Legal

DOLOČILA IN POGOJI

A. PRODAJNI POGOJI
B. ITUNES STORE POGOJI POSLOVANJA
C. MAC APP STORE, APP STORE, APP STORE ZA APPLE TV IN IBOOKS STORE POGOJI POSLOVANJA
D. APPLE MUSIC POGOJI POSLOVANJA

POGODBE MED VAMI IN ITUNES SARL (»ITUNES«), KI SO DOLOČENE V NADALJEVANJU IN UREJAJO UPORABO ITUNES STORE, MAC APP STORE, APP STORE, APP STORE ZA APPLE TV, IBOOKS STORE (“TRGOVINE”) IN APPLE MUSIC. ČE SOGLAŠATE S TEMI PRAVILI, KLIKNITE »SOGLAŠAM«. ČE NE SOGLAŠATE S TEMI PRAVILI, NE KLIKNITE »SOGLAŠAM«, IN NE UPORABLJAJTE ITUNES STORE, MAC APP STORE, APP STORE ALI IBOOKS STORE. TA POGODBA VELJA NE GLEDE NA LICENCE ZA PROGRAMSKO OPREMO, KATERIH STRANKA MOREBITI STE, KOT JE NA PRIMER LICENCA ZA UPORABO APLIKACIJE ITUNES.

ZA VEČ INFORMACIJ O NAŠIH PRODUKTIH IN STORITVAH SI PROSIMO OGLEJTE http://www.apple.com/support/.

A. PRODAJNI POGOJI

PLAČILA, DAVKI IN POLITIKA VRAČILA DENARJA

Če se za transakcijo uporabi kreditna ali debetna kartica, lahko iTunes pridobi za znesek v višini naročila predhodno odobritev. Obračun se opravi v trenutku vaše transakcije ali kmalu po njej. Pri nakupu se najprej porabi pridobljeno dobroimetje za vsebino, sledijo Gift Certificate, iTunes Card ali Allowance Account dobroimetja; za preostanek pa se nato bremeni vaša kreditna ali debetna kartica. Soglašate, da boste plačali vse produkte, ki jih boste kupili preko Trgovin in da lahko iTunes bremeni vaše plačilno sredstvo za kakršnekoli produkte, ki ste jih kupili in za kakršnekoli dodatne zneske (vključno z davki in zamudninami, kar je ustrezno) v zvezi z vašim Računom ali na njem. Odgovorni ste za pravočasno plačilo vseh zneskov in da iTunes posredujete podatke o veljavnem plačilnem sredstvu za plačilo vseh zneskov. Soglašate s prejemanjem vseh računov v elektronski obliki, kar lahko vključuje elektronsko pošto.

Vaša skupna cena vključuje ceno za produkt in ustrezen DDV (kot velja v trenutku prenosa). Z uporabo slovenske trgovine to državo določate kot državo stalnega prebivališča za davčne namene.

Odgovorni ste za vse morebitne dodatne davčne obveznosti v Sloveniji. Vsa plačila dolgovana iTunes so brez zneskov kakršnihkoli dodatnih veljavnih davkov.

Pravica do preklica: če se odločite, da prekličete svoje naročilo, lahko to brez navedbe razloga storite v 14 dneh po prejemu računa, razen če gre za darila iTunes Gifts, pri katerih vračilo denarja ni možno po tem, ko izkoristite kodo.

Za preklic naročila nas morate obvestiti o svoji odločitvi. Da bi zagotovili takojšnjo obdelavo, vam priporočamo, da uporabite možnost prijave težave (Report a Problem) za preklic vseh predmetov z izjemo izdelkov Apple Music Storitve, iTunes Match in neizkoriščenih daril iTunes Gift in Allowances, ki ste jih kupili neposredno od Appla. Izvzete izdelke lahko prekličete tako, da stopite v stik s podporo iTunes Support. Prav tako imate pravico, da nas obvestite z uporabo spodnje predloge obrazca za preklic plačila ali z drugo nedvoumno izjavo. Če uporabite možnost za prijavo težave (Report a Problem), vam bomo nemudoma poslali potrdilo, da smo prejeli vaš preklic.

Da ne bi zamudili roka za preklic, nam morate svoje obvestilo o preklicu poslati pred iztekom 14-dnevnega obdobja.

Učinek preklica: denar vam bomo povrnili najkasneje v 14 dneh po dnevu, na katerega smo prejeli vaše obvestilo o preklicu. Uporabili bomo isti način plačila, kakršen je bil uporabljen za transakcijo in za tovrstno vračilo vam ne bo treba plačati dajatev.

Izjema pravice do preklica: ne morete preklicati naročila dobave digitalnih vsebin, če so se vsebine že začele zagotavljati na vašo zahtevo, s čimer potrdite, da izgubljate pravico do preklica.

Predloga obrazca za preklic:

- Za iTunes S.à r.l., 31-33, rue Sainte Zithe, L-2763 Luxembourg:

- Pošiljam obvestilo, da odstopam od pogodbe za naročilo naslednjega: [VPIŠITE IDENTIFIKACIJSKO ŠTEVILKO NAROČILA, IZVAJALCA, VRSTO]

- Naročeno na [VSTAVITE DATUM] / prejeto na [VSTAVITE DATUM]

- Ime potrošnika

- Naslov potrošnika

- Elektronski naslov potrošnika (neobvezno)

- Datum

Do izvršitve nakupa ima iTunes pravico, da kadarkoli spremeni cene za produkte, ki jih nudi v Trgovinah. Trgovine ne nudijo zavarovanja pred spremembo cene ali vračila za primer znižanja cene ali promocijskih ponudb po nakupu.

Če produkt pred prenosom, a po transakciji, ni več na razpolago, bo vaše edina pravica verjetno omejena na vračilo cene, ki ste jo plačali za produkt, ki ni na voljo. Če tehnične težave preprečijo ali nerazumno zadržujejo dostavo vašega produkta, je vaša izključna in edina pravica bodisi zamenjava ali vračilo cene, ki ste jo plačali, kar določi iTunes.

