Apple Music-vrienden en privacy

Apple Music-vrienden is ontworpen om je gegevens te beschermen en om je te laten bepalen wat je deelt.

Privacy Icon

  • Wanneer je een profiel aanmaakt, is bepaalde informatie altijd openbaar. Maar jij bepaalt wie je activiteiten kan volgen.
  • Apple Music kan nieuwe vrienden aanbevelen door de contacten op je apparaat periodiek te controleren. Je contacten worden hierbij niet door Apple Music bewaard.
  • Jij bepaalt of je bij anderen die over je Apple ID-contactgegevens beschikken, wordt aanbevolen als vriend.

Bescherming van je privacy en beveiliging van je gegevens is een prioriteit van iedereen bij Apple. We werken er hard aan om alleen die gegevens te verzamelen die we nodig hebben om je ervaring te verbeteren. Als we gegevens verzamelen vinden we het belangrijk dat je weet wat we verzamelen en waarom, zodat je een bewuste keuze kunt maken. Net als alle andere Apple producten en voorzieningen is ook Apple Music ontworpen met deze principes in gedachten.

Als je met anderen in contact wilt komen of informatie wilt delen via Apple Music, kun je een persoonlijk profiel aanmaken door een gebruikersnaam (bijvoorbeeld @johnappleseed) en schermnaam aan te maken, desgewenst aangevuld met een profielfoto en andere informatie. Apple bewaart deze informatie in je account zodat je er toegang toe hebt vanaf al je apparaten. Je bijnaam, schermnaam en profielfoto kunnen zichtbaar zijn naast alle reacties die je plaatst en activiteiten die je op Apple Music deelt. Het delen en plaatsen van materiaal is momenteel niet bedoeld of beschikbaar voor Apple ID's van kinderen.

Andere personen kunnen je Apple Music-profiel ook vinden met behulp van de informatie die je hebt verstrekt.

Je kunt de inhoud van je profiel, inclusief luisteractiviteit en afspeellijsten, beschikbaar maken voor alleen door jou geselecteerde personen. Je profielgegevens daarentegen, zoals bijnaam, schermnaam, foto, je volgers en wie jij volgt, zijn altijd zichtbaar voor iedereen.

Wanneer je een profiel aanmaakt op Apple Music, geven wij suggesties voor andere Apple Music-abonnees met wie je wellicht vrienden wilt worden. Apple onthoudt of bewaart geen informatie uit je contacten bij het zoeken naar vrienden om aan te bevelen. Alleen ingekorte en versleutelde hashes van de telefoonnummers en e‑mailadressen in je contacten worden naar Apple verstuurd, waarna lokaal op je apparaat wordt vastgesteld welke Apple Music-abonnees in aanmerking komen om te worden aanbevolen. Apple Music kan je contacten periodiek controleren om in de toekomst nieuwe vrienden aan te bevelen. Je kunt dit wijzigen in de accountinstellingen door 'Contacten op Apple Music' uit te schakelen. Als je niet door anderen gevonden wilt worden op basis van Apple ID-contactgegevens die zij over jou hebben in hun contacten, kun je dit in de accountinstellingen wijzigen door de optie uit te schakelen waarmee je op basis van je Apple ID kan worden gevonden.

Je kunt de informatie die je in je profiel verstrekt te allen tijde bijwerken of verwijderen. Denk altijd goed na over wat je openbaar maakt wanneer je iets online deelt. Als je van Apple Music naar andere websites of sociale netwerken deelt, valt alles wat je deelt onder het privacybeleid van die andere diensten.