Legal

TERMENI ŞI CONDIŢII

A. TERMENI DE VÂNZARE ITUNES STORE, MAC APP STORE, APP STORE ŞI IBOOKS STORE
B. TERMENI ŞI CONDIŢII ITUNES STORE
C. TERMENI ŞI CONDIŢII MAC APP STORE, APP STORE ŞI IBOOKS STORE
D. TERMENI ŞI CONDIŢII APPLE MUSIC

CONTRACTELE DE MAI JOS SUNT DINTRE DVS ŞI ITUNES SARL („ITUNES”) ŞI REGLEMENTEAZĂ UTILIZAREA DE CĂTRE DUMNEAVOASTRĂ A ITUNES STORE, MAC APP STORE, APP STORE ŞI IBOOKS STORE („MAGAZINELE”). PENTRU A ACCEPTA ACEŞTI TERMENI, APĂSAŢI „ACCEPT”. ÎN CAZUL ÎN CARE NU DORIŢI SĂ ACCEPTAŢI ACEŞTI TERMENI, NU APĂSAŢI „ACCEPT” ŞI NU UTILIZAŢI ITUNES STORE, MAC APP STORE, APP STORE SAU IBOOKS STORE. PREZENTUL CONTRACT SE APLICĂ FĂRĂ A AFECTA LICENŢELE DE SOFTWARE PE CARE LE-AŢI FI PUTUT ÎNCHEIA, AŞA CUM AR FI CEA DE UTILIZARE A APLICAŢIEI ITUNES.

PENTRU MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE PRODUSELE ŞI SERVICIILE NOASTRE, VĂ RUGĂM SĂ VIZITAŢI http://www.apple.com/support/.

A. TERMENI DE VÂNZARE ITUNES STORE, MAC APP STORE, APP STORE ŞI IBOOKS STORE

PLĂŢI, TAXE ŞI POLITICA DE RAMBURSARE

Dacă pentru o tranzacţie utilizaţi un card de credit sau debit , iTunes poate obţine o autorizare prealabilă pentru o sumă până la suma comenzii. Debitarea cardului de credit are loc la momentul cumpărării sau la puţin timp după. Când faceţi achiziţii, mai întâi vor fi utilizate creditele de conţinut, urmate de creditele aferente Certificatului de Cadou, Cardului iTunes sau Allowance Account, după care cardul de credit sau debit al dumneavoastră va fi debitat pentru orice solduri rămase.

Dumneavoastră acceptaţi să plătiţi pentru toate produsele pe care le procuraţi prin intermediul Magazinelor şi acceptaţi ca iTunes vă poate debita modalitatea dvs. de plată pentru orice produse procurate şi pentru orice sume adiţionale (inclusiv plăti de întârziere, după caz) care pot fi acumulate din sau în legătură cu Contul dumneavoastră. Sunteţi răspunzător pentru plata la timp a tuturor taxelor şi pentru prezentarea către iTunes a unei metode de plată valabile în vederea plăţii tuturor taxelor.

Sunteţi responsabil de oricare obligaţii fiscale în Moldova. Orice plăţi datorate către iTunes constituie sume nete, libere de orice comisioane aplicabile.

Toate vânzările produselor sunt finale.

Preţul produselor oferite prin intermediul Magazinelor se poate schimba, din timp în timp, şi Magazinele nu asigură protecţia preţurilor sau rambursări in cazul reducerii preturilor sau ofertei promoţionale.

Dacă un produs devine indisponibil în urma unei tranzacţii, însă înainte de descărcare, singura măsură reparatorie pe care o puteţi obţine o reprezintă rambursarea. Dacă problemele tehnice împiedică sau întârzie nemotivat livrarea produsului, singura şi unica dumneavoastră măsură reparatorie poate fi înlocuirea sau rambursarea preţului plătit, după cum decideţi dumneavoastră.