1-Click®

1-Click® je registrirana storitvena znamka Amazon.com, Inc., ki je v licenčni uporabi. 1-Click® je praktično orodje, ki vam omogoča opraviti nakup v Trgovinah z enim klikom vaše miške ali druge vhodne naprave. Ko na vašem računalniku dostopate do Trgovin, lahko aktivirate 1-Click® nakupovanje z uporabo pogovornega okna, ki se pojavi, ko kliknete gumb Kupi (to izbiro lahko ponastavite kadarkoli tako, da kliknete Ponastavitvena Opozorila v informacijah vašega Računa). Ko z vašimi produkti znamke Apple, ki delujejo na iOS, kot so iPad, iPod touch ali iPhone (»iOS Naprava«) dostopate do Trgovin , se 1-Click® aktivira za vsako transakcijo z dotikom gumba, ki prikazuje ceno za produkt, kar razkrije gumb Kupi. Ko je 1-Click® aktiviran, klik na gumb Kupi ali njegov dotik takoj začne prenos in dokonča vašo transakcijo brez kakršnihkoli nadaljnjih korakov.

GIFT CERTIFICATES, ITUNES CARDS AND CODES, ALLOWANCES, IN KODE ZA VSEBINO

Gift Certificates, iTunes Cards and Codes, Kode za vsebino in Allowances, kakor tudi neizkoriščena dobroimetja, niso unovčljivi za denar in jih ni mogoče vrniti za denarno povračilo (razen v skladu z našo politiko vračila denarja, ki velja, če je bil izdelek kupljen v trgovini iTunes Store, ali v primerih, ko za prodajalca, od katerega je bil izdelek kupljen, velja drugačna politika vračil denarja), kar pa ne posega v kakršnokoli zakonsko pravico do povračila v primeru daril z napako ali daril, ki so bila napačno opisana; zamenjati, preprodati, uporabiti za nakup Daril, Gift Certificates, ali iTunes Cards or Codes; uporabiti za zagotovitev Allowances; uporabiti za nakup v Applovi spletni trgovini (Apple Online Store), ali uporabiti za nakup v Applovih maloprodajnih trgovinah (Apple Retail Stores).Neizkoriščeno dobroimetje ni prenosljivo.

Gift Certificates, iTunes Cards and Codes, Kode za vsebino, in Allowances, kupljeni v Sloveniji, se lahko unovčijo samo v Trgovinah v Sloveniji.

iTunes ne odgovarja za izgubljene ali ukradene Gift Certificates, iTunes Cards and Codes, Kode za vsebino, ali Allowances. Tveganje izgube in lastnine Gift Certificates, iTunes Cards and Codes, in Allowances, ki so posredovani elektronsko, preide na kupca v Sloveniji ob elektronskem prenosu. Tveganje izgube in lastnine Kod za vsebino, ki so posredovane elektronsko, preide iz iTunes v Luxemburgu ob elektronskem prenosu.

iTunes si pridržuje pravico zapreti račun in zahtevati alternativne načine plačila, če je Gift Certificate, iTunes Card and Codes, Koda za vsebino ali Allowance na goljufiv način pridobljena ali uporabljena v Trgovinah.

DARILA

Darila, ki jih kupite od Trgovin, lahko kupite samo za osebe v Sloveniji. Samo osebe v Sloveniji so upravičene do daril. Prejemniki daril morajo imeti združljivo strojno opremo, in združljive nastavitve starševske kontrole, da lahko uporabijo nekatera darila.

POMEMBNE VARNOSTNE INFORMACIJE

Da med uporabo produktov, ponujenih v Trgovinah, ne bi prišlo do občutka napetosti v mišicah, sklepih ali očeh, vam priporočamo pogoste počitke in v primeru bolečin, utrujenosti ali občutka nelagodja daljši odmor. Pri zelo nizkem odstotku ljudi lahko pride do napadov ali do izgube zavesti, če so med drugim pri igranju video iger ali gledanju video posnetkov izpostavljeni utripajoči svetlobi ali vzorcem. Simptomi lahko vključujejo občutek vrtoglavice, slabost, nehotene gibe, izgubo zavesti, spremembe pri vidu, mravljinčenje, odrevenelost in druge neprijetne občutke. Če ste kadarkoli že občutili takšne ali podobne simptome, se pred uporabo produktov, ponujenih v Trgovinah, posvetujte z zdravnikom; če se takšni simptomi pojavijo med uporabo teh produktov, takoj prenehajte z uporabo in obiščite zdravnika. Starši morajo opazovati pojavljanje znakov in simptomov pri otrocih, ki uporabljajo produkte, ponujene v Trgovinah.

PREDNAROČILA

S prednaročanjem produktov Trgovine pooblaščate, da avtomatsko bremenijo vaš račun in, če imate vklopljene samodejne prenose, prenesejo produkt, ko je na voljo. Od prednaročila lahko odstopite kadarkoli pred trenutkom, ko izdelek postane na razpolago, in v skladu z našo politiko vračilo denarja, ki je opisana predhodno.

SKUPNA UPORABA V DRUŽINI

Skupna uporaba v Družini vam omogoča skupno uporabo ustreznih iTunes, App Store in iBook produktov z največ šestimi člani (vključno z vami) “Družine”. Če ustvarite ali se pridružite Družini, lahko vidite ustrezne produkte drugih članov Družine in te produkte prenesete na vašo združljivo napravo ali računalnik. Lahko tudi izberete, da nakupe skrijete, tako da jih drugi člani Družine ne bodo mogli videti ali prenesti od vas. Lahko delite informacije kot so slike in video preko Photos app, dogodke preko vašega Family Calendar, opomnike preko Reminders app, informacijo o lokaciji preko Find My Friends, in lokacijo naprave preko Find My iPhone. Skupna uporaba v Družini je izključno za osebno in nekomercialno uporabo. Potrebna sta iTunes in iCloud računa; iOS 8 in/ali OS X Yosemite sta potrebna za začetek ali pridružitev k Družini. Nekatere transakcije in možnosti lahko da niso združljive s prejšnjo programsko opremo in lahko zahtevajo posodobitev programske opreme. Če se pridružite Družini, se možnosti Skupne uporabe v Družini avtomatično vključijo na vaših združljivih napravah in računalnikih.

