Legal

TERMENI SI CONDITII iCLOUD

TERMENI SI CONDITII iCLOUD

Bine ati venit in iCloud

PREZENTUL CONTRACT INCHEIAT INTRE DVS. SI APPLE REGLEMENTEAZA MODUL IN CARE DVS. UTILIZATI PRODUSUL, SOFTWARE, SERVICIILE SI WEBSITE-URILE iCLOUD (DENUMITE, IMPREUNA, „SERVICIUL”). ESTE IMPORTANT CA DVS. SA CITITI SI SA INTELEGETI URMATORII TERMENI. FACAND CLICK PE „ACCEPT", SUNTETI DE ACORD CA ACESTI TERMENI SA SE APLICE IN CAZUL IN CARE ALEGETI SA ACCESATI SAU SA UTILIZATI SERVICIUL ICLOUD.

Apple este furnizorul Serviciului, care va permite sa folositi anumite servicii de Internet, inclusiv sa pastrati continut personal (cum ar fi, contacte, calendare si fotografii, note, remindere, documente, date de aplicatie si email iCloud) si sa il puteti accesa de pe dispozitivele si computerele compatibile, si anumite servicii in functie de locatie, numai in conformitate cu termenii si conditiile stipulate in prezentul Contract. Imediat ce activati iCloud, continutul Dvs. va fi trimis in mod automat catre si pastrat de Apple, astfel incat sa puteti accesa ulterior continutul respectiv sau continutul respectiv sa fie transmis wireless catre alte dispozitive sau computere ale Dvs. pe care aplicatia iCloud este activa. „Apple", dupa cum este utilizat in prezentul Contract, inseamna:

• Apple Inc., cu sediul la 1 Infinite Loop, Cupertino, California, pentru utilizatorii din America de Nord, Centrala si de Sud (fara Canada), precum si teritoriile si posesiunile Statelor Unite; si posesiunile Frantei si Marii Britanii din America de Nord, America de Sud si Caraibe;

• Apple Canada, cu sediul la 7495 Birchmount Road, Markham, ON L3R 5G2 pentru utilizatorii din Canada sau teritoriile si posesiunile sale;

• iTunes K.K., cu sediul la Roppongi Hills, 6-10-1 Roppongi, Minato-ku, Tokyo 106-6140, Tokyo pentru utilizatorii din Japonia;

• Apple Pty Limited, cu sediul la Etajul 13, Capital Centre, 255 Pitt Street, Sydney NSW 2000, Australia, pentru utilizatorii din Australia, Noua Zeelanda, inclusiv posesiunile insulare, teritoriile si jurisdictiile afiliate; si

• iTunes Sarl, cu sediul la, 31-33, rue Sainte Zithe, L-2763 Luxembourg, pentru toti ceilalti utilizatori.

CERINTE PENTRU UTILIZAREA SERVICIULUI

Serviciul este disponibil doar pentru persoane cu varsta egala sau mai mare de 13 ani, cu exceptia cazului in care aveti varsta sub 13 ani si ID-ul dvs. Apple v-a fost furnizat ca rezultat al unei solicitari din partea unei institutii de invatamant aprobate. In cazul in care aveti 13 ani sau mai mult, dar sub varsta majoratului in tara de domiciliu, trebuie sa cititi prezentul Contract impreuna cu parintele sau tutorele Dvs. pentru a va asigura ca Dvs. si parintele sau tutorele l-ati inteles. Parintii sau tutorii ar trebui, de asemenea, sa aminteasca minorilor ca discutiile cu straini pe Internet pot fi periculoase si sa ia masurile necesare pentru protejarea copiilor, inclusiv monitorizarea modului in care folosesc Serviciul.

Pentru a utiliza Serviciul, trebuie sa nu vi se fi fost interzisa primirea Serviciului in conformitate cu legislatia Statelor Unite sau a altor jurisdictii aplicabile, inclusiv a tarii in care domiciliati sau din care utilizati Serviciul. Acceptand prezentul Contract, declarati ca intelegeti si sunteti de acord cu dispozitiile de mai sus.

Pentru a utiliza Serviciul, trebuie sa dispuneti de dispozitive compatibile, acces la Internet si anumite software (se pot percepe taxe); pot fi necesare actualizari periodice; iar utilizarea Serviciului poate fi afectata de performanta acestor factori. Apple isi rezerva dreptul de a limita numarul de Conturi care pot fi create prin intermediul unui dispozitiv si numarul dispozitivelor asociate cu un Cont. Pentru utilizare, se recomanda insistent acces la internet de mare viteza. Se recomanda ultima versiune a software-ului necesar pentru accesarea Serviciului, care poate fi necesara pentru anumite tranzactii sau caracteristici. Sunteti de acord ca indeplinirea acestor cerinte, care se pot schimba periodic, intra in responsabilitatile Dvs.

Utilizarea Serviciilor in functie de locatie

Apple, partenerii si licentiatorii sai pot furniza anumite caracteristici sau servicii prin intermediul Serviciului (ex. Find My iPhone, Find My Friends) care se bazeaza pe informatii de localizare in functie de dispozitiv, ce folosesc GPS (unde este posibil), impreuna cu locatii hotspot Wi-Fi disponibile publicului si relee celulare. In vederea furnizarii unor asemenea caracteristici sau servicii, daca acestea sunt disponibile, Apple, partenerii si licentiatorii sai trebuie sa colecteze, sa foloseasca, sa transmita, sa prelucreze si sa mentina datele Dvs. de localizare, inclusiv dar fara a se limita la locatia geografica a dispozitivului Dvs., si informatia cu privire la contul Dvs. iCloud (“Contul”) si orice dispozitive inregistrate in acesta, inclusiv dar fara a se limita la ID-ul Dvs. Apple, ID-ul si denumirea dispozitivului, si tipul dispozitivului. Dvs. prin prezentul Contract, sunteti de acord si consimtiti ca Apple, partenerii si licentiatorii sai sa colecteze, sa foloseasca, sa transmita, sa prelucreze si sa mentina aceste date de localizare si cu privire la cont si in vederea furnizarii si imbunatatirii caracteristicilor si serviciilor respective. Puteti retrage acest consimtamant in orice moment, prin faptul ca nu utilizati caracteristicile in functie de locatie si dezactivand setarile Find My iPhone, Find My Friends, sau Servicii de Localizare (dupa caz) de pe dispozitivul si computerul Dvs.. Atunci cand utilizati servicii ale tertilor care folosesc sau furnizeaza date de localizare ca parte a Serviciului, intrati sub incidenta si ar trebui sa analizati termenii si politica de confidentialitate a tertului respectiv referitoare la utilizarea datelor de localizare de catre serviciile tertului in cauza. Datele de localizare furnizate de Serviciu nu vor fi utilizate in situatii in care sunt necesare informatii exacte de localizare sau in cazul in care datele de localizare eronate, inexacte, intarziate sau incomplete pot rezulta in deces, vatamare corporala, daune materiale sau de mediu. Apple va furniza Serviciul la un nivel rezonabil de competenta si atentie, dar nici Apple, si niciunul dintre furnizorii sai de continut nu garanteaza disponibilitatea, exactitatea, caracterul complet, corectitudinea sau sincronizarea datelor de localizare sau a oricaror alte date afisate de Serviciu.

Find My iPhone (Gaseste iPhone-ul meu)

Functiile Find My iPhone si Find My Mac sunt destinate a fi folosite exclusiv de Dvs.. Atunci cand sunt activate pe dispozitivul Dvs. iOS sau pe aparatul Mac, aceste functii pot fi utilizate pentru a ajuta la localizare, a auzi un sunet pe sau sterge de la distanta dispozitivul Dvs. iOS sau aparatul Mac sau a activa la distanta Modul Pierdut (Lost Mode) pe dispozitivul dvs. iOS. In cazul in care considerati ca v-ati pierdut dispozitivul iOS, trebuie sa activati imediat Modul Pierdut (Lost Mode) pentru a impiedica orice persoana sa utilizeze sau sa vanda dispozitivul iOS sau sa va acceseze datele. Sunteti responsabil pentru protejarea dispozitivului iOS cu un cod de acces, activarea Modului Pierdut (Lost Mode) pe un dispozitiv iOS pierdut si raspunsul la toate notificarile si comunicarile despre dispozitivul dvs. iOS. Nerespectarea acestor obligatii poate duce la pierderea datelor sau la accesul unui tert la datele dvs., imposibilitatea de localizare sau recuperare a unui dispozitiv iOS pierdut sau furat sau imposibilitatea de a impiedica vanzarea sau utilizarea unui dispozitiv iOS pierdut sau furat. Apple nu isi va asuma niciun fel de raspundere pentru nerespectarea obligatiei dvs. de a va proteja dispozitivul iOS cu un cod de acces, de a activa Modul Pierdut (Lost Mode) si/sau de a primi sau a raspunde la notificari si comunicari sau pentru returnarea dispozitivului iOS catre dvs. sau orice pierderi de date de pe dispozitivul iOS.

