Legal

iCLOUD ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

iCLOUD ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

Köszöntjük az iCloudnál

EZ A JOGI MEGÁLLAPODÁS ÖN ÉS AZ APPLE KÖZÖTT JÖTT LÉTRE AZ iCLOUD TERMÉKEK, SZOFTVEREK, SZOLGÁLTATÁSOK, ÉS WEBOLDALAK (TOVÁBBIAKBAN EGYÜTT: "SZOLGÁLTATÁS") HASZNÁLATÁRA. FONTOS, HOGY ELOLVASSA ÉS MEGÉRTSE AZ ALÁBBI SZERZŐDÉSI FELTÉTELEKET. AZ "ELFOGADOM" GOMBRA VALÓ KATTINTÁSSAL ÖN MEGKÖTI A JELEN MEGÁLLAPODÁST ÉS ELFOGADJA AZT, HOGY A JELEN MEGÁLLAPODÁS ALKALMAZANDÓ, AMENNYIBEN ÖN ÚGY DÖNT, HOGY AZ ICLOUD SZOLGÁLTATÁSHOZ HOZZÁFÉR VAGY HASZNÁLJA AZT.

A Szolgáltatást az Apple nyújtja, amely Szolgáltatás használatával Ön meghatározott internet szolgáltatásokat vehet igénybe, ideértve személyes tartalmak tárolását (így például kapcsolatai, naptárjai, fényképei, emlékeztetői, dokumentumai, app adatai és iCloud e-mailjei tárolását), valamint ezek elérhetővé tételét kompatibilis készülékein és számítógépein és bizonyos földrajzi hely alapú szolgáltatáson keresztül, kizárólag a jelen Megállapodásban meghatározott feltételekkel. Amint Ön az iCloud-ot aktiválta, az Ön tartalmai automatikusan elküldésre kerülnek az Apple-hez és azokat az Apple tárolja, annak érdekében, hogy a jövőben Ön azokhoz hozzáférjen, vagy azokat másik iCloud kompatibilis eszközére vagy számítógépére elküldje vezeték nélküli kapcsolaton keresztül. "Apple" alatt az alábbi társaságokat kell érteni:

• Apple Inc., címe: 1 Infinite Loop, Cupertino, Kalifornia; észak-, közép- és dél-amerikai felhasználók számára (Kanada kivételével), valamint az Amerikai Egyesült Államok területein és felségterületein, Franciaország és Nagy Britannia észak-amerikai, dél-amerikai és karib-szigeteki felségterületein élő felhasználók számára;

• Apple Canada, címe: 7495 Birchmount Road, Markham, ON L3R 5G2; kanadai, illetve Kanada területein és felségterületein élő felhasználók számára;

• iTunes K.K., címe: Roppongi Hills, 6-10-1 Roppongi, Minato-ku, Tokyo 106-6140, Tokyo; Japánban lakó felhasználók számára;

• Apple Pty Limited, címe: 13. emelet, Capital Centre, 255 Pitt Street, Sydney NSW 2000, Austrália; ausztráliai és új-zélandi felhasználók számára, beleértve a szigeteken lévő felségterületeket, területeket és társult joghatóságokat; és

• iTunes Sarl, címe: 31-33, rue Sainte Zithe, L-2763 Luxemburg, minden további felhasználó számára.

A SZOLGÁLTATÁS IGÉNYBEVÉTELÉHEZ SZÜKSÉGES KÖVETELMÉNYEK

A Szolgáltatást csak 13 éven felüliek vehetik igénybe; ez alól azok a 13 év alattiak képeznek kivételt, akik egy jóváhagyott oktatási intézmény kérelmének eredményeképpen kaptak Apple ID-t. Ha Ön már betöltötte a 13. életévét, de a tartózkodási helye szerinti ország jogszabályai szerint még nem érte el a nagykorúság korhatárát, kérjük, hogy egyik szülőjével, törvényes képviselőjével vagy gondnokával olvassa el a jelen Megállapodást annak érdekében, hogy Ön és a szülő, törvényes képviselő vagy gondnok biztosan megértse azt. A szülők vagy törvényes képviselők hívják fel a kiskorúak figyelmét arra, hogy az interneten keresztül idegenekkel beszélgetni, kapcsolatot teremteni veszélyes lehet és ennek érdekében minden szükséges intézkedést meg kell tenniük, hogy megfelelő védelmet biztosítsanak a Szolgáltatás igénybevétele során a gyermekek számára, beleértve a gyermekek felügyeletét a Szolgáltatás igénybevétele során.

A Szolgáltatás használatának a feltétele, hogy Ön ne minősüljön olyan személynek, aki az Egyesült Államok vagy más megfelelő állam joga alapján, beleértve az Ön lakóhelyét vagy azt az államot is, ahonnan a Szolgáltatást igénybe veszi, nem vehet igénybe Szolgáltatást. A jelen Megállapodás megkötésével Ön kijelenti, hogy a fentieket megértette és elfogadja.

A Szolgáltatás igénybevételéhez kompatibilis eszközök, internet hozzáférés és bizonyos szoftverek (ezek díjkötelesek lehetnek) szükségesek; továbbá időről időre szükségessé válhatnak frissítések; a Szolgáltatás igénybevételét ezek befolyásolhatják. Az Apple fenntartja magának a jogot arra, hogy korlátozza az adott készülékkel készített Fiókok számát és az egy Fiókhoz rendelhető készülékek számát. A használathoz nagy sebességű internetkapcsolat javasolt. Javasoljuk, hogy a Szolgáltatás igénybevételéhez szükséges szoftverek legfrissebb változatát használja, amely bizonyos tranzakciók vagy alkalmazások esetében szükséges is lehet. Ön kijelenti és elfogadja, hogy az ezen követelményeknek való megfelelés az Ön felelőssége, amely követelmények időről-időre változhatnak.

Földrajzi Hely Alapú Szolgáltatások

Az Apple, partnerei és licencia-adói bizonyos alkalmazásokat vagy szolgáltatásokat nyújthatnak a Szolgáltatás keretében (például a Find My iPhone (Találd meg az iPhone-om), Find My Friends (Találd meg a Barátaimat alkalmazás), amelyek készülék alapú helymeghatározási információk alapján működnek, így például GPS (ahol elérhető), valamint "crowd-sourced" Wi-Fi hotspot és mobil adóvevő tornyok adatai felhasználásával. Annak érdekében, hogy ilyen alkalmazásokat és szolgáltatásokat nyújthassunk, ahol elérhetőek, az Apple-nek, partnereinek és licencia-adóinak az Ön pontos földrajzi helyére vonatkozó adatokat kell gyűjtenie, kezelnie, megosztania, használnia, illetve karbantartania, beleértve, de nem kizárólag az Ön készülékének földrajzi helyzetét és bármely, az Ön iCloud fiókjával ("Fiók"), vagy az azzal regisztrált készülékkel kapcsolatos adatot, ideértve, de nem kizárólag, az Ön Apple ID-ját (azonosító), készülék ID-ját és nevét és a készülék típusát. Ön a jelen Megállapodással elfogadja és hozzájárul, hogy az ilyen földrajzi helyre vonatkozó (helymeghatározási) adatokat és fiók adatokat az Apple, partnerei és licencia-adói a szolgáltatás vagy alkalmazás nyújtása és fejlesztése érdekében gyűjthetik, kezelhetik, megoszthatják és fenntarthatják.

Ön a hozzájárulását bármikor visszavonhatja azzal, hogy a földrajzi hely alapú alkalmazásokat nem használja, valamint úgy, hogy a Find My iPhone , Find My Friends vagy más földrajzi hely alapú szolgáltatásokat illetve alkalmazásokat (ha alkalmazandó) kikapcsolja a készülékén vagy a számítógépén a beállításoknál. Amikor harmadik fél olyan szolgáltatásait használja, amelyek földrajzi helyre vonatkozó adatot használnak vagy bocsátanak rendelkezésre a Szolgáltatás részeként, Önre a földrajzi helyre vonatkozó adatok felhasználása tekintetében irányadóak a harmadik fél szerződési feltételei és adatvédelmi szabályzatai és Ön ezeket köteles megtekinteni. A Szolgáltatás során keletkezett bármely földrajzi helyre vonatkozó adat nem szolgálhat alapul olyan helyzetekben, amikor pontos földrajzi információra van szükség vagy amikor a téves, pontatlan, megkésett vagy hiányos információ halálhoz, személyi sérüléshez, anyagi vagy környezeti kárhoz vezethet. Az Apple ésszerűen elvárható szakértelemmel és gondossággal jár el a Szolgáltatás nyújtása során, de sem az Apple sem egyik tartalomszolgáltatói sem vállalnak felelősséget a Szolgáltatás során biztosított helymeghatározási vagy bármely egyéb adatok elérhetőségét, pontosságát, teljességét, megbízhatóságát vagy időszerűségét illetően.

Find My iPhone

A Find My iPhone és a Find My Mac alkalmazások kizárólag személyes célra használhatóak. Amikor iOS-készülékén vagy a Mac-jén aktiválja az alkalmazást, ezek az alkalmazások elősegítik a helymeghatározást, a zene lejátszását, azt, hogy távolról letörölje az Ön készülékét vagy Mac-jét, illetve hogy távvezérléssel aktiválja a Elveszett Üzemmódot (Lost Mode). Ha úgy gondolja, hogy elveszítette az iOS-készülékét, azonnal aktiválja az Elveszett Üzemmódot annak megelőzése érdekében, hogy idegenek használatba vehessék, eladhassák az iOS-készüléket, vagy hozzáférhessenek az Ön adataihoz. Ön felel azért, hogy egy jelkóddal biztosítson védelmet készülékének, aktiválja az Elveszett Üzemmódot az elveszett iOS-készüléken, valamint hogy az iOS-készülékére vonatkozó értesítésekre és közleményekre válaszoljon. Mindezek elmulasztása esetén előfordulhat, hogy adatvesztés lép fel, harmadik fél hozzáfér az adataihoz, nem találja meg, illetve nem tudja visszaállítani az elveszített vagy ellopott iOS-készüléket, valamint hogy nem tudja megakadályozni az elveszített vagy ellopott iOS-készülék értékesítését vagy használatát. Az Apple nem vállal felelősséget azért, hogy Ön elmulasztja egy jelkóddal biztosítani a készülék védelmét, aktiválni az Elveszett Üzemmódot, illetve válaszolni az értesítésekre és közleményekre, valamint azért, hogy visszajuttassa Önnek a készüléket, és az iOS-készüléken található adatok elvesztéséért.

Ha aktiválja a Find My iPhone funkciót az iOS 7-es vagy újabb verzióját futtató készüléken, akkor az Ön iOS-készüléke automatikusan társítva lesz az Apple ID-jéhez, és az Apple ID jelszavára lesz szükség, mielőtt bárki (beleértve Önt is) kikapcsolhatná a Find My iPhone funkciót, kijelentkezhetne az iCloud szolgáltatásból az iOS-készüléken, törölhetné az iOS-készülék tartalmát a gyári beállítások visszaállítása érdekében, illetve aktiválhatná az iOS-készüléket, például miután törölte a tartalmát, kivette belőle a SIM kártyát, vagy elvégezte a készüléken futó firmware frissítését vagy a szoftver visszaállítását. Az Apple és felhatalmazott ügynökei csak akkor nyújtanak hardverekre és szoftverekre vonatkozó támogatási szolgáltatásokat, ideértve az Apple korlátozott jótállása keretében végzett szervizeléseket, ha letiltotta a Find My iPhone funkciót a szervizelés előtt.