1-CLICK®

1-Click este o marcă de servicii înregistrată al cărei titular este Amazon.com, Inc., folosită pe bază de licenţă. 1-Click este o aplicaţie comoda care vă permite sa faceţi achiziţii prin intermediul Magazinelor cu un singur click al mouse-ului dumneavoastră sau a unui alt dispozitiv input. În momentul accesării Magazinelor de pe calculatorul dumneavoastră, funcţionalitatea de achiziţie 1-Click se activează prin intermediul dialogului care apare după ce apăsaţi butonul “Cumpără”. (Dumneavoastră puteţi să resetaţi această selecţie în orice moment prin apăsarea butonului “Resetare avertizări” în informaţiile privind contul dumneavoastră). În momentul accesării Magazinelor de pe produsele dumneavoastră marca Apple cu sistem de operare iOS, cum ar fi iPad, iPod touch sau iPhone ("Dispozitiv iOS"), 1-Click se activează pentru fiecare tranzacţie prin apăsarea butonului care indică preţul produsului, care activează butonul “Cumpără”. Cand 1-Click este activat, accesarea sau apăsarea butonului “Cumpără” iniţializează descărcarea imediată şi încheie tranzacţia dumneavoastră fără a fi necesară urmarea altor paşi.

CODURILE DE CONŢINUT

Codurile de conţinut nu sunt revendicabile în numerar şi nu pot fi returnate în schimbul rambursării de numerar (cu excepţia cazurilor prevăzute de lege); schimbate; revândute; folosite pentru achiziţionarea cadourilor; utilizate pentru achiziţii în Magazinul Apple Online sau utilizate în Magazinele Apple Retail. Soldurile neutilizate nu sunt transferabile.

Codurile de conţinut destinate distribuirii în Moldova pot fi răscumpărate prin intermediul Magazinelor doar în Moldova.

iTunes nu este responsabil pentru Codurile de conţinut pierdute sau furate.

iTunes îşi rezervă dreptul de a închide conturile şi a cere forme alternative de plata în cazul în care un Cod de conţinut este obţinut sau utilizat în mod fraudulos în cadrul Magazinelor.

ITUNES ŞI LICENTIAŢII, AFILIAŢII ŞI LICENŢIATORII SĂI NU OFERĂ GARANŢII, EXPLICITE SAU IMPLICITE, CU PRIVIRE LA CODURILE DE CONŢINUT SAU MAGAZINE, INCLUSIV, FĂRĂ LIMITARE, ORICE GARANŢIE EXPRESĂ SAU IMPLICITĂ DE COMERCIALIZARE SAU POTRIVIRE PENTRU UN ANUMIT SCOP. ÎN CAZUL ÎN CARE UN COD DE CONŢINUT ESTE NEFUNCŢIONAL, SINGURUL DUMNEAVOASTRĂ REMEDIU, ŞI SINGURA NOASTRĂ RESPONSABILITATE, VA FI SCHIMBUL UNUI ASTFEL DE COD DE CONŢINUT. ACESTE LIMITĂRI AR PUTEA SĂ NU FIE APLICABILE PENTRU DVS. ANUMITE JURISDICŢII NU PERMIT LIMITĂRI ALE GARANŢIILOR IMPLICITE SAU EXCLUDEREA SAU LIMITAREA ANUMITOR DAUNE. DACĂ ACESTE LEGI SE APLICĂ DUMNEAVOASTRĂ, UNELE SAU TOATE PREVEDERILE, EXCLUDERILE SAU LIMITĂRILE JURIDICE DE MAI SUS AR PUTEA SĂ NU SE APLICE PENTRU DVS. ŞI PUTEŢI AVEA, DE ASEMENEA, DREPTURI SUPLIMENTARE.

CADOURILE

Cadourile cumpărate prin intermediul Magazinelor pot fi cumpărate doar pentru şi pot fi primite doar de persoanele din Moldova. Pentru utilizarea unor cadouri primitorii cadourilor trebuie să dispună de echipament compatibil şi de setări de control părintesc.