Cand functia Find My iPhone este activata pe dispozitive iOS care executa iOS 7 sau o versiune ulterioara, dispozitivul dvs. iOS va fi legat automat la ID-ul dvs. Apple, iar parola ID-ului dvs. Apple va fi necesara inainte ca orice persoana (inclusiv dvs.) sa poata dezactiva functia Find My iPhone, sa se deconecteze de la iCloud pe dispozitivul iOS, sa stearga dispozitivul iOS pentru a-l restabili la setarile din fabrica sau sa activeze dispozitivul iOS, cum ar fi dupa stergerea acestuia, dupa scoaterea cartelei SIM sau dupa aplicarea unei actualizari de firmware pentru dispozitiv sau a unei restabiliri software. Este posibil ca Apple si agentii sai autorizati sa nu efectueze servicii de asistenta hardware sau software, inclusiv servicii in temeiul garantiei limitate Apple, decat daca dezactivati functia Find My iPhone inainte de efectuarea serviciului.

Dispozitivele iOS trebuie sa fie deschise si conectate la Internet (printr-o retea de date de tip 3G sau o retea Wi-Fi inregistrata) pentru a fi localizate. Aparatele Mac trebuie sa fie deschise, dar nu in mod hibernare, conectate la Internet, cu Wi-Fi activ si in raza de actiune a unei retele Wi-Fi inregistrate pentru a fi localizate. Daca dispozitivul Dvs. iOS disparut are Modul Pierdut (Lost Mode) activat, el poate inregistra locatiile sale recente unde a fost activat si conectat la Internet, si sa va arate un istoric al acestor locatii pentru ultimele 24 de ore, atunci cand localizati dispozitivul iOS utilizand functia Find My iPhone. In cazul in care dispozitivul iOS sau Mac-ul Dvs. a fost sters de la distanta, nu mai puteti localiza, rula un sunet pe acesta, sau anula stergerea de la distanta pentru respectivul dispozitiv iOS sau Mac, sau activa Modul Pierdut (Lost Mode) pentru dispozitivul iOS respectiv. Cererile de localizare vor afecta durata bateriei dispozitivului iOS sau a aparatului Mac localizat. In cazul in care credeti ca dispozitivul iOS sau aparatul Dvs. Mac a fost furat, este recomandat sa apelati la organele de ordine si sa utilizati caracteristicile Find My iPhone cum ar fi Modul Pierdut (Lost Mode) pentru dispozitivul dvs. iOS sau blocarea sau stergerea dispozitivului iOS sau Mac-ului Dvs. pentru a va proteja datele. Dupa ce ati solicitat locatia dispozitivului iOS sau Mac-ului Dvs., iar dispozitivul iOS sau Mac-ul a fost localizat pe o harta, puteti vizualiza ultima locatie a dispozitivului iOS sau Mac-ului Dvs. dupa solicitarea initiala intr-un interval de pana la 24 de ore. Ulterior, Apple sterge informatia in termen de 24 de ore de la solicitarea initiala. SERVICIILE IN FUNCTIE DE LOCALIZARE ALE ACESTEI FUNCTII NU SUNT PROIECTATE SAU ADECVATE PENTRU A FI UTILIZATE DREPT SISTEM DE LOCALIZARE DE URGENTA.

Find My Friends (Gaseste Prietenii mei)

Aplicatia Find My Friends, disponibila pentru a fi descarcata in App Store (sunt necesare hardware si software compatibile), va permite sa comunicati locatia Dvs. unui numar limitat de utilizatori prin intermediul dispozitivelor Dvs., la acceptarea solicitarilor din partea utilizatorilor respectivi. De asemenea, puteti vedea locatia unui numar limitat de alti utilizatori care au acceptat solicitarile Dvs. in acest sens, prin intermediul dispozitivelor acestora. Va puteti configura dispozitivul sa notifice automat alti utilizatori atunci cand parasiti sau sositi intr-un anumit loc, si dupa ce ati stabilit o relatie de prietenie, sa va configurati dispozitivul sa va notifice atunci cand acei utilizatori au parasit sau au ajuns intr-un anumit loc. De asemenea, puteti alege sa comunicati temporar locatia Dvs. unui numar limitat de grupuri configurate de Dvs. sau de alt utilizator, si sa vedeti locatiile tuturor membrilor grupurilor respective. Puteti ascunde temporar locatia dispozitivului Dvs. fata de toti ceilalti utilizatori.. Puteti revoca acceptarea permisiunii unui alt utilizator de a vedea locatia Dvs.. Puteti dezactiva functia daca iesiti din sau dezinstalati aplicatia Find My Friends de pe dispozitivul Dvs.. De asemenea, puteti folosi restrictii la setarile iOS pentru a impiedica modificari neautorizate la setarile pe care le-ati selectat, inclusiv acceptarea solicitarilor de urmarire sau ascunderea locatiei. Solicitarile de localizare vor afecta durata bateriei dispozitivului localizat. SERVICIILE IN FUNCTIE DE LOCALIZARE ALE ACESTEI FACILITATI NU SUNT PROIECTATE SAU ADECVATE PENTRU A FI UTILIZATE DREPT SISTEM DE LOCALIZARE DE URGENTA.

Backup

Crearea automata de backup este disponibila pentru dispozitive iOS, si se produce periodic, daca dispozitivul are ecranul blocat, este conectat la o sursa de curent si este conectat la Internet printr-o retea Wi-Fi. iCloud va pastra ultimele trei backup-uri; cu toate acestea, daca un dispozitiv nu si-a efectuat operatiunea de backup pe iCloud pentru o perioada de o suta optzeci (180) de zile, Apple isi rezerva dreptul de a sterge backup-urile asociate cu dispozitivul respectiv. Crearea de backup este limitata la setarile dispozitivului, caracteristicile dispozitivului, fotografii si videoclipuri, mesaje (iMessage, SMS si MMS), tonuri de apel, datele aplicatiei, setari de localizare (cum ar fi notificarile in functie de locatie pe care le-ati reglat), si ecranul Home si organizarea aplicatiei. Pentru continutul achizitionat de la iTunes Store, App Store, sau iBookstore nu se face backup, dar poate fi descarcat din serviciile respective, sub rezerva unor cerinte de cont, disponibilitatii si termenilor si conditiilor aplicabile. Pentru elementele media sincronizate de pe computer nu se face backup. Emailul, contactele, calendarele, semnele de carte si documentele iCloud sunt pastrate in, si pot fi accesate de pe, iCloud. Apple va furniza Serviciul la un nivel rezonabil de competenta si atentie, dar, IN MASURA MAXIMA PERMISA DE LEGEA APLICABILA, APPLE NU GARANTEAZA CA VREUN CONTINUT PE CARE IL PUTETI PASTRA SAU ACCESA PRIN INTERMEDIUL SERVICIULUI NU VA SUFERI DETERIORARI, CORUPERE, PIERDERE SAU ELIMINARE DIN NEATENTIE IN CONFORMITATE CU TERMENII PREZENTULUI CONTRACT, IAR APPLE NU VA FI RESPONSABILA IN CAZUL PRODUCERII UNOR ASEMENEA DETERIORARI, CORUPERI, PIERDERI SAU ELIMINARI. Responsabilitatea pentru pastrarea unor backup-uri alternative a informatiilor si datelor Dvs. va revine.

Cand Backup-ul iCloud este activ, dispozitivul Dvs. nu va crea in mod automat backup-uri in iTunes in timpul unei sincronizari, dar puteti opta sa initiati manual un backup in iTunes.

My Photo Stream

La activarea My Photo Stream pe dispozitivul sau computerul Dvs., fotografiile nou facute cu dispozitivul Dvs. sau importate in computerul Dvs. vor fi incarcate in iCloud, iar apoi descarcate automat pe alte dispozitive sau computere pe care My Photo Stream este, de asemenea, activat. Fotografiile descarcate vor aparea intr-un vizualizator sau fisier My Photo Stream de pe dispozitiv.

Rezolutia fotografiilor poate varia in functie de dispozitivul pe care acestea sunt descarcate. Este necesara o conexiune Wi-Fi pentru utilizarea My Photo Stream pe dispozitive. Apple isi rezerva dreptul de a impune limite cu privire la numarul si/sau dimensiunea fotografiilor care pot fi incarcate intr-un anumit interval de timp in vederea limitarii utilizarii neintentionate sau excesive a serviciului.

Fotografiile incarcate pe Stream-ul de Fotografii in vederea utilizarii cu My Photo Stream sunt sterse automat, sub rezerva limitelor aplicabile privind timpul si numarul. Dispozitivele pastreaza un numar limitat din cele mai recente fotografii intr-un album-ul sau vizualizator-ul My Photo Stream ; cele mai vechi fotografii care depasesc limita curenta vor fi sterse automat pe masura ce noi fotografii din stream-ul de fotografii sunt descarcate.

iCloud Photo Sharing

Cand este activata functia iCloud Photo Sharing, puteti partaja fotografii selectate si inregistrari video compatibile cu alte persoane pe sisteme compatibile sau in mod public pe Internet, prin crearea unui flux partajat de fotografii. Utilizatorii cu care partajati pot sa scrie comentarii la fotografii sau sa partajeze propriile fotografii si inregistrari video, iar comentariile, fotografiile si inregistrarile video respective vor fi partajate cu alti utilizatori cu care ati partajat fluxul de fotografii. Detinatorul unui flux de fotografii poate sterge orice comentarii, fotografii sau inregistrari video din flux; totusi, un contribuitor poate sterge doar fotografiile sau inregistrarile video cu care a contribuit sau comentariile la fotografiile sau inregistrarile video respective atat timp cat detinatorul partajeaza fluxul de fotografii cu contribuitorul respectiv.

