Utbytesprogram för batteri i 13 tums MacBook Pro (inte Touch Bar)

Apple har fastställt att det inbyggda batteriet kan svälla på grund av ett fel på en komponent på ett begränsat antal 13-tums MacBook Pro-enheter (inte Touch Bar). Det är inte ett säkerhetsproblem och Apple byter berättigade batterier utan kostnad. De berörda enheterna tillverkades mellan oktober 2016 och oktober 2017, och huruvida de är berättigade avgörs av produktens serienummer.

Behörighet

Använd serienummerkontrollen nedan för att se om din enhet är berättigad till det här programmet. Om din 13-tums MacBook Pro (inte Touch Bar) har ett berättigande serienummer, byter Apple batteriet utan kostnad.

Det här programmet påverkar inte 13-tums MacBook Pro med Touch Bar eller äldre 13-tums MacBook Pro-modeller.

Det är enkelt att hitta serienumret. Se hur det går till.
Det serienummer du angav omfattas av detta program. Välj ett av servicealternativen nedan.
Det serienummer du angav omfattas inte av detta program på grund av något av följande:
– Det ingår inte i det berörda serienummerintervallet.
– Våra uppgifter visar att ditt batteri redan har bytts ut.
– Våra uppgifter visar att den inte längre är berättigad till ett gratis byte inom detta program. Kontakta Apple om du vill veta mer.
Vi beklagar men det inträffade ett problem vid behandlingen av din förfrågan. Försök igen om några minuter.
Ange ditt serienummer.
Det här är inte ett giltigt serienummer för en Apple-produkt. Ange numret en gång till. Kontakta oss om du fortfarande har problem.
Vi beklagar men det inträffade ett problem vid behandlingen av din förfrågan. Försök igen om några minuter.

Utbytesprocessen

Välj ett av servicealternativen nedan när du vill byta ut ditt batteri. Vi kontrollerar att din 13-tums MacBook Pro i övrigt fungerar korrekt och att den omfattas av programmet innan vi utför reparationen. Servicearbetet kan ta 3–5 dagar.

Kontakta Apple-supporten om du har frågor eller behöver ytterligare hjälp.

Förbered din MacBook Pro inför servicen genom att säkerhetskopiera dina data.

Obs! Om din 13-tums MacBook Pro har andra skador som försvårar bytet av batteriet, till exempel en sprucken skärm, måste det felet åtgärdas innan batteriet byts ut. I vissa fall kan den reparationen innebära en extra kostnad.

Ytterligare information

Detta världsomfattande program från Apple innebär inte att det standardenliga garantiskyddet förlängs för din 13-tums MacBook Pro.

Om du tror att din 13-tums MacBook Pro har påverkats av det här problemet och har betalat för att byta ut batteriet, kan du kontakta Apple angående en återbetalning.

Programmet gäller för berörda MacBook Pro-modeller under fem år från enhetens ursprungliga inköpsdatum.

Informationen gäller från och med 2018-04-20