Legal

iCLOUD POGOJI POSLOVANJA

iCLOUD POGOJI POSLOVANJA

Dobrodošli v iCloud

TA POGODBA MED VAMI IN APPLOM UREJA UPORABO iCLOUD PRODUKTA, PROGRAMSKE OPREME, STORITEV, IN SPLETNIH STRANI (SKUPNO IMENOVANIH »STORITEV«). POMEMBNO JE, DA PREBERETE IN RAZUMETE POGOJE SPODAJ. S KLIKOM NA »SOGLAŠAM« SOGLAŠATE, DA SE TI POGOJI UPORABLJAJO, ČE SE ODLOČITE ZA DOSTOP ALI UPORABO STORITVE iCLOUD.

Apple je ponudnik Storitve, ki vam omogoča uporabo določenih spletnih storitev, vključno s shranjevanjem vaših osebnih vsebin (na primer, kontaktov, koledarjev, fotografij, zabeležk, opomnikov, dokumentov, podatkov aplikacij in iCould elektronske pošte) in da jih napravite dostopne na vaših združljivih napravah in računalnikih, in določenih storitev, ki temeljijo na lokaciji, samo pod pogoji, določenimi v tej Pogodbi. Takoj ko omogočite iCloud, bodo vaše osebne vsebine avtomatično poslane in shranjene pri Applu, tako da lahko kasneje dostopate do teh vsebin ali te vsebine na daljavo premaknete na vaše druge naprave ali računalnike, ki imajo omogočeno možnost iCloud. Apple, kot se uporablja v teh pogojih, pomeni:

• Apple Inc., z naslovom 1 Infinite Loop, Cupertino, Kalifornija, za uporabnike v Severni, Centralni, in Južni Ameriki (brez Kanade), kakor tudi za uporabnike na teritorijih in posestih Združenih držav Amerike ter za uporabnike na posestih Francije in Velike Britanije v Severni in Južni Ameriki ter na Karibih;

• Apple Canada, z naslovom 7495 Birchmount Road, Markham, ON L3R 5G2, za uporabnike v Kanadi, na njenih teritorijih ali posestih;

• iTunes K.K., z naslovom Roppongi Hills, 6-10-1 Roppongi, Minato-ku, Tokyo 106-6140, Tokyo, za uporabnike na Japonskem;

• Apple Pty Limited, z naslovom Level 13, Capital Centre, 255 Pitt Street, Sydney NSW 2000, Avstralija, za uporabnike v Avstraliji, Novi Zelandiji, vključno s posestmi, teritoriji in drugimi območji otoka, kjer ima pristojnosti; in

• iTunes Sarl, z naslovom 31-33 rue Sainte Zithe, L-2763 Luksemburg, za vse ostale uporabnike.

ZAHTEVE ZA UPORABO STORITVE

Ta Storitev je na voljo samo za posameznike, ki so stari 13 let ali starejši in za posameznike, ki so mlajši od 13 let, Apple ID pa imajo zaradi zahteve odobrene izobraževalne ustanove. Če ste stari 13 let ali starejši, a pod mejo polnoletnosti v vaši državi prebivanja, morate to Pogodbo pregledati skupaj z vašim roditeljem ali skrbnikom, da tako zagotovite, da jo razume tudi vaš roditelj ali skrbnik. Roditelji ali skrbniki morajo mladoletne tudi opozoriti, da so stiki z neznanci na spletu lahko nevarni in morajo zagotoviti ustrezne previdnostne ukrepe za zaščito otrok, vključno z nadzorovanjem njihove uporabe Storitve.

Da bi lahko uporabljali Storitev, ne smete biti oseba, ki ji je prepovedano biti prejemnik Storitve po zakonih Združenih Držav ali drugih ustreznih jurisdikcij, vključno države v kateri prebivate ali od koder uporabljate Storitev. S sprejetjem te Pogodbe izjavljate, da razumete in soglašate z navedenim.

Uporaba Storitve zahteva združljive naprave, dostop do spleta, in določeno programsko opremo (ki je lahko plačljiva); lahko zahteva občasne posodobitve, delovanje omenjenih dejavnikov pa lahko vpliva na uporabo. Apple si pridržuje pravico do omejitve števila Računov, ki so lahko ustvarjeni z naprave, in števila naprav, ki so povezane z Računom. Za uporabo se visoko hitrostni dostop do spleta močno priporoča. Za dostop do Storitve se priporoča zadnja verzija potrebne programske opreme. Zadnja verzija potrebne programske opreme je lahko potrebna tudi za določene transakcije ali možnosti. Soglašate, da so te zahteve, ki se lahko v času spreminjajo, vaša obveznost.

Uporaba Storitev, ki temeljijo na lokaciji

Apple, njegovi partnerji in licencodajalci lahko preko Storitve zagotavljajo določene možnosti ali storitve (npr. Find My iPhone, Find My Friends), ki se zanašajo na podatke o lokaciji na posamezni napravi, ki uporabljajo GPS (kjer je na voljo), skupaj s s strani javnosti zbranimi podatki o lokacijah vročih vstopnih točk za brezžična omrežja in baznih postaj mobilne telefonije. Da bi zagotovili take možnosti ali storitve, kjer so na voljo, morajo Apple, njegovi partnerji in licencodajalci zbirati, uporabljati, posredovati, obdelovati in vzdrževati vaše podatke o lokaciji, vključno, vendar ne samo, z geografsko lokacijo vaše naprave, informacijami, povezanimi z vašim iCloud računom (“Račun”) in katerimi koli v Računu registriranimi napravami, vključno, vendar ne samo, z vašim Apple ID, ID naprave in imenom ter tipom naprave. Strinjate se in soglašate, da Apple, njegovi partnerji in licencodajalci zbirajo, uporabljajo, posredujejo, obdelujejo in vzdružjejo take lokacijske podatke in podatke računa za zagotovitev in izboljšanje takih možnosti in storitev.

To soglasje lahko kadarkoli umaknete tako da ne uporabljate možnosti, ki temeljijo na lokaciji, in izklopite Find My iPhone, Find My Friends ali nastavitve Storitev, ki temeljijo na lokaciji (Location Services) (kar ustreza) na vaši napravi ali računalniku. Kadar uporabljate storitve tretjih oseb, ki uporabljajo ali zagotavljajo podatke o lokaciji kot del Storitve, za vas veljajo in morate preučiti pogoje take tretje osebe, kakor tudi politiko zasebnosti glede uporabe podatkov o lokaciji s strani takih storitev tretje osebe. Kakršnikoli podatki o lokaciji, zagotovljeni s strani Storitve, niso namenjeni temu, da bi se nanje zanašalo v položajih, kjer so potrebni natančni podatki o lokaciji ali kjer napačni, netočni, zakasnjeni ali nepopolni podatki o lokaciji lahko povzročijo smrt, osebne poškodbe, ali premoženjsko ali okoljsko škodo. Apple bo uporabil razumne sposobnosti in potrebno skrbnost pri zagotavljanju Storitve, vendar pa ne Apple ne katerikoli ponudniki vsebin ne jamčijo za dostopnost, točnost, popolnost, zanesljivost, ali pravočasnost podatkov o lokaciji, ali kakršnihkoli drugih podatkov, ki jih prikaže Storitev.

Find My iPhone

Možnosti Find My iPhone in Find My Mac sta namenjeni samo za osebno uporabo. Kadar je omogočena na vaši napravi iOS ali Macu, je te možnosti mogoče uporabiti za pomoč pri lociranju, igranju zvokov, brisanju na daljavo vaše lastne naprave iOS ali Maca ali omogočanje Izgubljenega Načina (Lost Mode) na daljavo v vaši napravi iOS. Če mislite, da ste napravo iOS izgubili, takoj omogočite Izgubljeni Način (Lost Mode) ter tako preprečite, da bi kdor koli uporabil ali prodal vašo napravo iOS oz. da bi dostopal do vaših podatkov. Sami ste odgovorni za to, da vašo napravo iOS zaščitite z geslom, omogočite Izgubljeni Način (Lost Mode) v izgubljeni napravi iOS ter odgovorite na vsa obvestila in sporočila o vaši napravi iOS. Če tega ne naredite, lahko pride do izgube podatkov ali dostopa do vaših podatkov s strani tretje osebe, prav tako je mogoče, da ne boste mogli locirati ali pridobiti nazaj izgubljene ali ukradene naprave iOS, ali pa preprečiti prodajo ali uporabo izgubljene ali ukradene naprave iOS. Apple ni odgovoren, če vam ne uspe zaščititi vaše naprave iOS z geslom, omogočiti Izgubljenega Načina (Lost Mode) in/ali prejeti ali odgovoriti na obvestila in sporočila, niti ni odgovoren za vračilo izgubljene naprava iOS ali za izgubljene podatke z vaše naprave iOS.