Dimensiunea oricarui flux partajat de fotografii poate face obiectul unor limitari privind dimensiunea si/sau numarul de fotografii, inregistrari video sau destinatari. Fotografiile descarcate pot fi salvate manual. Fluxurile partajate de fotografii vor utiliza o conexiune celulara daca nu este disponibila o retea Wi-Fi.

Modificarea Serviciului

Apple isi rezerva dreptul de a modifica sa intrerupe Serviciul (sau o parte a acestuia), fie temporar, fie permanent. Apple poate afisa pe website si/sau va trimite un email la adresa principala asociata cu Contul Dvs. pentru a va anunta in legatura cu orice schimbari semnificative ale Serviciului. Este responsabilitatea Dvs. Sa va verificati adresa de email iCloud si/sau adresa principala de email inregistrata la Apple pentru a lua cunostinta de orice asemenea anunturi. Sunteti de acord ca Apple nu va fi tinuta raspunzatore fata de Dvs. sau de niciun tert pentru nicio modificare sau incetare a Serviciului. In cazul in care ati platit sa utilizati Serviciul, iar noi il intrerupem sau scadem in mod semnificativ functionalitatea acestuia, va vom rambursa proportional orice plata efectuata in avans.

Limitari ale utilizarii

Sunteti de acord sa utilizati Serviciul numai pentru scopurile permise prin prezentul Contract si orice lege, regulament aplicabil, sau practica general acceptabila din jurisdictia relevanta. Contului Dvs. ii este alocata o capacitate de depozitare de 5GB, descrisa in paginile de prezentare iCloud. Se poate achizitiona capacitate suplimentara de depozitare, conform indicatiilor de mai jos. Depasirea oricaror limite aplicabile sau rezonabile de latime de banda, sau de capacitate de depozitare (de exemplu, spatiul de backup sau contul de e-mail) este interzisa si va poate impiedica sa creati backup-uri pe iCloud, sa adaugati documente, sau sa primiti noi mesaje email trimise pe adresa Dvs. de email iCloud.. In cazul in care utilizarea, de catre Dvs., a Serviciului sau alt comportament ameninta, in mod intentionat sau neintentionat, posibilitatea Apple de a furniza Serviciul sau alte sisteme, Apple va avea dreptul de a lua toate masurile rezonabile pentru a proteja Serviciul si sistemele Apple, care pot include suspendarea accesului Dvs. la Serviciu. Incalcarile repetate ale limitarilor pot conduce la inchiderea Contului Dvs.

Disponibilitatea Serviciului

Este posibil ca Serviciul, sau orice caracteristica sau parte a acestuia, sa nu fie disponibil in toate limbile sau in toate tarile, iar Apple nu face nicio declaratie in sensul ca Serviciul, sau orice caracteristica sau parte a acestuia, este adecvat sau disponibil a fi utilizat in orice locatie specifica. In masura in care alegeti sa accesati si sa utilizati Serviciul, intreprindeti acest demers din proprie initiativa si sunteti responsabil pentru conformitate cu orice legi aplicabile, inclusiv, dar fara a se limita la, orice legi locale aplicabile.

Beta Public

Periodic, Apple va poate oferi caracteristici noi si/sau actualizate ale Serviciului („Caracteristicile Beta”) in cadrul Programului Beta Public („Programul”) in scopul de a transmite Apple feedback cu privire la calitatea si usurinta folosirii Caracteristicilor Beta. Intelegeti si sunteti de acord ca participarea Dvs. la Program este voluntara si nu conduce la aparitia niciunui parteneriat legal, a niciunui raport de agent sau relatii de munca intre Dvs. si Apple, si ca Apple nu este obligata sa va furnizeze niciuna dintre Caracteristicile Beta. Apple poate pune asemenea Caracteristici Beta la dispozitia participantilor la Program prin inregistrare sau abonare online prin intermediul Serviciului. Intelegeti si sunteti de acord ca Apple poate colecta si utiliza anumite informatii din Contul, dispozitivele si echipamentele Dvs.periferice pentru a va abona intr-un Program si/sau a stabili eligibilitatea Dvs. de participare. Intelegeti ca odata ce va abonati la un Program, este posibil sa nu mai puteti reveni la versiunea non-beta anterioara a unei anumite Caracteristici Beta. In situatia in care aceasta revenire este posibila, exista posibilitatea sa nu puteti transfera date create in Caracteristica Beta inapoi in versiunea anterioara non-beta. Utilizarea, de catre Dvs., a Caracteristicilor Beta si participarea in Program intra sub incidenta prezentului Contract si a oricaror termeni suplimentari de licenta ce pot insoti separat Caracteristicile Beta. Caracteristicile Beta sunt furnizate in regim „CA ATARE” si „CUM SUNT DISPONIBILE” si pot contine erori sau inadvertente care ar putea cauza defectiuni, corupere sau pierdere de date si/sau informatii din dispozitivul Dvs. si din echipamentele periferice (inclusiv, dar fara a se limita la, servere si computere) conectate la acestea. Apple va recomanda insistent sa realizati backup-uri pentru toate datele si informatiile de pe dispozitivul Dvs. si de pe orice echipamente periferice inainte de a participa la orice Program. Confirmati si sunteti de acord in mod expres ca toate utilizarile Caracteristicilor Beta se fac pe propriul Dvs. risc. VA ASUMATI TOATE RISCURILE SI TOATE COSTURILE ASOCIATE CU PARTICIPAREA LA PROGRAM, INCLUSIV, DAR FARA A SE LIMITA LA, ORICE TAXE DE ACCES LA INTERNET, CHELTUIELI DE REALIZARE A BACKUP-URILOR, COSTURI SUPORTATE PENTRU UTILIZAREA DISPOZITIVULUI SI A ECHIPAMENTELOR DVS. PERIFERICE, SI ORICE DAUNE LA ORICE ECHIPAMENTE, SOFTWARE, INFORMATII SAU DATE. Apple va poate asigura sau nu asistenta tehnica si/sau de alta natura pentru Caracteristicile Beta. In cazul in care se asigura asistenta, aceasta va fi suplimentara fata de acoperirea curenta de asistenta pentru Serviciu si va fi disponibila numai prin Program. Sunteti de acord sa respectati orice reguli sau politici de asistenta pe care Apple vi le transmite in scopul de a beneficia de orice asemenea asistenta. Apple isi rezerva dreptul de a modifica termenii, conditiile sau politicile Programului (inclusiv intreruperea Programului) in orice moment cu sau fara notificare, iar Dvs. puteti revoca participarea in Program in orice moment. Confirmati ca Apple nu are nicio obligatie de a va furniza o versiune comerciala a Caracteristicilor Beta, iar in cazul in care este pusa la dispozitie o asemenea versiune comerciala, aceasta poate prezenta caracteristici sau functii diferite de cele continute in Caracteristicile Beta. Ca parte a Programului, Apple va va pune la dispozitie posibilitatea de a transmite comentarii, sugestii sau alt fel de feedback cu privire la utilizarea, de catre Dvs., a Caracteristicilor Beta. Sunteti de acord ca, in lipsa unui contract scris separat in sens contrar, Apple va avea libertatea de a utiliza orice feedback pe care Dvs. il transmiteti in orice scop.

Upgradari ale capacitatii de depozitare prin abonament

Se poate achizitiona spatiu suplimentar de depozitare in baza unui abonament.

Taxe

Serviciul accepta carduri de credit si anumite conturi de plata si (unde este cazul) pentru plata, si va debita in mod automat metoda de plata asociata cu ID-ul Dvs. Apple (de ex. metoda de plata pe care o utilizati pentru a face cumparaturi pe iTunes Store, AppStore, sau iBookstore, daca sunt disponibile). Apple poate obtine aprobarea prealabila pentru o suma pana la concurenta sumei tranzactiei. Taxele de upgradare a capacitatii de depozitare sunt facturate anual, inainte de furnizarea serviciului. Facturarea are loc la data sau imediat dupa tranzactia Dvs.. Sunteti de acord ca veti plati pentru upgradarile pe care le achizitionati prin intermediul Serviciului, si ca Apple va poate credita cardul de credit sau contul de plata pentru orice upgradari achizitionate si pentru orice sume suplimentare (inclusiv orice taxe si penalizari de intarziere, dupa caz) ce se pot acumula la sau in legatura cu Contul Dvs., si ca Apple poate continua sa va crediteze anual cardul de credit sau contul de plata pentru orice taxe sau cheltuieli asociate cu abonamentul Dvs. pana cand schimbati sau anulati abonamentul. Aceasta inseamna ca, cu exceptia cazului in care schimbati sau anulati abonamentul inainte de urmatoarea data anuala de facturare, va vom factura din cardul de credit sau contul de plata taxele aferente la momentul respectiv la urmatoarea data anuala de facturare.