Az iOS-készülék földrajzi helyzetének meghatározásához annak bekapcsolt állapotban és az internethez csatlakoztatva (3G, Wi-Fi vagy ezekhez hasonló információs hálózaton keresztül) kell lennie. A Mac földrajzi helyzetének meghatározásához bekapcsolt állapotban és nem alvó állapotban kell lennie, az internethez csatlakoztatva, bekapcsolt Wi-Fi-vel és egy regisztrált Wi-Fi hálózat területén. Ha az Ön eltűnt iOS-készülékén aktiválásra került a Elveszett Üzemmódot (Lost Mode), akkor azon nyomon követhetőek azok az utolsó helyek, ahol azt bekapcsolták és ahol az az internetre csatlakozott, és ha a Find my iPhone alkalmazással meghatározza az iOS-készülék földrajzi helyét, akkor megismerheti azokat a helyeket, ahol azt az elmúlt 24 órában bekapcsolták és az internetre csatlakozott. Ha az iOS-készülékét vagy Mac-ét távvezérléssel letörölte, ezen az iOS-készüléken Ön nem tud földrajzi helyet meghatározni, zenét lejátszani, vagy a távvezérléssel történt törlést megszüntetni, vagy annak tekintetében a Elveszett Üzemmódot (Lost Mode) aktiválni. A helymeghatározásra vonatkozó kérelmek befolyásolják azon iOS-készülék vagy Mac akkumulátorának élettartamát, amelyre a helymeghatározási kérelem irányult. Ha Ön úgy gondolja, hogy iOS-készülékét vagy a Mac-jét ellopták, forduljon a helyi bűnüldözési hatóságokhoz és adatai védelme érdekében használja a Find my iPhone olyan alkalmazásait, mint az iOS-készülék Elveszett Üzemmódját (Lost Mode) vagy az iOS_készülék vagy a Mac lezárása vagy letörlése. Ha egyszer már kérte iOS_készüléke vagy Mac-je földrajzi helyének meghatározását és az iOS-készülék vagy Mac helye meghatározásra került a térképen, akkor az első kérelmét követő maximum 24 órán belül a készülék vagy Mac utolsó földrajzi helye bármikor megtekinthető. Az Apple az első kérelmet követő 24 órán belül letörli ezt az információt. AZ ALKALMAZÁSHOZ KAPCSOLÓDÓ FÖLDRAJZI HELY ALAPÚ SZOLGÁLTATÁSOKAT NEM SÜRGŐSSÉGI (VÉSZHELYZETBEN VALÓ) HELYMEGHATÁROZÁSRA TERVEZTÉK ÉS ERRE NEM IS ALKALMASAK.

Find My Friends

A Find My Friends app, amely az App Store-ból letölthető (kompatibilis hardver és szoftver szükségesek hozzá), lehetővé teszi, hogy készülékén keresztül korlátozott számú más felhasználóval megossza földrajzi helyzetét, amennyiben elfogadta az erre irányuló felkérést ezektől a felhasználóktól. Ön is meg tudja nézni azoknak a korlátozott számú felhasználónak a földrajzi helyzetét, akik készülékeiken keresztül elfogadták az erre irányuló felkérését. Ön úgy is beállíthatja a készülékét, hogy az automatikusan értesítsen más felhasználókat, amikor Ön megérkezik vagy elhagy egy adott helyet, és azt követően, hogy baráti kapcsolatot létesítettek, beállíthatja a készülékét úgy, hogy az értesítse Önt akkor, ha ezek a felhasználók megérkeznek vagy elhagyják az adott helyet. Ön úgy is dönthet, hogy ideiglenesen osztja csak meg földrajzi helyzetét valamely korlátozott számú csoporttal, amelyet Ön vagy más felhasználó hozott létre, és a csoportok minden tagjának láthatja a földrajzi helyzetét. Ön ideiglenesen el is rejtheti készüléke földrajzi helyzetét minden további felhasználó elől. Ön vissza is vonhatja egy másik felhasználónak adott engedélyét, hogy láthassa az Ön földrajzi helyzetét. A Find My Friends alkalmazást kikapcsolhatja, ha kilép, illetve kijelentkezik belőle, vagy ha eltávolítja azt készülékéről. Ön az iOS beállításokban korlátozásokat is tehet arra vonatkozóan, hogy megakadályozza az Ön által választott beállításokat érintő jogosulatlan változtatásokat, ideértve a követési felkérések elfogadását vagy a rejtőzködési helyeket (nem látható helyek). A földrajzi hely meghatározására vonatkozó kérelmek befolyásolják a készülék akkumulátorának élettartamát, amelyre a helymeghatározási kérelem irányult. AZ ALKALMAZÁSHOZ KAPCSOLÓDÓ FÖLDRAJZI HELY ALAPÚ SZOLGÁLTATÁSOKAT NEM SÜRGŐSSÉGI (VÉSZHELYZETBEN VALÓ) HELYMEGHATÁROZÁSRA TERVEZTÉK ÉS ERRE NEM IS ALKALMASAK.

Biztonsági mentések

Automatikus biztonsági mentések elérhetőek az iOS készülékeken, és időszakonként meg is történnek, ha a készülék képernyője le van zárva, energiaforráshoz van kötve, és Wi-Fi hálózaton keresztül az internethez van csatlakoztatva. Az iCloud eltárolja az utolsó három biztonsági mentését; ugyanakkor, ha egy készülékről száznyolcvan (180) napon keresztül nem készült biztonsági mentés az iCloud-on, akkor az Apple fenntartja magának a jogot arra, hogy a készülékhez kapcsolódó biztonsági mentéseket törölje. A biztonsági mentés csak korlátozott, és a készülék beállításaira, jellemzőire, fotóira és videóira, üzeneteire (iMessage, SMS és MMS), csengőhangjaira, app adataira, helymeghatározási beállításira (így például az Ön által beállított földrajzi hely alapú figyelmeztetések), az Otthoni képernyőre ("Home screen") és app elrendezésekre vonatkoznak. Az iTunes Store-ból, App Store-ból, vagy iBookstore-ból vásárolt tartalmak nem kerülnek biztonsági mentésre, de jogosult lehet azok letöltésére a megfelelő szolgáltatás keretében, a fiókkövetelmények, azok elérhetőségének és a vonatkozó szerződési feltételek függvényében. A számítógépéről szinkronizált médiatartalmak nem kerülnek automatikus mentésre. Az Ön iCloud e-mailjei, kapcsolatai, naptárjai, könyvjelzői és dokumentumai az iCloudban kerülnek tárolásra és onnan azok bármikor elérhetők. Az Apple a Szolgáltatást ésszerűen elvárható gondossággal és megfelelő szakértelemmel üzemelteti, DE A VONATKOZÓ JOGSZABÁLYOK ÁLTAL LEHETŐVÉ TETT LEGNAGYOBB MÉRTÉKBEN AZ APPLE NEM GARANTÁLJA VAGY VÁLLAL SZAVATOSSÁGOT AZÉRT, HOGY BÁRMELY TARTALOM, AMELYET A SZOLGÁLTATÁS KERETÉBEN TÁROL, VAGY AMELYHEZ A SZOLGÁLTATÁSON KERESZTÜL FÉR HOZZÁ, MENTES LESZ MINDEN AKARATLAN KÁROSODÁSTÓL, MEGHIBÁSODÁSTÓL, VESZTESÉGTŐL VAGY ELTÁVOLÍTÁSTÓL A JELEN MEGÁLLAPODÁS FELTÉTELEIVEL ÖSSZHANGBAN, ÉS AZ APPLE NEM FELELŐS AZ ILYEN KÁROSODÁS, MEGHIBÁSODÁS, VESZTESÉG VAGY ELTÁVOLÍTÁS MEGTÖRTÉNTÉÉRT. Az Ön felelőssége, hogy az adatai és információi megfelelő, alternatív biztonsági mentéséről gondoskodjon.

Amikor Ön aktiválta az iCloud Biztonsági Mentést, készüléke szinkronizálás során nem fog automatikusan biztonsági mentést végezni az iTunes-ba, de Ön manuálisan elindíthatja az iTunes-ba történő biztonsági mentését.

My Photo Stream (Saját Fotó Folyam)

Amennyiben a My Photo Stream aktiválásra került a készülékén vagy a számítógépén, a készülékével történő új fényképek készítésekor vagy a számítógépére importálásakor azok az iCloud-ba kerülnek feltöltésre és onnan automatikusan letöltésre az Ön egyéb készülékeire vagy számítógépeire, amelyek tekintetében a My Photo Stream-et aktiválta. A letöltött fényképek a My Photo Stream fényképnézegetőben vagy mappában jelennek meg a készüléken.

A fényképek felbontása változhat aszerint, hogy milyen készülékre történt azok letöltése. A My Photo Stream készülékeken történő használatához Wi-Fi kapcsolat szükséges. Az Apple fenntartja magának a jogot arra, hogy az egy adott időszak alatt feltöltött képek méretét és/vagy számát illetően korlátozásokat alkalmazzon annak érdekében, hogy ezzel korlátozza a nem szándékolt vagy túlzott használatot.

A My Photo Stream-el történő felhasználás érdekében a Fotó Folyamba feltöltött fényképek automatikusan törlésre kerülnek az alkalmazandó, időtartamra és számra vonatkozó korlátozások szerint. A készülékek korlátozott számú fényképet tárolnak a legfrissebb képek közül a My Photo Stream albumban vagy nézegetőben; az újabb fotó folyam fényképek letöltésével a korlátozott számot meghaladó legrégebbi fényképek automatikusan törlésre kerülnek.

iCloud-fotómegosztás

Ha aktiválva van az iCloud-fotómegosztás, megoszthatja másokkal a kiválasztott fotókat és kompatibilis videókat kompatibilis rendszereken vagy nyilvánosan az interneten egy megosztott fotófolyam létrehozásával. Azok a felhasználók, akikkel megosztja a tartalmakat, megjegyzéseket fűzhetnek a fotókhoz, illetve megoszthatják saját fotóikat és videóikat, és az ilyen megjegyzésekhez, fotókhoz és videókhoz hozzáférhetnek mindazon felhasználók, akikkel megosztotta a fotófolyamot. A fotófolyam tulajdonosa törölheti bármelyik megjegyzést, fotót és videót az adott fotófolyamban; egy közreműködő azonban kizárólag azokat a fotókat és videókat törölheti, amelyek esetén közreműködött, illetve az adott fotókhoz vagy videókhoz fűzött megjegyzéseket törölheti, amíg a tulajdonos megosztja a fotófolyamot az adott közreműködővel.

