OS X Yosemite

Net zo imposant als het eruitziet.

Een fraaie, verfrissende vormgeving die toch vertrouwd aandoet. De apps die je elke dag gebruikt, maar dan uitgebreid met nieuwe functies. En een nog betere relatie tussen je Mac en iOS-apparaten. OS X Yosemite geeft je een andere kijk op je Mac. En op alles wat je ermee kunt.

Upgrade nu

Vernieuwde interface. Helemaal nieuw. Helemaal Mac.

Met OS X Yosemite wilden we het gebruiksgemak van de Mac naar een hoger plan tillen. Om dat te bereiken, hebben we het volledige systeem nog eens onder de loep genomen. We hebben elke app verfijnd. En elke functie. En elke pixel. Verder hebben we nieuwe voorzieningen in de interface gebouwd. Zo heb je belangrijke informatie altijd binnen handbereik. Het resultaat is een Mac met een nieuw, fris uiterlijk en het vertrouwde gebruiksgemak. Meer informatie

Bekijk een voorproefje van het nieuwe design

Zoveel meer te zien in één oogopslag.

In de nieuwe Vandaag-weergave in Berichtencentrum zie je in één oogopslag wat er speelt. Denk aan agendapunten, herinneringen, aandelenkoersen en het weer. Maak zelf een selectie van wat je wilt zien.

Spotlight is slimmer dan ooit tevoren.

Dankzij het nieuwe zoekvenster en de uitgebreide voorvertoningsmogelijkheden in Spotlight vind je nu nog sneller wat je zoekt. En voortaan krijg je ook resultaten te zien van Wikipedia, Bing, Kaarten en andere bronnen.

Krachtige, ingebouwde apps. Gewone dingen op een buitengewone manier.

Een van de beste dingen van de Mac is dat hij standaard is voorzien van geavanceerde, prachtig vormgegeven apps waar je met plezier gebruik van zult maken. Met de apps in OS X Yosemite kun je de dingen die je het meest doet op nog meer manieren aanpakken. De apps die je gebruikt om te internetten, je e‑mails te lezen, berichten te versturen en bestanden te ordenen zien er simpeler en fraaier uit. En we hebben ze ook nog eens voorzien van allerlei handige nieuwe functies. Meer informatie

Safari

Dankzij de strakkere knoppenbalk in Safari heb je de belangrijkste regelaars binnen handbereik en is er tegelijkertijd meer ruimte op het scherm voor de dingen die je wilt bekijken. Ook is Safari nog sneller en heb je meer te zeggen over je privacy.

Mail

Voortaan kun je eenvoudiger grote bijlagen versturen in Mail. Het is ook mogelijk om direct in een e‑mailbericht documenten te annoteren en formulieren in te vullen. De verbeterde prestaties zorgen ervoor dat je e‑mails razendsnel binnenkomen.

Berichten

Als je een iPhone hebt, kun je voortaan direct vanaf je Mac iMessage- en sms-berichten versturen. Ook kun je op elk moment mensen aan een groepsgesprek toevoegen en zelf eventueel het gesprek verlaten. En neem korte audiofragmenten op als je weer eens een keer wat van je wilt laten horen.

iCloud Drive

In iCloud kun je elk soort document opslaan en vervolgens vanaf al je apparaten openen. En in iCloud Drive kun je je bestanden in de cloud ordenen op een voor jou overzichtelijke manier. Maak zoveel mappen als je wilt. Het is ook mogelijk om bestanden een ‘tag’ te geven, zodat je ze gemakkelijker terugvindt.

Telefoon

Voortaan kun je iPhone-gesprekken vanaf je Mac voeren. Dus als je op je Mac aan het werk bent en je je iPhone in een andere kamer hoort overgaan, hoef je hem niet te gaan halen. Neem gewoon op via je Mac.

Sms’en

De tekstberichten op je iPhone, waaronder sms- en iMessage-berichten, zijn nu ook zichtbaar op je Mac. Je kunt berichtjes versturen, ontvangen, lezen en beantwoorden. Er komt geen iPhone aan te pas.

Handoff

Je Mac weet precies wat je als laatste hebt gedaan op je iOS-apparaat, en andersom. Dus begin ergens aan op het ene apparaat en maak het af op een ander.

Instant Hotspot

Met een paar klikken stel je je iPhone in als persoonlijke hotspot voor je Mac. Dus zolang je iPhone in de buurt is, is het mogelijk om te internetten op je Mac.

Apps worden nu nog indrukwekkender.

We hebben nieuwe tools en zelfs een nieuwe programmeertaal ontwikkeld die appontwikkelaars kunnen gebruiken voor de nieuwste generatie apps en games. Zo haal je straks nog meer uit je Mac.

Meer informatie