Cu aproximativ treizeci (30) de zile inainte de data Dvs. anuala de facturare, va vom transmite o instiintare prin email la adresa de email asociata cu ID-ul Dvs. Apple in sensul ca se va emite factura pentru Contul Dvs. si pentru a va aminti ca vom debita din cardul Dvs. de credit sau contul de plata taxele specificate la data anuala de facturare. Puteti modifica abonamentul, pentru a upgrada sau downgrada capacitatea Dvs. de depozitare in sectiunea Configurari din iCloud de pe dispozitivul Dvs., sau din sectiunea iCloud din Preferintele Sistemului de pe Mac-ul Dvs. sau iCloud Control Panel de pe computerul Dvs. Taxa de depozitare aplicabila pentru un plan de upgradare a capacitatii de depozitare va intra imediat in vigoare; downgradarile la planul Dvs. de depozitare vor intra in vigoare la urmatoarea data anuala de facturare. SUNTETI RESPONSABIL PENTRU PLATA LA TIMP A TUTUROR TAXELOR SI PENTRU A PUNE LA DISPOZITIA APPLE DETALIILE UNUI CARD DE CREDIT SAU CONT DE PLATA VALABILE PENTRU PLATA TUTUROR TAXELOR. Toate taxele vor fi facturate din cardul de credit sau contul de plata pe care il indicati in timpul procesului de inregistrare. In cazul in care Apple nu poate sa debiteze din cardul Dvs. de credit sau contul de plata taxele datorate, Apple isi rezerva dreptul de a revoca sau restrictiona accesul la Continului Dvs. pastrat, de a sterge Continutul Dvs. pastrat, sau de a inchide Contul Dvs.. In cazul in care doriti sa indicati un alt cont de plata sau card de credit sau in cazul in care exista o modificare a starii cardului Dvs. de credit sau a contului Dvs. de plata, trebuie sa modificati informatia online din sectiunea Informatii Cont a iCloud; este posibil ca acest fapt sa intrerupa temporar accesul Dvs. la Servicii, in timpul in care Apple verifica noile informatii de plata.

Pretul Dvs. total va include pretul upgradarii plus orice taxe aplicabile cardului de credit sau oricarei vanzari, utilizari, bunuri si servicii, valoare adaugata (TVA), sau alte taxe asemanatoare, in conformitate cu legea aplicabila si in baza cotei aplicabile a taxei la momentul la care achizitionati upgradarea. Vom percepe taxa daca normele fiscale aplicabile Serviciului impun acest lucru.

Informatii de Cont si intrebari referitoare la facturare

Puteti verifica pagina de administrare a Contului Dvs. de pe dispozitivul Dvs. pentru detalii referitoare la informatiile Dvs. de Cont, inclusiv metoda de plata si moneda de facturare. Apple va transmite o factura electronica catre adresa Dvs. de email asociata cu ID-ul Dvs. Apple ori de cate ori vreo taxa de Servicii este facturata in Contul Dvs.. In cazul in care considerati ca s-a produs o eroare in facturarea Serviciilor, va rugam sa incercati sa ne anuntati in termen de 45 de zile de la data facturarii, luand legatura cu asistenta iCloud la adresa www.apple.com/support/icloud.

Anulari si rambursari

Toate taxele si cheltuielile platite de Dvs. in legatura cu Serviciul sunt nerambursabile, cu exceptia prevederilor legale sau a altor dispozitii din prezentul Contract. Puteti contacta Apple pentru o rambursare totala in termen de 15 zile de la achizitia initiata a upgradarii sau in termen de 45 de zile dupa o plata anuala. Pentru a solicita o rambursare, conform celei descrise in prezentul Contract, vizitati www.apple.com/support/icloud pentru mai multe detalii. Legea locala aplicabila poate aduce modificari acestei politici. Va rugam sa contactati Asistenta iCloud pentru detalii.

Puteti anula abonamentul, prin downgradarea capacitatii Dvs. de depozitare pana la planul de 5GB gratuit din Planul de Depozitare din Informatiile Contului Dvs. iCloud de pe dispozitivul Dvs., din imaginea Contului Dvs. iCloud din preferintele Sistemului de pe aparatul Dvs. Mac, sau din imaginea Contului Dvs. iCloud Account din Panoul de Control iCloud pentru Windows de pe computerul Dvs.. Abonamentul Dvs. platit va fi anulat incepand cu urmatoarea data anuala de facturare. Rambursarile partiale sunt disponibile daca acest lucru este impus prin prevederile legii.

Modificarea Pretului

Apple poate modifica in orice moment, prin trimiterea unei notificari impuse de legea aplicabila, pretul upgradarilor capacitatii de depozitare sau a oricarei parti a acestora, sau introduce noi speze sau taxe. Modificarile de pret si introducerea de noi speze implementate in timpul anului de facturare la abonamentul Dvs. se vor aplica in urmatorii ani de facturare ai abonamentului si tuturor abonatilor noi dupa data la care modificarea intra in vigoare. In cazul in care nu sunteti de acord cu vreo modificare de pret, trebuie sa anulati si sa intrerupeti utilizarea capacitatii de depozitare upgradata.

Utilizarea, de catre Dvs., a Serviciului

Contul Dvs.

In calitate de utilizator inregistrat al Serviciului, puteti crea un Cont. Nu comunicati nimanui informatiile Contului Dvs.. Sunteti unicul responsabil pentru pastrarea confidentialitatii si securitatii Contului Dvs. si pentru toate activitatile care sunt realizate din sau prin intermediul Contului Dvs. si sunteti de acord sa instiintati fara intarziere Apple in legatura cu orice incalcare a securitatii Contului Dvs.. In plus, confirmati si sunteti de acord ca Serviciul este creat si destinat pentru utilizare personala in mod individual si nu ar trebui sa comunicati detaliile Contului Dvs. si/sau parola altor persoane. In contextul in care Serviciul este furnizat la un nivel rezonabil de competenta si atentie, Apple nu va fi responsabila pentru nicio pierdere rezultata din utilizarea neautorizata a Contului Dvs., care este consecinta faptului ca nu ati respectat aceste reguli.

Pentru a utiliza Serviciul, trebuie sa introduceti ID-ul si parola Dvs. Apple pentru autentificarea Contului Dvs.. Sunteti de acord sa furnizati informatii exacte si complete cand va inregistrati in, si pe parcursul utilizarii Serviciului („Date de Inregistrare in Serviciu”), si sunteti de acord sa actualizati Datele de Inregistrare in Serviciu pentru ca acestea sa fie permanent exacte si complete. Faptul ca nu furnizati Date de Inregistrare in Serviciu exacte, actuale si complete poate conduce la suspendarea si/sau inchiderea Contului Dvs.. Sunteti de acord ca Apple poate depozita si utiliza Datele de Inregistrare in Serviciu pe care le furnizati pentru taxele de interetinere si facturare a Contului Dvs.

Obligatii suplimentare sau Termeni de utilizare

Anumite componente sau caracteristici ale Serviciului furnizate de Apple si/sau de licentiatorii sai, inclusiv, dar fara a se limita la, posibilitatea de a descarca achizitii anterioare si iTunes Match (se percep taxe suplimentare), necesita software separat sau alte contracte de licenta sau termeni de utilizare. Trebuie sa cititi, sa acceptati si sa fiti de acord sa incheiati orice asemenea contract separat ca o conditie pentru utilizarea componentelor si caracteristicilor respective ale Serviciului.

Fara transfer

Nicio dispozitie din prezentul Contract nu va fi interpretata in sensul transferului vreunui interes, titlu sau licenta asupra ID-ului Apple, adresei de email, numelui de domeniu, ID iChat sau a altor resurse similare utilizate de Dvs. in legatura cu Serviciul.

Fara drept de supravietuire

Sunteti de acord ca Contul Dvs. nu poate fi transferat si ca orice drepturi asupra ID-ului sau Continutului Dvs. Apple din cadrul Contului Dvs. inceteaza odata cu decesul Dvs.. La primirea unei copii a unui certificat de deces, Contul Dvs. poate fi inchis si intregul Continut din cadrul Contului Dvs. va fi sters. Luati legatura cu departamentul de Asistenta iCloud la adresa www.apple.com/support/icloud pentru asistenta suplimentara.

Serviciul nu poate fi revandut

Sunteti de acord ca nu veti reproduce, copia, duplica, vinde, revinde, inchiria sau comercializa Serviciul (sau orice parte a acestuia) in niciun scop.