Ko je možnost Find My iPhone omogočena v napravi iOS z različico iOS 7 ali poznejšo, bo vaša naprava iOS samodejno povezana z vašim Apple ID-jem, vaše geslo za Apple ID pa bo zahtevano vsakič, preden kdor koli (tudi vi sami) izklopi možnost Find My iPhone, se v napravi iOS izpiše iz storitve iCloud, izbriše nastavitve naprave iOS, da se povrnejo tovarniške, ali aktivira napravo iOS, kot na primer potem, ko je bila izbrisana, je bila iz nje odstranjena kartica SIM ali pa se je izvedla posodobitev vdelane programske opreme ali obnovitev programske opreme. Apple in njegovi pooblaščeni predstavniki ne smejo izvajati storitev za podporo strojne ali programske opreme, vključno s storitvami, vključenimi v omejeno jamstvo družbe Apple, če možnosti Find My iPhone pred izvajanjem storitve ne onemogočite.

Naprave iOS morajo biti vključene in povezane na splet (preko podatkovnega omrežja kot je naprimer 3G ali registrirano brezžično omrežje) da jih je mogoče locirati. Maci morajo biti vključeni, ne v stanju mirovanja, povezani na splet, z vklopljenim brezžičnim omrežjem in v dosegu registriranega brezžičnega omrežja, da jih je mogoče locirati. Če je na vaši pogrešani napravi iOS omogočen Izgubljeni Način (Lost Mode), ta lahko sledi zadnjim lokacijam, kjer je bila vključena in povezana s spletom, in pokaže zgodovino lokacij za zadnjih 24 ur, potem ko locirate napravo iOS s Find My iPhone. Če sta bila vaša naprava iOS ali Mac izbrisana na daljavo, ju ne morete locirati, na njih predvajati zvokov ali preklicati brisanja na daljavo ali za to napravo iOS omogočiti Izgubljenega Načina (Lost Mode). Zahteve za lokacijo bodo vplivale na trajanje baterij locirane naprave iOS ali Maca. Če menite, da je bila vaša naprava iOS ali Mac ukraden, morate poiskati pomoč lokalnih organov pregona in za zaščito vaših podatkov uporabiti možnosti Find My iPhone, kot npr. Izgubljeni Način (Lost Mode) za vašo napravo iOS ali zaklepanje ali brisanje vaše naprave iOS ali Maca. Ko ste zahtevali lokacijo vaše naprave iOS ali Maca, in sta bila naprava ali Mac locirana na zemljevidu, lahko vidite zadnjo lokacijo vaše naprave iOS ali Maca po vaši prvotni zahtevi še do 24 ur. Apple na to te podatke zbriše v 24 urah po vaši prvotni zahtevi. STORITVE TE MOŽNOSTI, KI TEMELJIJO NA LOKACIJI, NISO NAMENJENE ALI PRIMERNE ZA UPORABO KOT SISTEM LOCIRANJA V NUJNIH PRIMERIH.

Find My Friends

Find My Friends aplikacija, ki je na voljo za prenos z App Store (zahtevana je združljiva strojna in programska oprema), vam omogoča, da svojo lokacijo delite z omejenim številom drugih uporabnikov preko vaših naprav, po sprejemu zahtev s strani takih uporabnikov. Prav tako lahko vidite lokacijo omejenega števila drugih uporabnikov, ki so sprejeli vaše zahteve za to, preko njihovih naprav. Vašo napravo lahko nastavite tako, da avtomatsko obvesti druge uporabnike, ko zapustitite ali pridete na lokacijo; potem ko ste ustvarili razmerje prijateljstva, lahko nastavite napravo tako, da vas obvesti, ko ti uporabniki zapustijo ali prispejo na lokacijo.Prav tako lahko začasno delite vašo lokacijo z omejenim številom skupin, ki ste jih ustanovili vi ali drug uporabnik, in vidite lokacije vseh članov takih skupin. Začasno lahko skrijete lokacijo vaše naprave vsem drugim uporabnikom. Sprejem dovoljenja drugega uporabnika, da vidi vašo lokacijo, lahko prekličete. Možnost lahko izklopite z njeno odjavo ali z deinstalacijo aplikacije Find My Friends z vaše naprave. Prav tako lahko uporabite omejitve v nastavitvah iOS da bi preprečili nepooblaščene spremembe nastavitev, ki ste jih izbrali, vključno s sprejemom zahtev za sledenje ali skrivanjem lokacije. Zahteve za lokacijo bodo vplivale na trajanje baterij locirane naprave. STORITVE TE MOŽNOSTI, KI TEMELJIJO NA LOKACIJI, NISO NAMENJENE ALI PRIMERNE ZA UPORABO KOT SISTEM LOCIRANJA V NUJNIH PRIMERIH.

Varnostne kopije

Avtomatično varnostno kopiranje je na voljo za iOS naprave, in se periodično izvaja, kadar je naprava zaklenjena, priključena na vir energije, in povezana na splet preko brezžičnega omrežja. iCloud bo shranil vaše zadnje tri varnostne kopije, vendar pa si Apple pridržuje pravico izbrisati varnostne kopije, povezane z napravo, če naprava ni bila varnostno kopirana na iCloud v obdobju sto osemdesetih (180) dni Varnostno kopiranje je omejeno na nastavitve naprave, lastnosti naprave, slike in videe, sporočila (iMessage, SMS, in MMS), zvonenja, podatke aplikacij, nastavitve v zvezi z lokacijo (kot na primer opomnike, ki temeljijo na lokaciji, ki ste jih vzpostavili) in Osnovni pogled (Home screen) in organizacijo aplikacij. Vsebina, kupljena v iTunes Store, App Store, ali iBookstore, se ne kopira varnostno, je pa lahko na voljo za prenos pri navedenih storitvah, v skladu z zahtevami v zvezi z računi, dostopnostjo, in veljavnimi pogoji poslovanja. Mediji, sinhronizirani iz vašega računalnika, se varnostno ne kopirajo. Vaši iCloud elektronska pošta, kontakti, koledarji, zaznamki in dokumenti se shranjujejo v, in so dostopni preko, iClouda. Apple bo uporabil razumne sposobnosti in potrebno skrbnost pri zagotavljanju Storitve, vendar, V NAJVEČJI MERI KOT TO DOPUŠČA VELJAVNO PRAVO, APPLE NE JAMČI ALI ZAGOTAVLJA, DA KAKRŠNAKOLI VSEBINA, KI JO SHRANITE ALI DO NJE DOSTOPATE PREKO STORITVE, NE BO PREDMET NENAMERNEGA POŠKODOVANJA, OKVARE, IZGUBLJENA ALI ODSTRANJENA, V SKLADU S POGOJI TE POGODBE, IN APPLE NI ODGOVOREN V KOLIKOR PRIDE DO TAKE ŠKODE, OKVARE, IZGUBE ALI ODSTRANITVE. Vaša odgovornost je, da vzdržujete ustrezne alternativne varnostne kopije vaših informacij in podatkov.

Kadar je omogočeno iCloud varnostno kopiranje, vaša naprava ne bo avtomatično opravila varnostnega kopiranja na iTunes v času sinhronizacije, lahko pa izberete možnost ročnega sproženja varnostnega kopiranja na iTunes.

My Photo Stream

Kadar je na vaši napravi ali računalniku omogočen My Photo Stream, bodo nove fotografije, napravljene na vaši napravi ali uvožene v vaš računalnik, naložene na iCloud, in potem avtomatično prenesene na vaše druge naprave ali računalnike, na katerih je prav tako omogočen My Photo Stream. Prenesene fotografije se bodo pojavile v My Photo Stream pogledu ali mapi na napravi.

Ločljivost fotografij je lahko različna glede na napravo, na katero je opravljen prenos. Brezžična omrežna povezava je potrebna za uporabo My Photo Stream na napravah. Apple si pridržuje pravico, da uveljavi omejitve glede števila in/ali velikosti fotografij, ki jih je mogoče v določenem časovnem obdobju naložiti, da tako omeji nenamerno ali prekomerno uporabo storitve.

Fotografije, naložene v Tok Fotografij za uporabo z My Photo Stream, se samodejno izbrišejo, ko preteče določeno časovno obdobje ali je njihovo število omejeno. Naprave shranjujejo omejeno število najnovejših fotografij v My Photo Stream albumu ali pogledu; najstarejše fotografije ki presegajo trenutno omejitev bodo avtomatično izbrisane, ko je prenesen nov tok fotografij.

iCloud Photo Sharing

Ko je omogočena možnost za deljenje slik iCloud Photo Sharing, lahko izbrane fotografije in združljive videe delite z drugimi v združljivih sistemih ali javno na spletu tako, da ustvarite deljeni tok fotografij. Uporabniki, s katerimi delite svoje fotografije, lahko fotografije komentirajo, lahko pa delijo svoje fotografije in videe, vse te komentarje, fotografije in videe pa boste delili tudi z drugimi uporabniki, s katerimi ste delili tok fotografij. Lastnik toka fotografij lahko izbriše vse komentarje, fotografije ali videe vključene v tok; oseba, ki sodeluje le s prispevki, pa lahko izbriše le fotografije ali videe, ki jih je prispevala sama in komentarje teh fotografij ali videov, dokler lastnik še deli svoj tok s to osebo.

