Hergebruik- en recyclingprogramma

Apple hecht veel waarde aan de bescherming van het milieu en is daarom continu op zoek naar de meest efficiënte manieren om elektronische apparaten aan het eind van hun levenscyclus te hergebruiken of te recyclen, met inbegrip van iPhones, iPads, Macs, pc's en beeldschermen van andere fabrikanten. Je oude apparatuur kan zelfs nog geld waard zijn!

Verantwoorde recycling door Apple

Je oude apparatuur is geld waard.

Met het hergebruik- en recyclingprogramma kun je je oude apparaat inzetten als financiering voor de aankoop van een nieuwe Mac, iPod, iPhone of iPad.

Of je nu een werkende of een kapotte iPhone, iPad, Mac of pc hebt, als je deze bij ons inlevert, kunnen wij bepalen of je computer nog in aanmerking komt voor hergebruik en of hij nog geld waard is. Als dat zo is, wordt het bedrag direct naar je bankrekening overgemaakt. Als je apparaat geen geld meer waard blijkt te zijn, kun je het op een verantwoorde manier laten recyclen via een van onze gratis recyclingprogramma's.

De procedure

  1. Je apparaat bij ons aanmelden

    Alleen iPhones, iPads en Mac- of pc-notebook- en -desktopcomputers komen voor het hergebruik- en recyclingprogramma in aanmerking.

  2. De waarde laten bepalen en je apparaat opsturen

    Dataserv1, die deze service verzorgt, bepaalt de redelijke marktwaarde van je apparaat. Je ontvangt van Dataserv een speciale verzendverpakking.2 Gebruik deze om je computer te verpakken en op te sturen, zodat hij kan worden gecontroleerd.

  3. Het bedrag wordt direct naar je bankrekening overgemaakt.

    Nadat je de benodigde gegevens hebt ingevuld op de webportal van Dataserv, wordt de waarde van je oude apparaat overgemaakt naar je bankrekening. Dit bedrag kun je vervolgens gebruiken voor de aanschaf van een nieuwe Mac, iPod, iPhone of iPad.

Begin meteen

Het hergebruik- en recyclingprogramma wordt uitgevoerd door Dataserv GmbH. Voor vragen over dit programma kun je terecht bij het Dataserv-ondersteuningsteam op: reuse_be@dataserv-recycling.com


Gratis recycling bij elke nieuwe Mac.

Als je een in aanmerking komende Mac of een in aanmerking komend Apple beeldscherm koopt bij een Apple Premium Reseller, kun je deelnemen in het recyclingprogramma van Apple. Als je een in aanmerking komend elektronisch apparaat koopt, kun je je oude computer en beeldscherm binnen dertig dagen gratis laten recyclen bij elke Apple Store of Apple Premium Reseller – ongeacht de fabrikant.


Je kunt ook recyclen als je geen nieuwe Mac koopt.

Als je geen Mac hebt gekocht of je oude Mac niet kunt langsbrengen, kun je deze naar een gemeentelijk afvalinzamelingspunt brengen. Neem voor meer informatie contact op met:

RECUPEL

Internet: www.recupel.be
E-mail: info@recupel.be


Heb je nog vragen over het recyclingprogramma van Apple?

Raadpleeg de Veelgestelde vragen.


Verpakkingsmateriaal van Apple

Verpakkingsafval kan gratis worden gedeponeerd bij de gemeentelijke inzamelpunten voor oud papier of in speciaal daarvoor bestemde bakken die in sommige gemeenten beschikbaar zijn. Neem voor meer informatie contact op met:

Fost Plus

Internet: www.fostplus.be
E-mail: fostplus@fostplus.be


Batterij

Oude batterijen en accu's kunnen gratis worden ingeleverd bij een inzamelpunt.

Bebat

Internet: www.bebat.be
E-mail: info@bebat.be


Internationale recyclingprogramma's

In de volgende regio's verzorgen we een recyclingprogramma of nemen daaraan deel:
Europa, Afrika, het Midden-Oosten en India
Japan
Azië/Oceanië en Australië
Brazilië en Costa Rica Verenigde Staten en Canada


Veelgestelde vragen