Politica de Confidentialitate Apple

Intelegeti ca, prin utilizarea Serviciului, consimtiti si sunteti de acord cu colectarea si utilizarea anumitor informatii in legatura cu Dvs. si utilizarea, de catre Dvs., a Serviciului, in conformitate cu Politica de Confidentialitate a Apple. In plus, consimtiti si sunteti de acord de acord ca Apple sa poata colecta, utiliza, transmite, prelucra si mentine informatiile in legatura cu Contul Dvs. si cu orice dispozitive sau computere inregistrate in acesta, in scopul furnizarii catre Dvs. a Serviciului si a oricaror facilitati ale acestuia. Informatiile colectate de Apple in timp ce Dvs. utilizati Serviciul pot include, de asemenea, informatii tehnice, statistice si de diagnosticare cu privire la sau care rezulta din utilizare, ce pot fi folosite de Apple pentru a oferi asistenta, a imbunatati si a moderniza produsele si serviciile Apple. Pentru informatii suplimentare, cititi politica de confidentialitate in intregime la adresa http://www.apple.com/privacy/. In plus, intelegeti si sunteti de acord ca aceste informatii pot fi transferate in Statele Unite si/sau alte tari in vederea stocarii, prelucrarii si utilizarii de catre Apple, afiliatii si/sau furnizorii de servicii ai acesteia. Mentionam ca informatiile cu caracter personal referitoare la persoanele fizice cu domiciliul intr-un stat membru al Spatiului Economic European (SEE) sunt controlate de Apple Distribution International cu sediul in Cork, Irlanda.

Continut si conduita Dvs.

Continut

„Continut" inseamna orice informatii care pot fi generate sau intalnite prin utilizarea Serviciului, cum ar fi fisiere de date, caracteristici ale dispozitivelor, text scris, software, muzica, elemente grafice, fotografii, imagini, sunete, videoclipuri, mesaje si orice alte materiale asemanatoare. Intelegeti ca toate Continuturile, fie afisate public, fie transmise privat in Serviciu intra in responsabilitatea exclusiva a persoanei de la care a provenit Continutul respectiv. Ceea ce inseamna ca Dvs., si nu Apple, sunteti singurul responsabil pentru orice Continut incarcati, descarcati, afisati, transmiteti prin email, trimiteti, pastrati sau puneti in alt fel la dispozitie prin utilizarea Serviciului. Intelegeti ca in timpul utilizarii Serviciului puteti intalni Continut care vi se poate parea ofensator, indecent sau neplacut si ca puteti expune alte persoane la Continut pe care persoanele respective il pot considera neplacut. Apple nu controleaza Continutul afisat prin intermediul Serviciului, si nici nu garanteaza exactitatea, integritatea sau calitatea Continutului respectiv. Intelegeti si sunteti de acord ca utilizarea, de catre Dvs., a Serviciului si a oricarui Continut se face pe riscul Dvs. exclusiv.

Conduita Dvs.

Sunteti de acord ca NU veti utiliza Serviciul pentru:

a. a incarca, descarca, afisa, transmite prin email, trimite, depozita sau a pune la dispozitie in alt fel niciun Continut care este ilegal, de natura a hartui, ameninta, dauna, produce dol, defaima, calomnia, sau care este abuziv, violent, obscen, vulgar, agresiv fata de viata privata a altei persoane, instiga la violenta, discriminare rasiala sau etnica, sau inacceptabil in alt fel;

b. a urmari, hartui, ameninta sau dauna unei alte persoane;

c. in cazul in care sunteti adult, a solicita informatii cu caracter personal sau de alta natura de la un minor (orice persoana cu varsta mai mica de 18 ani sau orice alta varsta, definita de legile locale ca varsta majoratului) pe care nu il cunoasteti personal, inclusiv, dar fara a se limita la, oricare dintre urmatoarele: nume complet sau nume de familie, adresa de domiciliu, cod postal, numar de telefon, poza, adresa de email, sau numele scolii, bisericii, echipei sportive sau a prietenilor minorului;

d. a pretinde ca sunteti orice alta persoana, fizica sau juridica, decat in realitate — nu puteti sa va asumati nicio alta identitate sau personalitate (inclusiv a unor celebritati), persoana juridica, alt utilizator iCloud, angajat al Apple, sau conducator civic sau guvernamental, sau sa mintiti in legatura cu afilierea Dvs. cu o persoana fizica sau juridica (Apple isi rezerva dreptul de a respinge sau bloca orice ID Apple sau adresa de email care ar putea fi considerate drept asumare de identitate sau personalitate falsa, sau utilizare abuziva a numelui sau identitatii altei persoane);

e. va implica in orice incalcare a drepturilor de autor sau incalcare a altor drepturi de proprietate intelectuala (inclusiv incarcarea oricarui continut pe care nu aveti dreptul sa il incarcati), sau dezvalui orice secret profesional sau informatie confidentiala, cu incalcarea unui acord de confidentialitate, de munca sau de nedezvaluire;

f. a afisa, trimite, transmite sau pune in alt fel la dispozitie orice mesaje de email nesolicitate sau neautorizate, publicitate, materiale promotionale, corespondenta de tip junk, spam, sau scrisori lant, inclusiv, dar fara a se limita la, publicitate comerciala sau anunturi informative transmise in masa;

g. a falsifica vreun identificator al pachetelor TCP-IP sau vreo parte a informatiilor din identificatori intr-un email sau intr-o postare pe un grup de stiri, sau a introduce in alt fel informatii intr-un identificator in scopul de a induce in eroare destinatarii cu privire la originea oricarui continut transmis prin intermediul Serviciului („spoofing");

h. a incarca, posta, transmite prin email, trimite, depozita sau pune in alt fel la dispozitie orice material care contine virusi sau orice alte coduri, fisiere sau programe informatice menite a dauna, interfera sau restrictiona functionarea normala a Serviciului (sau a oricarei parti a acestuia), sau a oricarei alte componente software sau hardware a computerului;

i. a interfera sau intrerupe Serviciul (inclusiv prin accesarea Serviciului prin orice mijloace automatizate, precum scripturi sau web crawlers), sau orice servere sau retele conectate la Serviciu, sau orice politici, cerinte sau regulamente ale retelelor conectate la Serviciu (inclusiv orice acces, utilizare sau monitorizare neautorizate ale datelor sau traficului aferent acestora);

j. a planifica sau a va implica in nicio activitate ilegala; si/sau

k. a aduna si stoca informatii cu caracter personal in legatura cu vreun alt utilizator al Serviciului in scopul utilizarii acestora pentru oricare dintre activitatile interzise prin prevederile de mai sus.

Eliminarea Continutului

Confirmati ca Apple nu este responsabila sau raspunzatoare in niciun fel pentru niciun Continut furnizat de alte persoane si nu are nicio obligatie de verificare prealabila a niciunui asemenea Continut. Cu toate acestea, Apple isi rezerva dreptul permanent de a stabili daca un Continut este adecvat si in conformitate cu prezentul Contract, si poate pre- verifica, muta, refuza, modifica si/sau elimina Continut in orice moment, fara notificare prealabila si la libera sa alegere, in cazul in care se constata ca respectivul Continut incalca prezentul Contract sau este neplacut in vreun fel.

Realizati copii de backup ale Continutului Dvs.

Sunteti responsabil pentru realizarea de copii de backup, in propriul Dvs. computer sau pe alt dispozitiv, dupa orice documente, imagini sau alt Continut important pe care il pastrati sau accesati prin intermediul Serviciului. Apple va utiliza un nivel rezonabil de competenta si atentie pentru furnizarea Serviciului, dar Apple nu garanteaza ca vreun Continut pe care il puteti pastra sau accesa prin intermediul Serviciului nu va fi deteriorat, corupt sau pierdut accidental.

Acces la Contul si Continutul Dvs.

Apple isi rezerva dreptul de a lua toate masurile pe care Apple le considera necesare sau adecvate in mod rezonabil pentru aplicarea si/sau verificarea conformitatii oricarei parti din prezentul Contract. Confirmati si sunteti de acord ca Apple, fara a va reveni nicio raspundere, poate accesa, utiliza, pastra si/sau dezvalui informatiile Dvs. de Cont si Continut autoritatilor de aplicare a legii, functionarilor guvernamentali si/sau unui tert, dupa cum considera Apple necesar sau adecvat in mod rezonabil, in cazul in care prevederile legale impun acest lucru sau in cazul in care consideram, cu buna-credinta, ca accesarea, utilizarea, dezvaluirea sau pastrarea respectiva este necesara in mod rezonabil pentru: (a) a ne supune unei proceduri sau solicitari judiciare; (b) a derula prezentul Contract, inclusiv investigarea oricarei eventuale incalcari a acestuia; (c) a detecta, preveni sau gestiona in alt fel aspecte de securitate, frauda sau tehnice; sau (d) a proteja drepturile, proprietatea sau siguranta Apple, a utilizatorilor sai, a unui tert sau a publicului, conform cerintelor sau permisiunilor prevazute prin lege.

Notificarea drepturilor de autor - DMCA

In cazul in care considerati ca orice Continut asupra caruia puteti pretinde drepturi de autor a fost incalcat de orice persoana care utilizeaza Serviciul, va rugam sa contactati Agentul Drepturilor de Autor Apple indicat prin Politica noastra de Drepturi de Autor la adresa http://www.apple.com/legal/trademark/claimsofcopyright.html. Apple poate suspenda si/sau inchide, la libera sa alegere, Conturile utilizatorilor in legatura cu care se constata ca au comis incalcari in mod repetat.

Incalcari ale prezentului Contract

In cazul in care, in timpul utilizarii Serviciului, intalniti Continut pe care il considerati inadecvat sau despre care considerati ca reprezinta in alt fel o incalcare a prezentului Contract, il puteti raporta prin trimiterea unui email la adresa abuse@iCloud.com.