Velikost katerega koli toka fotografij je lahko predmet omejitve števila in/ali velikosti fotografij, videov ali prejemnikov. Prenesene fotografije je mogoče ročno shraniti. Deljeni tokovi fotografij bodo uporabili mobilno povezavo, če brezžična povezava ne bo na voljo.

Spremembe Storitve

Apple si pridržuje pravico spremeniti ali ukiniti Storitev (ali katerikoli njen del), bodisi začasno ali trajno. Apple lahko na naši spletni strani objavi in/ali pošlje elektronsko sporočilo na primarni naslov, povezan z vašim Računom, da vas obvesti o pomembnih spremembah Storitve. Vaša odgovornost je, da preverjate vaš iCloud elektronski naslov in/ali primarni elektronski naslov, registriran pri Applu, za kakršnakoli taka obvestila. Soglašate, da Apple ni odgovoren vam ali kakršnikoli tretji stranki za kakršnokoli spremembo ali prenehanje Storitve. Če ste plačali za uporabo Storitve, in jo ukinemo ali pomembno omejimo njeno funkcionalnost, vam bomo zagotovili sorazmerno vračilo kakršnegakoli predplačila.

Omejitve uporabe

Soglašate, da boste Storitev uporabljali samo za namene kot je to dovoljeno s to Pogodbo in veljavnim pravom, regulativo, ali splošno sprejeto prakso v ustrezni jurisdikciji. Vašemu Računu je dodeljeno 5GB shranjevalnih kapacitet kot je opisano v iCloud opisnih straneh. Dodatne shranjevalne kapacitete so na voljo za nakup, kot je opisano spodaj. Preseganje kakršnekoli razpoložljive ali razumne omejitve pasovne širine, ali shranjevalne kapacitete (na primer, prostora za varnostne kopije ali za račun elektronse pošte) je prepovedano in vam lahko prepreči varnostno kopiranje na iCloud, dodajanje dokumentov, ali prejemanje nove elektronske pošte, poslane na vaš iCloud elektronski naslov. Če vaša uporaba Storitve ali drugo ravnanje namerno ali nenamerno ogroža Applovo zmožnost zagotavljati Storitev ali druge sisteme, je Apple upravičen uporabiti vse razumne ukrepe za zaščito Storitve in Applovih sistemov, kar lahko vključuje suspenz vašega dostopa do Storitve. Ponavljajoče kršitve omejitev lahko vodijo v ukinitev vašega Računa.

Dostopnost Storitve

Storitev, ali kakšrnakoli njena možnost ali del, lahko ni na voljo v vseh jezikih ali v vseh državah in Apple ne daje nobene izjave da je Storitev, ali kakršnakoli njena možnost ali del, primerna ali na voljo za uporabo na katerikoli posamezni lokaciji. Kolikor se odločite za dostop in uporabo Storitve, to počnete na vašo lastno pobudo in ste odgovorni za spoštovanje kakršnegakoli veljavnega prava, vključno, a ne omejeno na, veljavno lokalno pravo.

Javna beta (Public Beta)

Občasno se lahko Apple odloči ponuditi nove in/ali posodobljene možnosti Storitve (»Beta možnosti«) kot del programa Javna beta (Public Beta Program) (»Program«) za namene zagotavljanja povratnih informacij Applu glede kvalitete in uporabnosti Beta možnosti. Strinjate se in soglašate, da je vaše sodelovanje v Programu prostovoljno in ne ustvarja pravnega partnerstva, zastopanja, ali delovnega razmerja med vami in Applom, in da vam Apple ni dolžan zagotoviti nobenih Beta možnosti. Apple lahko take Beta možnosti napravi dostopne udeležencem Programa preko spletne registracije ali vpisa preko Storitve. Strinjate se in soglašate, da Apple lahko zbira in uporablja določene podatke z vašega Računa, naprav in perifernih naprav za to, da vas vpiše v Program in/ali ugotovi vaše izpolnjevanje pogojev za sodelovanje. Strinjate se, da ko se vpišete v Program, lahko ne boste mogli preiti nazaj na zgodnjejšo ne-beta verzijo posamezne Beta možnosti. V primeru, da je tak prehod mogoč, lahko ne boste mogli prenesti podatkov, ustvarjenih v Beta možnosti, nazaj v zgodnjejšo ne-beta verzijo. Za vašo uporabo Beta možnosti in sodelovanje v Programu velja ta Pogodba in kakršnikoli dodatni licenčni pogoji, ki lahko ločeno spremljajo Beta možnosti. Beta možnosti so zagotovljene »KAKRŠNE SO« in »TAKE KOT SO NA VOLJO«, in lahko vsebujejo napake ali netočnosti, ki lahko povzročijo odpovedi, okvaro ali izgubo podatkov in/ali informacij na vaši napravi in perifernih napravah (vključno z, a ne omejeno na, strežnike in računalnike) ki so nanje priklopljene. Apple močno priporoča, da varnostno kopirate vse vaše podatke in informacije na vaši napravi in kakršnihkoli perifernih napravah pred sodelovanjem v kakršnemkoli Programu. Izrecno se strinjate in soglašate, da je vsaka uporaba Beta možnosti na vaš lasten izključen rizik. SPREJEMATE VSE RIZIKE IN VSE STROŠKE, POVEZANE Z VAŠIM SODELOVANJEM V KAKRŠNEMKOLI PROGRAMU, VKLJUČNO, A NE OMEJENO NA, KAKRŠNAKOLI PLAČILA DOSTOPA DO SPLETA, STROŠKE VARNOSTNEGA KOPIRANJA, STROŠKE UPORABE VAŠE NAPRAVE IN PERIFERNIH NAPRAV, IN KAKRŠNOKOLI ŠKODO NA KAKRŠNIKOLI OPREMI, PROGRAMSKI OPREMI, INFORMACIJAH ALI PODATKIH. Apple vam lahko (nima pa te obveznosti) zagotovi tehnično in/ali drugo podporo za Beta možnosti. Če je podpora zagotovljena, bo ta dodatna k vaši običajni podpori za Storitev, in bo dostopna le skozi Program. Soglašate, da boste spoštovali kakršnakoli pravila ali politike podpore, ki vam jih zagotovi Apple za to, da bi lahko prejeli tako podporo. Apple si pridržuje pravico spremeniti pogoje ali politike Programa (vključno s prenehanjem Programa) kadarkoli z ali brez obvestila, in lahko kadarkoli prekliče vaše sodelovanje v Programu. Strinjate se, da Apple nima nobene obveznosti zagotoviti komercialno verzijo Beta možnosti, in da ima v primeru, da je taka komercialna verzija na voljo, lahko možnosti ali funkcionalnosti, ki so drugačne od tistih v Beta možnostih. Kot del Programa vam bo Apple zagotovil možnost posredovanja komentarjev, predlogov, ali drugih povratnih informacij v zvezi z vašo uporabo Beta možnosti. Soglašate, da bo Apple, kolikor ne bo drugače posebej pisno dogovorjeno, imel pravico uporabiti kakršnekoli povratne informacije za kakršenkoli namen.

Naročnine nadgradenj shranjevalnih kapacitet

Dodatne shranjevalne kapacitete so navoljo za nakup na osnovi naročnine.

Plačila

Storitev za plačila sprejema kreditne kartice in določene plačilne račune(kjer so na voljo) in bo avtomatično izbrala plačilno metodo, povezano z vašim Apple ID (npr. plačilna metoda, ki je uporabljate za nakupovanje v iTunes Store, App Store ali iBookstore, če je na voljo). Apple lahko pridobi za znesek v višini transakcije predhodno odobritev. Plačila za nadgradnje shranjevalnih kapacitet so obračunana letno vnaprej pred zagotovitvijo storitve. Obračun se opravi v trenutku vaše transakcije ali kmalu po njej. Soglašate, da boste plačali vse nadgradnje, ki jih boste kupili preko Storitve in da lahko Apple bremeni vašo kreditno kartico ali plačilni račun za kakršnekoli nadgradnje, ki ste jih kupili in za kakršnekoli dodatne zneske (vključno z davki in zamudninami, kar je ustrezno) v zvezi z vašim Računom ali na njem, in da Apple lahko nadaljuje z bremenitvijo vaše kreditne kartice ali plačilnega računa za vsa plačila in stroške povezane z vašo naročnino, na letni osnovi, dokler ne spremenite ali odpoveste naročnine. To pomeni da bomo, razen vkolikor spremenite ali odpoveste vašo naročnino pred naslednjim letnim datumom obračuna, vašo kreditno kartico ali plačilni račun bremenili za takrat tekoča plačila na tak naslednji letni datum obračuna.

