'Verbeter Kaarten' en privacy

Apple Kaarten is ontworpen om je gegevens te beschermen en om je te laten bepalen wat je deelt.

Als je 'Verbeter Kaarten' inschakelt, verzamelt Apple de gps-coördinaten die zijn verkregen via de functie 'Belangrijke locaties' op je apparaat en koppelt ze aan het adres dat bij je Apple ID hoort. Hierdoor kan Apple de geografische locatie van dat adres en andere adressen nauwkeuriger bepalen. Apple bewaart de resulterende coördinaten uitsluitend in een anonieme vorm om Kaarten en andere locatie­gebonden producten en voorzieningen van Apple te verbeteren. Je iOS- of iPadOS-apparaat stuurt ook periodiek informatie over locaties waar je apps hebt gestart en wanneer, waaronder de naam van de apps, in anonieme en versleutelde vorm naar Apple om Kaarten en andere locatie­gebonden producten en voor­zieningen van Apple te verbeteren.

In iOS of iPadOS kun je 'Verbeter Kaarten' op elk gewenst moment uitschakelen door in Instellingen naar 'Privacy' > 'Locatievoorzieningen' > 'Systeem' te gaan en vervolgens 'Verbeter Kaarten' uit te schakelen. Op de Mac kun je 'Belangrijke locaties' uitschakelen door het volgende te doen: ga in Systeem­voorkeuren naar 'Beveiliging en privacy' > 'Locatievoorzieningen', klik op het slotje en voer je wacht­woord in, klik naast 'Systeemvoorzieningen' op 'Details' en schakel 'Belangrijke locaties' uit.