Continut transmis sau pus la dispozitie de Dvs. in Serviciu

Licenta acordata de Dvs.

Cu exceptia materialelor pentru care va acordam licenta, Apple nu pretinde drept de proprietate asupra materialelor si/sau Continutului pe care le transmiteti sau puneti la dispozitie in Serviciu. Cu toate acestea, prin transmiterea sau afisarea acestui Continut in zone ale Serviciului accesibile publicului sau altor utilizatori cu care sunteti de acord sa impartiti acest Continut, acordati Apple o licenta globala, fara redevente, neexclusiva, de utilizare, distribuire, reproducere, modificare, adaptare, publicare, traducere, reprezentare publica si afisare publica a Continutului respectiv in Serviciu numai in scopul pentru care Continutul in cauza a fost transmis sau pus la dispozitie, fara nicio indemnizatie sau obligatie fata de Dvs.. Sunteti de acord ca veti purta responsabilitatea pentru orice Continut transmis sau afisat de Dvs., ca veti respecta si nu veti incalca drepturile niciunei alte parti sau incalca nicio lege, contribui la sau incuraja incalcarea sau alta conduita ilegala, sau ca actiunile Dvs. vor fi obscene, neplacute sau de prost gust. Prin transmiterea sau afisarea acestui Continut in zone ale Serviciului care sunt accesibile publicului sau altor utilizatori, declarati ca sunteti proprietarul materialului respectiv si/sau ca aveti toate drepturile, licentele necesare si autorizatia de a-l distribui.

Schimbarea Continutului

Intelegeti ca, pentru a furniza Serviciul si pentru a pune Continutul Dvs. la dispozitie in Serviciu, Apple poate transmite Continutul Dvs. in numeroase retele publice, in numeroase suporturi si modifica sau schimba Continutul Dvs. pentru a respecta cerintele tehnice ale retelelor de conectare sau ale dispozitivelor sau computerelor. Sunteti de acord ca aceasta licenta permite Apple sa intreprinda aceste demersuri.

Informatii referitoare la marca

Apple, emblema Apple, iCloud, emblema iCloud si alte marci de comert ale Apple, marcile de serviciu, grafica si emblemele utilizate in legatura cu Serviciul sunt marci de comert sau marci inregistrate ale Apple Inc. in SUA si/sau alte tari. O lista a marcilor Apple se gaseste la adresa - http://www.apple.com/legal/trademark/appletmlist.html. Alte marci de comert, marci de serviciu, grafica si embleme utilizate in legatura cu Serviciul pot fi marcile de comert ale respectivilor proprietari ale acestora. Nu vi se acorda niciun drept sau licenta cu privire la niciuna dintre marcile de comert mentionate mai sus si, in plus, sunteti de acord ca nu veti scoate, ascunde sau modifica in alt fel notificarile referitoare la dreptul de proprietate (inclusiv notificari referitoare la marci de comert si drepturi de autor) care pot fi aplicate pe sau incluse in Serviciu.

Software

Drepturile de proprietate ale Apple

Confirmati si sunteti de acord ca Apple si/sau licentiatorii sai sunt proprietarii tuturor drepturilor, titlurilor si intereselor legale in si asupra Serviciului, inclusiv, dar fara a se limita la elemente grafice, interfata de utilizator, scripturile si software-ul utilizat pentru implementarea Serviciului, si orice software care va este furnizat ca parte a si/sau in legatura cu Serviciul („Software”), inclusiv oricare si toate drepturile de proprietate intelectuala care exista in legatura cu acestea, fie ca acestea sunt inregistrate sau nu, si indiferent de locatia in care exista acestea. In plus, sunteti de acord ca Serviciul (inclusiv Software, sau orice alta parte a acestuia) contine informatii de proprietate si confidentiale care sunt protejate prin legile incidente privind proprietatea intelectuala si de alte legi, inclusiv, dar fara a se limita la drepturile de autor. Sunteti de acord ca nu veti utiliza aceste informatii sau materiale de proprietate in niciun fel, decat pentru utilizarea Serviciului in conformitate cu prezentul Contract. Nicio parte a prezentului Serviciu nu poate fi reprodusa in nicio forma sau prin niciun mijloc, cu exceptia dispozitiilor exprese ale prezentilor termeni.

Licenta din partea Apple

Apple va acorda o licenta limitata, personala, neexclusiva, netransferabila, de utilizare a Software-ului asa cum va este furnizat de Apple ca parte a Serviciului si in conformitate cu prezentul Contract; cu conditia ca Dvs. sa nu (si sa nu permiteti niciunei alte persoane) copiati, modificati, inchiriati, imprumutati, distribuiti, creati lucrari derivate, efectuati operatiuni de inginerie inversa, decompilare sau sa incercati in orice alt fel sa descoperiti codul sursa (decat daca acest lucru este permis sau solicitat in mod expres prin lege), vindeti, inchiriati, sublicentiati, cesionati, acordati vreo garantie reala asupra sau transferati in alt fel oricare drept asupra Software-ului, si nu veti exploata Serviciul in niciun mod neautorizat de niciun fel, inclusiv, dar fara a se limita la, accesarea fara drept sau depasirea capacitatii retelei. UTILIZAREA SOFTWARE-ULUI SAU A ORICAREI PARTI A SERVICIULUI, CU EXCEPTIA UTILIZARII SERVICIULUI CONFORM PERMISIUNILOR DIN PREZENTUL CONTRACT, ESTE STRICT INTERZISA SI INCALCA DREPTURILE DE PROPRIETATE INTELECTUALA A ALTOR PERSOANE SI VA POATE ATRAGE RASPUNDEREA CIVILA SI PENALA, INCLUSIV PENTRU POSIBILE DAUNE PECUNIARE, CA EFECT AL INCALCARII DREPTURILOR DE AUTOR.

Controlul exportului

Utilizarea Serviciului si a Software-ului, inclusiv transferul, afisarea sau incarcarea datelor, software-urilor sau a altui Continut prin intermediul Serviciului, pot intra sub incidenta legilor privind exportul si importul din Statele Unite si din alte tari. Sunteti de acord sa respectati toate legile si regulamentele aplicabile privind exportul si importul. In special, dar fara a se limita la acestea, Software-ul nu poate fi exportat sau re-exportat (a) in tarile asupra carora SUA au instituit embargo sau (b) catre nimeni de pe Lista entitatilor desemnate in mod special (Specially Designated Nationals) emisa de Departamentul de Trezorerie al SUA sau de pe Lista Persoanelor sau Lista Persoanelor Juridice Interzise (Denied Person’s List or Entity List) emisa de Departamentul de Comert al SUA. Prin utilizarea Software-ului sau a Serviciului, declarati si garantati ca nu va aflati in niciuna dintre aceste tari si nu apareti pe niciuna dintre aceste liste. De asemenea, sunteti de acord ca nu veti utiliza Software-ul sau Serviciul in niciun scop interzis prin legea Statelor Unite, inclusiv, dar fara a se limita la, dezvoltarea, proiectarea, fabricarea sau productia de rachete, arme nucleare, chimice sau biologice. In plus, sunteti de acord sa nu incarcati in Contul Dvs. niciun fel de date sau software care nu pot fi exportate fara autorizatie prealabila scrisa guvernamentala, inclusiv, dar fara a se limita la, anumite tipuri de software de criptare, fara a obtine, in prealabil, respectiva autorizatie. Aceasta asigurare si acest angajament vor continua sa fie valabile si dupa incetarea prezentului Contract.

Actualizari

In cadrul Serviciului, puteti primi periodic de la Apple actualizari ale Software-ului care por fi descarcate in mod automat si instalate pe dispozitivul Dvs.. Aceste actualizari pot include corector pentru erori, modernizari sau imbunatatiri pentru caracteristici, sau versiuni complet noi ale Software-ului. Sunteti de acord ca Apple va poate livra automat asemenea actualizari in cadrul Serviciului, iar Dvs. le veti primi si instala, in conformitate cu solicitarile.

Inchiderea Contului

Inchiderea Contului la initiativa Dvs.

Puteti inchide Contul Dvs. si/sau intrerupe utilizarea Serviciului in orice moment.

In cazul in care doriti sa intrerupeti utilizarea iCloud pe dispozitivul Dvs., puteti sterge contul Dvs. iCloud de pe dispozitiv accesand meniul Setari de pe dispozitivul Dvs., apasand iCloud, si apasand butonul Stergere Cont. Pentru inchiderea Contului Dvs., contactati Departamentul de Asistenta iCloud la adresa www.apple.com/support/icloud. Orice taxe platite de Dvs. inainte de inchiderea la initiativa Dvs. sunt nerambursabile (cu exceptia dispozitiilor exprese de acceptare din prezentul Contract), inclusiv orice taxe platite in avans pentru anul de facturare in timpul caruia inchideti Contul. Inchiderea Contului Dvs. nu va va scuti de nicio obligatie de plata a taxelor sau spezelor acumulate.