A megosztott fotófolyamok méretére a fotók, videók, illetve a címzettek számával és/vagy mérettel kapcsolatos korlátozások vonatkozhatnak. A letöltött fotók manuálisan menthetők. A megosztott fotófolyamokhoz mobil adathálózatot használ a rendszer, ha Wi-Fi hálózat nem áll rendelkezésre.

A Szolgáltatás megváltoztatása

Az Apple fenntartja magának a jogot, hogy bármikor módosítsa vagy megszüntesse a Szolgáltatást (vagy annak bármely részét), akár átmenetileg, akár véglegesen. Az Apple a Szolgáltatást érintő bármely lényeges változásról tájékoztatást tehet közzé honlapján és/vagy az Ön Fiókjához rendelt elsődleges email címre ezzel kapcsolatos tájékoztatást küldhet. Az Ön felelőssége, hogy ellenőrizze az iCloud email címét és/vagy az Apple-nél ilyen célból elsődlegesen regisztrált email címét az ilyen tájékoztatásokról való értesülése érdekében. Ön tudomásul veszi, hogy az Apple nem felelős sem Önnel szemben, sem harmadik féllel szemben a Szolgáltatással kapcsolatos módosításokat vagy annak felfüggesztését, megszüntetését illetően. Amennyiben Ön fizetett a Szolgáltatás igénybevételéért és mi azt megszüntetjük, vagy olyan változtatásokat hajtunk végre azzal kapcsolatban, amelyek annak használhatóságát jelentősen csökkentik, akkor a már megfizetett összeg arányos részét visszatérítjük Önnek.

A használat korlátozása

Ön tudomásul veszi, hogy a Szolgáltatást kizárólag a jelen Megállapodásban és a vonatkozó jogszabályokban, rendeletekben, vagy a megfelelő állam általánosan elfogadott gyakorlatával összhangban lévő megengedett célokra használja. Az Ön Fiókjának a tárolási kapacitása 5GB, ahogyan azt az iCloud alkalmazások leírása is meghatározza. További tárolókapacitás vásárolható az alább meghatározott feltételekkel. A sávszélességre vagy tárolókapacitásra (például a biztonsági mentés vagy az e-mail fiók nagysága) bárminemű vonatkozó alkalmazandó vagy ésszerű korlátozás túllépése tilos és az megakadályozhatja az iCloud-ba való biztonsági mentést, dokumentumok hozzáadását vagy az iCloud email címére küldött új e-mail fogadását. Ha a Szolgáltatás Ön általi használata vagy egyéb magatartása szándékosan vagy véletlenül veszélyezteti az Apple képességét a Szolgáltatás vagy más rendszer nyújtására, az Apple jogosult minden olyan szükséges lépést megtenni, amely a Szolgáltatás és az Apple rendszereinek védelméhez szükséges, és az ilyen lépések az Ön Szolgáltatáshoz való hozzáférésének felfüggesztését is magukba foglalhatják. A korlátozások ismételt megszegése az Ön Fiókjának megszűntetésével vezethet.

A Szolgáltatás elérhetősége

A Szolgáltatás vagy az ahhoz tartozó bármely alkalmazás vagy annak része nem feltétlenül elérhető minden országban vagy nyelven, és az Apple nem vállal felelősséget, illetve nem szavatol azért, hogy a Szolgáltatás vagy az ahhoz tartozó bármely alkalmazás vagy annak valamely része megfelelőek és minden földrajzi helyen elérhetőek. Amennyiben Ön úgy dönt, hogy a Szolgáltatást igénybe veszi vagy használja, akkor Ön azt a saját elhatározásából teszi, és felelősséggel tartozik minden vonatkozó jogszabály, többek között, de nem kizárólag az alkalmazandó helyi jog szabályainak betartásáért.

Nyilvános Béta

Időről-időre az Apple felajánlhat Önnek új és/vagy frissített alkalmazásokat a Szolgáltatáshoz kapcsolódóan (a "Béta Alkalmazások") a Nyilvános Béta Program ("a Program") keretében, annak érdekében, hogy az Apple a Béta Alkalmazások minőségéről és használhatóságáról visszajelzést kapjon. Ön tudomásul veszi és elfogadja, hogy a Programban való részvétel önkéntes és nem keletkeztet jogi partnerséget, ügynöki vagy munkavállalói jogviszonyt Ön és az Apple között, valamint, hogy az Apple-nek nem kötelessége semmilyen Béta Alkalmazás szolgáltatása az Ön részére. Az Apple ezeket a Béta Alkalmazásokat a Programban résztvevők számára online regisztráció útján vagy a Szolgáltatásra történő feliratkozással teheti elérhetővé. Ön tudomásul veszi és elfogadja, hogy az Apple az Ön Fiókjából, készülékeiről és perifériáiról gyűjthet és felhasználhat bizonyos információkat annak érdekében, hogy Önt felvegye egy Programba és/vagy, hogy megállapítsa a részvételi jogosultságát. Ön tudomásul veszi, hogy amennyiben feliratkozik egy Programra, az adott Béta Alkalmazás korábbi, nem-béta verziójára történő visszalépés nem minden esetben lehetséges. Abban az esetben, amennyiben ilyen visszatérés lehetséges, az olyan adatokat, amelyek a Béta Alkalmazás keretében keletkeztek, nem biztos, hogy át tudja vinni a korábbi nem-béta verzióba. A Béta Alkalmazások használatára és az Ön a Programban történő részvételére a jelen Megállapodás irányadó, valamint minden olyan további felhasználási feltételek, amelyek a Béta Alkalmazásokkal kapcsolatosan külön mellékeltek. A Béta Alkalmazásokat úgy nyújtjuk, "AHOGY VANNAK" vagy "AHOGY ELÉRHETŐEK", és azok tartalmazhatnak hibákat és pontatlanságokat, amelyek üzemzavarhoz, meghibásodáshoz vagy adat- és/vagy információvesztéshez vezethetnek készüléke vagy az azokhoz kapcsolt perifériák (ideértve, de nem kizárólag a szervereket és számítógépeket) vonatkozásában. Az Apple erősen bátorítja Önt, hogy minden, készülékén és bármely perifériáján található adatáról és információjáról készítsen biztonsági mentést mielőtt bármely Programban részt venne. Ön kifejezetten tudomásul veszi és elfogadja, hogy a Béta Alkalmazások használatával járó minden felelősség kizárólag Önt terheli. MINDEN VESZÉLYT ÉS KÖLTSÉGET ÖN VISEL A PROGRAMOKBAN VALÓ RÉSZVÉTELÉVEL KAPCSOLATBAN, IDEÉRTVE, DE NEM KIZÁRÓLAG, AZ INTERNET HOZZÁFÉRÉS KÖLTSÉGEIT, A BIZTONSÁGI MENTÉSEK KÖLTSÉGEIT, A KÉSZÜLÉKÉVEL ÉS A PERIFÉRIÁK HASZNÁLATÁVAL KAPCSOLATBAN FELMERÜLŐ KÖLTSÉGEKET, VALAMINT BERENDEZÉSSEL, SZOFTVERREL, INFORMÁCIÓVAL VAGY ADATTAL KAPCSOLATOS ESETLEGES KÁRT. A Béta Alkalmazásokkal összefüggésben az Apple technikai és/vagy bármely más támogatást biztosíthat Önnek, de arra nem köteles. Amennyiben támogatást nyújt, az a Szolgáltatáshoz kapcsolódó normál támogatáson felül kerül szolgáltatásra és az csak a Programon keresztül érhető el. Ön elfogad és betart az Apple által szolgáltatott minden olyan támogatási szabályt és szabályzatot, amelyet az Apple továbbít Önnek azért, hogy igénybe vehesse a támogatást. Az Apple fenntartja magának a jogot arra, hogy a Programra vonatkozó feltételeket vagy szabályzatokat bármikor, értesítést követően vagy anélkül, módosítsa (ideértve a Program megszüntetését is) és az Ön Programban való részvételét bármikor visszavonhatja. Ön tudomásul veszi, hogy az Apple nem köteles a Béta Alkalmazás kereskedelmi verziójának szolgáltatására, és amennyiben ilyen kereskedelmi verziót mégis elérhetővé tesz, az tartalmazhat a Béta Alkalmazástól eltérő alkalmazásokat vagy működésbeli különbségeket. A Program részeként az Apple lehetőséget nyújt az Ön számára, hogy a Béta Alkalmazás használatával kapcsolatban hozzászólásokat, javaslatokat vagy egyéb visszajelzéseket tegyen. Ön tudomásul veszi, hogy eltérő írásbeli megegyezés hiányában az Apple ezeket az Ön által bármely célra benyújtott véleményeket, visszajelzéseket szabadon felhasználhatja.

Előfizetéses tárolás frissítése

További tárolási lehetőség, kapacitás elérhető előfizetéses alapon.

Díjak

A Szolgáltatás fizetésre elfogad hitelkártyát és bizonyos fizetési számlákat is (ahol elérhető), és automatikusan megterheli azt a fizetési eszközt, amelyet Ön az Apple ID-jához rendelt (például az iTunes Store, App Store, vagy iBookstore tekintetében vásárlásra használt fizetési eszközt, ha elérhető). Az Apple előzetes jóváhagyást igényelhet a tranzakció összegének erejéig. A tárolási frissítések díja évente kerül kiszámlázásra, a szolgáltatás nyújtását megelőzően. A terhelésre a tranzakcióval egyidejűleg, vagy röviddel azt követően kerül sor. Ön kötelezettséget vállal arra, hogy kifizet minden olyan frissítést, amelyet a Szolgáltatáson keresztül megvásárol, és hozzájárul ahhoz, hogy az Apple megterhelje a fizetésre használt hitelkártyáját vagy fizetési fiókját (számláját) minden megvásárolt frissítéssel, továbbá minden olyan költséggel (beleértve a felmerülő adókat vagy késedelmi díjakat), amelyek az Ön Fiókja tekintetében, vagy annak használatával összefüggésben merülnek fel, valamint, hogy az Apple az előfizetésével kapcsolatos díjakkal és költségekkel kapcsolatban a továbbiakban is évente megterhelheti a fizetésre használt hitelkártyáját vagy fizetési fiókját (számláját) mindaddig, amíg Ön az előfizetését meg nem változtatja, vagy azt meg nem szünteti. Ez azt jelenti, hogy ha Ön nem módosítja vagy mondja le az előfizetését a következő éves számlázási dátum előtt, akkor megterheljük az Ön fizetésre használt hitelkártyáját vagy fizetési fiókját (számláját) az akkor érvényes díjakkal a következő számlázási dátum időpontjában.

