Legal

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

A. ITUNES STORE, MAC APP STORE, APP STORE ÉS IBOOKS SSTORE ÉRTÉKESÍTÉSI FELTÉTELEK
B. ITUNES ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK
C. MAC APP STORE, APP STORE ÉS IBOOKS STORE ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

AZ ALÁBBI SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK AZ ÖN ÉS AZ ITUNES SARL ("ITUNES") MEGÁLLAPODÁSÁNAK FELTÉTELEI, AMELYEK AZ ITUNES STORE, A MAC APP STORE, AZ APP STORE ÉS AZ IBOOKS STORE (AZ "ÜZLETEK") ÖN ÁLTALI HASZNÁLATÁRA VONATKOZNAK. A MEGÁLLAPODÁS MEGKÖTÉSÉHEZ KATTINTSON AZ "ELFOGADOM" GOMBRA. HA A JELEN MEGÁLLAPODÁS FELTÉTELEI NEM ELFOGADHATÓAK AZ ÖN SZÁMÁRA, NE KATTINTSON AZ "ELFOGADOM" GOMBRA, ÉS NE HASZNÁLJA AZ ITUNES STORE-T, A MAC APP STORE-T, AZ APP STORE-T VAGY AZ IBOOKS STORE-T. A JELEN MEGÁLLAPODÁS AZ ÖN ÁLTAL KORÁBBAN MEGSZERZETT SZOFTVER LICENCIÁKRA, PÉLDÁUL AZ ITUNES ALKALMAZÁS HASZNÁLATÁRA TEKINTET NÉLKÜL ALKALMAZANDÓ.

A TERMÉKEINKKEL ÉS SZOLGÁLTATÁSAINKKAL KAPCSOLATOS BŐVEBB INFORMÁCIÓKÉRT KÉREM LÁTOGASSON EL A http://www.apple.com/support/ OLDALRA.

A. ITUNES STORE, MAC APP STORE, APP STORE ÉS IBOOKS STORE ÉRTÉKESÍTÉSI FELTÉTELEK

FIZETÉS, ADÓK ÉS VISSZATÉRÍTÉSI SZABÁLYZAT

Hitel- vagy betéti kártyával történő fizetés esetén az iTunes - legfeljebb a kérdéses összeg erejéig - jogosult előzetes jóváhagyás beszerzésére. A terhelésre a tranzakcióval egyidejűleg, vagy röviddel azt követően kerül sor. A vásárlás során először a tartalom kredit, majd a Gift Certificate, az iTunes Card vagy Allowance Account kerül felhasználásra, majd a fennmaradó összeg kiegyenlítése az Ön hitel-vagy betéti kártyájára terheléssel történik. Elfogadja, hogy az összes számlát elektronikus formában kapja meg, ami lehet akár e-mail is.

Ön kötelezettséget vállal arra, hogy fizet minden olyan termékért, amelyet az Üzletekben megvásárol, és hozzájárul ahhoz, hogy az iTunes megterhelje a fizetési eszközét a termékek árával, továbbá minden olyan költséggel (beleértve a felmerülő adókat vagy késedelmi díjakat), amelyek az Ön Fiókja tekintetében, vagy annak használatával összefüggésben merülnek fel. Ön felelősséggel tartozik az összes felmerülő díj határidőben történő megfizetéséért, valamint azért, hogy a díjak megfizetéséhez érvényes fizetési eszközt ad meg az iTunes részére. A magyarországi áruház használatakor a rendszer adózási szempontból azt az országot tekinti lakóhelyének.

Az Ön által fizetendő teljes ár (díj) tartalmazza a termék árát és a (letöltés napja szerint esedékes) forgalmi adót.

Elállási jog: ha úgy dönt, hogy lemondja a megrendelést, ezt a visszaigazolás átvételét követő 14 napban az ok megjelölése nélkül bármikor megteheti, kivéve az iTunes Gift-eket, amelyek árát a kód beváltása után már nem kérheti vissza.

A rendelés lemondásához értesítenie kell minket a döntésről. A kérés azonnali feldolgozása érdekében azt javasoljuk, hogy használja a Probléma jelentése funkciót a vásárlások lemondásához, kivéve az iTunes Match termékeket, valamint a nem harmadik féltől vásárolt és a nem beváltott iTunes Gift és Allowance termékeket, amelyek esetében a lemondáshoz fel kell venni a kapcsolatot az iTunes Támogatással. A megrendelést joga van az alábbi lemondási példaűrlapon vagy más egyértelmű tartalmú nyilatkozatban is lemondani. Ha a Probléma jelentése funkciót használja, a lemondás beérkezéséről azonnal visszaigazolást küldünk Önnek.

A visszamondási határidő betartása érdekében a lemondást tartalmazó üzenetet a 14 napos határidő lejárata előtt el kell küldenie.

Az elállás érvénybe lépése: A termék árát legkésőbb a lemondási értesítő megérkezését követő 14. napban visszatérítjük Önnek. A visszatérítés a tranzakció során is használt módszerrel történik, és ezért Önt semmilyen költség nem terheli.

Kivétel az elállási jog hatálya alól: Nem mondhatja vissza a digitális tartalomra leadott megrendelését, ha a tartalom leszállítása az Ön kérésére megkezdődött, és a kérés elküldésekor elfogadta, hogy a lemondási joga elvész.

Lemondási példaűrlap:

- Az iTunes S.à r.l., 31-33, rue Sainte Zithe, L-2763 Luxemburg részére:

- Tájékoztatom Önöket arról, hogy elállok az alábbi termékekre vonatkozó vásárlási szerződéstől: [ÍRJA BE A MEGRENDELÉS AZONOSÍTÓJÁT, A TERMÉK, AZ ELŐADÓ ÉS A TÍPUS MEGNEVEZÉSÉT]

- Rendelés dátuma: [ÍRJA BE A DÁTUMOT] / átvétel dátuma [ÍRJA BE A DÁTUMOT]

- Vásárló neve

- Vásárló címe

- Dátum

Az iTunes fenntartja a jogot arra, hogy az Üzletekben található termékek árát a vásárlás lebonyolításáig bármikor megváltoztassa. Az Üzletek nem nyújtanak árgaranciát vagy visszatérítést arra az esetre, ha a vásárlást követően árleszállításra került sor, vagy promóciós ajánlatot tettek közzé.

Ha a termék a tranzakciót követően, de a letöltést megelőzően elérhetetlenné válik, ebben az esetben Ön kizárólag az elérhetetlenné vált termék vételárának visszafizetését követelheti (ez az Ön kizárólagos jogorvoslati lehetősége). Ha az Ön által kiválasztott termék letöltése technikai probléma miatt nem lehetséges, vagy azt technikai probléma indokolatlanul késlelteti, akkor az Ön számára rendelkezésre álló kizárólagos jogorvoslati lehetőség az, hogy az iTunes saját döntésétől függően a terméket kicseréli vagy az árát visszatéríti.

1-Click®

Az 1-Click az Amazon.com, Inc. regisztrált védjegye, amely licenc alapján kerül felhasználásra. Az 1-Click egy kényelmes megoldás, amely lehetővé teszi, hogy egyetlen kattintással, vagy más adatbeviteli eszközön tett mozdulattal vásárolhasson az Üzletekben. Amikor számítógépén keresztül belép az Üzletekbe, az 1-Click funkciót a Megveszem gomb megnyomásakor megjelenő dialógus segítségével aktiválhatja. (Ön bármikor jogosult Fiókja segítségével a Figyelmeztetés Törlése (Reset Warnings) gomb megnyomásával ennek a beállításnak a törlésére.). Ha az Üzletekbe Ön Apple márkájú, iOS applikációt tartalmazó készülékkel, így például iPad, iPod touch vagy iPhone felhasználásával ("iOS Készülék") lép be, az egyes tranzakciók esetében az 1-Click funkciót úgy aktiválhatja, ha megérinti a termék árát mutató gombot, amely felfedi a Megveszem gombot. Ha az 1-Click funkció aktiválásra került, akkor a Megveszem gomb megérintésével vagy megnyomásával azonnal megkezdődik a letöltés, és a tranzakció minden további lépés nélkül megvalósul.

GIFT CERTIFICATE, ITUNES CARD ÉS KÓD, ALLOWANCES ÉS TARTALOM KÓD

A Gift Certificate-ek, az iTunes Card-ok és Kódok, a Tartalom Kódok, az Allowance-ek, továbbá a fel nem használt egyenlegek készpénzre be nem válthatók, és készpénz visszatérítésért cserébe vissza nem küldhetők (kivéve a fenti visszatérítési irányelvben meghatározott eseteket, amelyek akkor érvényesek, ha a terméket az iTunes Store-ban vásárolták; illetve kivéve, ha a kiskereskedő, akitől a terméket vásárolták, más visszatérítési szabályokat határozott meg), nem érintve a téves vagy nem kívánt ajándék tekintetében jogszabály alapján esetleg fennálló visszatérítési jogot; továbbá ezeket nem lehet kicserélni, újra értékesíteni, Gift Certificate-ek, vagy iTunes Card-ok és Kódok vagy Allowances vásárlására használni, vagy az Apple Online Store-ban vagy az Apple Retail Store-ban felhasználni. A fel nem használt egyenlegek nem átruházhatóak.

A Magyarországon vásárolt Gift Certificate-eket, iTunes Card-okat és Kódokat, Tartalom Kódokat és Allowances-eket csak Magyarországon lehet az üzletekben beváltani.

Az iTunes nem vállal felelősséget az elvesztett vagy ellopott Gift Certificate-ekért, iTunes Card-okért és Kódokért, Tartalom Kódokért vagy Allowance-okért. Az elektronikus úton kibocsátott Gift Certificate-ek, iTunes Card-ok és Kódok, Allowance-ok elveszítésének kockázata és tulajdonjoga az elektronikus úton történő átruházáskor száll át a Magyarországon lévő vevőre. Az elektronikus úton kibocsátott Tartalom Kódok elveszítésének kockázata és tulajdonjoga a Luxemburgban található iTunestól az elektronikus úton történő átruházáskor száll át.

Az iTunes fenntartja a jogot fiókok bezárására és alternatív fizetési eszközök kérésére, amennyiben az Gift Certificate-eket, az iTunes Card-okat és Kódokat, a Tartalom Kódot vagy az Allowance-ket csalárd módon szerezték meg vagy használták fel az Üzletekben.

AJÁNDÉKOK

Az Üzletekben ajándék csak magyarországi személy részére vásárolható, illetve csak ilyen személy jogosult azt átvenni. Egyes ajándékok használatához a megajándékozott személynek rendelkeznie kell megfelelő hardverrel, és adott esetben szülői felügyeleti beállítással.

FONTOS BIZTONSÁGI INFORMÁCIÓK

Annak érdekében, hogy az Üzletek által kínált termékek használata során, elkerülje izmai, ízületei vagy szeme megerőltetését, tartson gyakran szünetet, és tartson hosszabb pihenőt, ha elfáradt, kimerült, vagy rosszul érzi magát. Az emberek egy nagyon kis hányadánál roham vagy pillanatnyi eszméletvesztés következhet be, ha felvillanó fényeket vagy képeket látnak, így például de nem kizárólag, videojátékokkal való játék vagy videó felvételek megtekintése során. A tünetek lehetnek szédülés, hányinger, akaratlan izommozgás, az öntudat elvesztése, látásmódosulás, fülcsengés, zsibbadás, vagy egyéb kellemetlenség. Ha valaha felléptek Önnél a fenti, vagy hasonló tünetek, akkor forduljon orvosához mielőtt az Üzletek által kínált termékeket használni kezdené, továbbá azonnal hagyja abba a használatot, és forduljon szintén orvoshoz, ha a fenti tüneteket vagy hasonló tüneteket tapasztal a termékek használata közben. A szülőknek azt javasoljuk, hogy figyeljék meg, hogy a fenti tünetek jelei nem jelentkeznek-e gyermekeiken, mikor azok az Üzletek által kínált termékeket használják.

ELŐRENDELÉSEK

Előrendelés esetén feljogosítja az Üzleteket arra, hogy a termék elérhetővé válásakor automatikusan megterheljék a számláját és, amennyiben engedélyezte az automatikus letöltéseket, letöltsék a terméket. A fenti visszatérítési irányelvekben foglaltak figyelembe vételével Ön a termék elérhetővé válása előtt bármikor visszavonhatja az előrendelést.

CSALÁDI MEGOSZTÁS

A Családi Megosztás lehetővé teszi az Ön számára, hogy támogatott iTunes, App Store, Mac App Store és iBooks Store termékeket osszon meg egy "Család" legfeljebb hat tagjával (Önt is beleértve). Amennyiben Ön létrehoz vagy csatlakozik egy Családhoz, akkor lehetővé válik az Ön számára a Családtagok támogatott termékeinek megtekintése és letöltése az Ön kompatibilis eszközére vagy számítógépére. Dönthet úgy is, hogy egyes megvásárolt termékeket elrejti, így a többi Családtag nem tudja megtekinteni vagy letölteni őket Öntől. Önnek lehetősége nyílik különböző információkat megosztani, mint például a képeket és videókat a Photo alkalmazáson keresztül; eseményeket a Family Calendar-on keresztül; emlékeztetőket a Reminders alkalmazáson keresztül; helymeghatározási információkat a Find My Friends-en keresztül és a készülék helyének meghatározását Find My iPhone-on keresztül. A Családi Megosztás kizárólag személyes és nem kereskedelmi célra használható. iTunes és iCloud fiókok szükségesek; iOS 8 és/vagy OS X Yosemite szükséges a Családi Megosztáshoz való csatlakozáshoz. Egyes tranzakciók és szolgáltatások nem kompatibilisek korábbi szoftverekkel, ezért szükséges lehet a szoftverek frissítése. Amennyiben Ön csatlakozik egy Családhoz, a Családi Megosztás alkalmazásai automatikusan elérhetővé válnak az Ön kompatibilis eszközén vagy számítógépén.

A Család "Szervezője" meghívhat másokat, hogy részt vegyenek a Családban. A Szervező csak 18. életévét betöltött személy lehet és rendelkeznie kell az iTunes-nál nyilvántartott megfelelő fizetési eszközzel. Amennyiben Ön egy Szervező, Ön kijelenti, hogy Ön a szülője vagy törvényes képviselője a Család minden 13. életévét be nem töltött tagjának. A Családtagok a Szervező fizetési eszközzel fizetnek minden általuk kezdeményezett vásárlás alkalmával a vásárlást kezdeményező Családtag fiókjában található bármely üzleti jóváírás összegét meghaladó mértékben. A Családtagok a Szervező ügynökeként járnak el a Szervező fizetési eszközének használatakor. A termékek a tranzakciót kezdeményező Családtag fiókjához kerülnek hozzárendelésre. A CSALÁDTAGNAK A CSALÁDI MEGOSZTÁSHOZ TÖRTÉNŐ MEGHÍVÁSÁVAL A SZERVEZŐ HOZZÁJÁRUL AHHOZ, HOGY A CSALÁDTAGOK ÁLTAL KEZDEMÉNYEZETT VÁSÁRLÁSOK KÖLTSÉGÉT JÓVÁHAGYTA ÉS FELELŐSSÉGET VÁLLAL MINDEN ILYEN KÖLTSÉGÉRT, MÉG AKKOR IS, HA A SZERVEZŐNEK NEM VOLT TUDOMÁSA VALAMELY TRANZAKCIÓRÓL VAGY A CSALÁDTAG TÚLLÉPTE A SZERVEZŐTŐL KAPOTT FELHATALMAZÁSÁT VAGY TÖBB CSALÁDTAG KEZDEMÉNYEZI UGYANANNAK A TERMÉKNEK A MEGVÁSÁRLÁSÁT. A SZERVEZŐ FELELŐSSÉGET VÁLLAL A FIZETÉSI SZOLGÁLTATÓJÁVAL KÖTÖTT BÁRMELY MEGÁLLAPODÁS BETARTÁSÁÉRT ÉS VÁLLAL MINDEN KOCKÁZATOT ARRA AZ ESETRE IS, AMENNYIBEN A FIZETÉSI ESZKÖZHÖZ VALÓ ILYEN MEGOSZTOTT HOZZÁFÉRÉS KORLÁTOZZA A FIZETÉSI SZOLGÁLTATÓ ÁLTAL BIZTOSÍTOTT BÁRMELY VÉDELMET. A Szervező bármikor módosíthatja a nyilvántartott fizetési eszköz. A vásárlásról bizonylatot kap az azt kezdeményező Családtag és a Szervező, még abban az esetben is, ha a Családtag rejtett vásárlást kezdeményezett; kérjük, használja a számlán található Értesítés Problémáról (Report a Problem) lehetőséget, amennyiben Ön vagy Családtagjai nem ismerik el a számlán vagy a fizetési eszköz kivonaton feltüntetett költséget.