INFORMAŢII IMPORTANTE PRIVIND SIGURANŢA

Pentru a evita durerile musculare, ale articulaţiilor sau ale ochilor în timpul folosirii de către dvs. a produselor oferite prin intermediul Magazinelor, este necesar să luaţi, întotdeauna, pauze frecvente şi să luaţi o pauză mai îndelungată în cazul în care simţiţi durere, oboseală sau disconfort. Un procent foarte scăzut de persoane pot manifesta crize sau pierderi de cunoştinţă când sunt expuse la lumini puternice sau la scene repetitive, incluzând, dar fără a se limita la, momentele când joacă jocuri video sau urmăresc filme. Simptomele pot include amețeli, greaţă, mişcări involuntare, pierderi de atenție, tulburări de vedere, parestezie, amorțeală sau alte simptome neplăcute. Consultați un medic înainte de a folosi produsele oferite prin intermediul Magazinelor în cazul în care aţi manifestat vreodată astfel de simptome sau simptome similare, şi opriți-vă imediat de la folosirea respectivelor produse şi consultați un medic dacă manifestați astfel de simptome în timpul folosirii de către Dvs. a respectivelor produse. Părinţii trebuie să supravegheze folosirea de către copiii lor a produselor oferite prin intermediul Magazinelor pentru a vedea dacă aceștia manifestă astfel de simptome.

COMENZILE ANTICIPATE

Comandând anticipat produsele, dumneavoastră autorizați Magazinele în mod automat să vă debiteze contul şi să descărcaţi produsul atunci când acesta devine disponibil. Puteți revoca comanda anticipată înainte de momentul când produsul devine disponibil.

PARTAJAREA FAMILIALĂ

Partajarea familială vă permite să partajaţi produsele iTunes, App Store, Mac App Store şi iBooks Store eligibile cu până la şase membri (inclusiv dvs.) ai unei „Familii”. În cazul în care configuraţi o Familie sau vă alăturaţi unei Familii, veţi putea vedea produsele eligibile ale celorlalţi membri ai Familiei şi veţi putea descărca aceste produse pe dispozitivul sau computerul compatibil. De asemenea, puteţi alege să ascundeţi achiziţiile, caz în care ceilalţi membri ai familiei nu vor putea vizualiza sau descărca aceste achiziţii de la dvs. Puteţi partaja fotografii şi clipuri video prin intermediul Aplicaţiei Photos, evenimente prin intermediul aplicaţiei Family Calendar, mementouri prin intermediul aplicaţiei Reminders, informaţii despre locaţie prin intermediul aplicaţiei Find My Friends şi locaţia dispozitivului prin intermediul aplicaţiei Find My iPhone. Partajarea familială este destinată utilizării personale, necomerciale. Sunt necesare conturi iTunes şi iCloud; iOS 8 şi/sau OS X Yosemite pentru a iniţia o familie şi pentru a vă alătura unei Familii. Este posibil ca anumite tranzacţii şi caracteristici să nu fie compatibile cu componente software mai vechi, putând fi necesară o actualizare a acestor componente software. Dacă vă alăturaţi unei Familii, caracteristicile funcţiei Partajare familială vor fi activate automat pe dispozitivele şi computerele compatibile.

„Organizatorul” unei Familii poate invita alţi membri să facă parte din Familie. Organizatorul trebuie să aibă vârsta minimă de 18 ani şi trebuie să aibă înregistrată o metodă de plată eligibilă pentru iTunes. Dacă sunteţi Organizator, declaraţi că sunteţi părintele sau tutorele unui membru al Familiei cu vârsta maximă de 13 ani. Metoda de plată a organizatorului este utilizată pentru a plăti toate achiziţiile iniţiate de către un membru al Familiei, achiziţii care depăşesc creditele de magazin ale membrului respectiv al Familiei. Atunci când se utilizează metoda de plată a Organizatorului, membrii Familiei acţionează drept agenţi ai Organizatorului. Produsele sunt asociate cu contul membrului Familiei care a iniţiat tranzacţia. PRIN INVITAREA MEMBRILOR SĂ SE ALĂTURE UNEI FAMILII, ORGANIZATORUL ÎŞI EXPRIMĂ ACORDUL CĂ TOATE TAXELE AFERENTE ACHIZIŢIILOR INIŢIATE DE CĂTRE MEMBRII FAMILIEI SUNT AUTORIZATE ŞI REPREZINTĂ RESPONSABILITATEA ORGANIZATORULUI, CHIAR DACĂ ORGANIZATORUL NU A AVUT CUNOŞTINŢĂ DE O ANUMITĂ TRANZACŢIE, DACĂ UN MEMBRU AL FAMILIEI DEPĂŞEŞTE AUTORITATEA ACORDATĂ DE ORGANIZATOR SAU DACĂ MAI MULŢI MEMBRI AI FAMILIEI INIŢIAZĂ ACHIZIŢII CARE VIZEAZĂ ACELAŞI PRODUS. ORGANIZATORUL ESTE RESPONSABIL PENTRU CONFORMAREA CU ORICE ACORD ÎNCHEIAT CU FURNIZORUL METODEI DE PLATĂ ŞI ÎŞI ASUMĂ TOATE RISCURILE ÎN EVENTUALITATEA ÎN CARE PARTAJAREA ACCESULUI LA ACEASTĂ METODĂ DE PLATĂ DETERMINĂ LIMITAREA PROTECŢIEI OFERITE DE CĂTRE FURNIZORUL METODEI DE PLATĂ. Organizatorul poate schimba în orice moment metoda de plată utilizată. O înregistrare a achiziţiei va fi trimisă către membrul Familiei care a iniţiat achiziţia ŞI către Organizator, chiar dacă achiziţia respectivă este ascunsă de către membrul în cauză al Familiei. Folosiţi legătura Report a Problem (Raportaţi o problemă) de pe chitanţă în cazul în care dvs. sau membrii familiei dvs. nu recunoaşteţi taxele de pe chitanţă sau de pe extrasul aferent metodei de plată.