Inchiderea Contului la initiativa Apple

Apple poate inchide sau suspenda toate sau anumite parti din Contul Dvs. si/sau accesul la Serviciu in orice moment, in anumite imprejurari si fara notificare prealabila, imediat. Printre cauzele de inchidere se vor numara: (a) incalcari ale prezentului Contract sau ale oricaror alte politici sau ghiduri la care se face referire in acestea si/sau afisate pe Serviciu; (b) o solicitare din partea Dvs. in sensul anularii sau inchiderii Contului Dvs.; (c) o solicitare si/sau o dispozitie din partea unui organism de aplicare a legii, judiciar, sau a unei alte agentii guvernamentale; (d) in cazul in care furnizarea Serviciului catre Dvs. este sau ar putea deveni ilegala; (e) aspecte sau probleme tehnice sau de securitate neasteptate; (f) participarea Dvs. la activitati frauduloase sau ilegale; sau (g) neplata oricaror taxe datorate de Dvs. in legatura cu Serviciul. Orice asemenea inchidere sau suspendare va fi realizata de Apple la libera sa alegere, iar Apple nu va raspunde fata de Dvs. sau fata de niciun tert pentru nicio dauna care ar putea rezulta sau aparea din aceasta inchidere sau suspendare a Contului Dvs. si/sau a accesului la Serviciu. In plus, Apple poate inchide Contul Dvs. prin transmiterea unei notificari prealabile prin email la adresa asociata cu Contul, in cazul in care (a) Contul Dvs. a fost inactiv pentru o perioada de un (1) an; sau (b) exista o intrerupere generala sau schimbare semnificativa a Serviciului sau a oricarei parti a acestuia. Orice asemenea inchidere sau suspendare va fi realizata de Apple la libera sa alegere, iar Apple nu va fi responsabila fata de Dvs. si fata de niciun tert pentru nicio dauna care ar putea rezulta sau aparea din inchiderea sau suspendarea Contului Dvs. si/sau a accesului la Serviciu, dar va rambursa proportional orice taxe sau sume platite anticipat.

Efectele inchiderii Contului

La inchiderea Contului Dvs., veti pierde orice acces la Serviciu si la orice parti ale acestuia, inclusiv, dar fara a se limita la, Contul Dvs., ID Apple, contul de email si Continut. Mai mult decat atat, dupa o perioada de timp, Apple va sterge informatiile si datele pastrate in sau ca parte a contului(urilor) Dvs.. Orice componenta individuala a Serviciului pe care ati fi putut-o folosi in temeiul unor contracte de licenta software separate va fi, de asemenea, inchisa, in conformitate cu contractele de licenta respective.

Link-uri si alte materiale ale tertilor

Link-uri

Anumite Continuturi, componente sau caracteristici ale Serviciului pot include materiale provenite de la terti si/sau hyperlink-uri catre alte pagini de internet, resurse sau Continut. Deoarece este posibil ca Apple sa nu aiba niciun fel de control asupra paginilor de internet si/sau a materialelor acestor terti, confirmati si sunteti de acord ca Apple nu este responsabila pentru disponibilitatea acestor pagini de internet si resurse, si nu avizeaza sau garanteaza exactitatea niciunor asemenea pagini de internet sau resurse, si nu va fi in niciun fel raspunzatoare sau responsabila pentru niciun Continut, publicitate, produse sau materiale de pe sau disponibile prin asemenea pagini de internet sau resurse. In plus, confirmati si sunteti de acord ca Apple nu va fi responsabila sau raspunzatoare in niciun fel pentru nicio dauna suportata sau presupusa a fi suportata de Dvs., fie in mod direct, fie indirect, ca urmare a utilizarii si/sau intemeierii pe orice asemenea Continut, publicitate, produse sau materiale de pe sau disponibile prin intermediul unor asemenea pagini de internet sau resurse.

Serviciul Google Maps (Harti Google)

Utilizarea serviciului Google Maps intra sub incidenta urmatoarelor conditii suplimentare: Conditii de Utilizare Google Maps disponibile la adresa http://maps.google.com/help/terms_maps.html si Notificari Legale Google Maps la adresa http://maps.google.com/help/legalnotices_maps.html.

Declinarea raspunderii pentru Garantii

ANUMITE JURISDICTII NU PERMIT EXCLUDEREA ANUMITOR GARANTII, PRIN URMARE, IN MASURA IN CARE ACESTE EXCLUDERI SUNT INTERZISE IN MOD EXPRES IN TEMEIUL LEGII APLICABILE, ESTE POSIBIL CA UNELE DINTRE EXCLUDERILE PREZENTATE MAI JOS SA NU FIE APLICABILE IN CAZUL DVS.

APPLE VA FURNIZA SERVICIUL LA UN NIVEL REZONABIL DE COMPETENTA SI ATENTIE. URMATOARELE DECLINARI DE RASPUNDERE FACAND OBIECTUL PREZENTEI GARANTII EXPRESE.

APPLE NU GARANTEAZA SI NU DECLARA CA UTILIZAREA, DE CATRE DVS., A SERVICIULUI VA FI NEINTRERUPTA SAU FARA ERORI, IAR DVS. SUNTETI DE ACORD CA APPLE POATE OPRI PERIODIC SERVICIUL PENTRU PERIOADE NEDETERMINATE DE TIMP, SAU ANULA SERVICIUL IN CONFORMITATE CU CONDITIILE PREZENTULUI CONTRACT.

INTELEGETI SI VA EXPRIMATI ACORDUL EXPLICIT CA SERVICIUL ESTE FURNIZAT IN REGIM „CA ATARE" SI „CUM ESTE DISPONIBIL". APPLE SI AFILIATII, FILIALELE, DIRECTORII, ADMINISTRATORII, SALARIATII, AGENTII, PARTENERII SI LICENTIATORII SAI DECLINA, IN MOD EXPRES, TOATE GARANTIILE DE ORICE FEL, EXPLICITE SAU IMPLICITE, INCLUSIV, DAR FARA A SE LIMITA LA GARANTIILE IMPLICITE DE COMERCIABILITATE, ADECVARE PENTRU UN ANUMIT SCOP SI CONFORMITATE. IN SPECIAL, APPLE SI AFILIATII, FILIALELE, DIRECTORII, ADMINISTRATORII, SALARIATII, AGENTII, PARTENERII SI LICENTIATORII SAI NU DAU NICIO GARANTIE IN SENSUL CA (I) SERVICIUL VA CORESPUNDE CERINTELOR DVS.; (II) UTILIZAREA, DE CATRE DVS., A SERVICIULUI, VA FI FARA INTARZIERE, NEINTRERUPTA, SIGURA SAU FARA ERORI; (III) ORICE INFORMATIE OBTINUTA DE DVS. CA REZULTAT AL SERVICIULUI VA FI EXACTA SAU DE INCREDERE; SI (IV) ORICE DEFECTE SAU ERORI LA SOFTWARE-UL CARE VA ESTE FURNIZAT IN CADRUL SERVICIULUI VOR FI RECTIFICATE.

APPLE NU DECLARA SI NU GARANTEAZA CA SERVICIUL NU VA PREZENTA PIERDERI, CORUPERI, ATACURI, VIRUSI, INTERFERENTE, ACTIVITATI DE HACKING SAU ALTE IMIXTIUNI IN SECURITATE, APPLE DECLINAND ORICE RASPUNDERE IN LEGATURA CU ACESTEA.

ORICE MATERIAL DESCARCAT SAU OBTINUT IN ALT FEL PRIN INTERMEDIUL UTILIZARII SERVICIULUI ESTE ACCESAT LA LIBERA DVS. ALEGERE SI PE PROPRIUL DVS. RISC, SI VETI PURTA INTREAGA RASPUNDERE PENTRU ORICE DAUNA A DISPOZITIVULUI SAU COMPUTERULUI DVS., SAU PENTRU ORICE PIERDERE DE DATE CARE REZULTA DIN DESCARCAREA ORICARUI ASEMENEA MATERIAL. IN PLUS, CONFIRMATI CA SERVICIUL NU ESTE DESTINAT SAU ADECVAT A FI UTILIZAT IN SITUATII SAU MEDII IN CARE DEFECTIUNI SAU INTARZIERI, ERORI SAU INADVERTENTE IN CEEA CE PRIVESTE CONTINUTUL, DATELE SAU INFORMATIILE FURNIZATE PRIN INTERMEDIUL SERVICIULUI AR PUTEA CONDUCE LA DECES, VATAMARE CORPORALA SAU DAUNE GRAVE FIZICE SAU DE MEDIU.

Limitarea raspunderii

ANUMITE JURISDICTII NU PERMIT EXCLUDEREA SAU LIMITAREA RASPUNDERII DE CATRE FURNIZORII DE SERVICII. IN MASURA IN CARE EXCLUDERILE SAU LIMITARILE RESPECTIVE SUNT INTERZISE IN MOD SPECIFIC IN BAZA LEGII APLICABILE, ESTE POSIBIL CA UNELE DINTRE EXCLUDERILE SAU LIMITARILE PREZENTATE MAI JOS SA NU SE APLICE IN CAZUL DVS..

APPLE VA FURNIZA SERVICIUL LA UN NIVEL REZONABIL DE COMPETENTA SI ATENTIE. URMATOARELE LIMITARI NU SE APLICA IN LEGATURA CU PIERDERI CE SUNT CONSECINTA (A) FAPTULUI CA APPLE NU ACTIONEAZA LA UN NIVEL REZONABIL DE COMPETENTA SI ATENTIE; (B) NEGLIJENTEI GRAVE, ABATERILOR INTENTIONATE SAU FRAUDELOR APPLE; SAU (C) DECESULUI SAU VATAMARII CORPORALE.

