkelijke, snelle en veilige manier om te betalen en te reizen

SAN FRANCISCO, 7 september 2016 – Apple maakt vandaag bekend dat iPhone 7, iPhone 7 Plus en Apple Watch Series 2 vanaf oktober voor klanten in Japan ondersteuning bieden voor Apple Pay, een gemakkelijke, snelle en eenvoudige manier om dagelijkse kosten te betalen. Gebruikers kunnen naar en van het werk reizen en voor alledaagse items betalen met Suica van JR East, en gemakkelijk beveiligde betalingen doen met creditcards en betaalpassen in winkels, apps en op het web met een enkele aanraking. Apple introduceert ook ondersteuning voor reizen in Japan met Kaarten in iOS 10, zodat forenzen gemakkelijk ritgegevens kunnen vinden, inclusief kostenspecificaties waarin automatisch de Suica-prijzen op het device worden weergegeven. Zo verloopt woon-werkverkeer soepeler en eenvoudiger dan ooit.

Apple Pay wordt overal geaccepteerd waar Suica wordt gebruikt. Dat betekent dat de gebruikers snel dagelijkse aankopen kunnen doen en een Suica-kaart of vervoerabonnement kunnen kopen of opwaarderen – allemaal met hun iPhone. Ook de belangrijkste financiële instellingen in Japan ondersteunen Apple Pay, dus het winkelend publiek kan aankopen doen in grote winkelketens, buurtwinkels, restaurants en populaire webwinkels.

“We zijn er trots op iPhone 7 op de markt te brengen in Japan zodat onze klanten daar de ongekende mogelijkheden van Apple Pay kunnen ervaren”, aldus Tim Cook, CEO van Apple. “Apple Pay verandert onze dagelijkse routine – van een eenvoudiger en handiger woon-werkverkeer met Suica op je iPhone 7 en Apple Watch Series 2 tot het gebruik van al je kaarten en passen voor beveiligde, afgeschermde betalingen met een enkele aanraking.”

“JR East is de grootste vervoersorganisatie ter wereld en maakt zich sterk voor innovatie. Wij willen onze klanten in heel Japan de best mogelijke service bieden”, vertelt Tetsuro Tomita, President en CEO van East Japan Railway. “Voor iPhone 7 hebben we een compleet nieuwe gebruikerservaring ontworpen, waarmee onze klanten kunnen profiteren van het gemak en de beveiliging van Apple Pay tijdens hun woon-werkverkeer en in winkels met Suica.”

In Japan ondersteunen iPhone 7, iPhone 7 Plus en Apple Watch Series 2 de contactloze NFC-technologie FeliCa Type-F, die in Japan wordt gebruikt voor meer dan 160 miljoen transacties per dag.

Wanneer Kaarten met iOS 10 in oktober ondersteuning gaat bieden voor reisinformatie in Japan, kunnen gebruikers van Apple Pay hun volledige reis – inclusief treinverbindingen, metro, veerboten en buslijnen – plannen en betalen met hun iPhone 7, iPhone 7 Plus en Apple Watch Series 2 op basis van de meest actuele prijs- en reisgegevens. Als je een Suica-kaart aan Apple Pay toevoegt en een route plant waarmee het saldo wordt overschreden, verschijnt de melding dat de kaart opgewaardeerd moet worden – en dat kun je direct op je device doen. Forenzen kunnen ook zorgvuldig beheerde instructies volgen voor het zeer uitgebreide metronetwerk in Japan.

Apple Pay ondersteunt veel van de belangrijkste Japanse creditcards en passen die worden uitgegeven door AEON, Credit Saison, JCB, Mitsubishi UFJ Nicos, Orient Corporation, Sumitomo Mitsui Card, Toyota Finance, UC Cards en View Card, en providers als KDDI, NTT Docomo en Softbank – organisaties die goed zijn voor driekwart van alle creditcarduitgaven in Japan – aangevuld met grote mondiale en nationale netwerken als American Express, Mastercard, JCB, iD en QUICPay. De gebruikers kunnen gebruik blijven maken van alle voordelen en bonussen die hun kaarten en passen al bieden.

Gebruikers van iPhone 7, iPhone 7 Plus en Apple Watch Series 2 kunnen vanaf oktober aankopen doen in alle winkels waar Suica, iD of QUICPay worden geaccepteerd. We spreken dan over bijna tweederde van alle transacties bij de grootste winkelbedrijven in Japan. Niet alleen de Apple Stores in Japan accepteren Apple Pay, maar ook toonaangevende winkelketens als 7-Eleven, Circle K, Family Mart, Lawson, Ministop en Sunkus, supermarkten als AEON, APITA en PIAGO, benzinestations als ENEOS en Esso Mobil General, retailers als BicCamera, Matsumoto Kiyoshi en Uniqlo, en populaire lokale organisaties als JapanTaxi en Sukiya.

Voor online winkelen in apps en op websites die Apple Pay accepteren heb je alleen Touch ID nodig, dus je hoeft niet handmatig accountgegevens in te vullen of steeds weer opnieuw verzend- en factureringsgegevens in te typen. Het nummer van de kaart of pas blijft afgeschermd en wordt niet met bedrijven gedeeld. Online bedrijven die Apple Pay in Japan accepteren zijn onder meer BASE, Demae-Can, giftee, Jalan.net, JapanTaxi, minne en Toho Cinema.

Voor het betalen van goederen en diensten onderweg vanuit apps of Safari, werkt Apple Pay met iPhone 6 en nieuwer, iPad Pro, iPad Air 2 en iPad mini 3 en nieuwer. Je kunt Apple Pay ook  gebruiken in Safari op elke Mac (uit 2012 of later) met macOS Sierra, en de betaling bevestigen met iPhone 6 of nieuwer of Apple Watch.

Veiligheid en privacy staan centraal bij Apple Pay. Bij verlies van je iPhone, iPad of Apple Watch kun je Zoek mijn iPhone gebruiken om het apparaat in de Verloren-modus te zetten en Apple Pay tijdelijk te blokkeren, of de gegevens op je apparaat volledig wissen. Je kunt de functionaliteit voor betalingen met Apple Pay ook stopzetten op iCloud.com. Als je je apparaat kwijtraakt, blijft je Suica-tegoed behouden.

Als je een creditcard of betaalpas met Apple Pay gebruikt, worden de kaartnummers niet op het apparaat of op een server van Apple bewaard. In plaats daarvan wordt een uniek apparaataccountnummer toegewezen, dat versleuteld wordt bewaard in het Secure Element op je apparaat.

Met de introductie van de Macintosh in 1984 ontketende Apple een ware revolutie op het gebied van persoonlijke technologie. Tegenwoordig loopt Apple wereldwijd voorop met zijn innovatieve iPhone, iPad, Mac, Apple Watch en Apple TV. De vier softwareplatforms van Apple, iOS, macOS, watchOS en tvOS, zorgen voor een naadloze ervaring op alle Apple apparaten en geven toegang tot baanbrekende diensten als de App Store, Apple Music, Apple Pay en iCloud. De 100.000 medewerkers van Apple doen er alles aan om de beste producten ter wereld te maken en de wereld beter achter te laten dan hij was.

Contactpersoon voor de pers:
Martijn Kroonstuiver
Apple
mkroonstuiver@apple.com
+31 (0)20-5352821

© 2016 Apple Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, iPhone, Apple Watch, Apple Pay, Touch ID, Safari, iPad Pro, iPad Air, iPad mini, Mac en macOS zijn handelsmerken van Apple. iPhone wordt in Japan gebruikt onder licentie van Aiphone Corporation. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.

Apple Media Helpline 02 474 42 19