A Szervező használhatja a Kérdezz, Hogy Vásárolhass funkciót annak érdekében, hogy a 18. életévüket be nem töltött kiskorúaknak kötelező legyen hozzájárulást kérniük a Szervezőtől és/vagy a Szervező által kijelölt más felnőttől az ingyenesen vagy díj ellenében hozzáférhető termékek letöltéséhez a vásárlás vagy a letöltés megkezdése előtt. Nem tartoznak a Kérdezz, Hogy Vásárolhass funkció körébe a Családtagoktól letöltött és a visszavásárlási kódokon keresztül megszerzett termékek. Amennyiben Ön egy Szervező, Ön felelősséget vállal azért, hogy Ön és/vagy más kijelölt felnőtt a szülője vagy törvényes képviselője annak a Családtagnak, aki esetében a Kérdezz, Hogy Vásárolhass funkció aktiválására került. A Kérdezz, Hogy Vásárolhass funkciót az iOS 8-ra és OS X Yosemite-re optimalizálták; korábbi szoftverekkel történő termékvásárlási vagy letöltési kérések alternatív jóváhagyási folyamatokhoz vagy a vásárlások teljes meghiúsuláshoz vezethet, és szoftver-frissítést tehetnek szükségessé. Az iTunes nem tartozik felelősséggel a Kérdezz, Hogy Vásárolhass funkció jóváhagyásainak vagy megtagadásainak késedelméből származó károkért.

A Szervezőnek lehetősége van eltávolítani a Családból bármely Családtagot, amely megszünteti a Családtag jogosultságát, hogy jóváhagyott vásárlásokat kezdeményezzen a Szervező fizetési eszközével, és hogy megtekinthesse, valamint megoszthassa a többi Családtag termékét és információját. Amikor egy Családtag kilép vagy eltávolításra kerül a Családból, vagy a Szervező Apple ID-ja bármely okból megszűnik, a fennmaradó Családtagok többé nem lesznek jogosultak megtekinteni vagy letölteni a távozó Családtag termékét és információját, és nem fognak hozzáférni a távozó Családtagtól korábban letöltött termékekhez, beleértve a Szervező fizetési eszközének felhasználásával akkor történt vásárlásokat, amikor a távozó Családtag még a Család része volt. Ehhez hasonlóan amennyiben Ön elhagyja a Családot, akkor Ön nem lesz többé jogosult a többi Családtag termékét és információját megtekinteni vagy letölteni, továbbá azokat a termékeket sem, amelyeket Ön egy másik Családtagtól töltött le, amikor Ön még tagja volt a Családnak. Amennyiben Ön In-App Javakat hozott létre egy olyan alkalmazással összefüggésben, amelyet eredetileg egy távozó Családtag vásárolt meg vagy egy Családtagtól került letöltésre és Ön többé nem tagja a Családnak, akkor Önnek meg kell vásárolnia az alkalmazást, és vissza kell állítania az In-App Javakat, hogy az azokhoz való hozzáférés ismét biztosított legyen; In-App Javak vásárlása előtt kérjük, olvassa el a fejlesztői szabályzatokat és a jelen Megállapodás "In-App Javak" elnevezésű szakaszát. Tekintettel arra, hogy személyes fiók a 13. életévüket be nem töltött felhasználók számára csak a Családi Megosztás részeként hozható létre, amennyiben az említett fiók a Családból való eltávolítás érdekében törlésre kerül, megszűnik egyúttal a Családtag Apple ID-ja és hozzáférési lehetősége Apple-szolgáltatásokhoz, amelyhez Apple ID szükséges, és tartalomhoz, amelyet az adott Apple ID-hoz rendeltek hozzá.

Ön egyszerre csak egy Családhoz tarozhat és évente csak kétszer csatlakozhat minden Családhoz. 90 naponta egyszer módosíthatja az Ön által egy Családhoz rendelt store fiókját. Valamennyi Családtagnak ugyanazt az iTunes Store országot vagy régiót kell használnia. Zenék, filmek, TV műsorok és könyvek az iTunes Szolgáltatás keretében fiókonként legfeljebb 10 eszközre tölthetők le, amelyből legfeljebb 5 lehet számítógép; a támogatott alkalmazások a Családtag tulajdonában vagy használatában álló minden eszközre letölthető. Nem minden termék engedélyezett a Családi Megosztásra, beleértve az In-App Javakat, azokat a tartalmakat amelyeket nem lehet újra letölteni, az előfizetéseket és néhány korábban megvásárolt alkalmazást. Az Apple fenntartja magának a jogot, hogy bármely Családot megszüntesse a jelen Megállapodás "Megszűnés" elnevezésű szakaszában foglaltaknak megfelelően.

ELEKTRONIKUS SZERZŐDÉSKÖTÉS

Az Üzletek használata során Önnek lehetősége van arra, hogy elektronikusan kössön szerződéseket és/vagy bonyolítson le tranzakciókat. Ön kijelenti és elismeri azt, hogy elektronikus nyilatkozatával szerződést köt és vállalja, hogy teljesíti a tranzakciók ellenértékét. Az Ön kijelentése, amely szerint az elektronikus nyilatkozata jogi kötőerővel bír az Ön tekintetében, valamennyi, a jelen oldalon megvalósított tranzakcióra és nyilatkozatra vonatkozik, beleértve a felmondásra, szabályzatokra, szerződésekre és alkalmazásokra vonatkozó közléseket is. Annak érdekében, hogy az elektronikus nyilatkozatairól szóló nyilvántartáshoz hozzáférjen és megőrizze azokat, bizonyos hardverre vagy szoftverre lehet szükség, amelyek megszerzése az Ön felelőssége.

Az iTunes a betűhibákért nem vállal felelősséget.

B. ITUNES STORE ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI

A JELEN DOKUMENTUM AZ ÖN ÉS AZ ITUNES SARL ("ITUNES") KÖZÖTT LÉTREJÖTT, AZ ITUNES STORE SZOLGÁLTATÁS ("SZOLGÁLTATÁS") HASZNÁLTÁRA VONATKOZÓ SZERZŐDÉS.

AZ ITUNES STORE SZOLGÁLTATÁS

Az iTunes egy olyan Szolgáltatás, amely használatával Ön digitális tartalmakhoz("iTunes Termék") a jelen Megállapodás feltételei szerint végfelhasználóként hozzáférhet, azokat megvásárolhatja vagy azokhoz felhasználási jogosultságot szerezhet. Az iTunes nem az iTunes alkalmazások, vagy iPad, iPod vagy iPhone alkalmazások szolgáltatója.

A SZOLGÁLTATÁS HASZNÁLATÁNAK FELTÉTELEI

Fiók létrehozására csak 13. életévet betöltött személyek jogosultak. A 13. életévet be nem töltött személyek számára fiókot létrehozni az érintett személy szülője vagy törvényes képviselője családi megosztás használatával, jogosult. A 18. életévüket be nem töltött kiskorú személyek a jelen Megállapodást a szülőjükkel vagy törvényes képviselőjükkel együtt kötelesek áttekintetni annak érdekében, hogy mind a kiskorú személy, mind a szülője vagy törvényes képviselője is biztosan megértse annak tartalmát.

A Szolgáltatás kizárólag Magyarországon érhető el az Ön számára. Ön elfogadja, hogy a Szolgáltatást a fent említett földrajzi területen kívül nem használhatja, és erre kísérletet sem tesz. Az iTunes jogosult arra, hogy a fenti kötelezettségvállalás ellenőrzése érdekében különböző technológiákat alkalmazzon.

A Szolgáltatás használatához megfelelő, kompatibilis eszközök, internet hozzáférés és bizonyos szoftverek szükségesek (díjkötelesek lehetnek); továbbá időről időre frissítésekre is szükség lehet; a Szolgáltatás használatát a fenti tényezők, illetve azok működése befolyásolhatják. A rendszeres használathoz és Film Kölcsönzéshez nagy sebességű internetkapcsolat erősen ajánlott. Továbbá ajánlott, hogy a Szolgáltatásba az iTunes szoftver legújabb változatával lépjen be, illetve erre a szoftverre szükséges lehet bizonyos tranzakciókhoz vagy alkalmazásokhoz, vagy a Szolgáltatásból korábban vásárolt vagy megszerzett iTunes Termékek letöltéséhez is. Ön kijelenti és elismeri, hogy az Ön felelőssége megfelelni a fenti, időről-időre megváltozható követelményeknek. A Szolgáltatás nem része más terméknek vagy ajánlatnak, és semmilyen más termék megvásárlása vagy beszerzése nem jelent lehetőséget, illetve garanciát a Szolgáltatáshoz való hozzáféréshez.

AZ ÖN FIÓKJA

A Szolgáltatások regisztrált felhasználójaként fiók nyitására jogosult ("Fiók"). Kérjük, harmadik személynek semmilyen módon se fedje fel a Fiókjával kapcsolatos információkat. Kizárólag az Ön felelőssége a Fiók bizalmas jellegének és biztonságának a megőrzése, továbbá kizárólag Ön felel minden olyan tevékenységért, amely a Fiókjában vagy a Fiókján keresztül történik. Ön köteles arra, hogy a Fiókja biztonságát érintő bármely visszaélésről haladéktalanul értesítse az iTunes-t. Az iTunes nem vállal felelősséget semmilyen kárért, amely az Ön Fiókjának illetéktelen használatával kapcsolatban keletkezett.

Annak érdekében, hogy a Szolgáltatáson keresztül iTunes Termékeket vásároljon és töltsön le, a Fiókját Apple azonosítójának (Apple ID) és jelszavának megadásával, illetve Touch ID segítségével hitelesíttetnie kell a tranzakciókhoz. Amennyiben egyszer már hitelesítette a Fiókját Apple azonosítójának (Apple ID) és jelszavának segítségével, ezt tizenöt percig nem kell megismételnie a számítógépén vagy az iOS-készülékén; engedélyezheti is a számítógépének vagy Apple TV készülékének a jelszó megjegyzését, aminek következtében megmarad a hitelesítés. Ezalatt az idő alatt Ön anélkül vásárolhat és tölthet le iTunes Termékeket, hogy újra meg kellene adnia a jelszavát. A számítógép, az iOS Készülék és az Apple TVbeállításainak módosításával Önnek lehetősége van kikapcsolni az iTunes Termékekkel kapcsolatos tranzakciók végrehajtásának lehetőségét, illetve úgy is módosíthatja a beállításokat, hogy minden tranzakció esetén szükség legyen a jelszó megadására. Bővebb információkért kérem látogasson el a következő oldalakra: http://support.apple.com/kb/HT1904 és http://support.apple.com/kb/HT4213.

Ön kötelezettséget vállal arra, hogy a regisztráció, valamint a Szolgáltatás használata során pontos, aktuális és teljes körű adatokat ad meg ("Regisztrációs Adatok"), továbbá kötelezettséget vállal arra, hogy azokat folyamatosan időszerű állapotban tartja, és szükség esetén frissíti, hogy azok mindig pontosak, aktuálisak és teljes körűek maradjanak. Ön egyetért azzal, hogy az iTunes az Ön által megadott Regisztrációs Adatokat Fiók fenntartásához felhasználja a és ahhoz, hogy a Fiókjára (a megadott adatoknak megfelelően) fizetéseket terheljen.

AUTOMATIKUS TELJESÍTÉS (SZÁLLÍTÁS) ÉS A KORÁBBI VÁSÁRLÁSOK LETÖLTÉSE

Amikor Ön először vásárol zenét, megvásárolt (azaz nem kölcsönzött filmet, TV műsort vagy zenés videó iTunes Termékeket (együttesen "iTunes Támogatott Tartalom "), Ön dönthet úgy, hogy az ilyen iTunes Támogatott Tartalomról az olyan kompatiblis iOS Készülékén (a megvásárolt filmek és TV műsor iTunes Termékek kivételével) és iTunes jogosultsággal rendelkező számítógépén, amely kompatibilis szoftverrel rendelkezik, és amelyek az alábbi összekapcsolási szabályoknak megfelelően kerültek összekapcsolásra (ezek egyenként "Hozzárendelt Készülék") automatikusan másolatot kapjon ("automatikus letöltés"). Minden egyes Hozzárendelt Készülékre automatikusan letölthető az Ön által kiválasztott típusú iTunes Támogatott Tartalom, ha van ilyen. Olyan Hozzárendelt Készülékre, amely képes push üzenetek fogadására ("Push-kompatibilis" vagy "Push-Enabled"), ideértve az iOS Készülékeket, az iTunes Támogatott Tartalom internetkapcsolat esetén automatikusan letöltődik; olyan Hozzárendelt Készüléken, amely nem Push-kompatibilis, az iTunes Támogatott Tartalom automatikusan a letöltési sorban fog megjelenni, és a letöltést Önnek kell az iTunes-ban manuálisan elindítania.

Kizárólag az Ön kényelme érdekében, az iTunes Támogatott Tartalom megszerzését követően Ön letölthet bizonyos korábban megszerzett iTunes Támogatott Tartalmakat bármely Hozzárendelt Készülékre. Elképzelhető, hogy néhány korábban megszerzett iTunes Támogatott Tartalom nem érhető el későbbi letöltésre mindig, és az iTunes erre az esetre s megszerzett iTunes Támogatott Tartalom nem mindig tölthető le a későbbiekben újra, ezért ha egyszer már letöltötte azt, az Ön felelőssége, hogy az iTunes Támogatott Tartalmat ne veszítse el, ne semmisítse vagy rongálja meg, éppen ezért célszerű biztonsági mentést készíteni.

Hozzárendelt Készülék társítása (hozzárendelése) a következő feltételekkel történhet:

(i) Ön az iTunes Támogatott Tartalmat vagy a korábban megszerzett iTunes Támogatott Tartalmat egy Fiókról legfeljebb 10 Hozzárendelt Készülékre tölthet le automatikusan, feltéve, hogy ezek között legfeljebb 5 iTunes jogosultsággal rendelkező számítógép van.

(ii) Egy Hozzárendelt Készüléket egyszerre csak egy Fiókhoz lehet csatlakoztatni.

(iii) Önnek 90 naponta van arra lehetősége, hogy a Hozzárendelt Készülékhez tartozó Fiókot megváltoztassa.

(iv) Korábban megszerzett ingyenes tartalmat, amíg az az iTunes Szolgáltatás keretében ingyenes, korlátlan számú készülékre, de legfeljebb csak 5 iTunes jogosultsággal rendelkező számítógépre tölthet le.

Az Apple TV nem minősül "Hozzárendelt Készüléknek". Ön azonban jogosult lejátszani a megvásárolt (nem kölcsönzött) film iTunes Termékeket kompatibilis Apple TV-n azzal, hogy csak limitált számú Apple TV-n jogosult ilyen filmet egy időben lejátszani.

Egyes iTunes Támogatott Tartalom mérete nagy lehet, és az ilyen iTunes Támogatott Tartalom adatkapcsolaton keresztül történő letöltése jelentős adatátviteli díjakkal járhat.

ITUNES MATCH

Az iTunes Match lehető teszi, hogy távolról is hozzáférjen a Fiókjával megvásárolt, párosított vagy feltöltött zenéihez és zenei videóihoz, valamint az iTunes könyvtárához tartozó meta adatokhoz, lejátszási listákhoz és bármely további információhoz ("iTunes Match Tartalom").

Ön éves díj ellenében előfizethet az iTunes Match szolgáltatásra. Az iTunes Match szolgáltatásra történő előfizetéshez szükséges egy iTunes-nál megadott érvényes hitelkártya. Az előfizetés nem visszatéríthető (kivéve amennyiben az alkalmazandó jogszabályok vagy fenti visszatérítési irányelvekben foglaltak ezt előírják) és automatikusan megújításra kerül éves időszakokra, ameddig Ön azt le nem mondja. Az Ön számláját a díjjal legfeljebb 24 órával az aktuális előfizetésének lejárta előtt terheljük meg. Ön lemondhatja az előfizetés automatikus megújítását a számítógépén az iTunes Store fiók megfelelő beállításával. Az előfizetési időszak lejártát követően Ön a továbbiakban nem tud hozzáférni az iTunes Match-en keresztül az iTunes Match Tartalmához.

Az iTunes Match olyan könyvtárakkal dolgozik, amelyek maximum 25.000 olyan zenét tartalmaznak, amelyek (i) jelenleg nem elérhetőek az iTunes Szolgáltatáson keresztül, vagy (ii) nem a Fiókjával vásárolta meg az iTunes Szolgáltatáson keretében. Ön azokat a zenéket, amelyek nem felelnek meg bizonyos kritériumoknak, vagy amelyek nem engedélyezettek a számítógépe tekintetében, nem használhatja az iTunes Match keretében.

Az iTunes Match automatikusan átvizsgálja a zene fájlokat és információt gyűjt azokról annak érdekében, hogy azonosítsa az Ön iTunes könyvtárában található adatokat, így a zenék címét, az előadók neveit és azok hosszúságát. Az iTunes Match annak érdekében használja fel ezt az információt, hogy az iTunes Store-ban abban az időpontban elérhető zenékkel párosítsa a zenéket és a párosított zenéket az iTunes Store-ban abban az időpontban megtalálható formában hozzáférhetővé tegye az Ön számára. Amennyiben a zenét nem sikerült párosítani, az Ön zenéjének másolata azonos formában vagy az iTunes által meghatározott formában feltöltésre kerül az iTunes-ba. Az iTunes fenntartja magának a jogot arra, hogy korlátozzon bizonyos feltöltött tartalom típusokat (így például a túl nagy fájlokat). A párosított vagy feltöltött dalok és a kapcsolódó meta adatok elérhetők lesznek minden iTunes Match jogosultsággal rendelkező Hozzárendelt Eszközéről. A Hozzárendelt Készülékek iTunes Match-hez történő hozzárendelésére az Automatikus Teljesítésre és a Korábbi Vásárlások Letöltésére vonatkozó feltételek irányadóak, és a feltöltött vagy párosított zenék és kapcsolódó információk "iTunes Támogatott Tartalomnak" minősülnek. Ön az iTunes Match Tartalomhoz kompatibilis Apple TV-kről is hozzáférhet, azzal, hogy Ön ezt egyidejűleg csak korlátozott számú Apple TV-ről teheti meg.

