Ssd-serviceprogramma van de 13-inch MacBook Pro (zonder Touch Bar)

Apple heeft vastgesteld dat er problemen zijn met een aantal ssd's van 128 GB en van 256 GB die worden gebruikt voor de 13-inch MacBook Pro (zonder Touch Bar). Deze problemen kunnen resulteren in gegevensverlies en een defecte harde schijf. 13-inch MacBook Pro's met harde schijven met dit probleem zijn verkocht tussen juni 2017 en juni 2018.

Apple of een erkende Apple-serviceprovider (AASP) zal de harde schijven met dit probleem gratis repareren. Apple raadt u aan de harde schijf zo snel mogelijk te laten repareren.

Apple zal ook een e-mail versturen aan klanten die hun apparaat bij Apple hebben geregistreerd, zodat zij ook op de hoogte zijn van dit programma.

In aanmerking komen

Controleer eerst welke 13-inch MacBook Pro u hebt. Kies 'Over deze Mac' in het Apple-menu () in de linkerbovenhoek van het scherm. Kijk of uw model het volgende is: MacBook Pro (13-inch, 2017, twee Thunderbolt 3-poorten). Als u dit model hebt, voer dan hieronder het serienummer van de computer in om te controleren of deze in aanmerking komt voor dit programma.

Het serienummer van uw apparaat is gemakkelijk te vinden. Zie hoe u dat doet.
Het ingevoerde serienummer komt mogelijk in aanmerking voor dit programma. Kies een van de onderstaande serviceopties.
Het ingevoerde serienummer komt niet in aanmerking voor dit programma omdat een van de volgende zaken van toepassing is:
- Het serienummer is niet één van de serienummers die in aanmerking komen.
- Uit onze gegevens blijkt dat uw harde schijf al is gerepareerd.
- Uit onze gegevens blijkt dat het apparaat niet langer in aanmerking komt voor een gratis reparatie onder dit programma. Als u vragen hebt, kunt u contact opnemen met Apple.
Er is een probleem opgetreden bij het verwerken van uw verzoek. Probeer het over een paar minuten opnieuw.
Voer uw serienummer in.
Dit is geen geldig serienummer van een Apple product. Voer het nummer opnieuw in. Neem contact met ons op als u nog steeds problemen hebt.
Er is een probleem opgetreden bij het verwerken van uw verzoek. Probeer het over een paar minuten opnieuw.

Dit programma is niet van toepassing op de 13-Inch MacBook Pro met Touch Bar of de oudere 13-inch MacBook Pro-modellen.

Serviceproces

Uw 13-inch MacBook Pro wordt voorafgaand aan de reparatie onderzocht om te controleren of deze goed werkt en in aanmerking komt voor dit programma.

Voorafgaand aan de reparatie moet u een reservekopie maken van uw gegevens, want tijdens het reparatieproces wordt de harde schijf gewist.

• De technicus voert een hulpprogramma uit om de firmware van de harde schijf bij te werken. Dit duurt ongeveer een uur of korter.
  • macOS wordt opnieuw geïnstalleerd op de 13-inch MacBook Pro.
  • Na de reparatie moet u uw gegevens herstellen vanaf een reservekopie.

Omdat u pas weer toegang hebt tot internet nadat u de gegevens hebt hersteld, raden we u aan om een ander apparaat, bijvoorbeeld uw iPhone, bij de hand te hebben, zodat u het Apple Support-artikel kunt raadplegen over gegevensherstel vanaf een reservekopie.

Opmerking: bestanden die al voor de reparatie zijn beschadigd, kunnen niet worden hersteld.

Kies een van de opties hieronder om de harde schijf te laten repareren.

Als u vragen hebt of meer hulp nodig hebt, kunt u contact opnemen met Apple Support.

Als de 13-inch MacBook Pro op zo'n manier beschadigd is, dat we de reparatie aan de harde schijf niet kunnen uitvoeren, moet deze eerst worden hersteld voordat we de reparatie kunnen uitvoeren. In bepaalde gevallen kunnen kosten in rekening worden gebracht voor de reparatie.

Aanvullende informatie

Dit wereldwijde Apple programma houdt geen verlenging in van de dekking van de standaardgarantie op de 13-inch MacBook Pro.

Als u van mening bent dat uw 13-inch MacBook Pro dit probleem vertoont en u betaald hebt voor de reparatie, kunt u contact opnemen met Apple over een terugbetaling.

Het programma dekt betrokken MacBook Pro-modellen gedurende drie jaar na de eerste detailhandelverkoop van het apparaat.

Deze informatie is bijgewerkt op 9-11-2018.