Körülbelül harminc (30) nappal az Ön számlázási dátumát megelőzően e-mailben értesítést küldünk Önnek az Ön által az Apple ID-jához hozzárendelt e-mail címre, amelyben emlékeztetjük, hogy a Fiókját meg fogjuk terhelni és az Ön fizetésre használt hitelkártyáját vagy fizetési fiókját (számláját) megterheljük a megjelölt összeggel a számlázási dátum időpontjában. Ön az előfizetését megváltoztathatja a készülékén a Beállítások iCloud menüpontjában a tárolás frissítésével (bővítésével) vagy visszaminősítésével, vagy a Mac-én a System Preferences iCloud menüpontjában, vagy a számítógépének iCloud Control Panel-jén keresztül. A frissített (bővített) tárolási tervre vonatkozó tárolási díj azonnal esedékessé válik; az Ön tárolási tervére vonatkozó visszaminősítés a következő évi számlázási dátummal válik esedékessé. ÖN FELELŐSSÉGGEL TARTOZIK AZ ÖSSZES FELMERÜLŐ DÍJ HATÁRIDŐBEN TÖRTÉNŐ MEGFIZETÉSÉÉRT, VALAMINT AZÉRT, HOGY A DÍJAK MEGFIZETÉSÉHEZ ÉRVÉNYES HITEL KÁRTYA VAGY FIZETÉSI FIÓK (SZÁMLA) ADATOKAT AD MEG AZ APPLE RÉSZÉRE. Valamennyi díj a regisztráció során megadott hitelkártyára vagy fizetési fiókra (számlára) kerül terhelésre. Abban az esetben, ha az Apple nem tudja sikeresen megterhelni a hitelkártyáját vagy fizetési fiókját (számláját) a fizetendő díjakkal, akkor az Apple fenntartja magának a jogot, hogy visszavonja vagy korlátozza a tárolt Tartalmához való hozzáférés jogát, letörölje a tárolt tartalmát vagy megszüntesse a Fiókját. Ha Ön másik hitelkártyát vagy fizetési fiókot (számlát) kíván fizetéseihez rendelni, vagy változás történik a hitelkártyája vagy fizetési fiókja (számlája) státusza tekintetében, akkor Ön köteles az iCloud Fiók Információ menüpont alatt az adatokat on-line megváltoztatni. Elképzelhető, hogy az adatok megváltoztatása miatt, amíg az Apple ellenőrzi az új fizetési adatok valódiságát, ideiglenesen nem fér hozzá a Szolgáltatásokhoz.

Az Ön által fizetendő teljes összeg tartalmazza a frissítés árát, továbbá az alkalmazandó hitelkártyadíjat, valamint bármely vásárlásra, használatra vonatkozó ÁFA és más további adók összegét a vonatkozó adójogi jogszabályok és vásárlás időpontjában érvényes adókulcsok szerint. Az adót a Szolgáltatásra vonatkozó adójogi szabályok szerint megkívánt időpontban számoljuk fel.

Fiók információ és számlázási kérdések

A Fiókja információinak részleteit illetően, beleértve a fizetési módokat és számlázási pénznemet, a készülékén a Fiók kezelési oldalán tájékozódhat. Amikor az Apple a Fiókját a Szolgáltatással kapcsolatosan díjjal megterheli, minden esetben az Apple ID-jához rendelt e-mail címére e-mailben elektronikus számlát küld az Ön részére. Ha úgy gondolja, hogy a Szolgáltatással kapcsolatban tévesen került számlázásra díj, kérjük, lehetőség szerint erről a számlázás napját követő 45 napon belül értesítsen minket az iCloud Support-on keresztül a www.apple.com/support/icloud weboldalon.

Felmondás és visszatérítés

A Szolgáltatással kapcsolatosan Ön által fizetett díjak és költségek nem visszatéríthetőek, kivéve, ha a vonatkozó jogszabályok vagy a jelen bekezdés másként rendelkezik. Ön az első frissítés megvásárlását követő 15 napon belül, éves díjfizetéssel kapcsolatban 45 napon belül kérheti az Apple-től a teljes összeg visszatérítését. Az itt meghatározott visszatérítési igényekkel kapcsolatban további információkért látogasson el a www.apple.com/support/icloud oldalra. Az alkalmazandó nemzeti jog eltérően rendelkezhet a visszatérítéssel kapcsolatban, amely befolyásolhatja a visszatérítés itt meghatározott szabályait. Kérjük, a részletekkel kapcsolatban vegye fel a kapcsolatot az iCloud Support-al.

Ön felmondhatja az előfizetését azzal, hogy visszaminősíti a tárolását az ingyenes 5GB-os tervre, ezt a készülékén az iCloud Fiók Információ menüpont alatt, a Mac-jén a Rendszer preferenciák alatt az iCloud Fiók nézet alatt, valamint a számítógépén a Windows iCloud Control Panel alatt az iCloud Fiók nézet alatt tudja megtenni. Az Ön már megfizetett előfizetése a következő éves számlázási dátummal kerül megszüntetésre. Részleges visszatérítés lehetséges, amennyiben a vonatkozó jogszabályok megkövetelik azt.

Az árak változása

Az Apple, a vonatkozó jogszabályok által megkövetelt előzetes értesítést követően, bármikor megváltoztathatja a tárolási frissítések vagy azok bármely részének árát, valamint bevezethet új árakat és díjakat. Az árak változtatása és az új árak bevezetése az előfizetése számlázási éve során a változtatás hatályba lépését követő előfizetési számlázási évekre alkalmazandó, valamint az új előfizetőkre a hatályba lépést követően. Ha nem ért egyet bármely ár módosításával, abban az esetben fel kell mondania és a tárolási frissítés használatát abba kell hagynia.

A Szolgáltatás Ön általi használata

Az Ön Fiókja

Mint a Szolgáltatás regisztrált felhasználója, Ön létrehozhat Fiókot. Kérjük, ne fedje fel a Fiókjával kapcsolatos adatokat semmilyen harmadik személynek. Kizárólag az Ön felelőssége a Fiók bizalmas jellegének és biztonságának a megőrzése, továbbá kizárólag Ön felel minden olyan tevékenységért, amely a Fiókjában vagy a Fiókján keresztül történik. Ön köteles arra, hogy a Fiókja biztonságát érintő bármely sérelemről haladéktalanul értesítse az Apple-t. Ön továbbá tudomásul veszi és hozzájárul, hogy a Szolgáltatás személyes használatra tervezett és egyedi használatra szolgál, valamint hogy a Fiókjával és/vagy jelszavával kapcsolatos részleteket nem oszthatja meg másokkal. Abban az esetben, amennyiben ésszerűen elvárható gondossággal és szakértelemmel jártunk el az információk védelme során, az Apple nem felelős semmilyen veszteségért, amely a Fiókjának jogosulatlan használata következtében azért merült fel, mert Ön nem tartotta be ezeket a szabályokat.

A Szolgáltatás használatához meg kell adnia az Apple azonosítóját (Apple ID) és jelszavát, hogy a Fiókját hitelesítse. Ön vállalja, hogy a Szolgáltatás regisztrációja során ("Szolgáltatás Regisztrációs Adat") pontos és teljes körű információt ad meg továbbá kötelezettséget vállal arra, hogy a Szolgáltatás használata során azokat folyamatosan időszerű állapotban tartja, és szükség esetén frissíti, hogy azok mindig pontosak, aktuálisak és teljes körűek maradjanak. Pontos, naprakész és teljes körű Szolgáltatás Regisztrációs Adatok szolgáltatásának hiánya a Fiókja használatának felfüggesztéséhez és/vagy megszüntetéséhez vezethet. Ön hozzájárul ahhoz, hogy az Apple az Ön által megadott Szolgáltatás Regisztrációs Adatokat a Fiókja kezelése során és a díjak számlázásával kapcsolatban tárolhatja és használhatja.

További kötelezettségek vagy felhasználási feltételek

Az Apple és/vagy a licencia-adók által biztosított Szolgáltatás bizonyos komponensei vagy alkalmazásai tekintetében, ideértve, de nem kizárólagosan a korábbi vásárlások újbóli letöltésének lehetőségét és az iTunes Match-et (további díjak alkalmazandók), külön szoftver lehet szükséges,vagy más felhasználási megállapodások és/vagy felhasználási feltételek lehetnek irányadóak. Önnek ezeket a külön megállapodásokat el kell olvasnia, fogadnia és kijelentenie, hogy a nyilatkozata jogi kötőerővel bír, amely feltétele az adott komponens vagy a Szolgáltatás alkalmazása használatának.

Jogszerzés hiánya

A jelen Megállapodás nem értelmezhető úgy, hogy Önnek a Szolgáltatással összefüggésben bármilyen érdekeltsége, jogcíme vagy licenciája keletkezne az Apple ID, e-mail cím, domain név, iChat ID vagy más hasonló források tekintetében, amelyeket a Szolgáltatásokkal összefüggésben használ.

Továbbélési jog hiánya

Ön elfogadja, hogy a Fiókja nem átruházható és a Fiókjához tartozó bármely Apple ID-hoz vagy Tartalomhoz kapcsolódó jog az Ön halálával megszűnik. A halotti bizonyítvány másolatának megérkezését követően a Fiókját megszüntethetjük és annak minden Tartalmát törölhetjük. Kérjük, további segítségnyújtás céljából keresse fel az iCloud Support oldalát a www.apple.com/support/icloud címen.

Nincs lehetőség a Szolgáltatás viszonteladására

Ön elfogadja, hogy nem reprodukálhatja, másolhatja le, kettőzheti meg, továbbá nem adhatja el, nem kereskedhet azzal, nem adhatja bérbe vagy nem cserélheti el a Szolgáltatást (vagy annak bármilyen részét) semmilyen célból.

Apple Adatvédelmi Szabályzat

A Szolgáltatás használatával Ön hozzájárul ahhoz és elfogadja azt, hogy az Apple Adatvédelmi Szabályzatának megfelelően Önre és a Szolgáltatás használatára vonatkozóan információk kerülhetnek gyűjtésre és felhasználását. Ön továbbá hozzájárul ahhoz és elfogadja azt, hogy az Apple gyűjtheti, felhasználhatja, továbbíthatja, feldolgozhatja és kezelheti a Fiókjával, valamint az ahhoz kapcsolódóan regisztrált bármely készülékével vagy számítógépével kapcsolatos információkat, abból a célból, hogy a Szolgáltatást vagy annak keretében bármely alkalmazást biztosítson az Ön számára. A Szolgáltatás használata során az Apple által gyűjtött információba beletartozhat bármely az Ön felhasználásával kapcsolatos vagy abból eredő technikai, statisztikaivagy diagnisztikai információ, amelyet az Apple abból a célból használ fel, hogy az Apple termékeket és szolgáltatásokat támogassa, fejlessze és javítsa. További információért kérjük olvassa el a teljes adatvédelmi szabályzatot a http://www.apple.com/privacy/ oldalon. Ön továbbá tudomásul veszi és elfogadja, hogy ezen információk továbbításra kerülhetnek az Egyesült Államokba és/vagy más országokba az Apple, leányvállalatai és/vagy ezek szolgáltatásnyújtói általi tárolási, feldolgozási vagy felhasználási célból. Tájékoztatjuk, hogy az Európai Gazdasági Térségben (EGT) gyűjtött személyes adatok tekintetében valamely tagállamában lakó személyek személyes adatait az Apple Distribution International kezeli, amely az írországi Cork-ban működik.