Približno trideset (30) dni pred vašim letnim datumom obračuna vas bomo po elektronski pošti na naslov elektronske pošte, povezan z vašim Apple ID, obvestili da bo vaš Račun v kratkem obračunan in vas opomnili, da bo vaša kreditna kartica ali plačilni račun bremenjen za navedena plačila na letni datum obračuna. Vašo naročnino lahko spremenite z nadgradnjo ali degradacijo vaše shranjevalne kapacitete pod Nastavitvami za iCloud na vaši napravi ali v iCloud podoknu v Sistemskih Preferencah na vašem Macu ali iCloud Nadzorni Plošči na vašem računalniku. Ustrezno plačilo za shranjevalne kapacitete za nadgrajeno shemo shranjevalnih kapacitet bo stopilo v veljavo takoj; degradacije vaše sheme shranjevalnih kapacitet bodo stopile v veljavo ob naslednjem letnem datumu obračuna. ODGOVORNI STE ZA PRAVOČASNO PLAČILO VSEH ZNESKOV, IN DA APPLU POSREDUJETE VELJAVNO KREDITNO KARTICO ALI PODATKE O PLAČILNEM RAČUNU ZA PLAČILO VSEH ZNESKOV. Vsa plačila se obračunajo na kreditno kartico, ali na plačilni račun, ki jo/ga določite med postopkom registracije. Če Apple ne more uspešno bremeniti vaše kreditne kartice ali plačilnega računa za zapadla plačila, si Apple pridržuje pravico preklicati ali omejiti dostop do vaših shranjenih Vsebin, izbrisati vaše shranjene Vsebine, ali ukiniti vaš Račun. Če želite določiti drugo kreditno kartico ali plačilni račun, ali če je prišlo do spremembe vaše kreditne kartice, ali stanja vašega plačilnega računa, morate preko spleta spremeniti informacije v iCloudu, oddelek Informacije o računu (Account Information). Ko Apple preverja vaše nove plačilne podatke, lahko to začasno moti vaš dostop do Storitev.

Vaša končna cena bo vključevala ceno nadgradnje in kakršnihkoli relevantnih plačil za kreditne kartice in kakršnekoli prometne davke, davke na uporabo, davke na blago in storitve (GST), davke na dodano vrednost (VAT) ali druge podobne davke v skladu z veljavnim pravom in po davčni stopnji v veljavi v času, ko kupite nadgradnjo. Davke bomo zaračunali, kadar bo to obvezno po davčnih pravilih, ki veljajo za Storitev.

Informacije o računu in Vprašanja o obračunu

Na strani Upravljanje računa (Account management) na vaši napravi lahko izveste podrobnosti o Informacijah o računu (Account Information) vključno z načini plačila in valuto obračuna. Apple bo poslal elektronski račun na naslov elektronske pošte, povezan z vašim Apple ID, kadarkoli so kakršnakoli plačila za Storitev zaračunana na vaš Račun. Če menite, da je obračun za Storitev napačen, nas prosimo poskusite obvestiti v 45 dneh od datuma obračuna, tako da kontaktirate iCloud podporo (iCloud Support) na www.apple.com/support/icloud.

Odpovedi in Povračila

Vsa plačila in stroški, ki jih plačate v zvezi s Storitvijo, so nepovratna, razen kolikor zahteva pravo ali kot je drugače določeno v teh pogojih. Apple lahko kontaktirate za polno povračilo v 15 dneh po prvotnem nakupu nadgradnje ali v 45 dneh po naslednjem letnem plačilu. Da bi zahtevali povračilo kot navedenov v teh pogojih, pojdite na www.apple.com/support/icloud za več podrobnosti. Veljavno lokalno pravo lahko spreminja to politiko. Prosimo kontaktirajte iCloud Podporo (iCloud Support) za podrobnosti.

Vašo naročnino lahko odpoveste z degradacijo vaše shranjevalne kapacitete na neplačljivo 5GB shemo pod Shemo Shranjevalnih kapacitet (Storage Plan) v vaših iCloud Informacijah o računu (iCloud Account Information) na vaši napravi, v pogledu iCloud Račun (iCloud Account) v Sistemskih nastavitvah (System preferences) na vašem Macu, ali v vašem pogledu iCloud Račun (iCloud Account) v iCloud Nadzorni plošči (iCloud Control Panel) za Windows na vašem PCju. Vaša plačljiva naročnina bo odpovedana na vaš naslednji letni datum obračuna. Delna povračila so na voljo kadar to zahteva pravo.

Spremembe v ceni

Apple lahko kadarkoli, z obvestilom v skladu z veljavnim pravom, spremeni ceno nadgradenj shranjevalnih kapacitet ali kateregakoli njihovega dela, ali uvede nove stroške ali plačila. Spremembe cen in uvedba novih stroškov, do katerih pride v času vašega naročniškega obračunskega leta, se bodo nanašale na vsa nadaljnja naročniška obračunska leta in na vse nove naročnike po datumu veljavnosti spremembe. Če ne soglašate s kakršnimikoli takimi spremembami cen, morate odpovedati in prenehati uporabljati nadgradnjo shranjevalnih kapacitet.

Vaša uporaba Storitve

Vaš Račun

Kot registriran uporabnik Storitve lahko ustvarite račun (»Račun«). Podatkov o vašem Računu ne razkrijte nikomur. Izključno sami ste odgovorni za ohranitev zaupnosti in varnosti vašega Računa in za vse aktivnosti, ki se vršijo na ali preko vašega Računa, in soglašate, da boste Apple takoj obvestili o kakršnikoli kršitvi varnosti vašega Računa. Nadalje se strinjate in soglašate, da je Storitev izdelana in namenjena za osebno uporabo na individualni osnovi in da ne smete deliti podrobnosti vašega Računa in/ali gesla z drugimi. Pod pogojem, da smo uporabili razumne sposobnosti in potrebno skrbnost, Apple ni odgovoren za kakršnekoli izgube, ki izvirajo iz nepooblaščene uporabe vašega Računa, ki je posledica vašega nespoštovanja teh pravil.

Da bi lahko uporabljali Storitev, morate vnesti vaš Apple ID in geslo za potrditev pristnosti vašega Računa. Soglašate, da boste pri registraciji pri Storitvi, kakor tudi pri njeni uporabi, zagotovili točne in popolne informacije (»Registrski Podatki Storitve«), in soglašate, da boste Registrske Podatke Storitve posodobili, da bodo naprej točni in popolni. Nezagotovitev točnih, ažurnih in popolnih Registrskih Podatkov Storitve ima lahko za posledico suspenz in/ali ukinitev vašega Računa. Soglašate, da lahko Apple Registracijske Podatke Storitve shrani in uporablja za uporabo pri vzdrževanju vašega Računa in obračunavanju plačil na vašem Računu.

Dodatne obveznosti ali Pogoji uporabe

Posamezne komponente ali možnosti Storitve, ki jih zagotovi Apple in/ali njegovi licencodajalci, vključno z, a ne omejeno na, možnost prenosa predhodnih nakupov in iTunes Match (ki se posebej plača), zahtevajo ločeno programsko opremo ali druge licenčne pogodbe ali pogoje uporabe. Prebrati, sprejeti in soglašati morate, da boste vezani z vsako tako ločeno pogodbo, kar je pogoj, da lahko uporabljate take posamezne komponente ali možnosti Storitve.

Brez prenosa

Nič v tej Pogodbi se ne bo štelo kot temelj za prenos na vas kakršnegakoli interesa, naslova, ali licence do Apple ID, naslova elektronske pošte, imena domene, iChat ID, ali podobnega vira, ki ga uporabljate v povezavi s Storitvijo.

Brez pravice do nadaljevanja

Soglašate, da je vaš Račun neprenosljiv in da vse pravice do vašega Apple ID ali Vsebine v vašem Računu prenehajo ob vaši smrti. Ob prejemu dokazila o smrti je vaš Račun lahko ukinjen in vse Vsebine v vašem Računu izbrisane. Kontaktirajte iCloud Podporo (iCloud Support) na www.apple.com/support/icloud za nadaljnjo asistenco.

Brez preprodaje Storitve

Soglašate da ne boste reproducirali, kopirali, podvajali, prodajali, preprodajali, dajali v najem, ali trgovali s Storitvijo (ali katerimkoli njenim delom) za kakršenkoli namen.

Applova Politika Zasebnosti

Strinjate se, da se z uporabo Storitve strinjate in soglašate z zbiranjem in uporabo določenih podatkov o vas in vaši uporabi Storitve v skladu z Applovo Politiko Zasebnosti. Prav tako se strinjate in soglašate, da lahko Apple zbira, uporablja, posreduje, obdeluje in vzdružje podatke, ki se tičejo vašega Računa, in vseh na njem registriranih naprav in računalnikov, z namenom zagotoviti vam Storitev in katerekoli njene možnosti. Podatki, zbrani s strani Appla kadar uporabljate Storitev, lahko vključujejo tudi tehnične, statistične ali diagnostične podatke, ki se nanašajo na ali so rezultat vaše uporabe, ki jih Apple lahko uporablja za podporo, izboljšanje in obogatitev Applovih produktov in storitev. Za več informacij prosimo preberite našo celotno politiko zasebnosti na http://www.apple.com/privacy/. Prav tako se strinjate in soglašate, da bodo ti podatki lahko posredovani v Združene Države in/ali druge države za shranjevanje, obdelavo in uporabo s strani Appla, njegovih povezanih oseb, in/ali njihovih ponudnikov storitev. Prosimo upoštevajte, da so osebni podatki, ki se tičejo posameznikov, ki prebivajo v državi članici Evropskega gospodarskega prostora (EEA), pod nadzorom Apple Distribution International v Corku, Irska.