»Organizator« Družine lahko povabi druge člane, da se pridružijo Družini. Organizator mora biti star 18 let ali več in mora imeti prijavljeno ustrezno plačilno sredstvo pri iTunes. Če ste Organizator, zagotavljate da ste starš ali skrbnik vsakega člana Družine, ki je mlajši od 15 let. Organizatorjevo plačilno sredstvo je uporabljeno za plačilo vsakega nakupa, ki je začet s strani člana Družine, nad vsakim stanjem dobroimetja na računu tega člana Družine v trgovini. Člani Družine delujejo kot pooblaščenci Organizatorja, ko je uporabljeno Organizatorjevo plačilno sredstvo. Produkti so pridruženi k računu člana Družine, ki je začel transakcijo. S POVABILOM ČLANA DRUŽINE, DA SE PRIDRUŽI DRUŽINI, ORGANIZATOR SOGLAŠA, DA SO VSE BREMENITVE ZA NAKUPE ZAČETE S STRANI ČLANOV DRUŽINE ODOBRENE S STRANI IN SO OBVEZNOST ORGANIZATORJA, TUDI ČE ORGANIZATOR NI VEDEL ZA KATEROKOLI POSAMEZNO TRANSAKCIJO, ČE JE ČLAN DRUŽINE PREKORAČIL NJEGOVO ALI NJENO POOBLASTILO KOT JE BILO DANO S STRANI ORGANIZATORJA, ALI ČE JE VEČ ČLANOV DRUŽINE ZAČELO NAKUPE ZA ISTI PRODUKT. ORGANIZATOR JE ODGOVOREN ZA SPOŠTOVANJE KATEREGAKOLI DOGOVORA S SVOJIM PONUDNIKOM PLAČILNIH STORITEV IN NOSI VSE TVEGANJE, ČE DOVOLITEV SKUPNEGA DOSTOPA DO TAKIH PLAČILNIH SREDSTEV OMEJUJE KATEROKOLI ZAŠČITO, KI JO OMOGOČA PONUDNIK PLAČILNIH STORITEV. Organizator lahko kadarkoli spremeni vneseno plačilno sredstvo. Zapis nakupa bo poslan članu Družine, ki ga je začel, in Organizatorju, tudi če je nakup skrit s strani člana Družine; prosimo uporabite Report a Problem na vašem računu, če vi ali vaš član Družine ne prepoznate bremenitev na vašem računu ali izpisku plačilnega sredstva.

Organizator lahko uporabi funkcijo Ask to Buy in zahteva, da otroci mlajši od 18 let pridobijo dovoljenje od Organizatorja in/ali drugih odraslih določenih s strani Organizatorja, da prenesejo brezplačne ali plačljive produkte preden se nakup ali prenos začne. Ask to Buy ne velja za produkte prenesene od članov Družine in produkte pridobljene preko unovčljivih kod. Če ste Organizator, zagotavljate, da ste vi in/ali katerikoli določen odrasli starš ali skrbnik vsakega člana Družine, za katerega je vključen Ask to Buy. Ask to Buy je prilagojen za iOS 8 in OS X Yosemite; zahteve za nakup ali prenos produktov iz prejšnje programske opreme lahko uporabnikom omogočajo nadomesten postopek dovoljenja ali pa popolnoma onemogočajo nakupe in lahko zahtevajo posodobitev programske opreme. iTunes ni odgovoren za kakršnokoli škodo povzročeno zaradi zamude pri Ask to Buy odobritvah ali zavrnitvah.

Organizator lahko odstrani člana Družine iz Družine, kar bo onemogočilo temu članu Družine, da začne odobrene nakupe z Organizatorjevim plačilnim sredstvom in da vidi in deli produkte in informacije drugih članov Družine. Ko član Družine zapusti ali je odstranjen iz Družine, ali Organizatorjev Apple ID preneha iz kateregakoli razloga, ostali člani Družine lahko da ne bodo mogli videti ali prenesti produktov ali informacij odhajajočega člana, ali dostopati do produktov, ki so jih pred tem prenesli od odhajajočega člana Družine, vključno z nakupi izvršenimi z Organizatorjevim plačilnim sredstvom ko je bil odhajajoči član del Družine. Podobno velja, če vi zapustite Družino, lahko da ne boste več mogli videti ali prenesti produktov ali informacij drugih članov Družine in produktov, ki ste jih prenesli od drugih članov Družine, istočasno član Družine lahko, da ne bo več dostopen. Če ste opravili In-App Nakupe v aplikacij izvirno kupljeni s strani odhajajočega člana Družine ali preneseni od člana Družine in ne pripadate več Družini, morate aplikacijo sami kupiti in obnoviti In-App Nakupe, da ponovno pridobite dostop do njih; prosimo preglejte pogoje razvijalca in del te Pogodbe z naslovom »In-App Nakupi« preden kupite In-App Nakupe. Ker so osebni računi za uporabnike pod 15 let starosti lahko ustvarjeni samo kot del Skupne uporabe v Družini, bo izbris takšnega računa z namenom odstranitve iz Družine povzročil prenehanje Apple ID tega člana Družine in njegove ali njene možnosti dostopa do katerihkoli Apple storitev, ki zahtevajo Apple ID, ali katerekoli vsebine, ki je povezana s tem Apple ID.

Istočasno lahko pripadate le eni Družini in katerikoli Družini se lahko pridružite največ dvakrat v letu. Račun v trgovini, s katerim ste povezani z Družino, lahko spremenite le enkrat vsakih 90 dni. Vsi člani Družine morajo uporabljati isto iTunes Store državo ali regijo. Glasbo, filme, TV oddaje in knjige se lahko prenese z iTunes Storitve na največ 10 naprav na račun, od katerih jih je le pet lahko računalnikov; ustrezne aplikacije se lahko prenese na katerekoli naprave, ki jih ima član Družine v lasti ali nadzoru. Vsi produkti, vključno z In-App Nakupi, vsebino, ki je ni mogoče ponovno prenesti, naročninami in nekaterimi predčasno kupljenimi aplikacijami, ne izpolnjujejo pogojev za Skupno uporabo v Družini. Apple si pridržuje pravico, da razpusti Družino v skladu z delom »Prenehanje« te Pogodbe.

ELEKTRONSKO SKLEPANJE POGODB

Vaša uporaba Trgovin vključuje možnost, da sklenete pogodbe in/ali, da opravite transakcije elektronsko. Strinjate se, da vaše elektronske vloge predstavljajo vašo soglasje in namen, da ste zavezani in da opravite plačila za take pogodbe in transakcije. Vaše soglasje in namen, da ste z elektronskimi vlogami zavezani, se nanaša na vse zapise o vseh transakcijah, ki ste jih sklenili na tej strani, vključno z obvestili o odstopih, poslovnimi politikami, pogodbami in aplikacijami. Za dostop do vaših elektronskih zapisov in njihovo hrambo, se lahko zgodi, da boste potrebovali določeno strojno in programsko opremo, za kar ste izključno odgovorni sami.