Tartalom és az Ön magatartása

Tartalom

"Tartalom" alatt minden olyan információt értünk, amely a Szolgáltatás használata során keletkezett vagy tettek rá szert, így például adatfájlok, készülékjellemzők, írott szövegek, szoftverek, zene, grafikák, fényképek, képek, hangok, videók, üzenetek és bármely más hasonló anyag. Ön tudomásul veszi, hogy minden Tartalomért, legyen az nyilvánosan közzétett vagy a Szolgáltatás keretében egyedileg továbbított, kizárólag az felel, akitől az a Tartalom származik. Ez azt jelenti, hogy kizárólag Ön, és nem az Apple, felelős bármely olyan Tartalomért, amelyet feltölt, letölt, közzétesz, e-mailben elküld, továbbít, tárol vagy a Szolgáltatás használatával bármely más formában elérhetővé tesz. Ön tudomásul veszi, hogy a Szolgáltatás használata során Ön találkozhat olyan Tartalmakkal, amelyeket Ön sértőnek, illetlennek vagy kifogásolhatónak tarthat és, hogy Ön kitehet másokat olyan Tartalmaknak, amelyeket ők kifogásolhatónak tarthatnak. Az Apple nem ellenőrzi a Szolgáltatás használatával közzétett Tartalmakat, ahogyan azok pontosságát, integritását vagy minőségét sem garantálja. Ön tudomásul veszi és hozzájárul, hogy a Szolgáltatás és bármely Tartalom Ön általi használata kizárólag a saját felelősségére történhet.

Az Ön magatartása

Ön kijelenti, hogy NEM használja a Szolgáltatást az alábbi célok egyikére sem:

a. olyan Tartalom feltöltésére, letöltésére, megjelenítésére, e-mailen történő továbbküldésére, továbbítására, tárolására vagy bármilyen más módon történő megjelenítésére (nyilvánossághoz való közvetítésére), amely jogsértő, erőszakos, félelmet keltő, ártalmas, rosszindulatú, rágalmazó, sértő, gyalázkodó, durva, obszcén, vulgáris, sérti más magánélethez való jogát, gyűlölködő, faji vagy etnikai szempontból sértő, vagy bármilyen más szempontból kifogásolható;

b. mások követésére, zaklatására, megfélemlítésére, vagy bármilyen sérelem okozására;

c. ha Ön felnőtt, nem kérhet személyes adatot vagy más információt olyan kiskorútól (olyan személytől, aki még nem töltötte be a 18. életévét, vagy azt a kort, amelynek elérésétől kezdve valaki a helyi jog szerint nagykorúnak minősül), akit nem ismer személyesen, beleértve, de nem kizárólag az alábbi információkat: teljes név vagy családi név, lakcím, irányítószám, telefonszám, fénykép, e-mail cím, vagy a kiskorú iskolájának, templomának, sportegyesületének vagy barátainak a neve;

d. nem tűntetheti fel magát más személynek, szervezetnek vagy vállalkozásnak, mint aki/ami valójában - Ön nem jelenítheti meg úgy magát, mint más személy (beleértve a hírességeket is), szervezet, másik iCloud felhasználó, Apple munkavállaló, vagy polgári illetve állami vezető, továbbá más módon sem tűntethet fel hamisan valamely személlyel, szervezettel való kapcsolatát (az Apple fenntartja a jogot arra, hogy visszautasítson vagy blokkoljon bármely Apple ID-t vagy e-mail címet, amely tekintetében úgy tűnhet, hogy nem azonos Önnel (nem az Ön személyét fedi), vagy visszaél más személy nevével vagy személyazonosságával);

e. szerzői jogi jogsértés, vagy más szellemi alkotáshoz fűződő jog megsértése (beleértve olyan tartalom feltöltését, amelyhez Önnek nem volt joga), vagy titoktartási, munkavállalási vagy más adatok bizalmas kezelésére vonatkozó szerződés megszegésével üzleti titok vagy más bizalmas információ feltárása, nyilvánosságra hozatala;

f. kéretlen vagy hozzájárulás/engedély nélkül küldött elektronikus levél, reklám, promóciós anyag, spam, vagy láncüzenet, beleértve tömeges kereskedelmi reklám vagy reklámcélú tájékoztatás megjelenítése, küldése, továbbítása, vagy más módon elérhetővé tétele;

g. a TCP-IP csomag címzésének (fejlécének), vagy e-mail illetve hírcsoport címadatainak, vagy azok bármely részének meghamisítása, vagy információ elhelyezésre a fejlécen más módon abból a célból, hogy a Szolgáltatáson keresztül továbbított Tartalmak címzettjeit azok eredete tekintetében félrevezesse (“spoofing" vagy a feladó meghamisítása, elfedése);

h. bármilyen olyan anyag, illetve tartalom - amely vírust vagy olyan számítógépes kódot, fájlt vagy programot tartalmaz, amely célja az, hogy a Szolgáltatásnak (vagy annak bármely részének), illetve bármilyen más számítógépes szoftvernek vagy hardvernek ártson, annak rendes működését megzavarja, vagy korlátozza - feltöltése, megjelenítése, továbbítása, tárolása vagy más módon elérhetővé tétele;

i. a Szolgáltatás (beleértve a Szolgáltatáshoz történő csatlakozást automatikus eszközzel, script vagy web crawler útján), vagy bármely a Szolgáltatáshoz kapcsolódó szerver vagy hálózat, szabályzat, vagy a Szolgáltatásra kapcsolódó hálózat előírásainak, szabályainak (beleértve az azon továbbított adatok, forgalom jogosulatlan megismerését, felhasználását vagy monitorozását) megzavarása vagy megszakítása;

j. jogellenes magatartás tervezése vagy megvalósítása; és/vagy

k. személyes adatok megszerzése és tárolása a Szolgáltatás más felhasználójáról bármely fenti, jogsértő magatartással összefüggésben.

Tartalom eltávolítása

Ön tudomásul veszi, hogy az Apple nem felelős semmilyen módon bármely, mások által szolgáltatott Tartalmakért és nem köteles az ilyen Tartalmakat előzetesen megvizsgálni. Azonban az Apple mindenkor fenntartja magának a jogot arra, hogy meghatározza a Tartalom megfelelő-e és a jelen Megállapodás feltételeivel összhangban áll-e, és a Tartalmat előzetesen megvizsgálhatja, áthelyezheti, visszautasíthatja, módosíthatja és/vagy bármikor eltávolíthatja, előzetes értesítés nélkül kizárólag saját belátása szerint, amennyiben úgy ítéli meg, hogy a Tartalom sérti a jelen Megállapodás feltételeit vagy más módon kifogásolható.

Tartalom biztonsági mentése

Az Ön felelőssége, hogy minden, a Szolgáltatásban tárolt vagy azon keresztül elérhető fontos dokumentumról, képről vagy más Tartalomról biztonsági mentést készítsen a számítógépére vagy más készülékére. Az Apple a Szolgáltatást ésszerűen elvárható gondossággal és megfelelő szakértelemmel üzemelteti, de a vonatkozó jogszabályok által lehetővé tett legteljesebb mértékben az Apple nem felelős a Szolgáltatásban tárolt vagy azon keresztül elérhető Tartalom károsodásáért, meghibásodásáért, annak sérüléséért vagy elvesztéséért.

Hozzáférés a Fiókjához és a Tartalomhoz

Az Apple fenntartja magának a jogot arra, hogy megtegyen minden általa ésszerűen szükségesnek és megfelelőnek ítélt intézkedéseket, amely ahhoz szükséges, hogy a jelen Megállapodás bármely részének való megfelelést kikényszerítse és/vagy ellenőrizze. Ön tudomásul veszi és vállalja, hogy az Apple, anélkül, hogy ezáltal Ön felé felelőssége keletkezne, hozzáférhet, használhatja, megőrizheti és/vagy hozzáférhetővé teheti az Ön Fiók információit és Tartalmait a bűnüldözési hatóságok, a állami szervek és/vagy harmadik felek számára, amennyiben az Apple úgy ítéli meg, hogy erre ésszerűen szükség van vagy az megfelelő, vagy amennyiben azt jogszabály írja elő vagy ha jóhiszeműen úgy gondoljuk, hogy ilyen hozzáférés, használat, hozzáférhetővé tétel vagy megőrzés ésszerűen szükséges ahhoz, hogy: (a) jogi megkereséseknek vagy eljárásoknak megfeleljen; (b) jelen Megállapodást érvényesítése, ideértve az ennek kapcsán felmerülő bármely lehetséges jogsértéssel kapcsolatos vizsgálatot, nyomozást; (c) biztonsági, csalással kapcsolatos és technikai kérdéseket felderítse, megelőzze vagy más módon kezelje; vagy (d) az Apple, felhasználói, harmadik felek vagy a nyilvánosság jogait, tulajdonát vagy biztonságát megvédje a jogszabályok által megkövetelt vagy lehetővé tett mértékben.

Szerzői jogi értesítés - DMCA

Ha úgy gondolja, hogy bármely olyan Tartalmat, amelyre nézve Ön szerzői jogi védelmet élvez, a Szolgáltatás bármely használója megsértette, kérjük, vegye fel a kapcsolatot az Apple Szerzői Jogi Ügynökével a http://www.apple.com/legal/trademark/claimsofcopyright.html címen található Szerzői Jogi Szabályzatnak megfelelően. Az Apple, kizárólag saját belátása szerint, felfüggesztheti és/vagy felmondhatja azon felhasználók Fiókját, akik ismételt jogsértést követnek el.

A jelen Megállapodás megsértése

Ha a Szolgáltatás igénybevétele során Ön olyan Tartalommal találkozik, amelyet nem megfelelőnek ítél, vagy úgy gondolja, hogy az a jelen Megállapodást sérti, azt az abuse@iCloud.com email címen e-mail küldésével bejelentheti.

A Szolgáltatás során Ön által közzétett vagy elérhetővé tett Tartalom

Öntől származó licencia

Azoknak az anyagoknak a kivételével, amelyekre nézve felhasználási jogosultságot engedélyezünk az Ön számára, az Apple nem támaszt tulajdonosi igényeket azon anyagokra és/vagy Tartalmakra nézve, amelyeket Ön a Szolgáltatás használata során tesz közzé vagy elérhetővé. Azonban az ilyen Tartalmak közzétételével és elérhetővé tételével a Szolgáltatás olyan területein, ahol azok elérhetővé válnak a nyilvánosság vagy más felhasználók számára, akikkel Ön megegyezett a Tartalom megosztásában, Ön globális, időben korlátlan, ingyenes és nem kizárólagos felhasználási jogot biztosít az Apple-nek arra, hogy az ilyen anyagokat a Szolgáltatás, és annak nyújtása keretében felhasználja, terjessze, reprodukálja, megváltoztassa, adaptálja, megjelentesse, lefordítsa, nyilvánosan előadja vagy közzétegye, kizárólag olyan célból, amelyre nézve a Tartalmat benyújtották vagy elérhetővé tették anélkül, hogy Önnel szemben bármilyen fizetési vagy egyéb kötelezettsége keletkezne. Ön tudomásul veszi, hogy bármely Ön által benyújtott vagy közzétett Tartalomért kizárólag Ön felel, az nem sértheti más személy jogait vagy jogszabályokat, nem járulhat hozzá vagy ösztönözhet más jogsértő vagy más módon jogellenes magatartást vagy lehet más módon obszcén, kifogásolható vagy jó ízlésbe ütköző. Azzal, hogy a Szolgáltatás olyan részein nyújt be vagy tesz közzé Tartalmakat, ahol az a nyilvánosság vagy más felhasználók számára elérhető, Ön azt fejezi ki, hogy ezen Tartalmaknak Ön a tulajdonosa és/vagy, hogy Ön rendelkezik minden szükséges joggal, jogosultsággal és engedéllyel ezek terjesztéséhez, megjelenítéséhez.