Amikor Ön az iTunes Match-et használja, a Genius megkezdi az iTunes könyvtárában található adatokra vonatkozó információ összekapcsolását az Ön Fiókjával; az összekapcsolás az Ön előfizetésének megszűnését követően bizonyos ideig folytatódik még. Az iTunes ezt az információt egyébként a jelen Megállapodás Adatvédelmi Szakaszában meghatározottak szerint használja. Ön nem tudja kikapcsolni a Geniust, ameddig az iTunes Match-et használja, így amennyiben Ön nem szeretné, hogy ilyen módon információt gyűjtsünk és használjunk fel az Ön iTunes könyvtárából, akkor Ön ne használja az iTunes Match-et.

Ön ezennel elfogadja, hogy az iTunes Match-et csak jogszerűen megszerzett tartalomhoz használja. Bármilyen jogszerűtlen tartalom használata sérti mások jogait és polgári jogi valamint büntetőjogi következményeket vonhat maga után Önre nézve, ideértve a szerzői jogok megsértése kapcsán felmerülő anyagi károk megtérítését is.

Az iTunes Match szolgáltatást úgy nyújtjuk "AHOGY VAN" és az tartalmazhat hibákat és pontatlanságokat, amelyek hibákhoz, meghibásodáshoz vagy adat és/vagy információ vesztéshez vagy sérüléshez vezethetnek, amely érintheti a hozzákapcsolt számítógépén vagy eszközén és perifériáján (ideértve, de nem kizárólag a szervereket és egyéb számítógépeket is) található zenét, lejátszási listát és lejátszási előzményeket is. Az iTunes Match használatának megkezdése előtt célszerű Önnek egy biztonsági mentést készítenie a számítógépén vagy eszközén és bármely perifériáján található adatokról és információkról. Ön kifejezetten elismeri és elfogadja azt, hogy az iTunes Match minden használata az Ön kizárólagos felelőssége, illetve kockázatára történik. A jogszabályok által lehetővé tett legteljesebb mértékben az iTunes nem felelős az iTunes Match Ön általi használatáért, ideértve azt is, ha nem fér hozzá a párosított vagy feltöltött tartalmához.

ADATVÉDELEM

A Szolgáltatásra azApple http://www.apple.com/legal/internet-services/itunes/hu/terms.html#PRIVACY oldalon található Adatvédelmi Szabályzata irányadó.

Ha Ön a Genius alkalmazás aktiválása mellett dönt, az Apple időről időre automatikusan olyan információt gyűjt, amelyek a Genius-kompatibilis készülékeken lévő iTunes könyvtárban található médiatartalmak, mint például lejátszási előzmények vagy lejátszási listák azonosítására használhatók fel. Ez kiterjed mind az iTunes-on keresztül vásárolt vagy egyéb módon megszerzett, mind pedig a más forrásból beszerzett médiatartalmakra. Az ilyen összegyűjtött információkat anonim módon tárolják, és nem kapcsolják össze az Ön nevével vagy Fiókjával. Ha Ön a Genius alkalmazást használja, akkor az Apple ezeket az információkat, valamint az iTunes könyvtár tartalmát, és más információkat az Ön személyére szabott ajánlások elkészítésére használja fel.

Az Apple a fenti információkat csak azon felhasználók iTunes könyvtáraiból gyűjtött összesített adataival használhatja fel és kapcsolhatja össze, akik szintén igénybe veszik ezt az alkalmazást, ilyen összekapcsolásra és felhasználásra az Ön iTunes Store vásárlásai története, más iTunes Store felhasználók összesített vásárlási története, és más, harmadik személyektől szerzett információk esetében van mód acélból, hogy az Apple:

• személyre szabott lejátszási listát készítsen Önnek az Ön iTunes könyvtárából.

• Ajánlásokat adjon Önnek olyan alkalmazásokkal, médiatartalmakkal, más termékekkel és szolgáltatásokkal kapcsolatban, amelyeket esetleg meg kíván vásárolni egyéb módon megszerezni.

• Termékekre és szolgáltatásokra vonatkozó ajánlásokat adjon más felhasználók számára.

Az Önnel kapcsolatos információk kezelése folyamatosan az Apple Adatvédelmi Szabályzatával összhangban történik.

Amint hozzájárul a Genius alkalmazásához, Ön Genius lejátszási listákat készíthet olyan készülékeken, amelyek képesek a Genius alkalmazásra.

Amennyiben azt szeretné, hogy ilyen módon ne használjunk fel és gyűjtsünk információt az Ön iTunes könyvtárából, a Genius alkalmazást ne aktiválja. Ön bármikor visszavonhatja az elfogadó nyilatkozatát azáltal, hogy a számítógépén az iTunes Store menüben vagy a készülékén a Beállítások funkción belül kikapcsolja a Genius alkalmazást. Miután kikapcsolta, az iTunes nem küld több információt az Ön iTunes könyvtáráról az Apple számára. Ha Ön a könyvtárát több készülékről is megoszthatóvá tette, a Genius alkalmazást minden készüléken külön ki kell kapcsolnia.

A Genius alkalmazás igénybevételével Ön hozzájárul, hogy adatait a fentiekben és az Apple Adatvédelmi Szabályzatában leírtaknak megfelelően felhasználják.

A TARTALOM ELÉRHETŐSÉGE

Az iTunes fenntartja magának a jogot a tartalmak (egyes alkalmazásokhoz kapcsolódó jogosultságokat is ideértve) előzetes értesítés nélküli megváltoztatásához.

A TARTALOM HASZNÁLATA

Ön elfogadja, hogy az iTunes Termékek tekintetében Ön csak licenciát kapott. Ön tudomásul veszi és elfogadja, hogy a Szolgáltatás és bizonyos iTunes Termékek digitális információvédelemre szolgáló technológiát alkalmazó biztonsági mechanizmussal vannak ellátva ("Biztonsági Rendszer"). A Biztonsági Rendszer alapján Ön az iTunes Terméket bizonyos korlátok között, az iTunes és a Licenciába adó által meghatározott felhasználási feltételeknek megfelelően használhatja. Függetlenül attól, hogy a Termék rendelkezik-e Biztonsági Rendszerrel, Ön az iTunes Terméket az iTunes és a Licenciába adó által kidolgozott felhasználási szabályoknak megfelelően jogosult használni ("Felhasználási Szabályzat"); az iTunes Termék bármely más módon történő felhasználása szerzői jogsértést valósíthat meg. Valamennyi biztonsági mechanizmus az iTunes Termék elválaszthatatlan részét képezi. Az iTunes fenntartja magának a jogot arra, hogy a Felhasználási Szabályokat a Szolgáltatáson keresztül, a jövőben történő vásárlásokra vonatkozóan módosítsa. Ugyanakkor a módosítások nem érintik az Ön által már korábban megvásárolt iTunes Termékeket. A Felhasználási Szabályok bármely módosításáról tájékoztatjuk Önt. Abban az esetben, ha Ön nem fogadja el az új Felhasználási Szabályokat, Ön a továbbiakban nem jogosult arra, hogy a Szolgáltatáson keresztül iTunes Termékeket vásároljon.

FELHASZNÁLÁSI SZABÁLYZAT

(i) Ön az iTunes Termékeket kizárólag személyes, nem üzleti célra jogosult felhasználni. Az iTunes Termékek felhasználásához kapcsolódó jogok és korlátozások tekintetében látogasson el a következő oldalakra:

http://www.prsformusic.com

http://www.warnerchappell.com

http://www.sacem.fr

http://www.sdrm.fr

http://www.sesam.org

http://www.artisjus.hu

(ii) Ön az iTunes Termékeket egyszerre maximum öt olyan számítógépen jogosult használni, amelyekre az iTunes alkalmazás telepítve van, kivéve a Film Kölcsönzéseket (lásd alább).

(iii) Ön egymással kompatibilis eszközökön, úgy mint, iPad, iPod, iPhone és Apple TV egyidejűleg egyszerre maximum öt Fiókban képes iTunes Termékeket tárolni, feltéve, hogy mindegyik iPhone egyidejűleg csak egy iTunes jogosultsággal rendelkező eszközzel szinkronizálhat hang iTunes Terméket; az iPhone más iTunes jogosultsággal rendelkező eszközzel történő szinkronizálása a hang iTunes Termék iPhone-ról történő törlését eredményezi.

(iv) Ön legfeljebb hét alkalommal jogosult audio lejátszási lista írására. Az írt audio CD-t, amelyre Ön az iTunes Termékeket felírta, a magyarországi szerzői jogi szabályozásának megfelelően Ön ugyanúgy használhatja, mint bármely más üzletben vásárolt audio CD-t.

(v) Ön csak biztonsági mentés céljából jogosult videó vagy hang iTunes Termékek írására, mely biztonsági mentéseket az iTunes alkalmazáson keresztül lehet lejátszani.

(vi) az iTunes Plus Termékek nem tartalmaznak olyan biztonsági mechanizmusokat, amelyek korlátozzák az ilyen iTunes Termékek használatát, és a Felhasználási Szabályzat (ii) - (v) pontjai az iTunes Plus Termékekre nem alkalmazandóak. Személyes, nem üzleti célra, indokolt mértékben lehetséges az iTunes Plus Termékek másolása, tárolása, és megírása.

(vii) Ön a legalább egy iTunes jogosultsággal rendelkező eszközről manuálisan egy filmet szinkronizálhat egy manuális szinkronizálási lehetőségre képes eszközzel, feltéve, hogy a film kapcsolódik egy elsődleges iTunes jogosultsággal rendelkező eszközön található Fiókhoz, és elsőként az elsődleges iTunes jogosultsággal rendelkező eszköz vagy az az eszköz, amelyet Ön utólagosan az iTunes alkalmazás elsődleges használatára rendel szinkronizálódik az adott eszközzel.

(viii) HDCP kapcsolat szükséges a HDMI felbontású filmek megtekintéséhez.

(ix) Filmek Kölcsönzése

(a) A kölcsönzött filmeket egyidejűleg csak egy készüléken lehet nézni. A kölcsönzött film áthlyezéséhez csatlakoznia kell a Szolgáltatáshoz; és erre csak az Ön számítógépe és más kompatibilis készülékek között van lehetőség. Apple TV, iPad, iPhone 4 vagy iPod touch használatával kölcsönzött filmet nem lehet áthelyezni. Ha egy kompatibilis készülékre helyez át egy filmet, majd a készülék visszaállításához használja a Szolgáltatást, vagy a Beállítások > Reset > Erase funkcióval a készüléken lévő minden tartalmat és beállítást töröl, úgy a film véglegesen törlődni fog a készülékről.

(b) A kölcsönzött filmet annak megvásárlásától számított harminc (30) napon belül teljesen le kell töltenie. A film megtekintéséhez a letöltéstől számított harminc (30) nap áll rendelkezésére. Amennyiben a lejátszást megkezdte, negyvennyolc (48) órája van a film befejezésére. Leállítás, szüneteltetés vagy a film újraindítása nem hosszabbítja meg a film lejátszásához rendelkezésre álló időt.

Bizonyos iTunes Termékeket, ideértve, nem kizárólagosan a Film Kölcsönzést, csak egyszer lehet letölteni és, ha bármely okból elvesznek, azok pótlására nincs lehetőség. Az Ön felelőssége, hogy az ilyen iTunes Termékek ne vesszenek el, ne semmisüljenek vagy sérüljenek meg, és hogy róluk biztonsági másolatot készítsen.

Az iTunes Termékek megszerzésével kereskedelmi vagy promóciós célra történő használati jogok nem kerülnek átadásra. Az írás (égetés) vagy export lehetősége egy kivételes jogosultság az Ön számára, amely a szerzői jog jogosultjai tekintetében nem jelent sem hozzájárulást, sem jogról való lemondást, sem bármiféle jogi korlátozást az iTunes Termékben megtestesülő tartalmakra nézve.

Ön tudomásul veszi, hogy a Szolgáltatás, az iTunes Termékek és a Felhasználási Szabályzattal kapcsolatos ügyvitel magában foglalja az iTunes folyamatos érintettségét.

A TARTALOM BIZTONSÁGA

Ön kötelezettséget vállal arra, hogy nem sérti meg, játssza ki, fejti vissza, dekompilálja, vagy szedi szét, illetve befolyásolja más módon a Biztonsági Rendszer bármely elemét, továbbá nem tesz erre kísérletet sem, és nem segít ebben másoknak sem. Bármely más rendelkezéstől eltérően, Ön jogosult a Felhasználási Szabályzat keretein belül iTunes Termékeket CD-re írni. Az iTunes jogosult a Felhasználási Szabályzat betartásának ellenőrzésére és a felhasználás felügyeletére, és fenntartja magának a jogot arra, hogy a Felhasználási Szabályzatnak akár az Ön értesítése nélkül is érvényt szerezzen.

A SZOLGÁLTATÁS BIZTONSÁGOSSÁGA

Ön kötelezettséget vállal arra, hogy a Szolgáltatásba kizárólag az Apple Inc. vagy az Apple csoportba tartozó más vállalkozások ("Apple") által a Szolgáltatásba történő belépést biztosító szoftver felhasználásával lép be. Ön tudomásul veszi, hogy semmilyen célból nem jogosult az Apple által a Szolgáltatáshoz való hozzáférés céljából rendelkezésre bocsátott szoftver módosítására, vagy a szoftver módosított verziójának felhasználására, beleértve a Szolgáltatáshoz való jogosulatlan hozzáférést is. Ön nem férhet hozzá, vagy nem kísérelhet meg hozzáférni olyan Fiókhoz, amelyhez nincs engedélyezett hozzáférése. A rendszer vagy a hálózat biztonságának megsértése polgári jogi vagy büntetőjogi felelősségre vonást vonhat maga után.

NAGY FELBONTÁSÚ (HD) TERMÉKEK

A HD termékek csak HD minőség szolgáltatására képes készülékeken tekinthetők meg, azonban a megvásárolt (nem kölcsönzött) HD felbontású termékek tartalmazzák a normál felbontású terméket is a HD minőség szolgáltatatására nem képes készülékek számára.

INFORMÁCIÓ KÖZZÉTÉTELE A SZOLGÁLTATÁS SORÁN

A Szolgáltatás olyan interaktív lehetőségeket is kínálhat Önnek, amelyek lehetővé teszik, hogy Ön anyagokat helyezzen el (beleértve harmadik személyek által szolgáltatott tartalomra mutató linket) vagy tegyen közzé a Szolgáltatás olyan felületein, amelyek a nyilvánosság számára is elérhetőek és láthatóak. Ön kijelenti és elfogadja, hogy kizárólag Ön felelős az ilyen funkciót érintő tevékenységéért, annak használatáért, illetve az Ön által elhelyezett minden anyagért, valamint azért, hogy az ne sértse más személyek jogait, vagy jogszabályt, ne járuljon hozzá vagy segítsen elő jogsértést, illetve egyéb jogellenes magatartást, továbbá ne legyen más módon obszcén. Ön továbbá kijelenti, hogy valamennyi szükséges felhatalmazást és engedélyt megszerzett, illetve azokkal rendelkezik. Ön vállalja továbbá, hogy pontos és teljes tájékoztatást nyújt az Ön által a Szolgáltatás keretén belül közzétett vagy nyilvánosságra hozott információval vagy anyaggal kapcsolatban. Továbbá, Ön a jelen Megállapodás megkötésével globális, időben korlátlan, ingyenes és nem kizárólagos felhasználási jogot biztosít az iTunes-nak arra, hogy az ilyen anyagokat a Szolgáltatás részeként és az iTunes Termékekkel kapcsolatban felhasználhassa anélkül, hogy Önnel szemben bármilyen fizetési vagy egyéb kötelezettsége keletkezne. Az iTunes fenntartja magának a jogot, hogy kizárólag saját belátása szerint bármikor, figyelmeztetés vagy felelősség nélkül, ne tegyen közzé, illetve ne hozzon nyilvánosságra anyagokat, valamint hogy törölje, vagy szerkessze (módosítsa) azokat.

Az iTunes jogosult, de nem köteles ellenőrizni az Ön által közzétett, nyilvánosságra hozott vagy a Szolgáltatásban egyéb módon elérhetővé tett anyagokat, jogosult megvizsgálni a jelen Megállapodás bármely bejelentett vagy nyilvánvaló megsértését, és jogosult saját belátása szerint minden szükséges intézkedést megtenni, különösen, de nem kizárólag az Apple Szerzői Jogi Szabályzatának (http://www.apple.com/legal/copyright.html) megfelelően eljárni, valamint a Megállapodás vagy a Apple Szerzői Jogi Szabályzata alapján a Megállapodást felmondani.

