Serviceprogram för tangentbord på MacBook och MacBook Pro

Apple har upptäckt att tangentborden på ett mindre antal MacBook- och MacBook Pro-modeller kan uppvisa ett eller flera av följande beteenden:

• Bokstäver eller tecken repeteras oväntat
  • Bokstäver eller tecken visas inte
  • En eller flera tangenter känns tröga eller svarar inte på ett konsekvent sätt

Apple eller en auktoriserad Apple-servicepartner utför service på tangentbord på berättigade MacBook- och MacBook Pro-modeller avgiftsfritt. Vilken typ av service som utförs fastställs efter undersökning av tangentbordet, och den kan bestå av ersättning av en eller flera tangenter eller hela tangentbordet.

Berättigade modeller

Välj Apple-menyn () > Om den här datorn om du vill se vilken datormodell du har och veta om den är berättigad till det här programmet. Nedan visas vilka modeller som är berättigade.

• MacBook (Retina-skärm, 12 tum, tidigt 2015)
  • MacBook (Retina­skärm, 12 tum, tidigt 2016)
  • MacBook (Retina-skärm, 12 tum, 2017)
  • MacBook Pro (13 tum, 2016, två Thunderbolt 3-portar)
  • MacBook Pro (13 tum, 2017, två Thunderbolt 3-portar)
  • MacBook Pro (13 tum, 2016, fyra Thunderbolt 3-portar)
  • MacBook Pro (13 tum, 2017, fyra Thunderbolt 3-portar)
  • MacBook Pro (15 tum, 2016)
  • MacBook Pro (15 tum, 2017)

Obs! Inga andra bärbara Mac-modeller omfattas av det här programmet.

Serviceprocessen

Välj ett av alternativen för service nedan. Vi kommer att kontrollera att din MacBook eller MacBook Pro omfattas av programmet innan vi utför reparationen.

Vilken typ av service som ska utföras fastställs efter undersökning av tangentbordet, och den kan bestå av ersättning av en eller flera tangenter eller hela tangentbordet. Utförandetiden för servicen kan variera beroende på typen av service och tillgången på ersättningsdelar.

Kontakta Apple Support om du har frågor eller behöver ytterligare hjälp.

Förbered din enhet inför servicen genom att säkerhetskopiera dina data.

Obs! Om din MacBook eller MacBook Pro har andra skador som försvårar reparationen måste det felet åtgärdas först. I vissa fall kan den reparationen innebära en extra kostnad.

Ytterligare information

Detta världsomfattande program från Apple förlänger inte standardgarantiskyddets giltighet för din MacBook eller MacBook Pro.

Om du tror att din MacBook eller MacBook Pro har påverkats av det här problemet och du har betalat för att reparera tangentbordet, kan du kontakta Apple angående en återbetalning.

Programmet gäller för berättigade MacBook- och MacBook Pro-modeller under fyra år från enhetens ursprungliga inköpsdatum.

Informationen gäller från och med 2018-06-22