Organizatorul poate utiliza funcţia Ask to Buy (Cerere de cumpărare) pentru a solicita copiilor cu vârsta de până la 18 ani să obţină permisiunea Organizatorului şi/sau a altor adulţi desemnaţi de către Organizator în vederea descărcării produselor gratuite sau cu plată, înainte de iniţierea unei achiziţii sau descărcări. Produsele descărcate de la membrii Familiei şi produsele achiziţionate prin intermediul codurilor de răscumpărare nu fac obiectul funcţiei Ask to Buy (Cerere de cumpărare). Dacă sunteţi Organizator, declaraţi că dvs. şi/sau orice adult desemnat de către dvs. este părintele sau tutorele oricărui membru al Familiei pentru care este activată funcţia Ask to Buy (Cerere de cumpărare). Funcţia Ask to Buy (Cerere de cumpărare) este optimizată pentru iOS 8 şi OS X Yosemite. Solicitările de achiziţionare sau descărcare de produse iniţiate cu software-uri mai vechi pot prezenta utilizatorilor un proces diferit de acordare a permisiunilor sau pot preveni complet efectuarea de achiziţii, motiv pentru care poate fi necesară o actualizare a software-ului. iTunes nu este responsabilă pentru daunele rezultate ca urmare a întârzierii aprobărilor pentru funcţia Ask to Buy (Cerere de cumpărare) sau pentru refuzarea achiziţiilor prin această funcţie.

Organizatorul poate elimina orice membru al Familiei din Familie, iar acest lucru va duce la incapacitatea membrului respectiv de a iniţia achiziţii autorizate prin intermediul metodei de plată a Organizatorului. În plus, membrul în cauză al Familiei nu va mai avea posibilitatea de a vizualiza ŞI partaja produsele ŞI informaţiile celorlalţi membri ai Familiei. Atunci când un membru al Familiei părăseşte o Familie sau este eliminat din aceasta, ceilalţi membri ai Familiei nu vor mai putea vizualiza sau descărca produsele sau informaţiile membrului respectiv ŞI nu vor mai putea accesa produsele descărcate anterior de către membrul respectiv al familiei (inclusiv achiziţiile efectuate prin intermediul metodei de plată a Organizatorului pe vremea când membrul respectiv făcea parte din Familie). În mod similar, dacă părăsiţi o Familie, nu veţi mai putea vizualiza ŞI descărca produsele sau informaţiile celorlalţi membri ai Familiei şi nu veţi mai putea accesa produsele pe care le-aţi descărcat de la membrii Familiei cât timp aţi făcut parte din Familie. Dacă aţi efectuat achiziţii în cadrul unei aplicaţii achiziţionată iniţial de către un membru care a părăsit Familia sau dacă aţi descărcat conţinut de la un membru al Familiei, iar dvs. nu mai aparţineţi Familiei, va trebui să achiziţionaţi aplicaţia ŞI să restauraţi achiziţiile din cadrul acestora pentru a le putea accesa din nou. Consultaţi politicile dezvoltatorului şi secţiunea din acest acord denumită „Achiziţii din cadrul aplicaţiilor”. Deoarece conturile personale pentru utilizatorii cu vârsta mai mică de 13 ani pot fi create numai ca parte a funcţiei Partajare familială, ştergerea unui astfel de cont în vederea eliminării acestuia din Familie va determina eliminarea ID-ului Apple al membrului respectiv al Familiei, precum şi incapacitatea acestuia de a accesa serviciile Apple care necesită un ID Apple sau orice conţinut asociat cu ID-ul Apple respectiv.