HARMADIK FÉL TARTALMAK

A Szolgáltatásban elérhető bizonyos tartalmak, iTunes Termékek és szolgáltatások harmadik személyek által rendelkezésre bocsátott anyagokat tartalmazhatnak. Az iTunes az Ön kényelme érdekében belinkelheti harmadik személyek weboldalait. Ön tudomásul veszi és elfogadja, hogy az iTunes nem felelős az ilyen harmadik személyek által elérhetővé tett anyagok vagy honlapok tartalmának vagy pontosságának vizsgálatáért és értékeléséért, illetve az iTunes nem szavatol és nem felelős semmilyen más, harmadik személy által hozzáférhetővé tett tartalomért, harmadik személy termékéért vagy szolgáltatásáért. Ön köteles tartózkodni attól, hogy a harmadik személyek által rendelkezésre bocsátott tartalmat olyan módon használja, amely sértheti bármely más személy jogait; az iTunes az Ön ilyen felhasználása tekintetében semmilyen felelősséggel nem tartozik.

KIFOGÁSOLHATÓ TARTALMAK

Ön tudomásul veszi, hogy a Szolgáltatás használata során olyan tartalmakkal szembesülhet, amelyeket sértőnek, illetlennek, kifogásolhatónak vagy nem kívánatosnak tart, és amelyek akár külön megjelölés nélkül is szókimondónak minősülhetnek. Azonban Ön elfogadja azt, hogy a Szolgáltatást Ön kizárólag a saját felelősségére használja, és az iTunes-t nem terheli semmiféle felelősség Önnel szemben az olyan tartalomért, amelyet Ön sértőnek, illetlennek, vagy kifogásolhatónak talál. A Termékek, alkalmazások kategóriái és leírásai az Ön kényelmét szolgálják, és Ön tudomásul veszi, hogy azok pontosságát az iTunes nem garantálja.

SZELLEMI TULAJDON

Ön tudomásul veszi, hogy a Szolgáltatás, ideértve, de nem kizárólag az iTunes Termékeket, illusztrációkat, felhasználói interfészeket, audio- és video-klippeket, szerkesztett tartalmakat, továbbá az Üzletek implementáláshoz használt script-eket és szoftvereket, olyan védett információt és anyagot tartalmaznak, amelyek jogosultjai az iTunes és/vagy a Licenciába adók, és amelyek az alkalmazandó szellemi tulajdonra vonatkozó vagy egyéb jogszabályok, ideértve, de nem kizárólag a szerzői jogot, védelme alatt állnak. Ön elfogadja, hogy semmilyen más módon nem használhatja az ilyen védett információkat vagy tartalmakat, kivéve, a Szolgáltatás jelen Megállapodás szerinti felhasználása során. Tilos a Szolgáltatás bármely részét bármely formában, módon vagy eszközzel reprodukálni, kivéve, ha azt a jelen szerződési feltételek kifejezetten lehetővé teszik. Ön tudomásul veszi, hogy nem módosíthatja, adhatja haszonbérbe, kölcsönbe, nem értékesítheti, forgalmazhatja, vagy nem készíthet olyan származékos művet, amely a Szolgáltatáson alapul, továbbá nem jogosult a Szolgáltatás bármilyen meg nem engedett módon történő kiaknázására, felhasználására, ideértve, de nem kizárólag a hálózati kapacitással való visszaélést vagy annak leterhelését.

Tekintet nélkül a jelen Megállapodás egyéb rendelkezéseire, az iTunes és a licenciába adók fenntartják maguknak a jogot, hogy bármikor, értesítés nélkül is megváltoztassák, felfüggesszék, eltávolítsák vagy megszüntessék a Szolgáltatás részét képező bármely iTunes Termékhez, tartalomhoz vagy egyéb anyaghoz való hozzáférést, illetve magukat a termékeket, tartalmakat. Az iTunes a jelen Megállapodás alapján semmilyen esetben sem tartozik felelősséggel a fenti változtatásokért. Az iTunes továbbá jogosult arra, hogy bármikor, értesítés és mindennemű felelősség nélkül korlátozza a Szolgáltatás bizonyos funkcióinak vagy részeinek használatát, vagy az azokhoz való hozzáférést. A tartalmak Szolgáltatásból való eltávolítása nem érinti azokat a termékeket, amelyek tekintetében Ön már a Szolgáltatáson keresztül korábban felhasználói jogosultságot szerzett.

Az iTunes és/vagy a licenciába adók a Szolgáltatás tekintetében a szellemi alkotások jogosultjai, ideértve, de nem kizárólag a tartalmi összeállítást, kihelyezett tartalmakat, más webes forrásra mutató linket, és ezek leírásait. A Szolgáltatásnak vagy bármely részének a felhasználása, kivéve azoknak a jelen Megállapodás által megengedett használatát, szigorúan tilos és sérti mások szellemi alkotáshoz fűződő jogait, amely polgári jogi és/vagy büntetőjogi felelősségre vonást vonhat maga után (beleértve kártérítést is).

Az Apple szó, az Apple logó, az iTunes és más, a Szolgáltatásban, vagy azokkal kapcsolatban használt Apple védjegyek, megjelölések és logók az Apple védjegyei vagy regisztrált védjegyei az Egyesült Államokban és/vagy más országokban. Más, a Szolgáltatás tekintetében használt védjegy, grafika, megjelölés és logó egyéb jogosultak védjegye lehet. Önnek semmilyen joga vagy jogosultsága nem keletkezik a Megállapodás alapján a fent megjelölt védjegyek, valamint azok bármely felhasználása tekintetében.

Mint jogszabályokkal összhangban lévő Fióktulajdonos, Ön korlátozott hozzáférést kaphat bizonyos iTunes Library-ban tárolt albumok borítójának az Ön iTunes alkalmazására történő letöltésére. Bármely ilyen hozzáférés csak egy kivételes jogosultság, és az iTunes nem szavatol, és nem vállal semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget az album borítójáért, vagy annak Ön által történő felhasználásáért. Ön csak annak az albumnak a borítójához férhet hozzá, amelyet Ön jogszerűen megvásárol. A lemezborítót csak személyes, nem kereskedelmi célokra lehet használni. Ön tudomásul veszi, hogy nem használja a lemezborítót oly módon, amely a jelen Megállapodással ellentétes lenne vagy bármely fél jogait sértené, és azt, hogy az iTunes semmilyen módon nem felelős az Ön által történő ilyen felhasználásért.

MEGSZŰNÉS

Ha Ön megszegte, vagy az iTunes alapos okkal feltételezheti, hogy Ön nem tartotta be a jelen Megállapodás bármely rendelkezését, az iTunes saját belátása szerint az Ön értesítése nélkül jogosult: (i) felmondani a jelen Megállapodást és/vagy megszüntetni az Ön Fiókját, Ön pedig felelősséggel tartozik a megszüntetés napjáig, a megszüntetés napját is beleértve, a Fiókja tekintetében felmerült és esedékes valamennyi összeg megfizetéséért; és/vagy (ii) felmondani/megszüntetni a szoftver felhasználási jogosultságot, illetve lépéseket tenni ennek érdekében; és/vagy (iii) megakadályozni/megtiltani az Üzletekhez (vagy azok bármely részéhez) való hozzáférést.

Az iTunes fenntartja magának a jogot, hogy bármikor módosítsa, felfüggessze, vagy megszüntesse a Szolgáltatást (vagy annak bármely részét, tartalmát) anélkül, hogy bármilyen felelősséggel tartozna ennek a jogának a gyakorlásáért akár az Ön, akár más személy tekintetében. Amennyiben lehetséges, az iTunes előre értesíti Önt a Szolgáltatások módosításáról, felfüggesztéséről, vagy megszüntetéséről. A Szolgáltatások megszűnése nem érinti azokat az iTunes Termékeket, amelyekre Ön már felhasználási jogosultságot szerzett. Ugyanakkor lehetséges, hogy Ön nem tud további számítógépeket az iTunes Termékek használatára alkalmassá tenni.

SZAVATOSSÁG KIZÁRÁSA; FELELŐSSÉG KORLÁTOZÁSA

a. az iTunes a Szolgáltatást ésszerűen elvárható gondossággal és szakértelemmel üzemelteti. Az iTunes nem tesz egyéb kijelentést vagy vállal egyéb szavatosságot a Szolgáltatás tekintetében, és különösen nem szavatol azért, hogy:

(i) Ön megszakítás nélkül és hibamentesen használhatja a Szolgáltatást. Ön tudomásul veszi, hogy az iTunes időről időre határozatlan időtartamra eltávolíthatja, vagy technikai, üzemeltetési okokból bármikor felfüggesztheti, megszüntetheti a Szolgáltatás működését, amelyről, amennyiben az lehetséges, tájékoztatja Önt;

(ii) a Szolgáltatás veszteségtől, meghibásodástól, támadástól, vírusoktól, beavatkozástól, interferenciától, hackeléstől vagy más, a biztonságot érintő káros beavatkozástól mentesek lesznek, amely események Vis Major eseménynek minősülnek, és amelyekkel kapcsolatban az iTunes-ot semmilyen felelősség nem terheli. Az Ön felelőssége az, hogy a saját rendszerén/rendszeréről biztonsági mentést készítsen, beleértve a Szolgáltatáson keresztül vásárolt, megszerzett vagy kölcsönzött bármely iTunes Terméket.

b. Az alábbi (d) pontban meghatározottak kivételével, vagy abban az esetben, ha Ön bármely jogszabályon alapuló megtérítésre, kompenzációra vonatkozó jogot gyakorol, az iTunes, továbbá igazgatói, tisztségviselői, munkavállalói, leányvállalatai, ügynökei, szerződéses partnerei, megbízói vagy a licenciába adók semmilyen esetben nem felelősek az iTunes, alkalmazottai vagy ügynökei által okozott kárért vagy veszteségért, amennyiben:

(i) az iTunes, az iTunes alkalmazottai vagy ügynökei úgy jártak el, amint az adott helyzetben általában elvárható;

(ii) az nem ésszerűen előrelátható következménye az ilyen jogsértésnek;

(iii) ha a veszteség vagy kár bármely növekedése annak a következménye, hogy Ön megsértette a jelen Megállapodás valamely rendelkezését;

(iv) az az iTunes azon döntésének következménye, hogy valamely információt vagy tartalmat eltávolít, vagy megtagadja azok feldolgozását, hogy figyelmezteti Önt, hogy felfüggeszti vagy megszünteti az Ön Szolgáltatáshoz történő hozzáférését, vagy hogy lépéseket tesz a jelen Megállapodás feltételezett megsértésének kivizsgálására, illetve hogy intézkedéseket tesz azt követően, hogy a Megállapodás megsértését megállapította; vagy

(v) a Szolgáltatások Ön általi használatával kapcsolatos bevétel-, profitkieséshez, üzleti lehetőség elvesztéséhez, elmaradt haszonhoz, adatvesztéshez, vagy adatkárosodáshoz kapcsolódik.

c. Az iTunes ésszerű intézkedéseket tesz annak érdekében, hogy gondoskodjon a Szolgáltatás tekintetében Ön által megadott információ védelméről, beleértve a csalárd felhasználás megelőzését.

d. A jelen Megállapodás egyetlen rendelkezése sem zárja ki, illetve korlátozza az iTunes felelősségét súlyos gondatlansággal, vagy szándékos magatartással elkövetett jogsértésért, megtévesztésért, halál okozásáért, testi sértésért, illetve olyan jogsértésért, amely tekintetében a felelősség kizárását a jog nem teszi lehetővé. Ön elismeri, hogy a jelen Megállapodást az abban foglalt felelősség kizárások/korlátozások ismeretében kötötte meg, továbbá a jelen Megállapodásból származó előnyöket megfelelő kompenzációnak tekinti az iTunes felelősségének a korlátozásáért.

e. Ha Ön megszegi a jelen Megállapodást, akkor Ön a szerződésszegéssel kapcsolatban keletkezett bármely igény, kár tekintetében felelősséggel tartozik az iTunes, továbbá igazgatói, tisztségviselői, munkavállalói, ügynökei, szerződéses partnerei, vagy licenciába adó partnerei felé. Továbbá, Ön felel az iTunes bármely olyan cselekedetéért, amelyet a jelen Megállapodás feltételezett megsértésének kivizsgálása érdekében tett, vagy amely annak a következménye, hogy az iTunes megállapította a jelen Megállapodás megsértését.

MÓDOSÍTÁSOK

Az iTunes fenntartja magának a jogot arra, hogy bármikor módosítsa a jelen Megállapodást, és hogy a Szolgáltatás használata tekintetében új vagy további feltételeket állapítson meg. Az ilyen módosításokról és további feltételről vagy szabályról tájékoztatjuk, és azok, amennyiben elfogadja azokat, azonnal hatályba lépnek, és a jelen Megállapodás részévé válnak. Ha Ön nem fogadja el ezeket a módosításokat, az iTunes jogosulttá válik a jelen Megállapodás felmondására.

VEGYES RENDELKEZÉSEK

A jelen Megállapodás az Ön és az iTunes közötti, a Szolgáltatás Ön általi használatára vonatkozó teljes megállapodás, amely valamennyi, az iTunes és Ön között korábbi megállapodást felülír. Önre további szerződések rendelkezései is irányadóak lehetnek, ha Ön kapcsolódó szolgáltatást, iTunes Termékeket, harmadik személy tartalmat, vagy harmadik fél szoftvert vesz igénybe. Ha a jelen Megállapodás bármely rendelkezését érvénytelennek vagy végrehajthatatlannak nyilvánítják (beleértve a semmisséget is), akkor azt úgy kell értelmezni, hogy az az alkalmazandó jognak megfelelően a felek eredeti akaratát leginkább tükrözze, míg a Megállapodás más részei rendelkezései is érvényesek és hatályosak maradnak. Ha az iTunes nem érvényesíti a jelen Megállapodásból eredő valamely jogát, vagy a jelen Megállapodás valamely rendelkezését, az nem eredményez az adott rendelkezés, vagy bármely más rendelkezés tekintetében joglemondást. Az iTunes nem felelős valamely kötelezettség teljesítésének az elmulasztásáért, ha annak az oka ellenőrzésén kívül álló ok.

Az iTunes a Szolgáltatást luxemburgi irodájából működteti. Ön köteles valamennyi, a Szolgáltatás használatára vonatkozó helyi, állami, szövetségi és nemzeti jogszabály, rendelkezés, rendelet betartására. A jelen Megállapodásra valamint a Szolgáltatások igénybevételére a Magyar Köztársaság joga irányadó (alkalmazandó jog).

Az iTunes a Szolgáltatással kapcsolatban a Fiókjában megadott e-mail címre küldött email-lel, a Fiókjában megadott címre küldött levéllel, vagy úgy értesítheti, hogy az értesítést a Szolgáltatásban megjeleníti. Az értesítések azonnal hatályossá válnak.

Az iTunes fenntartja magának a jogot arra, hogy minden, általa ésszerűen szükségesnek vagy megfelelőnek vélt lépést megtegyen a jelen Megállapodás bármely pontjának kikényszerítése és/vagy annak érdekében, hogy meggyőződjön annak betartásáról. Ön hozzájárul ahhoz és tudomásul veszi, hogy az iTunes, anélkül, hogy Önnel szemben felelőséggel tartozna, jogosult Regisztrációs Adatait és/vagy a Fiókja információit hatóságoknak, jogalkalmazóknak, kormányzati tisztviselőknek, és/vagy harmadik személyeknek átadni (továbbítani), ha az megítélése szerint ésszerűen szükséges vagy megfelelő a jelen Megállapodás bármely pontjának kikényszerítése és/vagy betartásának ellenőrzése érdekében (ideértve, de nem kizárólag az iTunes jogát arra, hogy együttműködjön/részt vegyen bármely jogi eljárásban, amely a Szolgáltatások és/vagy az iTunes Termékek Ön általi használatával és/vagy harmadik személyek olyan igényeivel függ össze, amelyek szerint Ön jogszerűtlenül és/vagy a harmadik személyek jogait megsértve használta/használja a Szolgáltatást és/vagy az iTunes Termékeket).

Az iTunes adatai: nyilvántartási számunk RCS Luxembourg B 101 120; székhelyünknek a címe: 31–33, rue Sainte Zithe, L-2763 Luxembourg.

C. MAC APP STORE, APP STORE ÉS IBOOKS STORE ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

A JELEN DOKUMENTUM EGY SZERZŐDÉS, AMELY ÖN ÉS AZ ITUNES SARL ("ITUNES") KÖZÖTT JÖTT LÉTRE, ÉS AMELY A MAC APP STORE, AZ APP STORE ÉS AZ IBOOKS STORE SZOLGÁLTATÁSOK (“ÜZLETEK”) HASZNÁLTÁRA, VALAMINT AZ ÜZLETEKEN KERESZTÜL ELÉRHETŐ LICENCIÁK MEGVÁSÁRLÁSÁRA VONATKOZIK, AMELYEKET AZ ITUNES ÉRTÉKESÍT (BIZTOSÍT) AZ ÖN RÉSZÉRE.

A MAC APP STORE, AZ APP STORE ÉS AZ IBOOKS STORE

Az iTunes az Üzletek szolgáltatója, amelyek használatával Ön az iTunes-tól az App Store ból és a Mac App Store ból (együtt, "App Store Termékek) szoftvertermékek és digitális könyv tartalmak (az "iBooks Store Termékek") vonatkozásában a jelen Megállapodás feltételei szerint végfelhasználóként felhasználási jogosultságot szerezhet. Az App Store Termékek tekintetében végfelhasználó lehet minden magánszemély, aki a saját nevében jár el, illetve vállalkozás vagy oktatási intézmény. Az App Store Termékek és az iBooks Store Termékek a továbbiakban "Termék".

