Onze planeet verdient ons beste denkwerk.

We zetten ons op een net zo innovatieve manier in voor het milieu als voor onze producten. We realiseren nieuwe zonne-energieprojecten om onze CO2-voetafdruk te verkleinen. We stappen over op groenere materialen om onze producten en fabricageprocessen veiliger te maken. We beschermen productiebossen en zorgen ervoor dat die duurzaam beheerd worden. We zijn zelfs slimmere manieren aan het bedenken om apparaten te recycleren met behulp van robots.

We hebben een robotlijn ontworpen die op jaarbasis 1,2 miljoen telefoons uit elkaar kan halen. Maak kennis met Liam.

Bekijk de video

Klimaatverandering

100 procent duurzame energie is best hoog gegrepen.

In 2015 was 93 procent van onze energie afkomstig van hernieuwbare bronnen. En we zijn continu op zoek naar manieren om tot 100 procent te komen. In Singapore voorzien we onze gebouwen van energie met een 32-megawatt zonne-energieproject dat over meer dan 800 daken verspreid is. In China bieden we 170 megawatt aan zonne-energie als compensatie voor de energie die we gebruiken bij de fabricage van onze producten. En onze datacenters draaien wereldwijd volledig op groene energie, bijvoorbeeld voor alle iMessages die je verstuurt, de antwoorden die je krijgt van Siri en de nummers die je downloadt in iTunes.

Meer informatie

Het zonne-energieproject in Singapore is de eerste grootschalige installatie in het land en het is verspreid over honderden daken.

Grondstoffen

Meer dan 99 procent van al het papier in onze verpakkingen is gerecycled of duurzaam. Dat is bijna goed genoeg.

We streven ernaar meer duurzaam bos te beschermen en aan te leggen dan we gebruiken. Dit is een onderdeel van ons grotere doel om de hoeveelheid materialen die we aan de aarde onttrekken tot een minimum te beperken. We meten onze “watervoetafdruk” en zoeken nieuwe methoden voor vermindering van het gebruik, of voor hergebruik. En er komt geen afval van eindassemblagefabrieken voor iPhone en Apple Watch op stortplaatsen terecht. We hebben ook Apple Renew opgezet, een programma waarmee je elk Apple apparaat via een Apple Store kunt laten recycleren.

Meer informatie

We werken aan de bescherming van 400.000 hectare duurzaam bos.

Veiligere materialen

Kwik hoort niet om je pols, op je bureau of in je broekzak.

We spelen al jarenlang een toonaangevende rol in de elektronicabranche bij het bannen van giftige stoffen uit apparaten. Voor het gebruik in beeldschermglas hebben we kwik en arseen uitgefaseerd, en we hebben lood gebannen uit soldeer. In 2015 zijn we begonnen met een zogenaamd “Full Material Disclosure”-programma, waarmee we informatie krijgen over de chemische samenstelling van alle materialen in elk onderdeel van onze producten. Daarmee zijn we nog beter in staat om het gebruik van giftige stoffen te verminderen of zelfs volledig te vermijden. En zodra we weten hoe een giftige stof uit een apparaat of fabricageproces verwijderd kan worden, gebruiken we rigoureuze tests om ervoor te zorgen dat dat ook zo blijft.

Meer informatie

Apple Watch is vrij van kwik, beryllium en broomhoudende vlamvertragers.

Rapporten

Dit is wat we doen. En dit is hoe het ermee staat.

Voortgangsrapport 2016 Eerdere rapporten

Apple Store - Brussel