Vsebina in Vaše ravnanje

Vsebina

»Vsebina« pomeni kakršnekoli informacije, ki so lahko ustvarjene ali dostopne preko uporabe Storitve, kot na primer podatkovne datoteke, lastnosti naprav, pisano besedilo, programska oprema, glasba, grafike, fotografije, slike, zvoki, videi, sporočila in kakršnakoli druga taka gradiva. Strinjate se, da so vse Vsebine, ne glede na to ali so javno objavljene ali zasebno posredovane v okviru Storitve, izključna odgovornost osebe, od katere take Vsebine izvirajo. To pomeni, da ste vi, ne Apple, izključno odgovorni za kakršnokoli Vsebino, ki jo naložite, prenesete, objavite, pošljete po elektronski pošti, posredujete, shranite ali drugače date na voljo preko Storitve. Strinjate se, da z uporabo Storitve lahko naletite na Vsebine, ki se vam lahko zdijo žaljive, nespodobne, ali neprimerne, in lahko druge izpostavite Vsebinam, ki se njim zdijo neprimerne. Apple ne nadzira Vsebin, objavljenih preko Storitve, in ne jamči za natančnost, integriteto ali kvaliteto takih Vsebin. Strinjate se in soglašate, da Storitev in kakršnekoli Vsebine uporabljate izključno na vaš lasten rizik.

Vaše ravnanje

Soglašate, da Storitve NE boste uporabljali, da bi:

a. naložili, prenesli, objavili, poslali po elektronski pošti, posredovali, shranili ali drugače dali na voljo kakršnokoli Vsebino, ki je nezakonita, nadlegovalna, grozilna, škodljiva, protipravna, obrekljiva, žaljiva, zlonamerna, nasilna, obscena, vulgarna, ki posega v zasebnost drugega, sovražna, rasno ali etnično nestrpna, ali sicer neprimerna;

b. zalezovali, nadlegovali, grozili ali škodovali komu drugemu;

c. če ste odrasli, zahtevali osebne ali druge podatke od mladoletnika (katerakoli oseba pod 18 let ali pod drugo starostno mejo, ki jo lokalno pravo določa za mladoletnika) ki vam ni osebno poznan, vključno a ne omejeno na karkoli od sledečega: polno ime ali priimek, domači naslov, poštna številka, telefonska številka, slika, ali nazivi mladoletnikove šole, cerkve, športnega moštva ali prijateljev;

d. se pretvarjali, da ste kakršnakoli oseba ali subjekt, kar niste — ne smete se izdajati za ali se napačno prikazovati kot druga oseba (vključno s slavnimi osebami), subjekt, drug uporabnik iClouda, Applov zaposleni, ali družbeni ali uradni voditelj, ali drugače napačno prikazovati vašo povezavo z osebo ali subjektom, (Apple si pridržuje pravico zavrniti ali onemogočiti kakršenkoli Apple ID ali naslov elektronske pošte, ki bi lahko pomenil izdajanje za ali napačno prikazovanje vaše identitete, ali prisvojitev imena ali identitete druge osebe);

e. izvrševali kakršnekoli kršitve avtorskih pravic ali kršitve druge intelektualne lastnine (vključno z nalaganjem kakršnekoli vsebine, ki je nimate pravice naložiti), ali razkrili kakršnekoli poslovne skrivnosti ali zaupne podatke, če bi to pomenilo kršitev pogodbe o zaupnosti, o zaposlitvi, ali o nerazkrivanju informacij;

f. objavili, poslali, posredovali, ali drugače dali na voljo kakršnakoli nezahtevana ali nedovoljena elektronska sporočila, oglase, promocijske materiale, neželeno pošto, neželeno komercialno pošto, ali verižna pisma, vključno, a ne omejeno na, masovne komercialne oglasne in informativne objave;

g. ponaredili kakršnekoli glave TCP-IP paketov ali kakršnegakoli dela podatkov glave v elektronskem sporočilu ali v objavi na skupini za razprave, ali drugače vnesli podatkov v glavo namenjeno zavajanju prejemnikov glede izvora kakršnekoli Vsebine, posredovane preko Storitve (»lažno predstavljanje« (spoofing));

h. naložili, objavili, poslali po elektronski pošti, posredovali, shranili ali drugače dali na voljo kakršnokoli gradivo, ki vsebuje viruse ali kakršnokoli drugačno računalniško kodo, datoteke ali programe, namenjene škodovanju, motenju ali omejevanju rednega obratovanja Storitve (ali kateregakoli njenega dela), ali kakršnekoli druge računalniške programske ali strojne opreme;

i. motili ali ovirali Storitev (vključno z dostopom do Storitve preko kakršnihkoli avtomatičnih možnosti, na primer skript ali iskalnikov po spletni vsebini), ali kakršnihkoli strežnikov ali mrež, povezanih s Storitvijo, ali kakršnihkoli politik, zahtev, ali pravil mrež povezanih s Storitvijo (vključno s kakršnimkoli nedovoljenim dostopom do, uporabo ali opazovanjem podatkov ali prometa na njih);

j. načrtovali ali izvrševali kakršnokoli nezakonito dejavnost; in/ali

k. zbirali in shranjevali osebne podatke kateriholi drugih uporabnikov Storitve z namenom uporabe v zvezi s katerokoli od zgoraj navedenih prepovedanih dejavnosti.

Odstranitev Vsebin

Strinjate se, da Apple ni dolžan ali odgovoren na kakršenkoli način za kakršnekoli Vsebine, zagotovljene s strani drugih, in nima nobene obveznosti pred-pregledovati takih Vsebin. Ne glede na to pa si Apple pridržuje pravico v vsakem času določiti, ali je Vsebina primerna in v skladu s to Pogodbo, in lahko pred-pregleduje, premika, odkloni, spremeni in/ali odstrani Vsebine ob vsakem času, brez predhodnega obvestila po svoji izključni presoji, če se izkaže, da taka Vsebina krši to Pogodbo ali je sicer neprimerna.

Varnostno kopirajte vaše Vsebine

Sami ste odgovorni za varnostno kopiranje, na vaš lasten računalnik ali drugo napravo, kakršnihkoli pomembnih dokumentov, slik ali drugih Vsebin, ki jih shranjujete ali do njih dostopate preko Storitve. Apple bo uporabil razumne sposobnosti in potrebno skrbnost pri zagotavljanju Storitve, vendar pa Apple ne jamči in ne zagotavlja, da kakršnakoli Vsebina, ki jo shranite ali do nje dostopate preko Storitve, ne bo predmet nenamerne škode, okvare ali izgube.

Dostop do vašega Računa in Vsebin

Apple si pridržuje pravico, da sprejme ukrepe, za katere meni, da so razumno potrebni ali primerni za izvrševanje in/ali preverjanje spoštovanja kateregakoli dela te Pogodbe. Strinjate se in soglašate, da ima Apple pravico, brez da bi bil vam kakorkoli odgovoren, da dostopa do, uporabi, ohrani, in/ali razkrije podatke o vašem Računu in Vsebinah organom pregona, vladnim uslužbencem in/ali tretji stranki, če je to po mnenju Appla razumno potrebno ali primerno, če je pravno obvezan tako ravnati ali če v dobri veri verjamemo, da je tak dostop, uporaba, razkritje, ali ohranitev razumno potrebna za (a) ravnanje v skladu s postopkovnimi predpisi ali zahtevami; (b) uveljavitev te Pogodbe, vključno s preiskovanjem kakršnihkoli morebitnih kršitev te Pogodbe; (c) odkrivanje, preprečevanje, ali drugačno reševanje varnostnih, tehničnih, ali vprašanj prevare; ali (d) zaščito pravic, lastnine ali varnosti Appla, njegovih uporabnikov, tretjih strank, ali javnosti, kot je to zahtevano ali dopuščeno po pravu.

Obvestilo o avtorskih pravicah – DMCA

Če menite, da je kakršnakoli Vsebina, do katere uveljavljate avtorske pravice, bila kršena s strani kogarkoli z uporabo Storitve, prosimo kontaktirajte Applovega Agenta avtorskih pravic (Apple’s Copyright Agent) na http://www.apple.com/legal/trademark/claimsofcopyright.html. Apple lahko, po svoji izključni presoji, suspendira in/ali ukine Račune uporabnikov, za katere se izkaže, da so večkratni kršitelji.

Kršitve te Pogodbe

Če med uporabo Storitve naletite na Vsebino, ki se vam zdi neprimerna, ali zanjo sicer menite, da predstavlja kršitev te Pogodbe, jo lahko prijavite tako, da pošljete elektronsko sporočilo na abuse@iCloud.com.