AZ ÜZLETEK HASZNÁLATÁNAK FELTÉTELEI

Fiók létrehozására csak 13. életévet betöltött személyek jogosultak. Az 13. életévet be nem töltött személyek számára fiókot létrehozni az érintett személy szülője vagy törvényes képviselője családi megosztás használatával, jogosult. A 18. életévüket be nem töltött kiskorú személyek a jelen Megállapodást a szülőjükkel vagy törvényes képviselőjükkel együtt kötelesek áttekinteni annak érdekében, hogy mind a kiskorú személy, mind a szülője vagy törvényes képviselője is biztosan megértse annak tartalmát.

Az Üzletek kizárólag Magyarországon érhetőek el az Ön számára. Ön tudomásul veszi, hogy nem kísérelheti meg az Üzletek használatát, illetve nem használhatja azokat a fenti helyen kívül. Az iTunes jogosult arra, hogy a fenti kötelezettségvállalás ellenőrzése érdekében különböző technológiákat alkalmazzon.

Az Üzletek használatához megfelelő, kompatibilis eszközök, internet hozzáférés és bizonyos szoftverek szükségesek (díjkötelesek lehetnek); továbbá időről időre frissítésekre is szükség lehet; az Üzletek használatát a fenti tényezők, illetve azok működése befolyásolhatja. Erősen ajánlott a nagy sebességű internetkapcsolat. Továbbá ajánlott, hogy az Üzletekbe az szükséges szoftverek (ideértve, de nem kizárólag az iTunes és Mac App Store szoftvereket) legújabb változataival lépjen be, illetve az szükséges lehet bizonyos tranzakciókhoz vagy alkalmazásokhoz, vagy az Üzletekben korábban vásárolt vagy megszerzett Termékek letöltéséhez. Ön kijelenti és elismeri, hogy az Ön felelőssége megfelelni a fenti követelményeknek, amelyek időről időre változhatnak. Az Üzletek nem részei más terméknek vagy ajánlatnak, és semmilyen más termék megvásárlása vagy beszerzése nem feltétele, illetve garancia az Üzletekhez való hozzáférésre.

AZ ÖN FIÓKJA

Az Üzletek regisztrált felhasználójaként fiókot nyithat ("Fiók"). Kérjük, ne fedje fel a Fiókjával kapcsolatos adatokat semmilyen harmadik személynek. Kizárólag az Ön felelőssége a Fiók bizalmas jellegének és biztonságának a megőrzése, továbbá kizárólag Ön felel minden olyan tevékenységért, amely a Fiókjában vagy a Fiókján keresztül történik. Ön köteles arra, hogy a Fiókja biztonságát érintő bármely sérelemről haladéktalanul értesítse az iTunes-t. Az iTunes nem vállal felelősséget semmilyen kárért, amely az Ön Fiókjának illetéktelen használatával kapcsolatban keletkezett.

Annak érdekében, hogy az Üzleteken keresztül App Store Termékeket vásároljon és töltsön le, Fiókját Apple azonosítójának (Apple ID) és jelszavának, illetve Touch ID segítségével hitelesíttetnie kell a tranzakciókhoz. Amennyiben egyszer már hitelesítette a fiókját Apple azonosítójának (Apple ID) és jelszavának segítségével, azt tizenöt percig nem kell megismételnie; a számítógépén engedélyezheti a jelszó megjegyzését, aminek következtében megmarad a hitelesítés. Ezalatt az idő alatt Ön anélkül vásárolhat és tölthet le App Store Termékeket, hogy újra meg kellene adnia a jelszavát. A számítógép beállításainak módosításával, vagy iOS Készülékkel Önnek lehetősége van kikapcsolni az iTunes Termékekkel kapcsolatos tranzakciók végrehajtásának lehetőségét, illetve úgy is módosíthatja a beállításokat, hogy alkalmazás vagy könyv vásárlásakor mindig szükség legyen a jelszó megadására. Bővebb információkért kérem látogasson el a következő oldalakra: http://support.apple.com/kb/HT1904 és http://support.apple.com/kb/HT4213.

Ön kötelezettséget vállal arra, hogy a regisztráció, valamint az Üzletek használata során pontos, aktuális és teljes körű adatokat ad meg ("Regisztrációs Adatok"), továbbá kötelezettséget vállal arra, hogy azokat folyamatosan időszerű állapotban tartja, és szükség esetén frissíti, hogy azok mindig pontosak, aktuálisak és teljes körűek maradjanak. Ön egyetért azzal, hogy az iTunes az Ön által megadott Regisztrációs Adatokat Fiók fenntartásához felhasználja és ahhoz, hogy a Fiókjára (a megadott adatoknak megfelelően) fizetéseket terheljen.

AUTOMATIKUS TELJESÍTÉS ÉS A KORÁBBI VÁSÁRLÁSOK LETÖLTÉSE

Amikor Ön az Üzleteken keresztül először vásárol Terméket (nem számítva a Mac App Store-on keresztül vásárolt termékeket) (együttesen "Támogatott Tartalmak"), Ön dönthet úgy, hogy automatikusan másolatot kapjon az ilyen iTunes jogosultsággal rendelkező számítógépeken és kompatibilis szoftverrel rendelkező iOS Készülékeken található Támogatott Tartalmakról ("automatikus letöltés") azáltal, hogy ilyen számítógépeket és iOS Készüléket az alábbi hozzárendelési szabályok alapján egymáshoz társítja ("Hozzárendelt Eszköz"). Minden egyes Hozzárendelt Eszközre automatikusan letölthető az Ön által kiválasztott Támogatott Tartalom, ha van ilyen. Olyan Hozzárendelt Eszközre, amely képes push üzenetek fogadására ("Push-kompatibilis"), ideértve az iOS Készülékeket, a Termékek internetkapcsolat észlelése esetén automatikusan letöltődnek. Olyan Hozzárendelt Eszközön, amely nem Push-kompatibilis, úgy, mint a Windows operációs rendszerrel ellátott eszközök, a Támogatott Tartamlom automatikusan a letöltési sorban fog megjelenni és Önnek az iTunes-ban manuálisan kell elindítania a letöltést.

Kivételes jogosultságként a Támogatott Tartalom megvásárlását követően Ön letölthet bizonyos korábban megszerzett Támogatott Tartalmat bármely Hozzárendelt Eszközre. Néhány korábban megszerzett Támogatott Tartalom nem mindig alkalmas későbbi letöltésre, és az iTunes erre az esetre semmilyen felelősséget nem vállal. Tekintettel arra, hogy Ön a későbbiekben nem mindig tud majd letölteni egyes korábban megszerzett Támogatott Tartalmat, amennyiben egyszer már letöltötte azt, az Ön felelősség, hogy azt ne veszítse el, az ilyen tartalom ne semmisüljön vagy sérüljön meg, és hogy Ön ezekről biztonsági másolatot készítsen.

A Hozzárendelt Eszköz társításának feltételei:

(i) Ön Támogatott Tartamat vagy korábban megszerzett Támogatott Tartalmat egy Fiókról legfeljebb 10 Hozzárendelt Eszközre tölthet le automatikusan, feltéve, hogy ezek között legfeljebb 5 iTunes jogosultsággal rendelkező számítógép van.

(ii) Egy Hozzárendelt Eszközt egyszerre csak egy Fiókhoz lehet csatlakoztatni

(iii) Önnek 90 naponta van arra lehetősége, hogy a Hozzárendelt Eszközhöz tartozó Fiókot megváltoztassa.

(iv) Korábban megszerzett ingyenes tartalmat, amíg az az Üzletekben ingyenes, korlátlan számú készülékre, de legfeljebb csak 5 iTunes jogosultsággal rendelkező számítógépre tölthet le.

A fenti (i) - (iv) pontok az App Store Termékekre nem alkalmazhatóak.

Egyes Támogatott Tartalmak mérete nagy lehet, és az ilyen Támogatott Tartalmak adatkapcsolaton keresztül történő letöltése jelentős költségeket eredményezhet.

A FRISSÍTÉSEK AUTOMATIKUS TOVÁBBÍTÁSA

Készüléke vagy számítógépe rendszeresen ellenőrizni fogja, hogy az App Store és a Mac App Store rendelkezik-e frissítésekkel a készülékén és a számítógépén található alkalmazásokhoz, és – ha van – a frissítést automatikusan letöltheti és telepítheti a rendszer. Ön elfogadja, hogy az Apple az App Store és a Mac App Store révén automatikusan letölthet és telepíthet frissítéseket a készülékére/készülékeire vagy a számítógépére. Bármikor teljes mértékben kikapcsolhatja az automatikus frissítéseket a készülék vagy a számítógép automatikus frissítéseket szabályozó beállításaiban.

APP BUNDLES

Egyes App Store Termékek több részelemből állnak ("App Bundles"). Az App Bundlesnél feltűntetett árak azok az árak, amelyeket az App Bundle megvásárlásakor meg kell fizetni. Az App Bundle ára csökkenthető a korábban megvásárolt vagy megszerzett App Store Termékekre tekintettel, ugyanakkor egy minimum fizetendő összeg ebben az esetben is megállapításra kerülhet az App Bundle teljessé tételének ellenértékeként.

ADATVÉDELEM

Amennyiben a jelen Megállapodás másképp rendelkezik, az Üzletekre az Apple Adatvédelmi Szabályzata vonatkozik, amely a következő linken érhető el: http://www.apple.com/hu/privacy.

A TERMÉKEK ÉS AZ ÜZLETEK HASZNÁLATA

Az iTunes a Termékek használatára licenciát értékesít az Ön részére. Az iTunes-ról történő megvásárlást követően a licencia egy, Ön és a közvetlenül Termék kiadója ("Kiadó") között létrejött, jogi kötőerővel rendelkező megállapodás, amely a Termék felhasználását szabályozza. Ön tudomásul veszi és elfogadja, hogy az Üzletek és az Üzletekben elérhető bizonyos Termékek digitális információvédelemre szolgáló technológiát alkalmazó biztonsági mechanizmussal vannak ellátva ("Biztonsági Rendszer"). A Biztonsági Rendszer a digitális információt védi és azt teszi lehetővé, hogy Ön a Terméket bizonyos korlátok között az iTunes és a Kiadó által meghatározott felhasználási feltételeknek megfelelően használhassa. Függetlenül attól, hogy a Termék rendelkezik-e Biztonsági Rendszerrel, Ön a Terméket az iTunes és a Kiadó által kidolgozott felhasználási szabályoknak megfelelően jogosult használni ("Felhasználási Szabályzat"); a Termék bármely más felhasználása szerzői jogsértést valósíthat meg. Valamennyi biztonsági intézkedés a Termék elválaszthatatlan részét képezi. Az iTunes fenntartja magának a jogot arra, hogy a jövőre nézve bármikor módosítsa a Felhasználási Szabályokat az Üzletekben történő vásárlásokra vonatkozóan. Ugyanakkor az ilyen módosítások nem vonatkoznak az Ön által már megvásárolt Termékekre. A Felhasználási Szabályok bármely módosításáról tájékoztatjuk. Abban az esetben, ha Ön nem fogadja el az új Felhasználási Szabályokat, Ön a továbbiakban nem lesz jogosult az Üzletekben Termékeket vásárolni.

A TARTALOM BIZTONSÁGA

Ön kötelezettséget vállal arra, hogy nem sérti meg, játssza ki, fejti vissza, dekompilálja, vagy szedi szét, illetve befolyásolja más módon a Biztonsági Rendszer bármely elemét, továbbá nem tesz erre kísérletet, és nem segít ebben másoknak sem. Az iTunes jogosult a Felhasználási Szabályzat betartását ellenőrizni és a felhasználás monitorozására, és fenntartja magának a jogot arra, hogy a Felhasználási Szabályzatot akár az Ön értesítése nélkül is kikényszerítse.

AZ ÜZLET BIZTONSÁGA

Ön kötelezettséget vállal arra, hogy kizárólag az Apple Inc. vagy az Apple csoportba tartozó más vállalkozások ("Apple") által az Üzletekbe történő belépésre biztosító szoftver felhasználásával lép be az Üzletekbe. Ön tudomásul veszi, hogy Ön semmilyen célból nem jogosult az Apple által az Üzletekhez való hozzáféréshez rendelkezésre bocsátott szoftver módosítására, vagy a szoftver módosított verziójának felhasználására, beleértve az Üzletekhez való jogosulatlan hozzáférést is. Ön nem férhet hozzá, vagy nem kísérelhet meg hozzáférni olyan Fiókhoz, amelyhez Önnek nincs hozzáférési jogosultsága. A rendszer vagy a hálózat biztonságának a megsértése polgári jogi vagy büntetőjogi felelősségre vonást vonhat maga után.

A Termék megszerzésével nem szerez jogot a Termék promóciós célra való felhasználásához.

Ön tudomásul veszi, hogy az Üzletek, Termékek és a Felhasználási Szabályzat működtetése, adminisztrációja, ellenőrzése bizonyos tekintetben az iTunes folyamatos aktivitását, bevonását követeli meg, annak ellenére, hogy az iTunes nem fél (nem részese) az Ön és a Termékek Kiadói között létrejött licenciának (felhasználási szerződésnek).

INFORMÁCIÓK KÖZZÉTÉTELE AZ ÜZLETEKBEN

Az Üzletek olyan interaktív lehetőségeket is kínálhatnak Önnek, amelyek lehetővé teszik, hogy Ön anyagokat helyezzen el (beleértve harmadik személyek által szolgáltatott tartalomra mutató linket) vagy tegyen közzé az Üzletek olyan felületein, amelyek más felhasználók, illetve a nyilvánosság számára is elérhetőek és láthatóak. Ön kijelenti és elfogadja, hogy kizárólag Ön felelős az ilyen funkciót érintő tevékenységéért, annak használatáért, illetve az Ön által elhelyezett minden anyagért, azért, hogy az ne sértse más személyek jogait, vagy jogszabályt, ne járuljon hozzá vagy segítsen elő jogsértést, illetve egyéb jogellenes magatartást, továbbá ne legyen más módon obszcén. Ön továbbá kijelenti, hogy valamennyi szükséges jogot és engedélyt megszerzett, illetve azzal rendelkezik. Ön vállalja továbbá, hogy pontos és teljes tájékoztatást nyújt az Ön által az Üzletekben közzétett vagy nyilvánosságra hozott információval vagy anyaggal kapcsolatban. Továbbá, Ön a jelen Megállapodás megkötésével globális, időben korlátlan, ingyenes és nem kizárólagos felhasználási jogot biztosít az iTunes-nak arra, hogy az ilyen anyagokat az Üzletek részeként és a Termékekkel kapcsolatban felhasználhassa anélkül, hogy Önnel szemben bármilyen fizetési vagy egyéb kötelezettsége keletkezne. Az iTunes fenntartja a jogot, hogy kizárólag saját belátása szerint bármikor, figyelmeztetés vagy bárminemű felelősség nélkül, ne tegyen közzé, illetve ne hozzon nyilvánosságra anyagokat, valamint hogy törölje, vagy módosítsa azokat. Ön nem tehet közzé véleményt vagy minősítéseket letöltött App Store Termékekről a promóciós Tartalom Kódot használva.

Az iTunes jogosult, de nem köteles ellenőrizni az Ön által közzétett, nyilvánosságra hozott vagy az Üzletekben egyéb módon elérhetővé tett anyagokat, jogosult megvizsgálni a jelen Megállapodás bármely bejelentett vagy nyilvánvaló megsértését, és jogosult saját belátása szerint minden szükséges intézkedést megtenni, különösen, de nem kizárólag az Apple Szerzői Jogi Szabályzatának megfelelően eljárni (http://www.apple.com/legal/copyright.html), valamint a felmondást közölni is.

HARMADIK FÉLRE VONATKOZÓ TARTALMAK

Az Üzletekben elérhető bizonyos tartalmak, Termékek és szolgáltatások harmadik személyek által rendelkezésre bocsátott anyagokat tartalmazhatnak. Az iTunes az Ön kényelme érdekében belinkelheti harmadik személyek weboldalait. Ön tudomásul veszi és elfogadja, hogy az iTunes nem felelős az ilyen harmadik személyek által elérhetővé tett anyagok vagy honlapok tartalmának vizsgálatáért és értékeléséért, azok megbízhatóságáért, illetve bármely más, harmadik személy által hozzáférhetővé tett tartalomért, harmadik személy termékéért vagy szolgáltatásáért, ezek ellenőrzéséért; az iTunes ezek tekintetében semmilyen felelősséget, szavatosságot nem vállal. Ön köteles tartózkodni attól, hogy a harmadik személyek által rendelkezésre bocsátott tartalmat olyan módon használja, amely sértheti bármely más személy jogait; az iTunes az Ön ilyen felhasználása tekintetében semmilyen felelősséggel nem tartozik.