Puteţi aparţine unei singure Familii la un moment dat şi vă puteţi alătura oricărei Familii, dar de cel mult două ori pe an. Puteţi schimba contul de magazin pe care îl asociaţi cu o familie, însă cel mult o dată la 90 de zile. Toţi membrii unei familii trebuie să utilizeze aceleaşi setări pentru ţară sau regiune pentru iTunes Store. Muzica, filmele, emisiunile TV şi cărţile pot fi descărcate cu ajutorul serviciului iTunes pe cel mult 10 dispozitive per cont, dintre care cel mult cinci pot fi computere. Aplicaţiile eligibile pot fi descărcate pe oricare din dispozitivele pe care membrul respectiv al Familiei le deţine sau le controlează. Nu toate produsele (inclusiv achiziţiile din cadrul aplicaţiilor, conţinutul care nu este disponibil pentru redescărcare, abonamentele şi o parte din aplicaţiile achiziţionate anterior) sunt eligibile pentru Partajarea familială. Apple îşi rezervă dreptul de a desfiinţa o Familie, în conformitate cu secţiunea „Desfiinţare” a acestui acord.

CONTRACTELE ELECTRONICE

Utilizarea Magazinelor de către dumneavoastră include posibilitatea de a încheia contracte şi/sau tranzacții în mod electronic. CONFIRMAŢI CĂ TRANSMITERILE DUMNEAVOASTRĂ ELECTRONICE REPREZINTĂ ACORDUL DUMNEAVOASTRĂ ŞI INTENŢIA DE A FI OBLIGAT PRIN ŞI DE A PLĂTI PENTRU ASTFEL DE CONTRACTE ŞI TRANZACŢII. ACORDUL DUMNEAVOASTRĂ ŞI INTENŢIA DE A FI OBLIGAT PRIN DATELE TRANSMISE ELECTRONIC SE APLICĂ TUTUROR ÎNREGISTRĂRILOR LEGATE DE TOATE TRANZACŢIILE LA CARE SUNTEŢI PARTE PRIN INTERMEDIUL ACESTUI SITE, INCLUSIV NOTIFICĂRILE DE REZILIERE, POLITICILE, CONTRACTELE ŞI APLICAŢIILE. Pentru a accesa şi a păstra înregistrările dumneavoastră electronice, vi se poate cere să dispuneți de anumite echipamente hardware şi programe, ceea ce reprezintă responsabilitatea dumneavoastră exclusivă.

ALTE MĂRCI DE DISPOZITIVE

Dacă vă înregistraţi pentru un Cont sau utilizaţi Serviciile şi/sau Magazinele noastre acoperite de acest Acord, pe un dispozitiv de altă marcă sau pe calculator, este posibil să aveţi acces numai la un set limitat de funcţionalităţi ale Contului sau Serviciilor şi/sau Magazinelor. Ca şi condiţie pentru accesarea Contului sau Serviciilor şi/sau Magazinelor de pe un dispozitiv de altă marcă sau de pe un calculator, sunteţi de acord cu toţi termenii şi condiţiile relevante care se află în acest Acord, incluzând, dar fără a se limita la toate cerinţele privind utilizarea unui Cont sau a Serviciilor şi/sau Magazinelor, privind limitarea utilizării, disponibilităţii, renunţărilor la garanţii, a regulilor privind conţinutul şi comportamentul dumneavoastră, precum şi la reziliere. Termenii din acest Acord referitori la funcţiile şi Serviciile care nu sunt disponibile dispozitivelor de altă marcă sau utilizatorilor de calculatoare vu vă sunt aplicabile dumneavoastră. Aici este inclus, de exemplu, App Store. Dacă mai târziu alegeţi să accesaţi Contul dumneavoastră sau un serviciu de pe un dispozitiv marca Apple sau de pe un calculator Apple, sunteţi de acord ca toţi termenii şi condiţiile din acest Acord să fie aplicabili utilizării de către dumneavoastră a Contului sau Serviciului.

iTunes nu este răspunzător pentru greșelile tipografice.