NAPRAVE, KI NISO ZNAMKE APPLE

Če si ustvarite Račun ali uporabljate Storitve in/ali Trgovine, ki jih zajema ta Pogodba, na napravi ali računalniku, ki ni znamke Apple, boste morda imeli dostop zgolj do omejenega sklopa funkcionalnosti Računa ali Storitev in/ali Trgovin. Kot pogoj za dostopanje do Računa ali Storitev in/ali Trgovin na napravi ali računalniku, ki ni znamke Apple, se strinjate z vsemi upoštevnimi pogoji in določili te Pogodbe, vključno z, med drugim, vsemi zahtevami za uporabo Računa ali Storitev in/ali Trgovin, omejitvami glede uporabe, razpoložljivostjo, odklonitvami jamstev, pravili glede vaše vsebine in vedenja ter prenehanjem. Določila te Pogodbe, ki se nanašajo na možnosti ali Storitve, ki niso na voljo uporabnikom naprav in računalnikov, ki niso znamke Apple, ne bodo vejala za vas. Med njimi je, na primer, App Store. Če se pozneje odločite, da boste do vašega Računa ali Storitve dostopali preko naprave znamke Apple ali računalnika znamke Apple, se strinjate, da vsa določila in pogoji, navedeni v tej Pogodbi, veljajo za vašo uporabo takšnega Računa ali Storitev in/ali Trgovin.

iTunes ne odgovarja za tipkarske napake.

B. ITUNES STORE POGOJI POSLOVANJA

TA POGODBA MED VAMI IN ITUNES SARL (»ITUNES«), UREJA UPORABO ITUNES STORE STORITVE (»STORITEV«).

ITUNES STORE STORITEV

iTunes je ponudnik Storitve, ki vam omogoča dostop, nakup ali najem licence za digitalno vsebino (»iTunes Produkti«) samo za uporabo s strani končnega kupca pod pogoji kot so določeni v tej Pogodbi. iTunes ni ponudnik iTunes aplikacije ali iPad, iPod ali iPhone.

ZAHTEVE ZA UPORABO STORITVE

Samo osebe stare 15 let ali več lahko ustvarijo račun. Računi za osebe mlajše od 15 let lahko ustvari samo starš ali skrbnik z uporabo Skupne uporabe v Družini. Otroci mlajši od 18 let morajo to Pogodbo pregledati skupaj s svojim staršem ali skrbnikom, da se zagotovi, da jo razume otrok in starš ali skrbnik.

Storitev vam je na voljo samo v Sloveniji. Soglašate, da ne boste uporabljali ali poskušali uporabljati Storitve izven te lokacije. iTunes lahko uporabi tehnologijo, da preveri ali ravnate skladno.

Uporaba Storitve zahteva združljive naprave, dostop do spleta, in določeno programsko opremo (ki je lahko plačljiva); lahko zahteva občasne posodobitve, delovanje omenjenih dejavnikov pa lahko vpliva na uporabo. Za običajno uporabo se visoko hitrostni dostop do spleta močno priporoča, za Najete filme pa je zahtevan. Za dostop do Storitve se priporoča zadnja verzija programske opreme iTunes. Zadnja verzija programske opreme iTunes je lahko potrebna tudi za določene transakcije ali možnosti in za prenos iTunes Produktov, ki ste jih pred tem kupili ali pridobili preko Storitve. Strinjate se, da so te zahteve, ki se lahko v času spreminjajo, vaša obveznost. Storitev ni del drugega produkta ali ponudbe, in nakup ali pridobitev drugega produkta vam ne daje ali zagotavlja pravice do dostopa do Storitve.

VAŠ RAČUN

Kot registrirani uporabnik Storitve lahko ustvarite račun (»Račun«). Nikomur ne razkrivajte informacij o Računu. Sami ste odgovorni za ohranjanje zaupnosti in varnosti vašega Računa, in za vse aktivnosti, ki nastanejo na ali preko vašega Računa. Strinjate se, da boste iTunes nemudoma obvestili o kakršnihkoli kršitvah varnosti vašega Računa. iTunes ne odgovarja za kakršnekoli izgube, ki bi nastale zaradi nepooblaščene uporabe vašega Računa.

Da bi preko Storitve lahko kupili in prenesli iTunes Produkte, morate vnesti vaš Apple ID in geslo ali uporabiti Touch ID za potrditev pristnosti vašega Računa za transakcije. Ko ste potrdili pristnost vašega Računa z uporabo Apple ID in gesla, vam je v naslednjih petnajstih minutah ne bo potrebno ponovno potrjevati na vašem računalniku ali napravi iOS; lahko izberete možnost, da dovolite računalniku ali Apple TV-ju, da si zapomni vaše geslo in pristnost ostane potrjena. V tem času boste lahko kupovali in prenašali iTunes Produkte brez ponovnega vnašanja gesla. Možnost transakcij z iTunes Produkti lahko izključite ali spremenite nastavitve tako, da bo geslo zahtevano za vsako transakcijo, s prilagoditvijo nastavitev na računalniku, iOS Napravi ali Apple TV-ju. Za več informacij si oglejte http://support.apple.com/kb/HT1904 in http://support.apple.com/kb/HT4213.

Soglašate, da boste pri registraciji pri Storitvi, kakor tudi pri njeni uporabi, zagotovili točne in popolne informacije (»Registrski Podatki«), in soglašate, da boste Registrske Podatke posodobili, da bodo naprej točni in popolni. Soglašate, da lahko iTunes Registrske Podatke, ki ste jih zagotovili, shrani in uporablja za uporabo pri vzdrževanju vašega Računa in za obračunavanje plačil na vašem Računu.

SAMODEJNA DOSTAVA IN PRENOS PREJŠNJIH NAKUPOV

Ko prvič pridobite glasbene, kupljene (t. j. ne najete) filme, TV oddaje in glasbeni video iTunes Produkte (skupaj “iTunes Primerne Vsebine”), lahko izberete samodejno prejemanje (“samodejni prenos”) kopij takšnih iTunes Primernih Vsebin na dodatne združljive iOS Naprave (razen iTunes Produktov kupljenih filmov in TV oddaj) in na iTunes-avtorizirane računalnike z združljivo programsko opremo, s povezovanjem takšnih iOS Naprav in računalnikov v skladu s spodaj navedenimi pravil glede povezovanja (vsaka, “Povezana Naprava”). Za vsako Povezano napravo lahko določite, kateri tip iTunes Primerne Vsebine, če sploh kateri, se lahko samodejno prenese na njo. Na Povezani Napravi, ki je sposobna prejemati Potisna Sporočila (“Potisno-Omogočen”), vključno z iOS Napravami, se bodo iTunes Primerne Vsebine samodejno prenesle na to Povezano Napravo, kadar ima internetno povezavo; na Povezanih Napravah, ki nimajo Potisno-Omogočen, se bodo iTunes Primerne Vsebine samodejno pojavile v vrsti za prenos in boste prenos lahko začeli ročno znotraj iTunes.