Vsebine, ki so posredovane ali dane na voljo s strani vas na Storitvi

Licenca s strani vas

Razen gradiv, za katera vam lahko podelimo licenco, Apple ne uveljavlja lastništva gradiv in/ali Vsebin, ki jih posredujete ali date na voljo na Storitvi. Ne glede na to, s posredovanjem ali objavo takih Vsebin na delih Storitve, ki so dostopni javnosti, ali drugim uporabnikom, za katere soglašate, da boste z njimi delili take Vsebine, podeljujete Applu svetovno, brezplačno, neizključno licenco za uporabo, distribucijo, reprodukcijo, spremembo, prilagoditev, objavo, prevod, javno izvajanje in javno predvajanje takih Vsebin na Storitvi izključno za namene, za katere so bile take Vsebine posredovane ali dane na voljo, brez kakršnegakoli nadomestila ali obveznosti do vas. Soglašate, da je kakršnakoli Vsebina posredovana ali objavljena z vaše strani vaša izključna odgovornost, ne bo kršila ali posegala v pravice drugih strank ali kršila kakršnihkoli zakonov, prispevala h kršitvam ali k drugemu protipravnemu ravnanju ali ga spodbujala, ali bo drugače nespodobna, neprimerna ali slabega okusa. S posredovanjem ali objavo takih Vsebin na delih Storitve, ki so dostopni javnosti ali drugim uporabnikom, potrjujete, da ste lastnik takega materiala in/ali imate vse potrebne pravice, licence, in dovoljenja, da ga distribuirate.

Spremembe Vsebin

Strinjate se, da lahko Apple za namene zagotavljanja Storitev in omogočanja dostopnosti do vaših Vsebin na Storitvi, vaše Vsebine posreduje preko različnih javnih omrežij, v različnih medijih, in spremeni ali predrugači vaše Vsebine, da zagotovi skladnost s tehničnimi zahtevami povezanih omrežij ali naprav ali računalnikov. Soglašate, da licenca, vsebovana v teh pogojih, dovoljuje Applu, da uporabi kakršnekoli take ukrepe.

Informacije o znamkah

Apple, Applov logotip, iCloud, iCloud logotip in druge Applove blagovne znamke, storitvene znamke, grafike, in logotipi, uporabljeni v povezavi s Storitvijo, so blagovne znamke ali registrirane blagovne znamke Apple Inc. v ZDA in/ali drugih državah. Seznam Applovih blagovnih znamk je na voljo na http://www.apple.com/legal/trademark/appletmlist.html. Druge blagovne znamke, storitvene znamke, grafike, in logotipi, uporabljeni v povezavi s Storitvijo, so lahko blagovne znamke, ki pripadajo njihovim imetnikom. Podeljena vam ni nobena pravica ali licenca do katerihkoli od navedenih blagovnih znamk, in nadalje soglašate, da ne boste odstranili, zakrili, ali spremenili obvestil o lastništvu (vključno z obvestili o blagovnih znamkah in avtorskih pravicah) ki so lahko pritrjena na ali vsebovana v Storitvi.

Programska oprema

Applove lastniške pravice

Strinjate se in soglašate, da je Apple in/ali njegovi licencodajalci, lastnik vseh pravnih pravic, naslovov in interesov v in do Storitve, vključno z a ne omejeno na grafike, uporabniške vmesnike, skripte in programske opreme, uporabljenih za izvedbo Storitve, in kakršnekoli programske opreme, ki vam je zagotovljena kot del in/ali v povezavi s Storitvijo (»Programska oprema«), vključno kakršnihkoli in vseh pravice intelektualne lastnine, ki obstojijo v njih, ne glede na to ali so registrirane ali ne, in kjerkoli na svetu obstojijo. Prav tako soglašate, da Storitev (vključno s Programsko opremo, ali katerimkoli njenim delom) vključuje lastniške in zaupne podatke, ki so zaščiteni na podlagi veljavnega prava intelektualne lastnine in drugega veljavnega prava, vključno z, a ne omejeno na, avtorsko pravo. Soglašate, da takih lastniških podatkov ali gradiva ne boste uporabljali na noben drug način, razen za uporabo Storitve v skladu s to Pogodbo. Nobenega dela Storitve ni dopustno na noben način ali s pomočjo kakršnihkoli sredstev reproducirati, razen če je to izrecno dopuščeno v teh pogojih.

Licenca s strani Appla

Apple vam podeljuje osebno, neizključno, neprenosljivo, omejeno licenco do uporabe Programske opreme kot vam je zagotovljena s strani Appla kot del Storitve in v skladu s to Pogodbo; pod pogojem, da ne boste (in ne boste dopustili da bi kdo drug) kopirali, spremenili, oddali, dali v najem, posodo, distribuirali, ustvarili izvedena dela, izvajali obratnega inženiringa, dekompilirali, ali drugače poskusili odkriti izvorne kode (razen kolikor je to izrecno dovoljeno ali zahtevano po pravu), prodali, dali v zakup, podlicenco, prenesli, dali v zavarovanje ali drugače prenesli kakršnokoli pravico do Programske opreme, in Storitve ne smete izrabljati na kakršenkoli nepooblaščen način, vključno z, a ne omejeno na, nepooblaščeno uporabo ali obremenitev mrežne zmogljivosti. UPORABA PROGRAMSKE OPREME ALI KATEREGAKOLI DELA STORITVE, RAZEN UPORABE STORITVE KOT JE TO DOVOLJENO S TO POGODBO, JE STROGO PREPOVEDANA IN KRŠI PRAVICE INTELEKTUALNE LASTNINE DRUGIH IN VAS LAHKO IZPOSTAVI CIVILNIM IN KAZENSKIM KAZNIM, VKLJUČNO Z MOREBITNIMI DENARNIMI ODŠKODNINAMI, ZA KRŠITEV AVTORSKIH PRAVIC.

Nadzor izvoza

Uporaba Storitve in Programske opreme, vključno s prenosom, objavo, ali nalaganjem podatkov, programske opreme, ali drugih Vsebin preko Storitve, je lahko predmet izvoznih in uvoznih predpisov Združenih Držav in drugih držav. Soglašate, da boste ravnali v skladu z vsemi veljavnimi zakoni in predpisi glede izvoza in uvoza. Še zlasti, a brez omejitve, Programska oprema ne sme biti izvožena ali ponovno izvožena (a) v kakršnekoli države pod embargom ZDA ali (b) komurkoli, ki je na Seznamu Posebej Določenih Državljanov (Specially Designated Nationals List) Finančnega Ministrstva ZDA (U.S. Treasury Department) ali na Seznamu Zavrnjenih Oseb ali Seznamu Zavrnjenih Pravnih Oseb (Denied Persons List or Entity List) Trgovinskega Ministrstva ZDA (U.S. Department of Commerce). Z uporabo Programske opreme ali Storitve izjavljate in zagotavljate, da se ne nahajate v kakršnikoli taki državi ali na kakršnemkoli takem seznamu. Prav tako soglašate, da Programske opreme ali Storitve ne boste uporabljali za kakršnekoli namene, ki jih pravo Združenih Držav prepoveduje, vključno, a ne omejeno na, razvoj, dizajn, izdelavo ali proizvodnjo izstrelkov, jedrskih, kemijskih ali bioloških orožij. Prav tako soglašate, da na svoj Račun ne boste naložili kakršnihkoli podatkov ali programske opreme, ki jih ni dovoljeno izvoziti brez predhodne uradne odobritve, vključno, a ne omejeno na, določene tipe enkripcijske programske opreme, ne da predhodno pridobite to odobritev. To zagotovilo in obveza ne preneha s prenehanjem te Pogodbe.

Posodobitve

Kot del Storitve, lahko občasno prejmete posodobitve Programske opreme s strani Appla, ki se lahko avtomatično prenesejo in namestijo na vašo napravo ali računalnik. Te posodobitve lahko vključujejo popravke napak, obogatitve možnosti ali izboljšave, ali popolnoma nove verzije Programske opreme. Soglašate, da vam Apple lahko avtomatično dostavi take posodobitve kot del Storitve in da jih boste prejeli in namestili kot bo zahtevano.

Prenehanje

Prenehanje po vaši volji

V vsakem trenutku lahko ukinete svoj Račun in/ali prenehate uporabljati Storitev. Če želite prenehati uporabljati iCloud na svoji napravi, lahko odstranite iCloud račun z naprave tako, da odprete Nastavitve (Settings) na svoji napravi, se dotaknete iCloud in se nato dotaknete gumba Izbriši Račun (Delete Account). Za ukinitev vašega Računa kontaktirajte iCloud podporo (iCloud Support) na www.apple.com/support/icloud. Kakršnakoli plačila, ki ste jih plačali pred prenehanjem po vaši volji, so nepovratna (razen kadar je izrecno dovoljeno drugače v tej Pogodbi), vključno s kakršnimikoli plačili, opravljenimi vnaprej za obračunsko leto, med katerim pride do prenehanja po vaši volji. Ukinitev vašega Računa vas ne odveže nobenih obveznosti plačila kakršnihkoli nateklih plačil ali stroškov.