A Tartalom megváltoztatása

Ön tudomásul veszi, hogy annak érdekében, hogy a Szolgáltatást biztosítsa, és az Ön Tartalmait annak keretében elérhetővé tegye, az Apple az Ön Tartalmát különböző nyilvános hálózatokon, különböző médiákon keresztül továbbíthatja és módosíthatja vagy megváltoztathatja azt annak érdekében, hogy a kapcsolódó hálózatok, eszközök vagy számítógépek technikai követelményeinek megfeleljen. Ön elismeri, hogy a jelen Megállapodással biztosított felhasználási jogosultság lehetővé teszi az Apple számára az ilyen műveletek elvégzését.

Védjegy információ

Az Apple szó, az Apple logó, az iCloud szó és az iCloud logó és más, a Szolgáltatásban, vagy azokkal kapcsolatban használt Apple védjegyek, megjelölések és logók az Apple Inc. védjegyei vagy regisztrált védjegyei az Egyesült Államokban és/vagy más országokban. Az Apple védjegyeinek listája megtalálható a http://www.apple.com/legal/trademark/appletmlist.html oldalon. Más, a Szolgáltatás tekintetében használt védjegy, grafika, megjelölés és logó egyéb jogosultak védjegye lehet. Önnek semmilyen joga vagy jogosultsága nem keletkezik a Megállapodás alapján a fent megjelölt védjegyek tekintetében, valamint tudomásul veszi, hogy nem távolíthat el, homályosíthat el vagy változtathat meg bármely olyan tulajdonosi jogra utaló felhívást (ideértve a védjegyeket és szerzői jogi közléseket), amely a Szolgáltatáshoz kapcsolódik, vagy az tartalmazza.

Szoftverek

Az Apple tulajdonosi jogai

Ön tudomásul veszi és elfogadja, hogy az Apple és a licencia-adói rendelkeznek minden joggal, jogcímmel és érdekeltséggel a Szolgáltatás tekintetében, ideértve, de nem kizárólag az illusztrációk, felhasználói interfészek, audióklippek, videóklippek, szerkesztett tartalmak, továbbá a Szolgáltatás implementáláshoz használt script-ek és szoftverek, továbbá olyan védett információk és olyan szoftverek vonatkozásában, amelyeket a Szolgáltatás részeként vagy azzal kapcsolatban az Ön számára szolgáltatott ("Szoftver"), és amelyek az alkalmazandó szellemi tulajdont védő, vagy egyéb jogszabályok védelme alatt állnak, függetlenül attól, hogy regisztrálták-e vagy nem, bárhol a világon álljon is fenn a védelem. Ön továbbá tudomásul veszi, hogy a Szolgáltatás (ideértve a Szoftvereket és azok részeit is) védett (tulajdonosi) és bizalmas információkat tartalmaz, amelyek a vonatkozó szellemi tulajdonjogvédelmi törvények védelme alatt állnak, ideértve, de nem kizárólag a szerzői jogot. Ön elfogadja, hogy semmilyen más módon nem használhatja az ilyen védett információt vagy anyagokat, csak a Szolgáltatás jelen Megállapodással összhangban történő használata során. Tilos a Szolgáltatás bármely részét bármely formában, módon vagy eszközzel reprodukálni, kivéve, ha azt a jelen feltételek kifejezetten megengedik.

Felhasználási jogosultság az Apple-től

Az Apple személyes, nem-kizárólagos, nem átruházható, korlátozott felhasználási jogot biztosít az Ön számára a jelen Megállapodás feltételeivel összhangban az Apple által a Szolgáltatás keretében biztosított Szoftver használatára; feltéve, hogy Ön tudomásul veszi, hogy Ön (és Ön erre másnak sem adhat engedélyt) nem másolja le, módosíthatja, adhatja bérbe, kölcsönbe, forgalmazhatja, nem készíthet belőle származékos művet, nem fejtheti vissza, nem fordíthatja vissza és semmilyen más módon nem kísérelheti meg a forráskód megfejtését (kivéve ha az jogszabály által kifejezetten megengedett vagy megkövetelt), nem adhatja el, adhatja bérbe vagy al-licenciába, nem adhatja biztosítékba vagy más módon nem ruházhat át a Szoftverre vonatkozó jogot és nem jogosult a Szolgáltatás bármilyen meg nem engedett módon történő kiaknázására, felhasználására, ideértve, de nem kizárólag a hálózati kapacitással való visszaélést vagy annak leterhelését. A SZOFTVEREK VAGY A SZOLGÁLTATÁS BÁRMELY RÉSZÉNEK A FELHASZNÁLÁSA, KIVÉVE A JELEN MEGÁLLAPODÁSBAN MEGENGEDETT HASZNÁLATOT, SZIGORÚAN TILOS ÉS SÉRTHETI MÁSOK SZELLEMI ALKOTÁSHOZ FŰZŐDŐ JOGAIT, AMELY POLGÁRI JOGI ÉS/VAGY BÜNTETŐ JOGI JOGKÖVETKEZMÉNYEKKEL JÁRHAT, BELEÉRTVE KÁRTÉRÍTÉS FIZETÉSÉNEK A LEHETŐSÉGÉT IS A SZERZŐI JOGOK MEGSÉRTÉSÉÉRT.

Export szabályok

A Szolgáltatás vagy Szoftver használata, ideértve az átruházását, közzétételét, valamint adat, szoftver vagy más Tartalom feltöltését a Szolgáltatáson keresztül az Egyesült Államok vagy más országnak jogszabályai alapján export és import szabályozás alá eshet. Ön kötelezettséget vállal az alkalmazandó export és import jogszabályok betartásáért. Különösen, de nem kizárólag, a Szoftver nem exportálható vagy re-exportálható (a) az Egyesült Államok által embargó alá helyezett országba, (b) bárkinek, aki szerepel az Egyesült Államok Pénzügyminisztériumának "Specially Designated Nationals" (megjelölt állampolgárok) című listáján, az Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériuma "Denied Persons List" (tiltott személyek) vagy "Entity List" (tiltott társaságok) című listáján. A Szoftver vagy Szolgáltatás használatával Ön kijelenti és szavatol azért, hogy nem tartózkodik egyik olyan országban sem, amely a fenti listá(ko)n szerepel, illetve, hogy Ön egyik listán sem szerepel. Ön azt is elfogadja, hogy nem használhatja a Szoftver vagy Szolgáltatást semmilyen, az Egyesült Államok jogszabályai által tiltott célra, ideértve, de nem korlátozva a nukleáris, kémiai vagy biológiai fegyverek, rakéták tervezésére, készítésére vagy gyártására. Ön továbbá hozzájárul, hogy nem tölt fel előzetes engedély nélkül a Fiókjába olyan adatot vagy szoftvert, amelynek kivitele előzetes, írásbeli állami engedélyhez kötött, ideértve, de nem kizárólagosan, bizonyos típusú titkosítási szoftvereket. A fenti szavatosság és kötelezettségvállalás a jelen Megállapodás megszűnését követően is hatályos marad.

Frissítések

A Szolgáltatás részeként Ön időről-időre frissítéseket kaphat az Apple-től a Szoftverhez kapcsolódóan, amelyek automatikusan letöltődhetnek és telepítődhetnek az Ön készülékére vagy a számítógépére. Ilyen frissítések lehetnek hibajavítások, alkalmazások kiterjesztései vagy javításai, vagy a Szoftver teljesen új verziói. Ön tudomásul veszi, hogy az Apple a Szolgáltatás részeként automatikusan szállíthat az Ön részére ilyen frissítéseket, amelyeket Ön az előírtak szerint köteles fogadni és telepíteni.

Megszűnés

A Megállapodás Ön általi megszüntetése

Ön bármikor megszüntetheti a Fiókját és/vagy felhagyhat a Szolgáltatás használatával. Ha Ön szeretné abbahagyni az iCloud használatát a készülékén, akkor azt megteheti az iCloud fiók készülékéről való eltávolításával, ehhez menjen készülékén a Beállításokra, érintse meg az iCloud gombot, majd a Fiók Törlése gombot. Ahhoz, hogy megszüntesse a Fiókját, vegye fel a kapcsolatot az iCloud Support-al a www.apple.com/support/icloud weboldalon keresztül. A megszüntetés előtt befizetett díjak nem visszatéríthetőek (kivéve, ha a jelen Megállapodás valamely kifejezett rendelkezése lehetővé teszi), ideértve azokat a díjakat is, amelyeket a megszüntetés előtti évben a számlázási évre előzetesen fizetett meg, amelynek folyamán felmond. A Fiókja megszűnésével Ön nem mentesül a Fiókjával kapcsolatban felmerült díjak és költségek megfizetése alól.

A Megállapodás Apple általi megszüntetése

Az Apple bármikor, bizonyos körülmények fennállta esetén és előzetes értesítés nélkül azonnal megszüntetheti vagy felfüggesztheti a Fiókját vagy annak egy részét és/vagy a Szolgáltatáshoz való hozzáférését. Az ilyen megszüntetés oka lehet: (a) a jelen Megállapodás vagy bármely más itt hivatkozott és/vagy a Szolgáltatás keretében közzétett szabály vagy útmutató megszegése; (b) az Ön a Fiókja törlésére vagy megszüntetésére irányuló kérelme; (c) bűnüldözési hatóság, igazságszolgáltatási szerv vagy más állami szerv erre irányuló kérelme és/vagy utasítása; (d) amikor a Szolgáltatás nyújtása az Ön számára törvénybeütköző vagy azzá válhat; (e) nem várt technikai vagy biztonsági ügyek vagy problémák; (f) az Ön részvétele csalárd vagy illegális tevékenységekben; vagy (g) a Szolgáltatás tekintetében felmerült összeg meg nem fizetése. A Fiókjának és/vagy a Szolgáltatáshoz való hozzáférésének megszüntetése vagy felfüggesztése az Apple kizárólagos belátása szerint történik, és az Apple az ezzel kapcsolatban esetlegesen felmerülő károkért semmilyen felelősséggel nem tartozik sem Ön, sem harmadik személyek tekintetében. Továbbá az Apple a Fiókjához kapcsolt e-mail címre küldött előzetes értesítéssel akkor is megszüntetheti a Fiókját, ha (a) az Ön Fiókja egy (1) éve inaktív; vagy (b) a Szolgáltatásnak vagy annak bármely részének általános megszüntetésére vagy lényegi módosítására került sor. A Fiókjának és/vagy a Szolgáltatáshoz való hozzáférésnek minden ilyen megszüntetése vagy felfüggesztése az Apple kizárólagos belátása szerint történik és az Apple semmilyen felelősséggel nem tartozik ennek a jogának a gyakorlása kapcsán esetlegesen felmerülő károkért akár az Ön, akár más személy irányában, azonban az Apple arányosan megtéríti az előre befizetett díjakat vagy összegeket.

