iPhone 5 RF kitettségi adatok

Az iPhone tesztelése során megfelelt a rádiófrekvenciás sugárzás vonatkozó korlátozásainak.

A fajlagos elnyelési arány (Specific Absorption Rate – SAR) az az arány, ahogy az emberi test elnyeli a rádiófrekvenciás sugárzást. A SAR-határérték 1,6 watt kilogrammonként az olyan országokban, ahol az átlagot 1 gramm emberi testszövetre vetítve számítják, és 2,0 watt kilogrammonként az olyan országokban, ahol az átlagot 10 gramm emberi testszövetre vetítve számítják. A tesztelés során az iPhone rádióadói a legmagasabb teljesítményen működtek, és a közvetlenül a fejhez tartott használatot utánzó helyzetben voltak, illetve a testen való viselési vagy hordási helyzetben voltak, 10 mm-re a testtől.

A rádiófrekvenciás sugárzásnak való kitettség csökkentéséhez használjon kéz nélküli tartozékot, például a beépített kihangosítót, az eszköz headsetjét vagy hasonló tartozékot. A fémrészeket tartalmazó tokok olyan módon változtathatják meg az eszköz rádiófrekvenciás teljesítményét, beleértve a rádiófrekvenciás kisugárzásra vonatkozó irányelveknek való megfelelést, amely nem volt sem tesztelve, sem tanúsítva. Annak ellenére, hogy az eszközt az összes működési sávban tesztelték a SAR megállapításához, nem minden sáv érhető el minden területen. A sávok a szolgáltató vezeték nélküli és roaminghálózataitól függnek.

Az eszköz SAR-értékeit minden működési frekvenciasávban tesztelték, de nem minden frekvenciasáv érhető el minden területen. A frekvenciasávok a szolgáltató vezeték nélküli és roaming hálózataitól függnek. 

A legmagasabb SAR értékek:

Model A1428, A1429

1,6 W/kg (1 g-ra vonatkoztatva) SAR határérték
Fej: 1,25
Test: 1,18

2,0 W/kg (10 g-ra vonatkoztatva) SAR határérték
Fej: 0,90
Test: 0,95