Prenehanje po volji Appla

Apple lahko kadar koli, v določenih okoliščinah in brez predhodnega obvestila, takoj ukine ali suspendira ves ali del vašega Računa in/ali dostopa do Storitve. Razlogi za tako ukinitev vključujejo: (a) kršitve te Pogodbe ali katerihkoli drugih politik ali smernic, na katere se ti pogoji sklicujejo in/ali so objavljene na Storitvi, (b) vašo zahtevo za odpoved ali ukinitev vašega Računa, (c) zahtevo in/ali odredbo s strani organov pregona, sodnih organov, ali druge uradne agencije; (d) kadar je zagotavljanje Storitve vam nezakonito ali kadar lahko postane nezakonito; (e) nepričakovane tehnične ali varnostne zaplete oziroma težave; (f) vaše sodelovanje pri goljufivih ali nezakonitih dejavnostih, ali (g) neplačilo katerihkoli plačil, ki jih dolgujete v zvezi s Storitvijo. Kakršnokoli tako ukinitev ali suspenz izvede Apple po svoji izključni presoji in Apple ne bo odgovoren vam ali kakršnikoli tretji osebi za kakršnokoli škodo, ki lahko nastane ali izvira iz takšne ukinitve ali suspenza vašega Računa in/ali dostopa do Storitve. Prav tako lahko Apple ukine vaš Račun po predhodnem obvestilu po elektronski pošti na naslov, povezan z vašim Računom, če (a) je bil vaš Račun neaktiven eno (1) leto, ali (b) pride do splošne opustitve ali bistvene spremembe Storitve ali kateregakoli njenega dela. Kakršnokoli tako ukinitev ali suspenz izvede Apple po svoji izključni presoji in Apple ne bo odgovoren vam ali kakršnikoli tretji osebi za kakršnokoli škodo, ki lahko nastane ali izvira iz takšne ukinitve ali suspenza vašega Računa in/ali dostopa do Storitve, bo pa zagotovil sorazmerno vračilo kakršnihkoli vnaprej plačanih plačil ali zneskov.

Učinki prenehanja

Po ukinitvi vašega Računa boste izgubili ves dostop do Storitve in katerihkoli njenih delov, vključno z, a ne omejeno na, vaš Račun, Apple ID, račun elektronske pošte, in Vsebine. Prav tako bo Apple po določenem času izbrisal informacije in podatke, shranjene v ali kot del vašega računa/računov. Kakršnakoli posamezna komponenta Storitve, ki ste jo morda uporabljali in je predmet ločenih licenčnih pogodb za programsko opremo, bo prav tako prenehala v skladu s temi licenčnimi pogodbami.

Povezave in druga Gradiva tretjih oseb

Povezave

Nekatere Vsebine, komponente ali možnosti Storitve lahko vključujejo gradiva tretjih oseb in/ali povezave na druge spletne strani, vire ali Vsebine. Ker Apple lahko nima nobenega nadzora nad takimi spletnimi stranmi tretjih oseb in/ali gradivi, se strinjate in soglašate, da Apple ni odgovoren za dostopnost takšnih spletnih strani ali virov in ne potrjuje ali jamči za natančnost kakršnihkoli takih spletnih strani ali virov, in v nobenem primeru ne bo odgovoren ali dolžan za kakršnekoli Vsebine, oglaševanje, produkte ali gradiva na ali na voljo na takih spletnih straneh ali virih. Prav tako se strinjate in soglašate, da Apple ni na noben način odgovoren ali dolžan za kakršnokoli škodo, ki jo utrpite ali za katero trdite, da ste jo utrpeli, bodisi neposredno bodisi posredno, kot posledico vaše uporabe in/ali zanašanja na kakršnekoli takšne Vsebine, oglaševanje, produkte ali gradiva, na ali na voljo na takih spletnih straneh ali virih.

Storitev Google Maps

Uporaba storitve Google Maps je predmet naslednjih dodatnih pogojev:Google Maps Pogoji poslovanja (Google Maps Terms of Service), dostopni na http://maps.google.com/help/terms_maps.html in Google Maps Pravna obvestila (Google Maps Legal Notices), dostopni na http://maps.google.com/help/legalnotices_maps.html.

Odklonitev jamstev

NEKATERE JURISDIKCIJE NE DOVOLJUJEJO IZKLJUČITVE DOLOČENIH JAMSTEV, KOT TAKŠNE, V OBSEGU V KATEREM SO TAKŠNE IZKLJUČITVE IZRECNO PREPOVEDANE Z VELJAVNIM PRAVOM, NEKATERE OD SPODAJ DOLOČENIH IZKLJUČITEV MORDA NE VELJAJO ZA VAS.

APPLE BO UPORABIL RAZUMNE SPOSOBNOSTI IN POTREBNO SKRBNOST PRI ZAGOTAVLJANJU STORITVE. SPODAJ NAVEDENE ODKLONITVE NE POSEGAJO V TO IZRECNO JAMSTVO.

APPLE NE JAMČI, IZJAVLJA, ALI ZAGOTAVLJA, DA BO VAŠA UPORABA STORITVE NEPREKINJENA ALI BREZ NAPAK, IN SOGLAŠATE, DA LAHKO APPLE OBČASNO ODSTRANI STORITEV ZA NEDOLOČEN ČAS, ALI UKINE STORITEV V SKLADU S POGOJI TE POGODBE.

IZRECNO SE STRINJATE IN SOGLAŠATE, DA JE STORITEV ZAGOTOVLJENA »KAKRŠNA JE« in »TAKA KOT JE NA VOLJO«. APPLE IN NJEGOVE POVEZANE OSEBE, ODVISNE DRUŽBE, VODILNI ZAPOSLENI, DIREKTORJI, ZAPOSLENI, ZASTOPNIKI, PARTNERJI IN DAJALCI LICENC, IZRECNO ODKLANJAJO VSA JAMSTVA KAKRŠNEKOLI NARAVE, BODISI IZRECNA ALI V PRAVU DOLOČENA, VKLJUČNO Z, A NE OMEJENO NA, V PRAVU DOLOČENA JAMSTVA GLEDE SPOSOBNOSTI ZA DAJANJE V PROMET, USTREZNOSTI ZA DOLOČEN NAMEN, ALI NE-KRŠITVE. ŠE ZLASTI APPLE IN NJEGOVE POVEZANE OSEBE, ODVISNE DRUŽBE, VODILNI ZAPOSLENI, DIREKTORJI, ZAPOSLENI, ZASTOPNIKI, PARTNERJI IN DAJALCI LICENC NE DAJEJO NOBENEGA JAMSTVA DA (II) BO STORITEV ZADOSTILA VAŠIM ZAHTEVAM;(II) BO VAŠA UPORABA STORITVE PRAVOČASNA, NEPREKINJENA, VARNA ALI BREZ NAPAK; (III) BODO KAKRŠNEKOLI INFORMACIJE, KI JIH BOSTE PRIDOBILI NA PODLAGI STORITVE, NATANČNE ALI ZANESLJIVE; IN (IV) BODO KAKRŠNEKOLI POMANJKLJIVOSTI ALI NAPAKE V PROGRAMSKI OPREMI, KI VAM JE ZAGOTOVLJENA KOT DEL STORITVE, ODPRAVLJENE.

APPLE NE IZJAVLJA ALI JAMČI DA BO STORITEV VARNA PRED IZGUBO, OKVARO PODATKOV, NAPADI, VIRUSI, MOTNJAMI, VDIRANJEM V RAČUNALNIŠKI SISTEM, ALI DRUGIMI VDORI V VARNOSTNI SISTEM, IN APPLE ODKLANJA KAKRŠNOKOLI ODGOVORNOST S TEM V ZVEZI.

DO KAKRŠNIHKOLI GRADIV, PRENESENIH Z ALI DRUGAČE PRIDOBLJENIH PREKO UPORABE STORITVE, DOSTOPATE PO SVOJI LASTNI PRESOJI IN NA SVOJ LASTEN RIZIK, IN BOSTE IZKLJUČNO ODGOVORNI ZA KAKRŠNOKOLI ŠKODO NA VAŠI NAPRAVI, RAČUNALNIKU, ALI IZGUBO PODATKOV, KI JE POSLEDICA PRENOSA KAKRŠNIHKOLI TAKIH GRADIV.PRAV TAKO SE STRINJATE, DA STORITEV NI NAMENJENA ALI PRIMERNA ZA UPORABO V POLOŽAJIH ALI OKOLJIH, KJER ODPOVEDI, ZAKASNITVE, NAPAKE ALI NETOČNOSTI V VSEBINI, PODATKIH ALI INFORMACIJAH, ZAGOTOVLJENIH PREKO STORITVE, LAHKO VODIJO V SMRT, OSEBNE POŠKODBE, ALI HUDO FIZIČNO ALI OKOLJSKO ŠKODO.

Omejitev odgovornosti

NEKATERE JURISDIKCIJE NE DOVOLJUJEJO IZKLJUČITVE ALI OMEJITVE ODGOVORNOSTI PONUDNIKOV STORITEV. V OBSEGU, V KATEREM SO TAKŠNE IZKLJUČITVE ALI OMEJITVE IZRECNO PREPOVEDANE Z VELJAVNIM PRAVOM, NEKATERE OD SPODAJ DOLOČENIH IZKLJUČITEV ALI OMEJITEV MORDA NE VELJAJO ZA VAS.