B. TERMENI ŞI CONDIŢII ITUNES STORE

PREZENTUL CONTRACT DINTRE DUMNEAVOASTRĂ ŞI ITUNES S.A.R.L. ("ITUNES") REGLEMENTEAZĂ MODUL ÎN CARE DUMNEAVOASTRĂ BENEFICIAŢI DE SERVICIUL ITUNES STORE („SERVICIUL”).

SERVICIUL ITUNES STORE

iTunes este furnizorul Serviciului, care vă permite să accesaţi, achiziţionaţi sau să închiriaţi o licenţă de conţinut digital („Produse iTunes”) destinate utilizării de către utilizatori finali, numai cu respectarea termenilor şi condiţiilor din acest acord. iTunes nu este furnizoarea aplicaţiei iTunes sau a dispozitivelor iPad, iPod şi iPhone.

CONDIŢII PENTRU UTILIZAREA SERVICIULUI

Numai persoanele cu vârsta minimă de 13 ani pot crea conturi. Conturile pentru persoanele cu vârsta mai mică de 13 ani pot fi create de către un părinte sau tutore, prin utilizarea caracteristicii Partajare familială. Copiii cu vârsta mai mică de 18 ani trebuie să consulte acest acord împreună cu părintele sau tutorele, pentru a avea siguranţa că atât copiii, cât ŞI părinţii şi tutorii înţeleg acordul.

Serviciul este disponibil numai în Moldova. Sunteţi de acord să nu utilizaţi sau să încercaţi să utilizaţi Serviciul din afara acestei locaţii. iTunes poate folosi anumite tehnologii pentru a verifica dacă vă conformaţi cu această cerinţă.

Utilizarea Serviciului necesită dispozitive compatibile, acces la internet şi anumite software-uri (este posibil să se aplice taxe), poate necesita actualizări periodice şi poate fi afectată de alţi factori. Este recomandat să aveţi acces regulat la internet de mare viteză, acces care este obligatoriu pentru închirierea filmelor. Se recomandă instalarea celei mai recente versiuni a software-ului iTunes pentru accesarea serviciului, iar această versiune poate fi obligatorie pentru anumite tranzacţii sau caracteristici, precum şi pentru descărcarea unor Produse iTunes achiziţionate anterior prin intermediul Serviciului. Sunteţi de acord că este responsabilitatea dvs. să respectaţi aceste condiţii, care periodic pot suferi modificări. Serviciul nu face parte din niciun produs şi din nicio ofertă, astfel că prin nicio achiziţie sau obţinere a oricărui alt produs nu se va garanta că puteţi accesa Serviciul.

CONTUL DVS.

În calitate de utilizator înregistrat al Serviciului, aveţi posibilitatea de a crea un cont („Contul”). Nu transmiteţi niciunei alte persoane informaţiile contului dvs. Sunteţi singurul responsabil pentru menţinerea confidenţialităţii şi securităţii Contului dvs., precum şi ale tuturor activităţilor care au loc pe sau prin intermediul Contului dvs. De asemenea, sunteţi de acord să înştiinţaţi de îndată iTunes în cazul constatării unei breşe de securitate în cazul Contului dvs. iTunes nu va fi responsabilă pentru pierderile care decurg din utilizarea neautorizată a Contului dvs.

Pentru a putea achiziţiona şi descărca Produse iTunes prin intermediul Serviciului, trebuie să introduceţi ID-ul Apple şi parola sau să utilizaţi funcţia Touch ID pentru autentificarea Contului în vederea efectuării tranzacţiilor. După ce aţi autentificat Contul prin utilizarea ID-ului Apple şi parolei, va tr