Kot dodatna ugodnost za vas, po pridobitvi iTunes Primerne Vsebine, lahko določene take prehodno pridobljene iTunes Primerne Vsebine prenesete na katerokoli Povezano Napravo. Nekatere iTunes Primerne Vsebine, ki ste jih predhodno pridobili, morda ne bodo nikoli na voljo za poznejši prenos, in iTunes v takšnem primeru do vas nima nobene odgovornosti. Ker morda ne boste mogli pozneje prenesti določenih predhodno pridobljenih iTunes Primernih Vsebin, je po prenosu predmeta iTunes Primerne Vsebine vaša odgovornost, da ga ne izgubite, uničite ali poškodujete, in morda boste želeli narediti varnostno kopijo.

Povezovanje Povezanih Naprav je pogojeno z naslednjim:

(i) Lahko samodejno prenesete iTunes Primerne Vsebine ali prenesete predhodno pridobljene iTunes Primerne Vsebine z Računa na do 10 Povezanih Naprav, če od tega ni več kot 5 iTunes-avtoriziranih računalnikov.

(ii) Povezana Naprava je lahko ob katerem koli času povezana s samo enim Računom.

(iii) Povezano Napravo lahko zamenjate na drug Račun samo enkrat na vsakih 90 dni.

(iv) Predhodno pridobljene zastonj vsebine lahko prenesete na neomejeno število naprav, dokler je zastonj na iTunes Storitvah, vendar ne na več kot 5 iTunes-avtoriziranih računalnikov.

Apple TV ni “Povezana Naprava”. Vendar pa so lahko kupljeni (in ne najeti) Video iTunes Produkti predvajani na združljivih Apple TV-jih, pod pogojem, da lahko hkrati predvajaš katerikoli takšen video na omejenem številu Apple TV-jev.

Nekateri primeri iTunes Primernih Vsebin so lahko veliki in rezultat dobave takšne iTunes Primerne Vsebine preko podatkovne povezave so lahko precejšnji podatkovni stroški.

ITUNES MATCH

iTunes Match vam omogoča oddaljen dostop do vaših usklajenih ali naloženih pesmi in glasbenih spotov, ki ste jih kupili s svojim Računom, skupaj s povezanimi metapodatki, seznami predvajanj in drugimi informacijami o vaši iTunes knjižnici (“iTunes Match Vsebina”).

Na iTunes Match se lahko naročite za plačilo letne naročnine. Da se naročite, morate imeti pri iTunes shranjene podatke o veljavni kreditni kartici. Zneska plačane naročnine ni mogoče zahtevati nazaj (razen kadar tako zahteva veljavno pravo ali v skladu z našo predhodno opisano politiko vračila denarja), naročnina se bo avtomatsko obnavljala za obdobja enega leta, dokler naročnine ne boste odpovedali. Vaš račun bo obremenjen 24 ur pred iztekom tekočega naročniškega obdobja. Avtomatsko obnavljanje lahko odpoveste s prilagoditvijo nastavitev iTunes Store računa na vašem računalniku. Po koncu vašega naročniškega obdobja ne boste več mogli dostopati do vaših iTunes Match Vsebin z iTunes Match.

iTunes Match deluje s knjižnicami, ki vsebujejo do 100.000 pesmi, ki bodisi (i) trenutno niso na voljo pri iTunes Storitvi, ali (ii) ki niso kupljene z vašim Računom pri iTunes Storitvi. Pesmi, ki ne izpolnjujejo določenih meril, ali ki nimajo dovoljenj za vaš računalnik, niso primerne za iTunes Match.

Za vzpostavitev in uporabo iTunes Match bodo zbrani podatki o medijih v vaši iTunes knjižnici, vašem operacijskem sistemu in identifikatorjih strojne opreme ter bodo povezani z vašim Računom na strežnikih iTunes. iTunes Match avtomatsko pregleda datoteke pesmi in zbere druge podatke, ki se lahko uporabijo za identifikacijo medijev v vaši iTunes knjižnici, kot na primer naslove pesmi, izvajalce pesmi ali trajanje pesmi. iTunes Match bo uporabil te podatke, da uskladi pesmi s tistimi, ki so trenutno na voljo v iTunes Store, in vam bo usklajene pesmi dal na razpolago v formatu, ki bo takrat na voljo v iTunes Store. Če pesem ni uspešno usklajena, bo vaša kopija pesmi naložena na iTunes v istem formatu ali v formatu, določenem s strani iTunes. iTunes si pridržuje pravico, da omeji vrste naloženih vsebin (na primer pretirano velike datoteke). Usklajene ali naložene pesmi in povezani metapodatki bodo na voljo za dostop s Povezane Naprave, ki je bila omogočena za iTunes Match. Povezovanje Povezanih Naprav za iTunes Match je predmet enakih pogojev kot Samodejna Dostava in Prenos Prejšnjih Nakupov in naložene ali usklajene pesmi in povezane informacije veljajo za “iTunes Primerno Vsebino”. Do iTunes Match Vsebin lahko dostopate tudi z združljivih Apple TV-jev, pod pogojem, da to storite samo na omejenem številu Apple TV-jev ob istem času.

Ko uporabite iTunes Match, bo iTunes zabeležil podatke, kot so pesmi, ki jih predvajate, ustavite ali preskočite, naprave, ki jih uporabljate, in čas ter trajanje predvajanja.

S tem se strinjate z uporabo iTunes Match samo za zakonito pridobljeno vsebino. Vsaka uporaba za nezakonito vsebino krši pravice drugih in vas lahko podvrže civilnim in kazenskim sankcijam, vključno z možno denarno odškodnino zaradi kršitve avtorskih pravic.

iTunes Match je zagotovljen “KAKRŠEN JE” in lahko vsebuje napake ali netočnosti, ki lahko povzročijo okvaro, popačenje ali izgubo podatkov in/ali informacij, vključno z glasbo, seznamom predvajanj in zgodovino predvajanj, na vašem računalniku ali napravi in perifernih napravah (vključno z, a ne omejeno na, strežnike in druge računalnike), ki so z njimi povezane . Preden začnete uporabljati iTunes Match morate narediti varnostno kopijo vseh podatkov in informacij na vašem računalniku ali napravi in kakršnihkoli perifernih napravah. Izrecno se strinjate in soglašate, da je vsaka uporaba iTunes Match izključno na vašo nevarnost. V obsegu, ki ga dovoljuje zakonodaja, iTunes ne bo imel nobene odgovornosti v zvezi z vašo uporabo iTunes Match, vključno z nezmožnostjo dostopa do usklajenih ali naloženih vsebin.