INTELEGETI SI SUNTETI DE ACORD IN MOD EXPRES CA APPLE SI AFILIATII, FILIALELE, DIRECTORII, ADMINISTRATORII, SALARIATII, AGENTII, PARTENERII SI LICENTIATORII SAI NU VOR FI TINUTI RASPUNZATORI FATA DE DVS. PENTRU NICIO DAUNA DIRECTA, INDIRECTA, INCIDENTALA, SPECIALA, CONSECUTIVA SAU PUNITIVA, INCLUSIV, DAR FARA A SE LIMITA LA, DAUNE PENTRU PIERDEREA PROFITULUI, FONDULUI DE COMERT, FOLOSINTEI, DATELOR, COSTURILOR DE APROVIZIONARE A BUNURILOR SI SERVICIILOR INLOCUITOARE, SAU A ALTOR PIERDERI INTANGIBILE (CHIAR DACA APPLE A FOST INFORMATA IN LEGATURA CU POSIBILITATEA UNOR ASEMENEA DAUNE), APARUTE DIN: (I) UTILIZAREA SAU IMPOSIBILITATEA DE A UTILIZA SERVICIUL (II) ORICE MODIFICARI OPERATE LA SERVICIU SAU ORICE INTRERUPERE TEMPORARA SAU PERMANENTA A SERVICIULUI SAU A ORICAREI PARTI A ACESTUIA; (III) ACCESUL NEAUTORIZAT LA SAU MODIFICAREA TRANSMISIUNILOR SAU DATELOR DVS.; (IV) STERGEREA, CORUPEREA, FAPTUL CA NU SUNT PASTRATE SI/SAU TRIMISE SAU PRIMITE TRANSMISIUNILE SAU DATELE DVS. LA SAU PRIN INTERMEDIUL SERVICIULUI; (V) DECLARATII SAU CONDUITE ALE ORICARUI TERT CU PRIVIRE LA SERVICIU; SI (VI) ORICE ALTA CHESTIUNE IN LEGATURA CU SERVICIUL.

Despagubire

Sunteti de acord sa aparati, despagubiti si exonerati de raspundere Apple, afiliatii, filialele, administratorii, directorii, salariatii, agentii, partenerii, antreprenorii si licentiatorii sai fata de orice pretentie sau solicitare, inclusiv onorarii avocatiale rezonabile, formulate de un tert, in legatura cu sau aparute din: (a) orice Continut pe care il trasmiteti, afisati sau il puneti in alt fel la dispozitie prin intermediul Serviciului; (b) utilizarea, de catre Dvs., a Serviciului; (c) orice incalcare, de catre Dvs., a prezentului Contract; (d) orice actiune intreprinsa de Apple in cadrul investigarii, de catre aceasta, a unei incalcari suspectate a prezentului Contract sau in urma constatarii sau hotararii ca a avut loc o incalcare a prezentului Contract; sau (e) incalcarea, de catre Dvs., a oricaror drepturi ale tertilor. Aceasta inseamna ca nu va puteti intoarce impotriva Apple, a afiliatilor, filialelor, administratorilor, directorilor, salariatilor, agentilor, partenerilor, antreprenorilor si licentiatorilor sai ca urmare a hotararii acesteia de a scoate sau a refuzului de a prelucra vreo informatie sau vreun Continut, de a va avertiza, a suspenda sau intrerupe accesul Dvs. la Serviciu, sau de a intreprinde orice alt demers in timpul investigatiei unei incalcari suspectate sau ca urmare a concluziei Apple va a avut loc o incalcare a prezentului Contract. Aceasta dispozitie de renuntare si despagubire se aplica in cazul tuturor incalcarilor descrise in sau prevazute prin prezentul Contract. Aceasta obligatie va ramane in vigoare dupa incetarea sau expirarea prezentului Contract si/sau a utilizarii, de catre Dvs., a Serviciului. Confirmati ca sunteti responsabil pentru toate utilizarile Serviciului prin intermediul Contului Dvs., si ca prezentul Contract se aplica oricarei si tuturor utilizarilor Contului Dvs. Sunteti de acord sa respectati prezentul Contract si sa aparati, sa despagubiti si sa exonerati Apple de si fata de oricare si toate pretentiile si solicitarilor ce decurg din utilizarea Contului Dvs., indiferent daca utilizarea respectiva este autorizata expres de Dvs.

Notificari

Apple va poate transmite notificari cu privire la Serviciu, inclusiv modificari ale prezentului Contract, prin email la adresa Dvs. de email iCloud (si/sau la o alta adresa alternativa de email asociata cu Contul Dvs., daca este furnizata), prin posta, sau prin afisari pe pagina noastra de internet si/sau pe Serviciu.

Lege aplicabila

Cu exceptia celor prevazute in mod expres in alineatul urmator, prezentul Contract si relatia dintre Dvs. si Apple vor fi guvernate de legile din Statul California, cu exceptia dispozitiilor referitoare la conflictul de legi. Dvs. si Apple conveniti sa va supuneti jurisdictiei personale si exclusive a instantelor aflate in districtul Santa Clara, California, California, pentru solutionarea oricarei dispute sau pretentii ce apare din prezentul Contract. In cazul in care (a) nu sunteti cetatean SUA; (b) nu aveti resedinta in SUA; (c) nu accesati Serviciul din SUA; si (d) sunteti cetatean al uneia dintre tarile indicate mai jos, prin prezenta sunteti de acord ca orice disputa sau pretentie aparuta din prezentul Contract va fi reglementata in baza legii aplicabile prevazuta mai jos, fara referire la nicio dispozitie cu privire la neconcordantele dintre legi, si, prin prezenta, Dvs. va supuneti in mod irevocabil jurisdictiei neexclusive a instantelor aflate in statul, provincia sau tara prevazute mai jos a carei legislatii se va aplica:

In cazul in care sunteti cetatean al:

Oricarei tari din Uniunea Europeana sau Elvetia, Norvegia sau Islanda;

Legea aplicabila si legea forului:

Legile si instantele din locul Dvs. obisnuit de resedinta

Este exclusa in mod expres de la aplicare in cazul prezentului Contract legea cunoscuta drept Conventia Natiunilor Unite cu privire la Vanzarea Internationala de Bunuri.

Dispozitii generale

Prezentul Contract constituie intreaga intelegere intre Dvs. si Apple, reglementeaza utilizarea, de catre Dvs., a Serviciului si inlocuieste complet orice intelegeri prealabile intre Dvs. si Apple in legatura cu Serviciul. De asemenea, puteti intra sub incidenta termenilor si conditiilor suplimentare care se pot aplica in momentul in care utilizati servicii afiliate, continut al tertilor sau software al tertilor. In cazul in care orice parte din prezentul Contract este tinuta a fi nevalabila sau inaplicabila, acea parte va fi interpretata intr-o maniera conforma cu legea aplicabila astfel incat sa reflecte, in cel mai apropiat mod posibil, intentiile originale ale partilor, iar celelalte prevederi vor ramane in deplina vigoare si efect. Faptul ca Apple nu exercita sau nu pune in aplicare vreun drept sau vreo dispozitie din prezentul Contract nu va constitui o renuntare la dreptul sau dispozitia respectiva. Sunteti de acord ca, cu exceptia dispozitiilor contrare exprese continute in prezentul Contract, nu vor exista terti beneficiari ai prezentului contract.

Modificari

Apple isi rezerva dreptul de a modifica in orice moment prezentul Contract si de a impune termeni sau conditii noi sau suplimentare in legatura cu utilizarea, de catre Dvs., a Serviciului. In cazul in care nu sunteti de acord cu acestea, trebuie sa incetati utilizarea Serviciului si sa contactati Asistenta iCloud pentru recuperarea Continutului Dvs.. Faptul ca Dvs. continuati sa utilizati Serviciul va fi considerat drept o acceptare a modificarilor respective si a termenilor si conditiilor suplimentare.

Electronic Contracting

Utilizarea, de catre Dvs., a Serviciului include capacitatea de a incheia contracte si/sau de a face tranzactii electronice. CONFIRMATI CA ABONAMENTELE DVS. ELECTRONICE REPREZINTA ACORDUL SI DORINTA DVS. DE A VA ASUMA SI A PLATI PENTRU ACESTE CONTRACTE SI TRANZACTII. ACORDUL SI DORINTA DVS. DE A VA ASUMA ABONAMENTELE ELECTRONICE SE APLICA TUTUROR EVIDENTELOR CU PRIVIRE LA TOATE TRANZACTIILE PE CARE LE INCHEIATI IN CADRUL PREZENTULUI SERVICIU, INCLUSIV NOTIFICARI DE ANULARE, POLITICI, CONTRACTE SI CERERI. Pentru a avea acces si a pastra evidentele Dvs. electronice, vi se poate solicita sa dispuneti de anumite hardware si software, care intra in responsabilitatea Dvs. exclusiva.

Ultima revizie: 18 septembrie 2013