Zoek mijn en privacy

Zoek mijn is ontworpen om je gegevens te beschermen en om je te laten bepalen wat je deelt.

Privacy Icon

  • Als je met je Apple ID bij iCloud inlogt, schakel je op ondersteunde apparaten bepaalde Zoek mijn-functies in, waaronder deelname aan het Zoek mijn-netwerk.
  • De locatie van je apparaat of accessoire, evenals informatie over je apparaat en je account, kunnen worden gebruikt om je te helpen bij het zoeken naar apparaten en ondersteunde accessoires waarop Zoek mijn is ingeschakeld.
  • Het Zoek mijn-netwerk gebruikt end-to-end-encryptie, zodat Apple de locatie van een offline apparaat of rapporterend apparaat niet kan zien.

Als je je iPhone, iPad, Apple Watch, iPod touch of Mac waarop Zoek mijn is ingeschakeld verliest of kwijtraakt, kun je met Zoek mijn je apparaat op een kaart terugvinden. Daarnaast kun je met Zoek mijn een geluid afspelen, je apparaat op afstand vergrendelen en een bericht op je apparaat weergeven, of het apparaat dat je probeert te vinden op afstand wissen. Zoek mijn kan je ook helpen om ondersteunde accessoires te vinden of een geluid op zulke accessoires af te spelen.

Wanneer je inlogt op je apparaat en iCloud inschakelt, worden bepaalde functies van Zoek mijn automatisch ingeschakeld. Het gaat hierbij om deelname aan het Zoek mijn-netwerk, een crowd­sourcing­netwerk van Apple apparaten dat helpt bij het vinden van verloren apparaten of compatibele objecten, zoals hieronder beschreven, en de volgende functies: een geluid afspelen, op afstand vergrendelen en een bericht weergeven, en op afstand wissen. Je ontvangt ook meldingen als je niet in de buurt van je ondersteunde apparaten en objecten bent. Je iPhone, iPad, iPod touch, Apple Watch en bepaalde Macs worden ook beveiligd door het activerings­slot. Dit houdt in dat ze zonder je wacht­woord niet kunnen worden gewist en opnieuw kunnen worden geactiveerd. Ga voor meer informatie naar support.apple.com/kb/HT208987. Wanneer je Zoek mijn inschakelt op je iPhone, wordt deze functie ook auto­matisch ingeschakeld op een ermee gekoppelde Apple Watch. Je kunt Zoek mijn ook afzonderlijk op een Apple Watch inschakelen, waardoor de functie op je gekoppelde iPhone wordt ingeschakeld.

Als je Zoek mijn gebruikt, wordt de locatie van je apparaat, evenals informatie over je apparaat en je account naar Apple verstuurd en door Apple bewaard, zodat we je de voor­ziening kunnen bieden. De locatie van je apparaat wordt alleen naar Apple verstuurd als jij of een lid van een 'Delen met gezin'-groep dat je hebt gekozen om de locatie van je apparaat te delen, de locatie van een apparaat of accessoire specifiek opvraagt. Apple bewaart informatie over de locatie maximaal 24 uur en maakt deze toegankelijk voor jou. Daarna wordt de informatie verwijderd. Als je locatievoorzieningen hebt ingeschakeld, kun je er ook voor kiezen om via 'Deel mijn locatie' de huidige locatie van je apparaat te delen. Als je deze functie gebruikt en er zowel op het apparaat dat wordt gebruikt voor je locatie als op het apparaat van de vriend(in) met wie je je locatie deelt iOS 15 of nieuwer actief is, wordt je locatie automatisch bijgewerkt met end-to-end-encryptie. Wanneer er op het apparaat dat wordt gebruikt voor je locatie of op het apparaat van een vriend(in) een oudere versie van het besturingssysteem actief is, wordt je locatie alleen naar Apple verstuurd als een vriend er specifiek om heeft gevraagd en wordt de informatie twee uur bewaard, waarna deze wordt verwijderd. 'Deel mijn locatie' wordt alleen ingeschakeld als jij ervoor kiest om je locatie met iemand anders te delen.

