Opladen en opnieuw gebruiken

Dit is de eerste batterijlader die door Apple is ontworpen. Hij laadt snel op en is energiezuinig. Bovendien krijg je er zes AA-batterijen bij, zodat je altijd genoeg voeding hebt voor je draadloze Mac-accessoires.

Langere levensduur, minder verspilling

De Apple batterijlader stelt een nieuwe norm voor batterijladers. Deze lader verbruikt de minste hoeveelheid stroom in stand-bystand, het zogeheten sluipverbruik, in vergelijking met alle soortgelijke laders die op dit moment verkrijgbaar zijn.1 Met sluipverbruik wordt de stroom bedoeld die de meeste laders blijven verbruiken als de batterijen volledig zijn opgeladen. De Apple batterijlader registreert het wanneer de batterijen volledig zijn opgeladen en stelt vervolgens automatisch het stroomverbruik bij. Bovendien zijn de meegeleverde oplaadbare batterijen speciaal ontwikkeld om honderden keren te worden opgeladen. Je hoeft dus geen nieuwe batterijen meer te kopen of ze na een paar maanden weg te gooien.

Stroomverbruik in stand-bystand

Zodra de batterijen volledig zijn opgeladen, verlaagt de Apple batterijlader het stroomverbruik tot 30 milliwatt, wat ruim tien keer zo weinig is als de gemiddelde lader verbruikt.1

30 mW

Apple batterijlader

315 mW

Gemiddelde batterijlader

Een slimmere manier van opladen

De Apple batterijlader verbetert tijdens het laden niet alleen de levensduur en de prestaties van je batterijen, maar bespaart bovendien energie. Dankzij de intelligente voorziening voor energiebeheer verbruikt de Apple batterijlader minder stroom zodra de batterijen volledig zijn opgeladen. Dit maakt de Apple batterijlader tot een van de meest energiezuinige opladers ooit. Met de Apple batterijlader kun je één of twee batterijen tegelijk opladen. De lader is speciaal ontworpen voor de door Apple meegeleverde batterijen, maar is ook geschikt voor AA NiMH-batterijen van andere fabrikanten.

Altijd klaar voor gebruik

Elke Apple batterijlader wordt standaard geleverd met zes krachtige AA NiMH-batterijen: twee voor je toetsenbord, twee voor je muis of trackpad en twee om op te laden. In tegenstelling tot vele andere oplaadbare batterijen hebben deze batterijen een ongelooflijk lange levensduur: ze gaan tot 10 jaar mee.2 Dit betekent dat je geen giftige, niet-oplaadbare alkalinebatterijen meer hoeft te kopen en weg te gooien. De batterijen die bij de Apple batterijlader worden geleverd, hebben een extreem lage zelfontladingssnelheid. Zelfs als je ze een jaar ongebruikt in de la laat liggen, hebben ze nog steeds 80 procent van de oorspronkelijke lading.3 Zo heb je altijd reservebatterijen wanneer je die nodig hebt.

Prachtig compact

Zowel de buiten- als de binnenkant van de Apple batterijlader is fraai vormgegeven. Hij heeft een gestroomlijnde, compacte vorm, zodat je hem gemakkelijk tussen een wirwar van kabels in het stopcontact kunt steken of hem netjes in je computertas kunt stoppen als je onderweg bent. En net als de lichtnetadapters van Apple beschikt ook de Apple batterijlader over een verwijderbare wisselstroomstekker die je kunt vervangen door een stekker die op een buitenlands stopcontact past.

Inhoud van de verpakking

  • Wandcontactdooslader
  • Zes oplaadbare AA NiMH-batterijen