APPLE BO UPORABIL RAZUMNE SPOSOBNOSTI IN POTREBNO SKRBNOST PRI ZAGOTAVLJANJU STORITVE. SPODAJ NAVEDENE OMEJITVE NE VELJAJO ZA IZGUBO, KI JE POSLEDICA (A) APPLOVE NEUPORABE RAZUMNE SPOSOBNOSTI IN POTREBNE SKRBNOSTI; (B) APPLOVE HUDE MALOMARNOSTI, NAKLEPNE KRŠITVE ALI GOLJUFIJE; ALI (C) SMRTI ALI OSEBNE POŠKODBE.

IZRECNO SE STRINJATE IN SOGLAŠATE, DA VAM APPLE IN NJEGOVE POVEZANE OSEBE, ODVISNE DRUŽBE, VODILNI ZAPOSLENI, DIREKTORJI, ZAPOSLENI, ZASTOPNIKI, PARTNERJI IN DAJALCI LICENC, NE BODO ODGOVORNI ZA KAKRŠNOKOLI NEPOSREDNO, POSREDNO, POVEZANO, POSEBNO, POSLEDIČNO ALI VZORČNO ŠKODO, VKLJUČNO Z, A NE OMEJENO NA, ŠKODO ZARADI IZGUBLJENEGA DOBIČKA, DOBREGA IMENA, UPORABE, PODATKOV, STROŠKOV ZAGOTOVITVE NADOMESTNEGA BLAGA ALI STORITEV, ALI DRUGO NEOPREDMETENO ŠKODO (TUDI ČE JE BIL APPLE OPOZORJEN NA MOŽNOST NASTANKA TAKE ŠKODE), KI BI IZVIRALA IZ: (I) UPORABE ALI NEMOŽNOSTI UPORABE STORITVE (II) KAKRŠNIHKOLI SPREMEMB STORITVE ALI KAKRŠNEGAKOLI ZAČASNEGA ALI TRAJNEGA PRENEHANJA STORITVE ALI KATEREGAKOLI NJENEGA DELA; (III) NEPOOBLAŠČENEGA DOSTOPA DO ALI SPREMEMB VAŠIH PRENOSOV ALI PODATKOV; (IV) IZBRISA, OKVARE, ALI NEMOŽNOSTI SHRANJEVANJA IN/ALI POŠILJANJA ALI SPREJEMANJA VAŠIH PRENOSOV ALI PODATKOV NA ALI PREKO STORITVE; (V) IZJAV ALI RAVNANJA KATEREKOLI TRETJE OSEBE NA STORITVI; IN (VI) KAKRŠNEKOLI DRUGE ZADEVE, KI JE V POVEZAVI S STORITVIJO.

Odškodovanje

Soglašate, da boste Apple, njegove povezane osebe, odvisne družbe, vodilne zaposlene, direktorje, zaposlene, zastopnike, partnerje, pogodbene partnerje in dajalce licenc zaščitili pred, jih odškodovali in jim nadomestili kakršenkoli zahtevek ali zahtevo, vključno z razumnimi odvetniškimi stroški, tretje osebe, v povezavi z ali ki izvira iz: (a) kakršnekoli Vsebine ki jo posredujete, objavite, prenesete, ali drugače date na voljo preko Storitve; (b) vaše uporabe Storitve; (c) kakršnekoli vaše kršitve te Pogodbe; (d) kakršnegakoli ukrepa Appla kot del preiskave o sumu kršitve te Pogodbe ali kot posledica Applove ugotovitve ali odločitve, da je prišlo do kršitve te Pogodbe; ali (e) vaše kršitve kakršnihkoli pravic drugih. To pomeni, da ne morete tožiti Appla, njegovih povezanih oseb, odvisnih družb, direktorjev, vodilnih zaposlenih, zaposlenih, zastopnikov, partnerjev, pogodbenih partnerjev, in licencodajalcev zaradi Applove odločitve, da odstrani ali ne obdela kakršnekoli infomacije ali Vsebine, da vas opozori, da suspendira ali ukine vaš dostop do Storitve, ali da uporabi kakršenkoli drug ukrep v preiskavi o sumu kršitve ali kot posledico Applove ugotovitve, da je prišlo do kršitve te Pogodbe. To določilo o odpovedi in odškodovanju velja za vse kršitve, opisane v ali predvidene s to Pogodbo. Ta obveznost ne preneha s prenehanjem ali potekom te Pogodbe in/ali vaše uporabe Storitve. Strinjate se, da ste izključno odgovorni za vsakršno uporabo Storitve z uporabo vašega Računa, in da ta Pogodba velja za kakršnokoli in vso uporabo vašega Računa. Soglašate,da boste ravnali v skladu s to Pogodbo in boste zaščitili, odškodovali in nadomestili Apple pred in za kakršnekoli in vse zahtevke in zahteve, izvirajoče iz uporabe vašega Računa, ne glede na to, ali je taka uporaba z vaše strani izrecno dovoljena.

Obvestila

Apple vam lahko zagotovi obvestila v povezavi s Storitvijo, vključno s spremembami te Pogodbe, po elektronski pošti, na vaš iCloud naslov elektronske pošte (in/ali na drug alternativni naslov elektronske pošte, povezan z vašim Računom, če je posredovan), po navadni pošti, ali z objavami na naši spletni strani in/ali Storitvi.

Uporaba prava

Razen kolikor je izrecno drugače določeno v naslednjem odstavku, za to Pogodbo in razmerje med vami in Applom velja pravo Zvezne države Kalifornije, brez upoštevanja njegovih kolizijskih pravil. Vi in Apple soglašate, da boste predmet osebne in izključne pristojnosti sodišč na področju okrožja Santa Clara, Kalifornija, za razrešitev kakršnihkoli sporov ali zahtevkov, ki izvirajo iz te Pogodbe. Če (a) niste državljan ZDA; (b) ne prebivate v ZDA; (c) ne dostopate do Storitve iz ZDA; in (d) ste državljan ene od spodaj naštetih držav, soglašate, da bo za kakršnekoli spore ali zahtevke, izvirajoče iz te Pogodbe, veljalo spodaj navedeno pravo, brez upoštevanja njegovih kolizijskih pravil, in se nepreklicno podrejate neizključni pristojnosti sodišč na območju države, province ali okrožja, navedenega spodaj, čigar pravo velja:

Če ste državljan:

Katerekoli države Evropske Unije ali Švice, Norveške ali Islandije;

Uporaba prava in forum:

ravo in sodišča vašega običajnega prebivališča.

Izrecno je od veljavnosti za to Pogodbo izključeno pravo, ki je splošno znano kot Konvencija Združenih Narodov o mednarodni prodaji blaga.

Splošno

Ta Pogodba predstavlja celoten sporazum med vami in Applom in ureja vašo uporabo Storitve ter v celoti nadomešča kakršnekoli predhodne pogodbe med vami in Applom v zvezi s Storitvijo. Prav tako ste lahko podvrženi dodatnim pogojem, ki lahko veljajo, kadar uporabljate povezane storitve, vsebine tretjih oseb, ali programsko opremo tretjih oseb. Če je kakršenkoli del te Pogodbe ugotovljen za neveljavnega ali neizvršljivega, se tak del, v skladu z veljavnim pravom, tolmači karseda blizu izvirnemu namenu strank, ostali deli pa še naprej ostanejo v celoti v veljavi in učinkujejo. Applova neuveljavitev kakršnekoli pravice ali določila v tej Pogodbi ne pomeni odpovedi taki pravici ali določilu. Soglašate da, razen če je izrecno drugače določeno v tej Pogodbi, ta pogodba ni v korist nobenih tretjih oseb.

Spremembe

Apple si pridržuje pravico kadarkoli spremeniti to Pogodbo in uveljaviti nove ali dodatne pogoge ali pogoje za vašo uporabo Storitve. Če z njimi ne soglašate, morate prenehati uporabljati Storitev in kontaktirati iCloud Podporo (iCloud Support), da bi prišli do vaših Vsebin. Vaše nadaljevanje uporabe Storitve se bo štelo za sprejetje takih sprememb in dodatnih pogojev.

Elektronsko Sklepanje Pogodb

Vaša uporaba Storitve vključuje možnost sklepati pogodbe in/ali opravljati transakcije elektronsko. STRINJATE SE, DA VAŠE ELEKTRONSKE VLOGE PREDSTAVLJAJO VAŠE SOGLASJE IN NAMEN BITI ZAVEZAN Z IN PLAČATI ZA TAKE POGODBE IN TRANSAKCIJE. VAŠE STRINJANJE IN NAMEN BITI ZAVEZAN Z ELEKTRONSKIMI VLOGAMI VELJA ZA VSE ZAPISE, KI SO V POVEZAVI Z VSEMI TRANSAKCIJAMI, V KATERE VSTOPITE NA TEJ STORITVI, VKLJUČNO Z OBVESTILI O PRENEHANJU, POLITIKAMI, POGODBAMI, IN APLIKACIJAMI. Da bi dostopali in obdržali vaše elektronske zapise, se od vas lahko zahteva določena strojna in programska oprema, ki je vaša izključna odgovornost.

Zadnjič posodobljeno: 18. september 2013