Als je locatievoorzieningen hebt ingeschakeld, kun je met Zoek mijn je apparaten weergeven op een kaart. Als je ervoor kiest om de functie 'Stuur laatste locatie' in te schakelen, wordt de laatst bekende locatie van je apparaat automatisch naar Apple verstuurd en door Apple bewaard telkens wanneer de batterijlading van je apparaat tot een kritisch niveau is gedaald.

De Zoek mijn-app kan het Zoek mijn-netwerk gebruiken om apparaten beter te zoeken, ook als ze niet zijn verbonden met het internet, en in het geval van ondersteunde apparaten, ook als ze zijn uitgeschakeld of gewist. Apparaten in het Zoek mijn-netwerk gebruiken draadloze Bluetooth-technologie om verloren apparaten of compatibele objecten in de buurt, zoals AirTags en compatibele producten van derden die zijn geregistreerd bij je Apple ID, te detecteren en de locatie bij benadering te melden aan de eigenaar. Als een apparaat is uitgeschakeld of gewist, is die locatie ook zichtbaar voor leden van de 'Delen met gezin'-groep van de eigenaar met wie deze persoon de locatie deelt. Bij de interactie wordt end-to-end-encryptie gebruikt en Apple kan de locatie van een offline apparaat of rapporterend apparaat niet zien. Wanneer je apparaat deelneemt aan het Zoek mijn-netwerk, kan het zowel door het netwerk worden gevonden als anoniem helpen andere verloren apparaten te vinden. Je kunt ervoor kiezen om je iOS- of iPadOS-apparaat niet te laten deelnemen aan het Zoek mijn-netwerk door in Instellingen naar '[je naam]' > 'Zoek mijn' > 'Zoek mijn [apparaat]' te gaan en te tikken om 'Zoek mijn-netwerk' uit te schakelen. Je kunt ervoor kiezen om je Mac niet te laten deel­nemen aan het Zoek mijn-netwerk door in Systeem­voorkeuren naar 'Apple ID' > 'iCloud' te gaan en naast 'Zoek mijn Mac' op 'Opties' te klikken om 'Zoek mijn-netwerk' uit te schakelen. Ga voor meer informatie over AirTags en compatibele producten van derden, waaronder instructies voor het toevoegen van deze producten aan Zoek mijn en het registeren bij je Apple ID, naar support.apple.com/kb/HT211331.

Je kunt Zoek mijn en het activerings­slot op je iOS- of iPadOS-apparaat uitschakelen door in Instellingen naar '[je naam]' > 'Zoek mijn' > 'Zoek mijn [apparaat]' te gaan en te tikken om 'Zoek mijn iPhone' of 'Zoek mijn iPad' uit te schakelen. Op je Mac ga je in Systeem­voorkeuren naar 'Apple ID' > 'iCloud' > 'Zoek mijn Mac'.

Als je ervoor kiest om meldingen te ontvangen als je niet in de buurt bent van ondersteunde apparaten en objecten, stelt je apparaat locaties voor waarop je geen meldingen ontvangt, zoals je thuisadres of werkadres. Deze locaties worden zodanig bewaard dat ze niet door Apple kunnen worden gelezen. Je kunt in de Zoek mijn-app in iOS en iPadOS ook meldingen voor wanneer je niet in de buurt van je apparaat of object bent uitschakelen door te tikken op 'Apparaten' of 'Objecten', te tikken op een apparaat of object, te tikken op 'Melding indien achtergelaten', en vervolgens te tikken om 'Melding indien achtergelaten' uit te schakelen. In de Zoek mijn-app op een Mac klik je op 'Apparaten' of 'Objecten', selecteer je een apparaat of object, klik je op de info­knop op het apparaat of object en schakel je vervolgens 'Melding indien achtergelaten' uit.

De door Apple verzamelde gegevens worden te allen tijde behandeld conform het privacy­beleid van Apple, dat je kunt vinden op www.apple.com/nl/privacy