ZASEBNOST

Za Storitev veljajo določila Applove Politike Zasebnosti, ki je objavljena na http://www.apple.com/legal/privacy/.

Če se odločite za možnost Genius, bo Apple občasno avtomatično zbiral podatke ki lahko služijo za identifikacijo medijev v vaši iTunes knjižnice na katerikoli Genius primerni napravi , kot na primer vašo zgodovino predvajanj in sezname predvajanj. To vključuje medije, kupljene ali pridobljene preko iTunes, in medije, pridobljene iz drugih virov. Ti podatki bodo shranjeni anonimno in ne bodo povezani z vašim imenom ali Računom. Ko uporabljate možnost Genius, bo Apple te podatke in vsebino vaše iTunes knjižnice, kot tudi druge podatke, uporabil za namene posredovati vam priporočila, ki so prilagojena vam.

Apple lahko te podatke uporabi in jih kombinira z agregiranimi podatki iz iTunes knjižnic drugih uporabnikov, ki se odločijo za to možnost, vašimi podatki o zgodovini nakupov v iTunes Store, agregiranimi podatki o zgodovini nakupov drugih uporabnikov iTunes Store, in drugimi podatki pridobljenimi s strani tretjih oseb, da:

• Za vas ustvari vam prilagojene sezname predvajanja na podlagi vaše iTunes knjižnice.

• Vam zagotovi priporočila v zvezi z mediji, in drugimi produkti in storitvami ki bi jih morda želeli kupiti ali pridobiti.

• Zagotovi priporočila glede produktov in storitev drugim uporabnikom.

Vaši podatki bodo ves čas obravnavani v skladu z Applovo Politiko Zasebnosti.

Ko se odločite za možnost Genius, boste lahko ustvarjali Genius sezname predvajanja na napravah, ki omogočajo Genius.

Če želite, da ne zbiramo in uporabljamo podatkov iz vaše iTunes knjižnice na tak način, ne smete omogočiti možnosti Genius. Vašo odločitev za možnost Genius lahko kadarkoli prekličete z onemogočenjem možnosti Genius iz menuja Trgovina (»Store«) v iTunes na vašem računalniku ali izklopom Genius v Nastavitvah na vaši napravi. Po tem ko se odločite za preklic, iTunes ne bo več pošiljal informacij o vaši iTunes knjižnici Applu. Če ste izbrali možnost prenašanja vaše knjižnice z več naprav, morate možnost Genius onemogočiti na vsaki napravi.

DOSTOPNOST VSEBIN

iTunes si pridržuje pravico spremeniti možnosti vsebine (vključno z dostopnostjo posameznih možnosti) brez obvestila.

UPORABA VSEBIN

Soglašate, da so vam iTunes Produkti na voljo samo kot licenca. Strinjate se, da Storitev in določeni iTunes Produkti vključujejo varnostno ogrodje, ki uporablja tehnologijo, ki varuje digitalne podatke in omejuje uporabo iTunes Produktov z določenimi pravili uporabe (»Varnostno Ogrodje«), ki so jih sprejeli iTunes in njegovi licencodajalci in da, ne glede na to ali so iTunes Produkti omejeni z uporabo varnostne tehnologije, morate uporabljati iTunes Produkte v skladu z ustreznimi pravili uporabe, ki so jih sprejeli iTunes in njegovi licencodajalci (»Pravila Uporabe«), kakršnakoli drugačna uporaba iTunes Produktov pa lahko predstavlja kršitev avtorskih pravic. Varnostna tehnologija je neločljiv del iTunes Produktov. iTunes si pridržuje pravico, da kadarkoli spremeni Pravila Uporabe za bodoče nakupe preko Storitve. Take spremembe pa ne bodo veljale za iTunes Produkte, ki ste jih že nakupili. O vsaki spremembi Pravil Uporabe boste obveščeni. V primeru, da zavrnete soglasje k novim Pravilom Uporabe, ne boste več mogli pridobivati iTunes Produktov preko Storitve.

PRAVILA UPORABE

(i) iTunes Produkte lahko uporabljate samo za osebno, nekomercialno uporabo. Za podrobnosti glede vaših pravic in omejitev vaših pravic uporabe iTunes Produktov obiščite:

http://www.prsformusic.com

http://www.warnerchappell.com

http://www.sdrm.fr

http://www.sesam.org

http://www.sazas.org

(ii) iTunes Produkte lahko uporabljate na petih računalnikih, ki imajo nameščeno iTunes aplikacijo, hkrati, razen Najetih filmov (glejte spodaj).

(iii) iTunes Produkte z do petih različnih Računov hkrati lahko shranjujete na združljivih napravah, kot so na primer iPad, iPod, iPhone in Apple TV, pri čemer lahko vsak iPhone sinhronizira zvokovne iTunes Produkte samo z eno iTunes odobreno napravo naenkrat, in sinhroniziranje iPhona z drugo iTunes odobreno napravo bo povzročilo izbris zvokovnih iTunes Produktov, shranjenih na tem iPhonu.

(iv) Zvočni seznam predvajanja lahko zapečete do sedemkrat. Zvočni CD, na katerega ste zapekli vaše iTunes Produkte, lahko uporabljate na enake načine kot lahko uporabljate zvočni CD, ki ste ga kupili v trgovini, v skladu s slovenskimi predpisi s področja avtorskega prava.

(v) Video iTunes Produktov ali zvokovnih iTunes Produktov, razen za ustvarjanje varnostne kopije, ne smete zapeči. Varnostna kopija Video iTunes Produktov se predvaja preko aplikacije iTunes.

(vi) iTunes Plus Produkti ne vsebujejo varnostnih tehnologij, ki omejujejo uporabo vaših iTunes Produktov, in Pravil Uporabe (ii) – (v) se ne nanašajo na iTunes Plus Produkte. iTunes Plus Produkte lahko kopirate, hranite in zapečete v obsegu, kot je to razumno potrebno za osebno, nekomercialno uporabo.

(vii) Film iz vsaj ene iTunes odobrene naprave boste lahko sinhronizirali ročno z napravami, ki imajo možnost ročne sinhronizacije, pod pogojem, da je film povezan z Računom na primarni iTunes odobreni napravi, pri čemer se za primarno iTunes odobreno napravo šteje tista, ki je bila prva sinhronizirana z napravo ali tista, ki ste jo kasneje določili za primarno napravo za uporabo iTunes aplikacije.