KIFOGÁSOLHATÓ TARTALMAK

Ön tudomásul veszi, hogy az Üzletek használata során olyan tartalmakkal szembesülhet, amelyeket sértőnek, illetlennek, kifogásolhatónak vagy nem kívánatosnak tart, és amelyek akár külön megjelölés nélkül is szókimondó tartalomnak minősülhetnek. Azonban Ön elfogadja azt, hogy az Üzleteket kizárólag a saját felelősségére használja, és az iTunes-t nem terheli semmiféle felelősség Önnel szemben az olyan tartalomért, amelyet Ön sértőnek, illetlennek, vagy kifogásolhatónak talál. A Termékek, alkalmazások kategóriái és leírásai az Ön kényelmét szolgálják, és Ön tudomásul veszi, hogy azok pontosságát az iTunes nem garantálja.

SZELLEMI TULAJDON

Ön tudomásul veszi, hogy az Üzletek, ideértve, de nem kizárólag a Termékek, illusztrációk, felhasználói interfészek, audió-klippek, szerkesztett tartalmak, továbbá az Üzletek implementáláshoz használt script-ek és szoftverek olyan védett információt és anyagot tartalmaznak, amelyek jogosultjai az iTunes és/vagy a Kiadó, és amelyek az alkalmazandó szellemi tulajdont védő, vagy egyéb jogszabályok védelme alatt állnak, ideértve, de nem kizárólag a szerzői jogot. Ön elfogadja, hogy semmilyen más módon nem használhatja az ilyen védett információt vagy anyagokat, csak az Üzletek jelen Megállapodással összhangban történő használata során. Tilos az Üzletek bármely részét bármely formában, módon vagy eszközzel reprodukálni, kivéve, ha azt a jelen feltételek kifejezetten megengedik. Ön tudomásul veszi, hogy nem módosíthatja, adhatja bérbe, kölcsönbe, értékesítheti, forgalmazhatja, vagy nem készíthet olyan származékos művet, amely az Üzleteken alapul, továbbá nem jogosult az Üzletek bármilyen meg nem engedett módon történő kiaknázására, felhasználására, ideértve, de nem kizárólag a hálózati kapacitással való visszaélést vagy annak leterhelését.

Tekintet nélkül a jelen Megállapodás egyéb rendelkezéseire, az iTunes és a Kiadók fenntartják maguknak a jogot, hogy bármikor értesítés nélkül megváltoztassák, felfüggesszék, eltávolítsák vagy megszüntessék az Üzletek részét képező bármely Termékhez, tartalomhoz vagy egyéb anyaghoz való hozzáférést, illetve magukat a Termékeket, tartalmakat. Az iTunes a jelen Megállapodás alapján semmilyen esetben sem tartozik felelősséggel a fenti változtatásokért. Az iTunes továbbá jogosult arra, hogy bármikor, értesítés és mindennemű felelősség nélkül korlátozza az Üzletek bizonyos funkcióinak vagy részeinek használatát, vagy az azokhoz való hozzáférést. A Termékek Üzletekből való eltávolítása nem érinti azokat a Termékeket, amelyek tekintetében Ön már az Üzletekben korábban felhasználói jogosultságot szerzett.

Az iTunes és/vagy a licenciába adók az Üzletek tekintetében a szellemi alkotások jogosultjai, ideértve, de nem kizárólag a tartalmi összeállítást, kihelyezett tartalmakat, más webes forrásra mutató linket, és ezek leírásait. Az Üzleteknek vagy bármely részüknek a felhasználása, kivéve azoknak a jelen Megállapodás által megengedett használata, szigorúan tilos és sérti mások szellemi alkotáshoz fűződő jogait, amely polgári jogi vagy büntetőjogi felelősségre vonást vonhat maga után (beleértve kártérítést is).

Az Apple szó (védjegy), az Apple logó, az iTunes és más, az Üzletekben, vagy azokkal kapcsolatban használt Apple védjegyek, megjelölések és logók az Apple védjegyei vagy regisztrált védjegyei az Egyesült Államokban és/vagy más országokban. Más, az Üzletek tekintetében használt védjegy, grafika, megjelölés és logó egyéb jogosultak védjegye lehet. Önnek semmilyen joga vagy jogosultsága nem keletkezik a Megállapodás alapján a fent megjelölt védjegyek, valamint azok bármely felhasználása tekintetében.

MEGSZŰNÉS

Ha Ön megszegte, vagy az iTunes alapos okkal feltételezheti, hogy nem tartotta be a jelen Megállapodás bármely rendelkezését, az iTunes saját belátása szerint az Ön értesítése nélkül jogosult: (i) felmondani a jelen Megállapodást és/vagy megszüntetni az Ön Fiókját, Ön pedig felelősséggel tartozik a megszüntetés napjáig, a megszüntetés napját is beleértve, a Fiókja tekintetében felmerült és esedékes valamennyi összeg megfizetéséért; és/vagy (ii) felmondani/megszüntetni a szoftver felhasználási jogosultságot, illetve lépéseket tenni ennek érdekében; és/vagy (iii) megakadályozni/megtiltani az Üzletekhez (vagy azok bármely részéhez) való hozzáférést.

Az iTunes fenntartja magának a jogot, hogy bármikor módosítsa, felfüggessze, vagy megszüntesse az Üzleteket (vagy azok bármely részét, tartalmát) anélkül, hogy ezért bármilyen felelősséggel tartozna ennek a jogának a gyakorlásáért akár az Ön, akár más személy tekintetében. Ha lehetséges, az iTunes előre értesíti Önt az Üzletek módosításáról, felfüggesztéséről, vagy megszüntetéséről. Az Üzletek megszűnése nem érinti azokat a Termékeket, amelyekre Ön már felhasználási jogosultságot szerzett. Ugyanakkor lehetséges, hogy Ön nem tud további számítógépeket a Termékek használatára feljogosítani.

SZAVATOSSÁG KIZÁRÁSA, A FELELŐSSÉG KORLÁTOZÁSA

a. az iTunes az Üzleteket ésszerűen elvárható gondossággal és szakértelemmel üzemelteti. Az iTunes nem tesz egyéb kijelentést vagy vállal egyéb szavatosságot az Üzletek tekintetében, és különösen nem szavatol azért, hogy:

(i) Ön megszakítás nélkül és hibamentesen használhatja az Üzleteket. Ön tudomásul veszi, hogy az iTunes időről időre határozatlan időtartamra eltávolíthatja, vagy technikai, üzemeltetési okokból bármikor felfüggesztheti, megszüntetheti az Üzletek működését, amelyről, amennyiben az praktikusan lehetséges, tájékoztatja Önt;

(ii) az Üzletek veszteségtől, meghibásodástól, támadástól, vírusoktól, beavatkozástól, interferenciától, hackeléstől vagy más, a biztonságot érintő káros beavatkozástól mentesek lesznek, amely események Vis Major eseménynek minősülnek, és amelyekkel kapcsolatban az iTunes-ot semmilyen felelősség nem terheli. Néhány Terméket csak egyszer lehet letölteni, ha azok a letöltés után bármilyen okból elvesznek, pótlásukra nincs lehetőség. Az Ön felelőssége az, hogy a saját rendszeréről biztonsági mentést készítsen, beleértve az Üzletekben vásárolt vagy megszerzett bármely Terméket is.

b. Az alábbi (d) pont eltérő rendelkezése hiányában, vagy abban az esetben, ha Ön bármely jogszabályon alapuló megtérítésre, kompenzációra vonatkozó jogot gyakorol, az iTunes, továbbá igazgatói, tisztségviselői, munkavállalói, leányvállalatai, ügynökei, szerződéses partnerei, megbízói vagy a licenciába adók semmilyen esetben nem felelősek az iTunes, alkalmazottai vagy ügynökei által okozott kárért vagy veszteségért, amennyiben

(i) az iTunes, alkalmazottai vagy ügynökei az Ön tekintetében úgy jártak el, amint az adott helyzetben általában elvárható;

(ii) az nem ésszerűen előrelátható következménye az ilyen jogsértésnek;

(iii) ha a veszteség vagy kár bármely növekedése annak a következménye, hogy Ön megsértette a jelen Megállapodás valamely rendelkezését;

(iv) az az iTunes azon döntésének következménye, hogy valamely információt vagy tartalmat eltávolít, vagy megtagadja azok feldolgozását, hogy figyelmezteti Önt, hogy felfüggeszti vagy megszünteti az Ön Üzletekhez történő hozzáférését, vagy hogy lépéseket tesz a jelen Megállapodás feltételezett megsértésének kivizsgálására, illetve hogy intézkedéseket tesz azt követően, hogy a Megállapodás megsértését megállapította; vagy

(v) az az Üzletek Ön általi használatával kapcsolatos bevétel-, profitkieséshez, üzleti lehetőség elvesztéséhez, elmaradt haszonhoz, adatvesztéshez, vagy adatkárosodáshoz kapcsolódik.

c. Az iTunes ésszerű intézkedéseket tesz annak érdekében, hogy gondoskodjon az Üzletek tekintetében Ön által megadott információ védelméről, beleértve a tisztességtelen felhasználás megelőzését.

d. A jelen Megállapodás egyetlen rendelkezése sem zárja ki, illetve korlátozza az iTunes felelősségét súlyos gondatlansággal vagy szándékos magatartással elkövetett jogsértésért, megtévesztésért, halál okozásáért, testi sértésért, illetve olyan jogsértésért, amely tekintetében a felelősség kizárását a jog nem teszi lehetővé. Ön elismeri, hogy a jelen Megállapodást az abban foglalt felelősség kizárások/korlátozások ismeretében kötötte meg, továbbá a jelen Megállapodásból származó előnyöket megfelelő kompenzációnak tekinti az iTunes felelősségének a korlátozásáért.

e. Ha Ön megszegi a jelen Megállapodást, akkor Ön a szerződésszegéssel kapcsolatban keletkezett bármely igény, kár tekintetében felelősséggel tartozik az iTunes, továbbá igazgatói, tisztségviselői, munkavállalói, ügynökei, szerződéses partnerei, vagy licenciába adó partnerei felé. Továbbá, Ön felel az iTunes bármely olyan cselekedetéért, amelyet a jelen Megállapodás feltételezett megsértésének kivizsgálása érdekében tett, vagy amelyet annak a következménye, hogy az iTunes megállapította a jelen Megállapodás megsértését

MÓDOSÍTÁSOK

Az iTunes fenntartja magának a jogot arra, hogy bármikor módosítsa a jelen Megállapodást, és hogy az Üzletek használata tekintetében új vagy további feltételeket állapítson meg. Az ilyen módosításokról és további feltételről vagy szabályról tájékoztatjuk, és amennyiben elfogadja azokat, azonnal hatályba lépnek, és jelen Megállapodás részévé válnak. Ha Ön nem fogadja el ezeket a módosításokat, az iTunes jogosulttá válik a jelen Megállapodás felmondására

VEGYES RENDELKEZÉSEK

A jelen Megállapodás az Ön és az iTunes közötti teljes megállapodás, amely az Üzletek Ön általi használatára vonatkozik, és amely valamennyi, az iTunes és Ön között korábbi megállapodást felülír. Önre további szerződések is vonatkozhatnak, ha Ön kapcsolódó szolgáltatást, egyes Termékeket, harmadik személy tartalmat, vagy harmadik fél szoftvert vesz igénybe. Ha a jelen Megállapodás bármely rendelkezését érvénytelennek vagy végrehajthatatlannak nyilvánítják (beleértve a semmisséget is), akkor azt úgy kell értelmezni, hogy az az alkalmazandó jognak megfelelően a felek eredeti akaratát leginkább tükrözze, míg a Megállapodás más részei rendelkezései is érvényesek és hatályosak maradnak. Ha az iTunes nem érvényesíti a jelen Megállapodásból eredő valamely jogát, vagy a jelen Megállapodás valamely rendelkezését, az nem eredményez az adott rendelkezés, vagy bármely más rendelkezés tekintetében joglemondást. Az iTunes nem felelős valamely kötelezettség teljesítésének az elmulasztásáért, ha annak az oka ellenőrzésén kívül álló ok.

Az iTunes az Üzleteket luxemburgi irodájából működteti. Ön köteles valamennyi, az Üzletek használatára vonatkozó helyi, állami, szövetségi és nemzeti jogszabály, rendelkezés, rendelet betartására. A jelen Megállapodásra valamint az Üzletek használatára a Magyar Köztársaság joga az irányadó (alkalmazandó jog).

Az iTunes az Üzletekkel kapcsolatban értesítheti Önt úgy, hogy e-mailt küld a Fiókjában megadott e-mail címre, postai levelet a Fiókjában megadott címre, vagy úgy, hogy az értesítést az Üzletekben megjeleníti. Az értesítések azonnal hatályossá válnak.

Az iTunes fenntartja magának a jogot arra, hogy minden, általa ésszerűen szükségesnek vagy megfelelőnek vélt lépést megtegyen a jelen Megállapodás bármely pontjának kikényszerítése és/vagy annak érdekében, hogy meggyőződjön annak betartásáról. Ön hozzájárul ahhoz és tudomásul veszi, hogy az iTunes, anélkül, hogy Önnel szemben felelőséggel tartozna, jogosult Regisztrációs Adatait és/vagy a Fiókja információit hatóságoknak, jogalkalmazóknak, kormányzati tisztviselőknek, és/vagy harmadik személyeknek átadni (továbbítani), ha az megítélése szerint ésszerűen szükséges vagy megfelelő a jelen Megállapodás bármely pontjának kikényszerítése és/vagy betartásának ellenőrzése érdekében (ideértve, de nem kizárólag az iTunes jogát arra, hogy együttműködjön/részt vegyen bármely jogi eljárásban, amely az Üzletek és/vagy Termékek Ön általi használatával és/vagy harmadik személyek olyan igényeivel függ össze, amelyek szerint Ön jogszerűtlenül és/vagy a harmadik személyek jogait megsértve használta/használja az Üzleteket és/vagy a Termékeket).

Az iTunes adatai: nyilvántartási számunk RCS Luxembourg B 101 120; székhelyünknek a címe: 31–33, rue Sainte Zithe, L-2763 Luxembourg.

TOVÁBBI MAC APP STORE ÉS APP STORE SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

MAC APP STORE ÉS APP STORE TERMÉKEK

Az iTunes licenciát értékesít az Ön részére a Mac App Store-ban és az App Store-ban elérhetővé tett szoftverek felhasználására (együtt "App Store Termékek"). Kétféle App Store Termék létezik: (i) az Apple által fejlesztett App Store Termékek, amelyek tekintetében a felhasználási jogosultságot (licencet) az iTunes biztosítja az Ön részére ("Apple Termékek"); (ii) olyan App Store Termékek, amelyet harmadik fél fejlesztő fejlesztett ki, és amelyek tekintetében a felhasználási jogosultságot (licencet) a harmadik fél fejlesztő biztosítja az Ön részére ("Harmadik Fél Termékek"). Az, hogy az adott App Store Termék melyik fenti kategóriába tartozik (Apple Termék vagy Harmadik Fél Termék), a Mac App Store vagy az App Store alkalmazásban kerül meghatározásra.

Az egyes App Store Termékek tekintetében az Ön felhasználási jogait (licencét) az alábbiakban található Licenciába Adott Alkalmazás Végfelhasználói Licencia Megállapodás határozza meg, és Ön kijelenti, hogy egyetért azzal, hogy ezek a szerződési feltételek az irányadók, kivéve, ha az App Store Termékre olyan érvényes felhasználási szerződés vonatkozik, amelyet Ön és az adott App Store Termék kiadója ("Kiadó") kötött, amely esetben a Kiadó végfelhasználói licencia megállapodása irányadó az App Store Termékre. A Kiadó az App Store Termék tekintetében fenntart magának minden olyan jogot, amelyet kifejezetten nem ruházott át Önre.

Ön elismeri, hogy a Mac App Store-ban vagy az App Store Szolgáltatás keretében megszerzett vagy az Ön által a Fiókhoz rendelt valamennyi Apple Termék felhasználói jogosultsága (licenc) tekintetében Ön és az iTunes között jön létre megállapodás. Ön elismeri, hogy ha Harmadik Fél Terméket szerez meg az iTunes-tól, akkor azzal Ön közvetlenül a Harmadik Fél Termék Kiadójával köt szerződést a Harmadik Fél Termék Ön általi felhasználása tekintetében; az iTunes nem fél a Harmadik Fél Termék Kiadója és az Ön által megkötött felhasználási szerződésben (licencben). Valamennyi Harmadik Fél Termék Kiadója kizárólagos felelősséggel tartozik az adott Harmadik Fél Termékért, annak tartalmáért, valamint szavatol azért addig a mértékig, ameddig a szavatosság nem került kizárásra, továbbá felel bármely igényért, követelésért, amellyel akár Ön, akár harmadik személy a Harmadik Fél Termék tekintetében fellép.

Ön tudomásul veszi és elfogadja, hogy az iTunes és leányvállalatai (csoportba tartozó vállalkozások) valamennyi Harmadik Fél Termék tekintetében harmadik személy kedvezményezettjei a Licenciába Adott Alkalmazás Végfelhasználói Licencia Megállapodásnak, vagy a Kiadó végfelhasználói licencia megállapodásnak, ha az jött létre. Ön elfogadja azt, hogy azzal, hogy az ilyen Harmadik Fél Termék tekintetében Ön megköti az adott felhasználói szerződést, az iTunes megszerzi a jogot arra (és ezt a jogot az iTunes elfogadja), hogy mint harmadik személy kedvezményezett, az adott felhasználói szerződés rendelkezéseit Önnel szemben kikényszerítse.