A megszűnés következményei

A Fiókja megszüntetésével Ön a továbbiakban nem jogosult a Szolgáltatáshoz vagy annak bármely részéhez való hozzáférésre, ideértve, de nem kizárólag a Fiókjához, az Apple ID-jához, e-mail fiókjához és Tartalmaihoz való hozzáférést. Ezen kívül bizonyos idő elteltét követően az Apple törli a Fiókjában vagy Fiókjaiban, valamint azok részeként tárolt adatokat és információkat. Ha a Szolgáltatás bármely elkülönült részét külön szoftver licencia megállapodás alapján használta, az is megszűnik a licencia megállapodás rendelkezéseinek megfelelően.

Linkek és más Harmadik személyek anyagai

Linkek

A Szolgáltatás keretében elérhető bizonyos Tartalmak, összetevők és alkalmazások harmadik személyek által rendelkezésre bocsátott anyagokat és/vagy más weboldalakra mutató hyperlinkeket, forrásokat vagy Tartalmakat tartalmazhatnak. Mivel az Apple nem gyakorol ellenőrzést az ilyen harmadik személyek oldalai és/vagy tartalmai felett, Ön tudomásul veszi és elfogadja,hogy az Apple nem felelős az ilyen harmadik személyek által elérhetővé tett források vagy honlapok elérhetőségeiért és nem vállal garanciát valamint nem szavatolja az ilyen oldalak és források megbízhatóságát, ezért az Apple az ilyen oldalakon vagy forrásokban található Tartalmakért, reklámokért, termékekért és anyagokért semmilyen felelősséget, szavatosságot nem vállal. Ön továbbá tudomásul veszi és elismeri, hogy az Apple semmilyen felelősséggel nem tartozik az ilyen weboldalakon vagy forrásokon, vagy azokon keresztül elérhető Tartalmak, reklámok, termékek vagy anyagok használata és/vagy azok alapulvétele (felhasználása) kapcsán direkt vagy indirekt módon felmerülő vagy állítólagosan felmerülő károkért.

Google Maps szolgáltatás

A Google Maps szolgáltatás használatának a következő kiegészítő feltételek elfogadása a feltétele: a Google Maps Szolgáltatás Felhasználási Feltételei, amely a http://maps.google.com/help/terms_maps.html weboldalon érhető el, és a Google Maps Jogi Nyilatkozat, amely a http://maps.google.com/help/legalnotices_maps.html weboldalon érhető el.

Szavatosság kizárása

EGYES ÁLLAMOK NEM TESZIK LEHETŐVÉ BIZONYOS SZAVATOSSÁGOK KIZÁRÁSÁT, MINT OLYAT, EZÉRT AMENNYIBEN VALAMELY MEGHATÁROZOTT SZAVATOSSÁG KIZÁRÁSÁT AZ ALKALMAZANDÓ JOG TILTJA, ELKÉPZELHETŐ, HOGY AZ ALÁBBIAKBAN FELSOROLT EGYES KIZÁRÁSOK ÖNRE NEM VONATKOZNAK.

AZ APPLE A SZOLGÁLTATÁST ÉSSZERŰEN ELVÁRHATÓ GONDOSSÁGGAL ÉS SZAKÉRTELEMMEL NYÚJTJA/ÜZEMELTETI. AZ ALÁBBI KIZÁRÁSOK ENNEK A KIFEJEZETT SZAVATOSSÁGVÁLLALÁSNAK A TÜKRÉBEN ÉRTELMEZENDŐEK.

AZ APPLE NEM GARANTÁLJA, NEM TESZ OLYAN KIJELENTÉST VAGY SZAVATOL AZÉRT, HOGY ÖN MEGSZAKÍTÁS NÉLKÜL VAGY HIBAMENTESEN HASZNÁLHATJA A SZOLGÁLTATÁST. ÖN TUDOMÁSUL VESZI, HOGY AZ APPLE IDŐRŐL IDŐRE HATÁROZATLAN IDŐTARTAMRA ELTÁVOLÍTHATJA, VAGY TECHNIKAI, ÜZEMELTETÉSI OKOKBÓL BÁRMIKOR FELFÜGGESZTHETI, MEGSZÜNTETHETI A SZOLGÁLTATÁS MŰKÖDÉSÉT A JELEN MEGÁLLAPODÁSSAL ÖSSZHANGBAN.

ÖN KIFEJEZETTEN TUDOMÁSUL VESZI AZT, HOGY A SZOLGÁLTATÁS ÚGY KERÜL NYÚJTÁSRA, "AHOGY VAN", VAGY "AHOGY ELÉRHETŐ". AZ APPLE, LEÁNYVÁLLALATAI, TOVÁBBÁ IGAZGATÓI, TISZTSÉGVISELŐI, MUNKAVÁLLALÓI, ÜGYNÖKEI, SZERZŐDÉSES PARTNEREI, MEGBÍZÓI VAGY A LICENCIA- ADÓI KIFEJEZETTEN KIZÁRNAK MINDENNEMŰ SZAVATOSSÁGOT, LEGYEN AZ KIFEJEZETT VAGY HALLGATÓLAGOS, BELEÉRTVE DE NEM KIZÁRÓLAG A FORGALOMBA HOZATALRA VALÓ ALKALMASSÁGÉRT, MEGHATÁROZOTT CÉLRA VALÓ ALKALMASSÁGÉRT ÉS JOGTISZTASÁGÉRT VALÓ, HALLGATÓLAGOS, TÖRVÉNYI SZAVATOSSÁGOT. AZ APPLE, LEÁNYVÁLLALATAI, TOVÁBBÁ IGAZGATÓI, TISZTSÉGVISELŐI, MUNKAVÁLLALÓI, ÜGYNÖKEI, SZERZŐDÉSES PARTNEREI, MEGBÍZÓI VAGY A LICENCIA-ADÓI KÜLÖNÖSEN NEM SZAVATOLNAK AZÉRT, HOGY (I) A SZOLGÁLTATÁS MEGFELEL AZ ÖN ELVÁRÁSAINAK; (II) A SZOLGÁLTATÁST ÖN IDŐSZERŰEN, MEGSZAKÍTÁS- ÉS HIBAMENTESEN VALAMINT BIZTONSÁGOSAN HASZNÁLHASSA; (III) A SZOGÁLTATÁS SORÁN ÖN ÁLTAL MEGSZERZETT INFORMÁCIÓK PONTOSAK ÉS MEGBÍZHATÓAK LESZNEK; ÉS (IV) A SZOLGÁLTATÁS RÉSZEKÉNT SZOLGÁLTATOTT SZOFTVER BÁRMELY HIÁNYOSSÁGA VAGY HIBÁJA KIJAVÍTÁSRA KERÜL.

AZ APPLE NEM VÁLLAL SZAVATOSSÁGOT ÉS NEM GARANTÁLJA, HOGY A SZOLGÁLTATÁS VESZTESÉGTŐL, MEGHIBÁSODÁSTÓL, TÁMADÁSTÓL, VÍRUSOKTÓL, BEAVATKOZÁSTÓL, INTERFERENCIÁTÓL, HACKELÉSTŐL VAGY MÁS, A BIZTONSÁGOT ÉRINTŐ KÁROS BEAVATKOZÁSTÓL MENTES LESZ, AMELY ESEMÉNYEK VIS MAJOR ESEMÉNYNEK MINŐSÜLNEK, ÉS AMELYEKKEL KAPCSOLATBAN AZ APPLE-T SEMMILYEN FELELŐSSÉG NEM TERHELI.

A SZOLGÁLTATÁS HASZNÁLATA SORÁN LETÖLTÖTT VAGY MÁS MÓDON MEGSZERZETT BÁRMELY ANYAGHOZ TÖRTÉNŐ HOZZÁFÉRÉSE AZ ÖN BELÁTÁSA ÉS KOCKÁZATVÁLLALÁSA ALAPJÁN TÖRTÉNIK ÉS AZ ILYEN ANYAGOK LETÖLTÉSE KAPCSÁN A KÉSZÜLÉKÉT, SZÁMÍTÓGÉPÉT ÉRT KÁROKÉRT ÉS ADATVESZTÉSÉRT KIZÁRÓLAG ÖN FELELŐS. ÖN TOVÁBBÁ TUDOMÁSUL VESZI, HOGY A SZOLGÁLTATÁST NEM OLYAN CÉLRA TERVEZTÉK, HOGY AZT OLYAN HELYZETBEN VAGY KÖRNYEZETBEN HASZNÁLJÁK, AMELYBEN A SZOLGÁLTATÁS KERETÉBEN NYÚJTOTT HIBÁS VAGY IDŐBEN KÉSLELTETETT VAGY TÉVES VAGY PONTATLAN TARTALMAK, ADATOK VAGY INFORMÁCIÓK HALÁLHOZ, SZEMÉLYI SÉRÜLÉSHEZ, SÚLYOS ANYAGI VAGY KÖRNYEZETI KÁRHOZ VEZETHETNEK.

Felelősség korlátozása

EGYES ÁLLAMOK NEM TESZIK LEHETŐVÉ A SZOLGÁLTATÓK FELELŐSSÉGÉNEK KIZÁRÁSÁT VAGY KORLÁTOZÁSÁT RÁSÁT. HA ÉS OLYAN MÉRTÉKBEN, AMENNYIBEN A FELELŐSSÉG KIZÁRÁS VAGY KORLÁTOZÁS TILOS AZ ALKALMAZANDÓ JOG SZERINT, ELKÉPZELHETŐ, HOGY AZ ALÁBBIAKBAN FELSOROLT EGYES KIZÁRÁSOK VAGY KORLÁTOZÁSOK ÖNRE NEM VONATKOZNAK.

AZ APPLE A SZOLGÁLTATÁST ÉSSZERŰEN ELVÁRHATÓ GONDOSSÁGGAL ÉS SZAKÉRTELEMMEL NYÚTJA. AZ ALÁBBI KORLÁTOZÁSOK NEM VONATKOZNAK AZ OLYAN VESZTESÉGEKRE, KÁROKRA, AMELYEK ABBÓL SZÁRMAZNAK, HOGY (A) AZ APPLE NEM AZ ÉSSZERŰEN ELVÁRHATÓ GONDOSSÁGGAL ÉS SZAKÉRTELEMMEL NYÚTJA A SZOLGÁLTATÁST; (B) AZ APPLE SÚLYOS GONDATLANSÁGGAL JÁR EL, SZÁNDÉKOS MAGATARTÁSSAL JOGSÉRTÉST KÖVET EL VAGY MEGTÉVESZTŐ MAGATARTÁST TANÚSÍT; VAGY (C) HALÁLT VAGY TESTI SÉRTÉST OKOZ.