(viii) Za ogled filmov, ki se prenašajo preko HDMI potrebujete HDCP povezavo.

(ix) Najeti filmi

(a) Najete filme se lahko ogledate le na eni napravi hkrati. Ko premikate najete filme, morate biti povezani s Storitvijo in to lahko naredite samo med vašim računalnikom in drugo združljivo napravo. Filmi, ki ste jih najeli z uporabo vaše Apple TV ali vašega iPad, iPhone 4 ali iPod toucha, se ne smejo premikati. Če premaknete film na združljivo napravo in potem uporabite Storitev za ponastavitev te naprave, ali izberete Nastavitve (»Settings«) > Ponastavitev (»Reset«) > Izbriši vse (»Erase all«) vsebino in nastavitve na tej napravi, bo tak film za vedno izbrisan.

(b) Od kar ste kupili najeto vsebino, jo morate v celoti prenesti v roku tridesetih (30) dni. Da začnete gledati film imate na voljo trideset (30) dni od prenosa. Ko enkrat začnete gledati, imate na voljo oseminštirideset (48) ur za dokončanje ogleda filma. Ustavitev, premor ali ponovni začetek filma, ne podaljša časa, ki ga imate na voljo za ogled.

Nekateri iTunes Produkti, vključno z na primer Najetimi filmi, se lahko naložijo samo enkrat in jih ni mogoče nadomestiti, če se iz kakršnegakoli razloga izgubijo; ko jih enkrat naložite, je vaša odgovornost, da ne izgubite, uničite ali poškodujete iTunes Produktov, in da za njih ustvarite varnostno kopijo.

Dostava iTunes Produktov vam ne daje nobenih komercialnih ali promocijskih pravic uporabe na iTunes Produktih. Kakršnekoli možnosti prepisovanja ali prenosa, so vam dane samo kot dodatna ugodnost in ne pomenijo dajanje, odpoved ali drugo omejitev pravic lastnikov avtorskih pravic na kakršnikoli vsebini, ki je vključena v kateremkoli iTunes Produktu.

Strinjate se, da imajo določeni vidiki Storitve, iTunes Produktov in upravljanja Pravil Uporabe za posledico stalno vključevanje iTunesov.

VARNOST VSEBINE

Soglašate, da ne boste kršili, obšli, izvajali obratnega inženiringa, dekompilirali, razgradili ali drugače posegali v katerekoli elemente Varnostnega Ogrodja – niti poskušali ali pomagali drugi osebi pri tem. Ne glede na druga določila, imate v okviru omejitev Pravil Uporabe, pravico, da zapečete glasbene iTunes Produkte na CD. Z namenom preverjanja spoštovanja Pravil Uporabe, lahko iTunes spoštovanje le teh kontrolira in preverja, pri čemer si iTunes pridružuje pravico do uveljavitve Pravil Uporabe, brez da bi vas o tem obvestil.

VARNOST STORITVE

Soglašate, da do Storitve ne boste dostopili na druge načine, razen z uporabo programske opreme za dostop do Storitve, ki jo nudi Apple Inc., ali njegove povezane družbe (»Apple«). Soglašate, da na noben način ali v nobeni obliki ne boste spremenili programske opreme, ki jo za dostop do Storitve zagotovi Apple, niti uporabljali spremenjenih različic programske opreme za kakršnekoli namene, vključno z namenom, da pridobite neupravičen dostop do Storitve. Ne smete dostopiti niti poskušati dostopiti do Računa, za katerega nimate pooblastil za dostop. Kršitev sistemske in omrežne varnosti lahko ima za posledico civilno ali kazensko odgovornost.

PRODUKTI VISOKE LOČLJIVOSTI (HD)

HD Produkti so vidni samo na HD zmožnih napravah; vendar pa, HD Produkti kupljeni (ne najeti), vključujejo za uporabo na ne-HD napravah različico s standardno ločljivostjo.

PREDLOŽITEV GRADIVA V OKVIRU STORITVE

Storitev lahko nudi interaktivne možnosti, ki vam omogočajo, da na področjih Storitve, ki so dostopne in vidne javnosti, sami predložite gradivo (vključno s povezavami do vsebin tretjih strank). Soglašate, da ste za kakršnakoli vašo uporabo takih funkcionalnosti, vključno z gradivom, ki ga boste sami predložili, odgovorni sami, in da taka uporaba ne bo kršila ali posegala v pravice drugih strank ali kršila kakršnihkoli zakonov, prispevala h kršitvam ali k drugemu protipravnemu dejanju ali ga spodbujala, ali bo drugače nespodobna. Prav tako potrjujete, da ste pridobili vse potrebne pravice in licence. Soglašate, da boste v zvezi z vašo predložitvijo gradiva v okviru Storitve, zagotovili točne in popolne informacije. S tem dajete iTunes svetovno, trajno, neodplačno, neizključno licenco za uporabo takega gradiva kot dela Storitve ali v zvezi z iTunes Produkti, brez kakršnegakoli nadomestila ali obveznosti do vas. iTunes si pridržuje pravico, da kadarkoli, po lastni presoji, brez obvestila ali odgovornosti, gradiva ne objavi ali ne razširi in da ga odstrani ali uredi.

iTunes ima pravico, ne pa obveznost, da kontrolira gradivo, ki ga boste predložili ali ga sicer ponuja Storitev, da preišče kakršnokoli prijavljeno ali domnevno kršitev te Pogodbe, in da sprejme ukrepe, za katere iTunes po izključni lastni presoji meni, da so primerni, vključno z, a ne omejeno na, odstop v skladu s to pogodbo ali v skladu z Applovo politiko avtorskih pravic (http://www.apple.com/legal/copyright.html).

GRADIVA TRETJIH OSEB

Določene vsebine, iTunes Produkti in storitve, ki so na voljo preko Storitve, lahko vključujejo gradiva tretjih oseb. iTunes vam kot dodatno ugodnost lahko zagotovi povezavo do spletnih strani tretjih oseb. Soglašate, da iTunes ni odgovoren za pregled ali ocenjevanje vsebine ali točnosti in iTunes ne jamči in ni odgovoren ali zavezan glede gradiva ali spletnih strani tretjih oseb, ali za katerokoli drugo gradivo, produkte, ali storitve tretjih oseb. Soglašate, da gradiva tretjih strank ne boste uporabljali na način, ki bi kršil ali posegal v pravice drugih oseb in da iTunes na noben način ni odgovoren za tako vašo uporabo.

