Persinformatie van Apple

macOS Sierra nu beschikbaar als gratis update

Siri nu ook op de Mac met geheel nieuwe mogelijkheden

CUPERTINO, 20 september 2016 – Apple heeft vandaag bekendgemaakt dat macOS Sierra, de nieuwste versie van ’s werelds meest geavanceerde desktopbesturingssysteem, nu beschikbaar is als gratis update. macOS Sierra introduceert Siri op de Mac, met intelligente en handige features die gebruikers al kennen van iPhone en iPad, plus geheel nieuwe mogelijkheden die speciaal voor desktops zijn ontwikkeld. Dankzij features als het universele klembord, het bewaren van de mappen ‘Bureaublad’ en ‘Documenten’ in iCloud, Automatische ontgrendeling en Apple Pay op het web werkt je Mac nog beter samen met andere Apple devices. Daarnaast heeft Foto’s een nieuwe Aandenkens-functie die automatisch verzamelingen aanmaakt van je favoriete foto’s en video’s.

Met Siri op de Mac kunnen gebruikers berichten en e-mails versturen, documenten zoeken, informatie of foto’s opzoeken, de systeemvoorkeuren aanpassen en nog veel meer. Ook kunnen ze Siri-zoekresultaten voor later gebruik naar een document slepen of vastpinnen in de weergave ‘Vandaag’. Het universele klembord maakt het mogelijk om materiaal uit een app op het ene Apple device te kopiëren en te plakken in een app op een ander Apple device. Met de mappen ‘Bureaublad’ en ‘Documenten’ in iCloud hebben gebruikers nu vanaf hun iPhone en iPad toegang tot de bestanden op hun desktop. En dankzij Automatische ontgrendeling worden gebruikers automatisch ingelogd op hun Mac als ze een Apple Watch dragen waarop ze al zijn ingelogd.

Met Apple Pay op het web is het nu nog veiliger en eenvoudiger om online te shoppen in Safari. Het winkelend publiek kan nu bij bijna 300.000 deelnemende websites, waaronder 1-800-Flowers, Gilt, Instacart, Lululemon en Warbyparker, op de Apple Pay-knop klikken tijdens het afrekenen. Vervolgens kunnen ze hun aankoop afronden met hun Apple Watch of met Touch ID op hun iPhone 6 of nieuwer. Gegevens van creditcards of betaalpassen worden niet met webwinkels gedeeld en alle communicatie tussen het device van een gebruiker en de Apple Pay-servers wordt met sterke versleutelingstechnieken afgeschermd.

Foto’s bevat nu de functie ‘Aandenkens’, waarmee favoriete en misschien al vergeten momenten uit een fotobibliotheek weer even worden teruggehaald. Deze functie maakt namelijk automatisch fotoverzamelingen aan van bijzondere momenten, zoals een verjaardag of een verre reis. Foto’s maakt gebruik van geavanceerde computeranalyse om gezichten, objecten en omgevingen in afbeeldingen te herkennen, zodat foto’s op basis van die informatie teruggevonden kunnen worden. En met de nieuwe bewerkingstool ‘Gloed’ kunnen gebruikers hun foto’s sprekender maken door bepaalde onderdelen uit te lichten en donkere plekken meer contrast te geven.

Andere nieuwe features in macOS Sierra:

Beschikbaarheid
macOS Sierra is vanaf vandaag beschikbaar als gratis update in de Mac App Store. macOS Sierra is geschikt voor alle Macs vanaf eind 2009. Sommige features zijn niet in alle talen of regio’s beschikbaar. Ga voor meer informatie naar www.apple.com/benl/macos/sierra.

Met de introductie van de Macintosh in 1984 ontketende Apple een ware revolutie op het gebied van persoonlijke technologie. Tegenwoordig loopt Apple wereldwijd voorop met zijn innovatieve iPhone, iPad, Mac, Apple Watch en Apple TV. De vier softwareplatforms van Apple, iOS, macOS, watchOS en tvOS, zorgen voor een naadloze ervaring op alle Apple devices en geven toegang tot baanbrekende diensten als de App Store, Apple Music, Apple Pay en iCloud. De 100.000 medewerkers van Apple doen er alles aan om de beste producten ter wereld te maken en de wereld beter achter te laten dan hij was.

Contactpersoon voor de pers:
Martijn Kroonstuiver
Apple
mkroonstuiver@apple.com
+31 (0)20 5352821
 

© 2016 Apple Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, macOS, Siri, Mac, iPhone, iPad, iCloud, Apple Pay, Apple Watch, Safari, Touch ID, Pages, Numbers, Keynote, iTunes, Apple Music en de App Store zijn handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.

Apple Media Helpline 02 474 42 19