Wij geloven dat echte innovatie met alles rekening houdt.

We beperken onze passie voor innovatie niet tot onze producten, maar zetten die ook door in de manier waarop we te werk gaan. Als onderdeel van onze ononderbroken missie om de wereld beter achter te laten dan we hem hebben aangetroffen, werken we samen met The Conservation Fund om het type bossen dat we voor onze verpakkingen gebruiken op te zetten en te beschermen. Voor ons datacenter in Prineville (Oregon) hebben we een kleine waterkrachtcentrale ontwikkeld. En in China bouwen we een zonne-energiepark als tegenwicht voor de energie die we gebruiken in onze kantoren en Stores. Dat doen we omdat het onze verantwoordelijkheid is zorg te dragen voor onze planeet terwijl we geweldige producten maken.

Bekijk de film

Klimaatverandering

We gaan geen discussie aan over klimaatverandering. We willen er iets aan doen.

Als je zo veel producten maakt als wij, heeft dat een aanzienlijke invloed op het milieu. We zijn ons terdege bewust van onze CO2-voetafdruk en we zijn er dan ook continu mee bezig die kleiner te maken. We hebben manieren gevonden om energie en materialen op onze locaties efficiënter te gebruiken, om energie uit schonere bronnen te halen en om een aantal van de meest energiezuinige producten ter wereld te ontwerpen. Onze productlijnen voldoen niet alleen aan de strenge ENERGY STAR-normen, ze voldoen er ruimschoots aan. En hoewel we nog een lange weg hebben te gaan, blijken onze inspanningen effectief. Zelfs nu we meer producten dan ooit maken en distribueren, is onze CO2-uitstoot per product sinds 2011 steeds lager geworden.Meer informatie

0%
van onze faciliteiten in de VS maakt gebruik van duurzame energie.
0%
van onze datacenters maakt gebruik van duurzame energie.
0%
van onze faciliteiten wereldwijd maakt gebruik van duurzame energie.
Ons zonne-energiepark in Hongyuan (China) gaat meer duurzame energie produceren dan door al onze faciliteiten en Stores in China gebruikt wordt.
Bij ons kleinschalige waterkrachtproject in Oregon wordt gebruikgemaakt van natuurlijke hoogteverschillen langs de Deschutes River om ons datacenter in Prineville van energie te voorzien.
Afvalwater in de fabriek van onze toeleverancier in Dongguan (China) wordt behandeld en getest voor hergebruik onder toeziend oog van ons Clean Water Program.

Giftige stoffen

Bepaalde zaken verwerken we niet in onze producten. Met reden.

Veel van de grondstoffen die in de elektronica-industrie worden gebruikt, zijn schadelijk voor de mens en voor de planeet. Dus ontwerpen we onze producten met materialen die schoner en veiliger zijn, om deze schadelijke stoffen te verminderen of zelfs uit te bannen. En we stellen onze leveranciers aansprakelijk. We voeren controles uit in fabrieken, laten onderdelen testen in onafhankelijke laboratoria en controleren de resultaten in ons eigen laboratorium. Het is onze missie ervoor te zorgen dat iedereen die een Apple product assembleert, gebruikt en recycleert, dat veilig kan doen. Meer informatie

Beryllium
Kwik
Lood
Arseen
Polyvinylchloride (pvc)
Broomhoudende vlamvertragers
Ftalaten
Nieuwe Mac Pro’s worden gemaakt van zeer goed te recycleren materialen en bevatten geen broomhoudende vlamvertragers en pvc, waardoor ze veiliger voor het milieu zijn.

Vooruitgang

We hebben grote stappen gezet. En er zullen nog vele volgen.

We werken al tientallen jaren intensief aan manieren om de impact van ons bedrijf en onze producten op het milieu tot een minimum te beperken. Het is een doorlopend proces en we willen je graag op de hoogte houden van onze vorderingen. In 2014 hebben we ervoor gezorgd dat al onze faciliteiten in de VS zijn overgestapt op duurzame energie, hebben we geïnvesteerd in de toekomst van duurzame productiebossen en hebben we diverse beryllium‑vrije producten ontworpen. Meer informatie

2014
2013
2012
2011
2010
2000 - 2009