'IN-APP' JAVAK

Bizonyos App Store Termékek rendelkezhetnek olyan funkciókkal, amelyek lehetővé teszik az Ön számára, hogy további szolgáltatásokat vegyen igénybe, illetve további funkciók vagy tartalmak tekintetében szerezzen felhasználói jogosultságot a App Store Terméken történő felhasználás érdekében ("In-App Javak"). Az App Store Termékek használata során megszerzett In-App Javak (pl. virtuális muníció) nem továbbíthatóak az eszközök között; ezek egyszer tölthetőek le; és a letöltést követően nem cserélhetőek ki. Azt követően, hogy a megvásárolható In-App Javakat megszerezte és megkapta, az iTunes nem felel az In-App Javak bármely elvesztéséért, sérüléséért, vagy károsodásáért. Az In-App Javak App Store Terméknek minősülnek, és a Harmadik Fél Termékeken megszerzett In App Javak Harmadik Fél Termékeknek minősülnek, és a jelen szerződési feltételek céljából úgy kell tekintetni, kezelni azokat.

Az In-App Javakhoz Önnek azonosítás céljából külön meg kell adnia a jelszavát, minden más App Store Termék vásárlásához szükséges azonosítástól függetlenül, azonban ha egyszer már hitelesítette az In-App Javak megszerzéséhez szükséges funkciót, a következő 15 percben jelszavának ismételt megadása nélkül tud újabb In-App Javakat megszerezni. Az In-App Javak megszerzésének lehetőségét kikapcsolhatja az iOS Készüléken, ha a "Beállítások" menüpontban először az "Általános" majd a "Korlátozások" füleket választja, ahogyan azt a http://support.apple.com/kb/HT4213 oldalon is megtekintheti.

IN-APP ELŐFIZETÉSEK

Bizonyos App Store Termékek olyan funkcióval rendelkezhetnek, amelyek lehetővé teszik tartalmak előfizetés útján történő megszerzését, igénybevételét (“In-App Előfizetések”). Az In-App Előfizetések automatikusan megújulnak az Ön által kiválasztott alkalmazandó időtartamra és ahol alkalmazandó, Fiókját ilyen esetben kevesebb, mint huszonnégy órával az aktuális In-App Előfizetés idejének lejárta előtt megterheljük. A díjköteles In-App Előfizetések automatikus megújítást megszüntetheti úgy, hogy Fiókjában kiválasztja a "Manage App Subscriptions" (App Előfizetések Menedzselése) menüpont alatt a módosítani kívánt funkciót. Az előfizetésre vonatkozó automatikus megújítás beállítás kikapcsolásra kerül, ha a Kiadó megemeli az előfizetés árát. Az ingyenes In-App Előfizetéseket megszüntetheti úgy, hogy letörli az App Store Terméket a készülékéről. Bizonyos díjköteles In-App Előfizetések ingyenes próbalehetőséget biztosíthatnak azt megelőzően, hogy az Ön Fiókját az ilyen In-App Előfizetések árával megterhelnénk. Amennyiben Ön úgy dönt, hogy nem kívánja megvásárolni az In-App Előfizetést, akkor az ingyenes próbalehetőség időtartama alatt a Fiókja beállításainál kapcsolja ki az automatikus megújítást. Bizonyos In-App Előfizetések "Newsstand" terméknek minősülhetnek, amely esetben a letöltést követően a készülékén ezek kizárólag a Newsstand alkalmazáson belül jelennek majd meg. Kérjük tekintse meg az értékesítés helyén az App Store Terméken belül a díjköteles In-App Előfizetési ajánlattal kapcsolatosan található további információkat is. A hozzájárulását kérhetjük ahhoz, hogy a Kiadónak továbbítsuk a Fiókjában megadott nevét, e-mail címét és irányítószámát annak érdekében, hogy a Kiadó a saját adatvédelmi szabályzatával összhangban termékeivel kapcsolatban marketing üzeneteket küldhessen az Ön részére. Amint a Kiadó megkapta a fenti adatokat, azokat a saját nyilvánosan elérhető adatvédelmi szabályzatával összhangban kezeli. Kérjük, ismerje meg a Kiadó adatvédelmi szabályzatát, mielőtt hozzájárul személyes adatainak továbbításához. További információkért kérjük tekintse meg a Kiadó adatvédelmi szabályzatát vagy vegye fel a kapcsolatot közvetlenül a Kiadóval. Visszatérítést a fenti visszatérítési irányelvekben foglaltak szerint igényelhet,a vásárlást követően más visszatérítésre vagy lemondásra nincs lehetőség.

POPULAR NEAR ME

Ha Ön aktiválja a Popular Near Me szolgáltatást a Helymeghatározás aktiválásával, az Apple időről időre automatikusan információt gyűjt az Ön egyes App Store Termékei tekintetében, például arról, hogy adott App Store Termékkel mennyi időt töltött, illetve arról, hogy hányszor indította el azt. Az ilyen összegyűjtött információ anonim módon kerül megőrzésre, és nem kerül összekapcsolásra az Ön nevével vagy Fiókjával. Az Apple ezeket az információkat, valamint további információkat, úgy mint az App Store Termékek letöltési történetét arra használja, hogy személyre szabott ajánlásokat készítsen Önnek.

Az Apple abból a célból használhatja a fenti információkat és kapcsolhatja azokat össze olyan felhasználók iTunes könyvtáraiból gyűjtött összesített adataival, akik szintén igénybe veszik ezt az alkalmazást, az Ön iTunes Store vásárlási történetével, App Store letöltési adataival, más felhasználók összesített App Store Termék vásárlási történetével és más olyan információkkal, mint az App Store Termékek vásárlói értékelése, hogy:

• Ajánlásokat adjon Önnek olyan App Store Termékekkel, médiatartalmakkal, más termékekkel és szolgáltatásokkal kapcsolatban, amelyeket esetleg meg kíván vásárolni, le kíván tölteni, vagy igénybe kíván venni.

• Ajánlásokat adjon más felhasználók számára.

Az Önnel kapcsolatos információk kezelése folyamatosan az Apple Adatvédelmi Szabályzatával összhangban történik.

Amennyiben azt szeretné, hogy ne használjunk fel és ne gyűjtsünk információt az Ön eszközéről vagy rendszeréről ilyen módon, ne aktiválja a Helymeghatározást és Popular Near Me szolgáltatást. Ön bármikor jogosult hozzájárulását visszavonni úgy, hogy készülékén a System Services menüben a Helymeghatározás beállításainál kikapcsolja a Popular Near Me szolgáltatást.

MAC APP STORE TERMÉKEK FELHASZNÁLÁSI SZABÁLYZATA

Eltérő rendelkezés hiányában,

(i) Ha Ön egy magánszemély, aki a saját nevében jár el, Ön a Mac App Store-ból valamely alkalmazást ("Mac App Store Termék") személyes, nem üzleti felhasználás céljára bármely tulajdonában vagy ellenőrzése alatt álló Mac OS X-et futtató Apple márkájú készülékre ("Mac Számítógép") letölthet, illetve használhat.

(ii) Ha Ön vállalkozás, vagy oktatási intézmény, akkor a Mac App Store Termékeket felhasználás céljára az alábbiak szerint töltheti le: (a) egy személy általi felhasználásra minden egyes az Ön tulajdonában lévő vagy ellenőrzése alatt álló, fenti személy által használt Mac Számítógépre; vagy (b) több személy általi felhasználásra egy megosztott használatú, az Ön tulajdonában lévő vagy ellenőrzése alatt álló egyetlen Mac Számítógépre. Ennek megfelelően, például egy adott munkavállaló használhatja a Mac App Store Terméket mind a munkavállaló asztali Mac Számítógépén és hordozható Mac Számítógépén, vagy több diák használhatja a könyvtárban elhelyezett egyetlen Mac Számítógépre letöltött Mac App Store Terméket. A félreértések elkerülése érdekében, minden egyes Mac Számítógép esetében, amelyet több felhasználó használ, külön licencia szükséges.

(iii) A Mac App Store Termékek használatához szükség lehet arra, hogy a Mac App Store Termék Mac App Store-ból történő letöltéséhez használt Apple ID segítségével jelentkezzen be. A Mac App Store Termékek frissítésére csak a Mac App Store-ban van lehetőség.

APP STORE TERMÉKEK FELHASZNÁLÁSI SZABÁLYZATA

(i) Ha Ön egy magánszemély, aki a saját nevében jár el, Ön az App Store Terméke(ke)t személyes, nem üzleti felhasználás céljára bármely tulajdonában vagy ellenőrzése alatt álló iOS Készülékre letöltheti, illetve szinkronizálhatja azt.

(ii) Ha ön vállalkozás, vagy oktatási intézmény, akkor az App Store Terméke(ke)t az alábbiak szerint töltheti le, illetve szinkronizálhatja: (a) egy személy általi felhasználásra egy vagy több az Ön tulajdonában vagy ellenőrzése alatt álló iOS Készülékre, amelyet a fenti személy használ; vagy (b) több személy általi felhasználásra egy megosztott használatú, az Ön tulajdonában lévő vagy ellenőrzése alatt álló iOS Készülékre. Ennek megfelelően például egy adott munkavállaló használhatja az App Store Terméket az iPhone-ján és az iPad-jén is, vagy több diák használhatja az egyetlen iPad-re letöltött App Store Terméket, amely iPad-et például a könyvtárban helyezett el. A félreértések elkerülése érdekében, minden egyes iOS Készülék esetében, amelyet több felhasználó használ, külön licencia szükséges.

(iii) Ön egyidejűleg egyszerre legfeljebb öt Fiókban képes kompatibilis iOS Készüléken tárolni az App Store Termékeket.

(iv) az App Store Termékek olyan iOS Készülékkel legalább egy iTunes jogosultsággal rendelkező eszközről manuálisan szinkronizálhatóak, amely rendelkezik manuális szinkronizálási lehetőséggel, feltéve, hogy az App Store Termék kapcsolódik egy az elsődleges iTunes által engedélyezett eszközön található Fiókhoz, és az elsődleges iTunes által engedélyezett eszköz az, amelyet először szinkronizálnak az iOS Készülékkel, vagy amelyet Ön utólagosan az iTunes alkalmazás elsődleges használatára rendel.

A MAC APP STORE ÉS AZ APP STORE TERMÉKEK KARBANTARTÁSA ÉS TÁMOGATÁSA

Az iTunes csak az Apple Termékek tekintetében köteles karbantartási és támogatási szolgáltatást nyújtani, úgy, ahogy az a Licenciába Adott Alkalmazás Végfelhasználói Licencia Megállapodásban, vagy egy külön végfelhasználói licencia megállapodásban meghatározásra került, vagy az alkalmazandó jog szabályainak megfelelően. Harmadik Fél Termék esetében kizárólag annak Kiadója tartozik felelősséggel karbantartási és támogatási szolgáltatás nyújtásáért a végfelhasználói licencia szerződésben, a Kiadó végfelhasználói licencia megállapodásában meghatározottak szerint, vagy úgy, ahogy azt a vonatkozó jogszabályok azt előírják.

LICENCIÁBA ADOTT ALKALMAZÁS VÉGFELHASZNÁLÓI LICENCIA SZERZŐDÉS

A Mac App Store-ban és az App Store-ban (együttesen: "App Üzletek" vagy "App Store-ok") elérhetővé tett Mac App Store Termékek és App Store Termékek (együttesen: "App Store Termékek") tekintetében Ön felhasználói jogosultságot szerez (licenc), azokat tehát nem értékesítik az Ön részére. Az App Store-ok ban megszerzett vagy az Ön által a Fiókhoz rendelt minden egyes App Store Termék esetében a felhasználói jogosultság megszerzésének a feltétele a jelen Licenciába Adott Alkalmazás Végfelhasználói Licencia Megállapodás ("Általános VFLM") megkötése; Ön elfogadja, hogy ez az Általános VFLM vonatkozik minden egyes olyan App Store Termékre, amelynek a felhasználói jogosultságát Ön az App Store-okon keresztül szerzi meg, kivéve, ha Ön és az adott App Store Termék Kiadója különálló, érvényes végfelhasználói licencia megállapodást kötnek, amely esetben ez a külön végfelhasználói licencia megállapodás vonatkozik azokra. Az Apple Termékek tekintetében a jelen Általános VFLM alapján az iTunes Önnek felhasználási jogot ad, míg Harmadik Fél Termékek tekintetében a jelen Általános VFLM vagy külön felhasználási megállapodás alapján az adott Harmadik Fél Termék Kiadója biztosítja Önnek a felhasználási jogot. Valamennyi App Store Terméket, amelynek felhasználására a jelen Általános VFLM vonatkozik, a továbbiakban "Licenciába Adott Alkalmazás". Az iTunes vagy a Kiadó, ha alkalmazandó ("Licenciába Adó") a Licenciába Adott Alkalmazás tekintetében fenntart magának minden olyan jogot, amelyet a jelen Általános VFLM-ben kifejezetten nem biztosított az Ön részére.

a. A Felhasználási Jogosultság (licenc) Terjedelme: Ez a licenc, amelyet a Licenciába Adott Alkalmazás tekintetében a Licenciába Adó biztosít Önnek, korlátozott, át nem ruházható használati jogot biztosít arra, hogy a Mac App Store, az App Store és az iBooks Store Általános Szerződési Feltételekben meghatározott Felhasználási Szabályzatnak ("Felhasználási Szabályzat") megfelelően a Licenciába Adott Alkalmazást bármely Apple márkájú iOS-t (beleértve, de nem kizárólag az iPad-en, iPhone-on vagy iPod touch-on) ("iOS Készülék"), vagy Mac OS X-et ("Mac Számítógép") futtató eszközön (együttesen: "Apple Készülékek"), amely az Ön tulajdonában van vagy amellyel rendelkezik (ellenőrzése alatt áll), használja. Ez a licenc nem teszi lehetővé, hogy olyan Apple Készüléken használja a Licenciába Adott Alkalmazást, amely nem az Öné, vagy amellyel nem Ön jogosult rendelkezni. A Felhasználási Szabályzat eltérő rendelkezése hiányában, Ön nem jogosult arra, hogy a Licenciába Adott Alkalmazást forgalmazza, vagy elérhetővé tegye olyan hálózaton, amelyen egy időben több készüléken is használhatják egyszerre. Ön nem adhatja bérbe, haszonbérbe, kölcsönbe, továbbá nem adhatja el, nem ruházhatja át, nem hozhatja forgalomba, illetve adhatja al-licenciába a Licenciába Adott Alkalmazást, továbbá ha Ön harmadik személy részére értékesíti a Mac Számítógépet vagy iOS Készüléket, akkor azt megelőzően köteles a Mac Számítógépről vagy iOS Készülékről a Licenciába Adott Alkalmazást eltávolítani. Ön nem másolhatja le (kivéve ha azt a jelen licenc és a Felhasználási Szabályzat kifejezetten megengedi), nem fejtheti vissza, dekompilálhatja, szedheti szét, kísérelheti meg a forráskód visszafejtését, továbbá nem módosíthatja, illetve nem készíthet származékos művet a Licenciába Adott Alkalmazásból, annak frissítéseiből, illetve bármely részéből (kivéve és olyan mértékben, ha valamelyik fenti korlátozást a vonatkozó jogszabályok tiltják, vagy amennyiben azt a Licenciába Adott Alkalmazásban felhasznált nyílt forráskódú komponensre vonatkozó licencia feltételek lehetővé teszik). A fentiekre irányuló bármely kísérlet a Licenciába Adó és annak licenciába adójának jogai megsértésének minősül. Ha Ön megszegi a fenti korlátozást, büntetőeljárás indítható Ön ellen és kártérítés követelhető.

A jelen licenc szabályai vonatkoznak a Licenciába Adó által rendelkezésre bocsátott valamennyi frissítésre (upgrade), amely felváltja és/vagy kiegészíti az eredeti Licenciába Adott Alkalmazást, kivéve, amennyiben a frissítéshez önálló licenc tartozik, amely esetben ennek a feltételei irányadóak.

b. Hozzájárulás az Adatok Felhasználásához: Ön hozzájárul ahhoz, hogy a Licenciába Adó technikai adatokat és kapcsolódó információt gyűjtsön és használjon, ideértve, de nem kizárólag a készüléke műszaki adatait, a rendszer- és alkalmazásszoftverének, valamint a perifériáinak az adatait, amely adatok időről időre annak érdekében kerülnek összegyűjtésre, hogy megkönnyítsék a szoftverfrissítéseket, a terméktámogatást és egyéb Önnek szóló, a Licenciába Adott Alkalmazással összefüggő szolgáltatás nyújtását. A Licenciába Adó mindaddig felhasználhatja ezeket az információkat a termékei fejlesztéséhez, illetve annak érdekében, hogy szolgáltatásokat nyújtson, illetve technológiákat tegyen elérhetővé Önnek, amíg az adatok olyan formában vannak, amely alapján Ön nem azonosítható.

c. Megszűnés: A licenc mindaddig hatályban marad, amíg azt Ön vagy a Licenciába Adó fel nem mondja. Ha Ön a jelen licencia szerződés bármely feltételét megszegi, a licenc alapján Önt megillető jogok automatikusan megszűnnek, anélkül, hogy arról a Licenciába Adó értesítené Önt. A licenc (felhasználási jogosultság) megszűnésekor Ön köteles felhagyni a Licenciába Adott Alkalmazás minden használatával, és meg kell semmisítenie a Licenciába Adott Alkalmazás valamennyi részleges vagy teljes másolatát.

d. Szolgáltatások: Harmadik Fél Tartalmak. A Licenciába Adott Alkalmazás lehetővé teheti azt, hogy hozzáférjen a Licenciába Adó, és/vagy harmadik személyek által nyújtott szolgáltatásokhoz, illetve weboldalakhoz (együtt és külön-külön: "Külső Szolgáltatások"). A Külső Szolgáltatások igénybevételéhez internet kapcsolatokra, valamint bizonyos Külső Szolgáltatások használatához további szerződéses feltételek elfogadására lehet szükség.