ÖN KIFEJEZETTEN ELISMERI, HOGY AZ APPLE ÉS LEÁNYVÁLLALATAI, TOVÁBBÁ IGAZGATÓI, TISZTSÉGVISELŐI, MUNKAVÁLLALÓI, ÜGYNÖKEI, SZERZŐDÉSES PARTNEREI, MEGBÍZÓI VAGY A LICENCIA-ADÓI SEMMILYEN ESETBEN NEM FELELŐSEK SEMMILYEN KÖZVETLEN, KÖZVETETT, VÉLETLEN, KÜLÖNÖS KÖVETKEZMÉNYI VAGY BÜNTETŐ KÁRÉRT/KÁRTÉRÍTÉSÉRT, IDEÉRTVE, DE NEM KIZÁRÓLAG, AZ ELMARADT/ELVESZÍTETT HASZNOT, GOODWILL SÉRELMÉT, HASZNÁLAT KIESÉSÉT, ADATVESZTÉST, HELYETTESÍTŐ TERMÉKEK VAGY SZOLGÁLTATÁSOK BESZERZÉSÉHEZ VAGY MÁS IMMATERIÁLIS VESZTESÉGEKHEZ KAPCSOLÓDÓ KÁRT/KÖLTSÉGET (MÉG AKKOR IS, HA AZ APPLE-T ILYEN ESETLEGESEN FELMERÜLŐ KÁROKRÓL TÁJÉKOZTATTA), AMELY A KÖVETKEZŐKBŐL ERED: (I) A SZOLGÁLTATÁS HASZNÁLATA, VAGY A HASZNÁLAT KÉPESSÉGÉNEK HIÁNYA; (II) A SZOLGÁLTATÁSSAL KAPCSOLATOS BÁRMELY VÁLTOZTATÁS VAGY A SZOLGÁLTATÁSNAK VAGY BÁRMELY RÉSZÉNEK ÁTMENETI VAGY VÉGLEGES BESZÜNTETÉSE; (III) AZ ÖN ADATÁHOZ VAGY TOVÁBBÍTÁSÁHOZ VALÓ JOGOSULATLANUL HOZZÁFÉRÉS VAGY EZEK MEGVÁLTOZTATÁSA; (IV) A SZOLGÁLTATÁSBAN VAGY AZON KERESZTÜL TÁROLT ADATAINAK VAGY TOVÁBBÍTÁSAINAK TÖRLÉSE, SÉRÜLÉSE, VAGY A MENTÉS ÉS/VAGY ELKÜLDÉS, MEGÉRKEZÉS ELMARADÁSA; (V) HARMADIK SZEMÉLYEK SZOLGÁLTATÁSSAL KAPCSOLATOS KIJELENTÉSEI ÉS MAGATARTÁSA; ÉS (VI) BÁRMELY MÁS, A SZOLGÁLTATÁSSAL KAPCSOLATOS ÜGY.

Kártalanítás

Ön vállalja, hogy az Apple-t, leányvállalatait, kapcsolat vállalkozásait, ügynökeit, igazgatóit, tisztségviselőit, munkavállalóit, szerződéses partnereit, vállalkozóit vagy licencia-adó partnereit minden igénnyel vagy követeléssel kapcsolatban megvédi, kártalanítja és ezekért felelősséggel tartozik, beleértve a harmadik személyek által igényelt ésszerű ügyvédi díjakat, amelyek a következő ügyek kapcsán merülnek fel: (a) olyan Tartalom tekintetében, amelyet Ön a Szolgáltatáson keresztül nyújt be, tesz közzé vagy más módon elérhetővé; (b) a Szolgáltatás Ön általi használata; (c) a jelen Megállapodás rendelkezéseinek Ön általi megsértése; (d) az Apple bármely cselekedetéért, amelyet a jelen Megállapodás feltételezett megsértésének kivizsgálása érdekében tett, vagy amelyet annak eredményeképpen tett (annak a következménye), hogy az Apple megállapította a jelen Megállapodás megsértésének tényét; vagy (e) mások jogait Ön megsértette. Ez azt jelenti, hogy Ön nem perelheti be az Apple-t, leányvállalatait, kapcsolt vállalkozásait, ügynökeit, igazgatóit, tisztségviselőit, munkavállalóit, szerződéses partnerei, vállalkozóit vagy licencia-adó partnereit olyan döntésükkel kapcsolatban, hogy valamely információt vagy Tartalmat eltávolítanak, vagy megtagadják azok feldolgozását, vagy hogy figyelmeztetik Önt, hogy felfüggesztik vagy megszüntetik az Ön hozzáférését a Szolgáltatáshoz, vagy hogy bármely lépéseket tesznek a jelen Megállapodás feltételezett megsértésének kivizsgálása ügyében, vagy ha az Apple arra a következtetésre jut, hogy a jelen Megállapodást megsértette, az ezt követő lépések tekintetében. A jelen joglemondás és kártalanításra való kötelezettségvállalás minden, jelen Megállapodással kapcsolatos, vagy abban leírt jogsértésre irányadó. Ez a kötelezettség a jelen Megállapodás és/vagy Szolgáltatás megszűnését vagy hatályának megszűnését követően is érvényes. Ön tudomásul veszi, hogy felelősséggel tartozik a Szolgáltatás minden, Fiókján keresztül történt felhasználásáért, és, hogy a jelen Megállapodás irányadó a Fiókja bármely és minden használatára. Ön köteles a jelen Megállapodás rendelkezéseinek betartására és az Apple védelmére, kártalanítására és károktól történő megóvása biztosítására az Ön Fiókja használata kapcsán felmerülő bármely és minden igénnyel és követeléssel kapcsolatban, függetlenül attól, hogy ezt a használatot Ön kifejezetten engedélyezte-e.

Értesítések

Az Apple a Szolgáltatással kapcsolatban értesítheti Önt úgy, hogy az iCloud e-mail címére e-mailt küld (és/vagy másik, Fiókjához rendelt e-mail címre, amennyiben ilyet megadott), postai levél útján vagy a weboldalunkon és/vagy Szolgáltatás keretében történő közzététellel, ideértve a jelen Megállapodás módosításaival kapcsolatos értesítéseket.

Irányadó jog

A következő bekezdésben kifejezetten említettek kivételével a jelen Megállapodásra, valamint az Ön és az Apple közötti kapcsolatra Kalifornia Állam joga vonatkozik, kivéve annak kollíziós jogi szabályait. Ön és az Apple egyetértenek azzal, hogy a jelen Megállapodással kapcsolatban keletkezett bármely igény vagy jogvita elbírálásra Kalifornia Állam Santa Clara megyéjének bíróságai kizárólagos joghatósággal rendelkeznek. Ha (a) Ön nem az Amerikai Egyesült Államok állampolgára; (b) nem az Amerikai Egyesült Államokban él; (c) nem az Amerikai Egyesült Államokból csatlakozik a Szolgáltatáshoz; és (d) az alább meghatározott országok egyikének állampolgára, Ön egyetért azzal, hogy a jelen Megállapodással kapcsolatos, vagy azzal összefüggő jogvita vagy igény elbírálásra az alább meghatározott jog lesz irányadó, a kollíziós jogi szabályait kivéve, és Ön visszavonhatatlanul aláveti magát azon ország és bírósága nem kizárólagos joghatóságának, amelynek a jogrendszere irányadó az alább meghatározott államban, megyében vagy országban:

Ha Ön állampolgára:

Bármely Európai Uniós országnak vagy Svájcnak, Norvégiának vagy Izlandnak;

Irányadó jog és fórum:

A szokásos tartózkodási helye szerinti ország joga és illetékes bíróságai.

Az áruk nemzetközi adásvételéről szóló ENSZ egyezmény alkalmazása a jelen Megállapodásra vonatkozóan kifejezetten kizárt.

Általános

A jelen Megállapodás az Ön és az Apple közötti teljes megállapodás, amely a Szolgáltatás Ön általi használatára vonatkozik, és amely valamennyi, az Apple és Ön által a Szolgáltatás tekintetében kötött korábbi megállapodást felülír. Önre további szerződés is vonatkozhat, ha Ön kapcsolódó szolgáltatást, harmadik személy tartalmat, vagy harmadik fél szoftvert vesz igénybe. Ha a jelen Megállapodás bármely rendelkezését érvénytelennek vagy végrehajthatatlannak nyilvánítják (beleértve a semmisséget is), akkor azt úgy kell értelmezni, hogy az az alkalmazandó jognak megfelelően a felek eredeti akaratát leginkább tükrözze, míg a Megállapodás más részei rendelkezései is érvényesek és hatályosak maradnak. Ha az Apple nem érvényesti a jelen Megállapodásból eredő valamely jogát, vagy a jelen Megállapodás valamely rendelkezését, az nem eredményez az adott rendelkezés, vagy bármely más rendelkezés tekintetében joglemondást. Ön elfogadja, hogy amennyiben a jelen Megállapodás másként nem rendelkezik, a megállapodásnak harmadik személy kedvezményezettje nincs.

MÓDOSÍTÁSOK

Az Apple fenntartja magának a jogot arra, hogy bármikor módosítsa a jelen Megállapodást, és hogy a Szolgáltatás Ön általi használata tekintetében új vagy további feltételeket állapítson meg. Ha Ön nem ért egyet a módosításokkal, akkor haladéktalanul hagyja abba a Szolgáltatás használatát és vegye fel a kapcsolatot az iCloud Support-al annak érdekében, hogy visszakapja a Tartalmait. Ha Ön a módosítást követően is használja a Szolgáltatást, akkor azt úgy kell tekinteni, hogy Ön elfogadta a módosítást és a további szerződési feltételeket.

ELEKTRONIKUS SZERZŐDÉSKÖTÉS

Az Szolgáltatás használata során Önnek lehetősége van arra, hogy elektronikusan kössön szerződéseket és/vagy bonyolítson le tranzakciókat. ÖN KIJELENTI ÉS ELISMERI AZT, HOGY ELEKTRONIKUS NYILATKOZATÁVAL SZERZŐDÉST KÖT ÉS VÁLLALJA, HOGY TELJESÍTI AZ ILYEN MEGÁLLAPODÁSOK, TRANZAKCIÓK ELLENÉRTÉKÉT. AZ ÖN KIJELENTÉSE, AMELY SZERINT AZ ELEKTRONIKUS NYILATKOZATA JOGI KÖTŐERŐVEL BÍR AZ ÖN TEKINTETÉBEN, VALAMENNYI, A JELEN SZOLGÁLTATÁS KERETÉBEN MEGVALÓSÍTOTT TRANZAKCIÓVAL KAPCSOLATOS KÖZLÉSRE VONATKOZIK, BELEÉRTVE A FELMONDÁSRA, SZABÁLYZATOKRA, SZERZŐDÉSEKRE ÉS ALKALMAZÁSOKRA VONATKOZÓ KÖZLÉSEKET IS. Annak érdekében, hogy az elektronikus nyilatkozatairól szóló nyilvántartáshoz hozzáférjen és megőrizze azokat, bizonyos hardverre vagy szoftverre lehet szükség, amelyek megszerzése az Ön felelőssége.

Utoljára módosítva: 2013. szeptember 18.