Ön elfogadja, hogy bármely Külső Szolgáltatás használata során olyan tartalommal szembesülhet, amely sértőnek, illetlennek, vagy kifogásolhatónak tekinthető, amely tartalom szókimondónak minősülhet anélkül, hogy azt megjelölték, vagy nem, valamint, hogy egy keresés eredménye, vagy egy meghatározott URL beírása automatikusan és véletlenül kifogásolható anyagokra mutató linket vagy hivatkozást produkálhat. Azonban Ön elfogadja azt, hogy a Külső Szolgáltatást kizárólag a saját kockázatára használja, és sem a Licenciába Adót, sem az ügynökeit nem terheli semmiféle felelősség Önnel szemben az olyan tartalomért, amely sértőnek, illetlennek, vagy kifogásolhatónak minősülhet.

Néhány Külső Szolgáltatás megjeleníthet, tartalmazhat vagy elérhetővé tehet harmadik személy (által rendelkezésre bocsátott) tartalmat, adatot, információt, alkalmazást vagy anyagot ("Harmadik Fél Anyagok"), vagy belinkelheti harmadik személyek honlapját. A Szolgáltatások igénybevételével Ön tudomásul veszi és elfogadja, hogy sem a Licenciába Adó, sem az ügynökei nem felelősek az ilyen Harmadik Személy Anyagok és honlapok tartalmának, pontosságának, teljességének, időszerűségének, érvényességének, szerzői jogi megfelelősségének, jogszerűségének, illendőségének, minőségének vagy Harmadik Fél Anyagai vagy honlapjai egyéb tulajdonságának vizsgálatáért és értékeléséért. A Licenciába Adó, annak ügynökei, alkalmazottai, leányvállalatai és társvállalatai nem szavatolnak, vagy vállalnak garanciát, továbbá nem vállalnak felelősséget, és nem terheli felelősség azokat Önnel vagy másokkal szemben Külső Szolgáltatásokért, Harmadik Fél Anyagokért vagy honlapokért, továbbá harmadik személyek semmilyen anyagáért, termékéért, vagy szolgáltatásáért sem. A Harmadik Fél Anyagok és a más honlapokra vezető linkek kizárólag az Ön kényelmét szolgálják.

Bármely Külső Szolgáltatás által megjelenített pénzügyi információ kizárólag általános tájékoztatásra szolgál és nem minősül befektetési tanácsként. Mielőtt a Külső Szolgáltatásokon keresztül megszerzett információra támaszkodva bármilyen értékpapír-tranzakcióba kezdene, konzultáljon pénzügyi vagy értékpapír szakemberrel, aki megfelelő végzettséggel rendelkezik arra, hogy az Ön országában vagy régiójában pénzügyi vagy értékpapír tanácsot adjon. Bármely App Store Termék és Külső Szolgáltatás által megjelenített orvosi információ általános tájékoztatásra szolgál és nem minősül orvosi diagnózisnak vagy kezelési útmutatásnak, kivéve, ha egy orvos ettől eltérően rendelkezik. Kérjük, konzultáljon egy egészségügyi szakemberrel, mielőtt az App Store Termékben elérhető orvosi információra hagyatkozna, A Külső Szolgáltatásokon elérhetővé tett földrajzi adatok (helymeghatározás) kizárólag alapvető tájékozódás céljára szolgálnak és nem arra, hogy azokat olyan helyzetben használják, amelyben pontos földrajzi információra van szükség, vagy amelyben a hibás, pontatlan, időben késleltetett vagy hiányos földrajzi adatok halálhoz, személyi sérüléshez, anyagi vagy környezeti kárhoz vezethetnek. Sem a Licenciába Adó és ügynökei, sem tartalomszolgáltatói nem garantálják a Külső Szolgáltatáson bemutatott tőzsdei, földrajzi helymeghatározási vagy bármely egyéb adatok elérhetőségét, pontosságát, teljességét, megbízhatóságát vagy időszerűségét.

Ön tudomásul veszi, hogy több Külső Szolgáltatás olyan védett információt és anyagokat tartalmaz, amely a Licenciába Adó és/vagy annak ügynökei vagy licenciába adói tulajdonát képezik, és amelyek az alkalmazandó szellemi tulajdonra vonatkozó, vagy egyéb jogszabályok védelme alatt állnak, ideértve, de nem kizárólag a szerzői jogot, továbbá elfogadja, hogy Ön semmilyen más módon nem használja a védett információt vagy anyagokat, csak a Külső Szolgáltatás által megengedett célból, vagy bármely olyan módon, amely a jelen Általános VFLM feltételeivel összeegyeztethetetlen, vagy amely sérti harmadik személy, az iTunes vagy az Apple bármely szellemi alkotáshoz fűződő jogát. Tilos a Külső Szolgáltatás bármely részét bármely módon vagy eszközzel reprodukálni. Ön tudomásul veszi, hogy nem módosíthatja, adhatja bérbe, kölcsönbe, értékesítheti, forgalmazhatja a Külső Szolgáltatást, vagy nem készíthet olyan származékos művet, amely a Külső Szolgáltatáson alapul, továbbá nem aknázhatja ki, nem használhatja a Külső Szolgáltatást semmilyen nem engedélyezett módon, ideértve, de nem kizárólag arra, hogy azzal számítógépes vírust, férget, trójai lovat vagy más malware-t terjesszen, vagy úgy, hogy azzal a hálózati kapacitást leterhelje, vagy azzal visszaéljen. Továbbá Ön elfogadja, hogy a Külső Szolgáltatást nem használja fel bármely harmadik személy jogait sértő módon zaklatásra, becsületsértésre, megfigyelésre, megfélemlítésre, rágalmazásra vagy egyéb jogsértés céljára, és hogy sem a Licenciába Adó, sem annak ügynökei nem felelősek azért, ha Ön ilyen célra vagy így használja a Külső Szolgáltatásokat, vagy azért, ha Ön a Külső Szolgáltatás felhasználásával zaklató, fenyegető, rágalmazó, bántó, jogsértő vagy illegális üzeneteket vagy közvetítéseket kap.

Továbbá Ön tudomásul veszi, hogy az Apple Készülékeken elérhető, megjeleníthető vagy linkelhető Külső Szolgáltatások vagy Harmadik Fél Anyagok nem érhetőek el minden nyelven és/vagy minden országban vagy régióban. A Külső Szolgáltató nem vállal felelősséget, illetve nem szavatol azért, hogy az ilyen Külső Szolgáltatások és Anyagok megfelelőek és minden földrajzi területen elérhetőek. Amennyiben Ön úgy dönt, hogy Külső Szolgáltatásokat és Anyagokat vesz igénybe vagy használ, akkor Ön azt a saját elhatározásából teszi, és felelősséggel tartozik minden vonatkozó jogszabály, többek között, de nem kizárólag az alkalmazandó helyi jog szabályainak betartásáért. Az Licenciába Adó fenntartja magának a jogot, hogy bármikor értesítés nélkül megváltoztassa, felfüggessze, eltávolítsa a Külső Szolgáltatást, vagy megakadályozza a kapcsolódási lehetőséget bármely Külső Szolgáltatáshoz. A Licenciába Adó semmilyen esetben nem vonható felelősségre a Külső Szolgáltatások eltávolításáért vagy a hozzáférés ellehetetlenítéséért. A Licenciába Adó továbbá jogosult arra, hogy bármikor értesítés és felelősség nélkül korlátozza bizonyos Külső Szolgáltatások használatát, vagy az azokhoz való hozzáférést.

e. SZAVATOSSÁG KIZÁRÁSA: A Licenciába Adó ésszerűen elvárható gondossággal és szakértelemmel biztosítja a Licenciába Adott Alkalmazásokat, illetve nyújt az Ön részére minden Külső Szolgáltatást, a Licenciába Adott Alkalmazás útján. A Licenciába Adó nem tesz egyéb kijelentést, vagy vállal egyéb szavatosságot a Külső Szolgáltatással kapcsolatban, különösen nem szavatol azért, hogy

(i) a Külső Szolgáltatás használata megszakításmentes vagy hibamentes lesz;

(ii) a Külső Szolgáltatás veszteségtől, meghibásodástól, támadástól, vírusoktól, beavatkozástól, interferenciától, hackeléstől vagy más, biztonságot érintő káros beavatkozástól mentes lesz, ezekkel kapcsolatban a Licenciába Adót semmiféle felelősség nem terheli. Az Ön felelőssége, hogy a saját rendszeréről biztonsági mentést készítsen, beleértve bármely Licenciába Adott Alkalmazást is, amelyet a rendszerén tárol.

f. A Felelősség Korlátozása

(i) Az alábbi (ii) pont eltérő rendelkezése hiányában, a Licenciába Adó, továbbá igazgatói, tisztviselői, munkavállalói, leányvállalatai, ügynökei, szerződéses partnerei, megbízói vagy a licenciába adók semmilyen esetben nem felelősek a Licenciába Adó, valamint alkalmazottai vagy ügynökei által okozott károkért vagy veszteségért, amennyiben

(1) a Licenciába Adó, alkalmazottai vagy ügynökei Önnel szemben úgy jártak el, ahogy az adott helyzetben általában elvárható;

(2) az nem ésszerűen előrelátható következménye az ilyen jogsértéseknek;

(3) a veszteség vagy kár mértékének növekedése abból ered, hogy Ön megsértette a jelen Végfelhasználói Licencia Szerződés ("Megállapodás") valamely rendelkezését;

(4) a Licenciába Adó azon döntésének következménye, hogy figyelmezteti Önt, hogy felfüggeszti vagy megszünteti az Ön hozzáférését a Külső Szolgáltatáshoz, vagy más lépéseket tesz a jelen Megállapodás feltételezett megsértésének kivizsgálása során, vagy amelyeket azt követően tesz, hogy a Megállapodás megsértését megállapította; vagy

(5) az a Licenciába Adott Alkalmazás Ön általi felhasználásával kapcsolatos bevétel-, profitkieséshez, üzleti lehetőség elvesztéséhez, adatvesztéshez vagy károsodáshoz kapcsolódik.

(ii) A jelen Megállapodás egyetlen rendelkezése sem zárja ki, illetve korlátozza a Licenciába Adó felelősségét megtévesztésért, súlyos gondatlansággal, vagy szándékos magatartással elkövetett jogsértésért vagy gondatlansággal okozott halálért vagy testi sértésért, illetve olyan jogsértésért, amely tekintetében a felelősség kizárását a jog nem teszi lehetővé. Ön elismeri, hogy a jelen Megállapodást az abban foglalt felelősség kizárások/korlátozások ismeretében kötötte meg, továbbá a jelen Megállapodásból származó előnyöket megfelelő kompenzációnak tekinti az iTunes felelősségének a korlátozásáért.

g. Ön nem használhatja, nem exportálhatja vagy re-exportálhatja a Licenciába Adott Alkalmazást kivéve, amennyiben azt az Egyesült Államok és annak az államnak jogszabályai lehetővé teszik, ahol a Licenciába Adott Alkalmazást megszerezte. Különösen, de nem kizárólag, a Licenciába Adott Alkalmazás nem exportálható vagy re-exportálható (a) az Egyesült Államok által embargó alá helyezett országba, (b) bárkinek, aki szerepel az Egyesült Államok Pénzügyminisztériumának "Specially Designated Nationals" (megjelölt állampolgárok) című listáján, az Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériuma "Denied Persons List" (tiltott személyek) vagy "Entity List" (tiltott társaságok) című listáján. A Licenciába Adott Alkalmazás használatával Ön kijelenti és szavatol azért, hogy nem tartózkodik egyik olyan országban sem, amely a fenti listá(ko)n szerepel, illetve, hogy Ön egyik listán sem szerepel. Ön azt is elfogadja, hogy nem használhatja a termékeket semmilyen, az Egyesült Államok jogszabályai által tiltott célra, ideértve, de nem korlátozva a nukleáris, kémiai vagy biológiai fegyverek, rakéták tervezésére, készítésére vagy gyártására.

h. A Licenciába Adott Alkalmazás és a kapcsolódó dokumentáció "Kereskedelmi Termékek" (commercial items), ahogy ezt a fogalmat a 48 C.F.R. §2.101 definiálja, és amely "Kereskedelmi Számítógép Szoftver"-ből, valamint "Kereskedelmi Számítógép Szoftver Dokumentáció"-ból áll, ahogy ezeket a fogalmakat a 48 C.F.R. §12.212 illetve a 48 C.F.R. §227.7202 használja. Összhangban a 48 C.F.R. §12.212, vagy a 48 C.F.R. §227.7202-1-tól 227.7202-4-ig terjedő szakaszokkal, a Kereskedelmi Számítógép Szoftver és Kereskedelmi Számítógép Szoftver Dokumentáció az Egyesült Államok kormányzatának végfelhasználói számára (a) csak Kereskedelmi Termékként, valamint (b) csak ugyanazokkal a végfelhasználói jogokkal kerülhet licenciába adásra, mint a jelen Megállapodásban foglaltak szerint minden más végfelhasználó számára. A nyilvánosságra nem hozott jogok fenntartva az Egyesült Államok szerzői jogi törvénye alapján.

i. A jelen licencre, valamint a Licenciába Adott Alkalmazás Ön általi használatára a Magyar Köztársaság joga irányadó (alkalmazandó jog). A Licenciába Adott Alkalmazás Ön általi használatára egyéb helyi, állami, nemzeti vagy nemzetközi jogszabályok is vonatkozhatnak.

TOVÁBBI IBOOKS STORE SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

AZ IBOOKS STORE TERMÉKEK LICENCE

Ön elismeri, hogy az iTunes az iBooks Store-on elérhető tartalmak ("iBooks Store Termékek") felhasználására licenciát értékesít az Ön részére. A tranzakcióval (a licenc iTunes-tól való megvásárlásával) jogi kötőerővel rendelkező (licenc) megállapodás jön létre közvetlenül Ön és az iBooks Store Termék kiadója ("Kiadó") között, amely az iBooks Store Termék Ön általi felhasználását szabályozza; az iTunes nem fél az adott iBooks Store Termék tekintetében Ön és a Kiadó között létrejött megállapodásban (licenc); valamennyi iBooks Store Termék Kiadója fenntartja magának a jogot, hogy kikényszerítse Önnel szemben az adott iBooks Store Termékre vonatkozó felhasználási szabályokat. Kizárólag a Kiadó felelős az adott iBooks Store Termékért, annak tartalmáért, minden szavatosságért, feltéve és olyan mértékig, ameddig azt nem zárták ki, továbbá minden olyan követeléséért, amelyet Ön vagy bármely harmadik az iBooks Store Termékkel vagy annak Ön általi használatával kapcsolatban támaszt.

Ön tudomásul veszi, hogy a számítógépen keresztül vásárolt iBooks Store Termék más számítógépről nem, csak kompatibilis szoftverrel ellátott iOS készüléken látható.

IBOOKS STORE TERMÉKEK FELHASZNÁLÁSI SZABÁLYZATA

(i) Ön az iBooks Store Terméke(ke)t kizárólag személyes, nem üzleti célra jogosult felhasználni.

(ii) Ön egyidejűleg egyszerre maximum öt Fiókban képes kompatibilis iOS alapú készüléken, például iPad-en, iPod-on vagy iPhone-on tárolni az iBooks Store Termékeket.

(iii) Ön egyszerre legfeljebb öt iTunes jogosultsággal rendelkező eszközön (például számítógépen) tárolhatja az iBooks Store Termékeket.

(iv) Az iBooks Store Termékek megszerzése nem keletkeztet az iBooks Store Termékek tekintetében semmilyen promóciós célú felhasználási jogot, vagy jogot arra, hogy az iBooks Store Terméket lemezre írja.

(v) Ön jogosult legalább egy iTunes jogosultsággal rendelkező eszközről manuálisan szinkronizálni iBooks Store Termékeket olyan eszközzel, amely rendelkezik manuális szinkronizálási lehetőséggel, feltéve, hogy az iBooks Store Termék kapcsolódik egy elsődleges iTunes jogosultsággal rendelkező eszközön található Fiókhoz, és az elsődleges iTunes jogosultsággal rendelkező eszköz az, amelyet először szinkronizálnak az eszközzel, vagy az az eszköz, amelyet Ön utólagosan az iTunes alkalmazás elsődleges használatára rendel.

Utolsó módosítás: 2015. Január 02.