NEPRIMERNO GRADIVO

Strinjate se, da lahko pri uporabi Storitve naletite na gradivo, ki se vam lahko zdi žaljivo, nespodobno ali neprimerno, in da taka vsebina morebiti je ali pa ni označeno kot gradivo, ki vsebuje prizore spolnosti ali golote. Ne glede na navedeno, soglašate, da Storitev uporabljate na lastno odgovornost, in da vam iTunes ne odgovarja za gradivo, za katerega se lahko ugotovi, da je žaljivo, nespodobno ali neprimerno. Tipi produktov in opisi so dani zaradi prikladnosti, in soglašate, da iTunes ne jamči za njihovo točnost.

INTELEKTUALNA LASTNINA

Soglašate, da Storitev, vključno z, a ne omejeno na, iTunes Produkte, grafike, uporabniške vmesnike, zvočne posnetke, video posnetke, uredniško vsebino, scenariji in programsko opremo, ki se uporablja za vzpostavitev Storitev, vključuje lastniške podatke in gradivo, ki je v lasti iTunes in/in njegovih dajalcev licence, in je zaščiteno na podlagi veljavnega prava intelektualne lastnine in drugega veljavnega prava, vključno z, a ne omejeno na, avtorsko pravo. Soglašate, da takih lastniških podatkov ali gradiva ne boste uporabljali na noben drug način, razen za uporabo Storitve v skladu s to Pogodbo. Noben del Storitve ni dopustno na noben način ali s pomočjo kakršnihkoli sredstev reproducirati, razen če je to izrecno dopuščeno v teh pravilih. Soglašate, da na noben način ne boste spremenili, oddali, dali v najem, posodo, prodali, razširjali ali ustvarili izvedena dela na osnovi Storitve, in Storitve ne smete izrabljati na kakršenkoli nepooblaščen način, vključno z, a ne omejeno na, nepooblaščeno uporabo ali obremenitev mrežne zmogljivosti.

Ne glede na druga določila te Pogodbe, si iTunes in njegovi dajalci licenc pridržujejo pravico, da kadarkoli brez obvestila spremenijo, zadržijo, odstranijo ali onemogočijo dostop do katerihkoli iTune Produktov, vsebine ali drugega gradiva, ki ga ponuja Storitev. iTunes v nobenem primeru ne odgovarja za uveljavitev takih sprememb. iTunes tudi lahko uveljavi omejitve uporabe ali dostopa do določenih možnosti ali dela Storitve, v vsakem primeru in brez obvestila ali odgovornosti. Odstranitev vsebine iz Storitve ne vpliva na produkte, ki ste jih od Storitve že pridobili.

iTunes in/ali njegovi dajalci licence imajo avtorske pravice na Storitvi, kar vključuje tudi kompilacijo vsebin, objav, povezav do drugih spletnih virov in opisov takih virov. Uporaba kateregakoli dela Storitve, razen za uporabo Storitve kot jo dovoljujejo ta pravila, je strogo prepovedana in krši pravice intelektualne lastnine drugih ter lahko ima za posledico civilne in kazenske sankcije, vključno z možnimi denarnimi odškodninami zaradi kršitve avtorskih pravic.

Apple, Applov logotip, iTunes, in druge blagovne znamke Appla, storitvene znamke, grafike in logotipi, ki se uporabljajo v zvezi s Storitvijo, so blagovne znamke ali registrirane blagovne znamke Apple Inc. v ZDA in/ali drugih državah. Druge blagovne znamke, storitvene znamke, grafike in logotipi, ki se uporabljajo v zvezi s Storitvijo, so lahko blagovne znamke njihovih ustreznih lastnikov. Ne dajemo vam pravice ali licence v zvezi s katerokoli prej omenjeno blagovno znamko in za uporabo takih blagovnih znamk.

Kot polnopravni imetnik Računa za Storitev brez kršitev, ste lahko upravičeni do omejenega dostopa za prenos določenih podob za ovitke albumov za glasbo, ki jo imate naloženo v vaši iTunes Library vaše iTunes aplikacije. Tak dostop vam je dan samo kot ugodnost, in iTunes ne jamči in nima nobene zaveze ali odgovornosti za take podobe za ovitke albumov ali glede vaše uporabe le-teh. Do podob ovitkov za albume lahko dostopite samo glede glasbe, katere legalno kopijo imate kot zakoniti imetnik. Podobe ovitkov za albume so dane samo za osebno, nekomercialno uporabo. Soglašate, da podob ovitkov za albume na noben način ne boste uporabljali tako, da bi posegali v ali kršili to Pogodbo ali pravice katerekoli druge stranke, in da iTunes na noben način ne odgovarja za kakršnokoli tako vašo uporabo.

PRENEHANJE

Če ne spoštujete, ali če ima iTunes tehtne razloge za domnevo, da niste spoštovali kateregakoli določila te Pogodbe, lahko iTunes, po lastni presoji, brez obvestila: (i) odstopi od te Pogodbe in/ali ukine vaš Račun, vi pa boste ostali odgovorni za vse dolgovane zneske iz vašega Računa do vključno datuma prenehanja; in/ali (ii) doseže, da bo licenca za programsko opremo prenehala; in/ali (iii) prepreči dostop do Storitve (ali kateregakoli dela le teh).

iTunes si pridržuje pravico, da kadarkoli spremeni, zadrži, ali ukine Storitve (ali katerihkoli delov le teh), in iTunes niti vam niti tretjim ni odgovoren za izvršitev takih pravic. Kolikor bo to mogoče, vas bo iTunes vnaprej opozoril o kakršnihkoli spremembah, zadržanju ali ukinitvi Storitve. Prenehanje Storitve ne vpliva na iTunes Produkte, ki ste jih že pridobili. Vendar pa za uporabo iTunes Produktov ne boste mogli pooblastiti dodatnih računalnikov.

ODKLONITEV JAMSTEV; OMEJITVE ODGOVORNOSTI

a. iTunes bo nudil Storitev z razumno skrbnostjo in znanjem. iTunes ne daje drugih obljub ali jamstev glede Storitev, ter še posebej ne jamči, da:

(i) bo vaša uporaba Storitev nemotena ali brez napak. Strinjate se, da lahko iTunes občasno zaradi tehničnih ali operativnih razlogov za nedoločen čas odstrani Storitev, ali ukine Storitev, in vas bo o tem, kolikor bo to praktično, obvestil;

(ii) bo Storitev varna pred izgubo, okvaro podatkov, napadi, virusi, motnjami, vdiranjem v računalniški sistem, ali drugimi vdori v varnostni sistem, ki predstavljajo primere Višje sile, in iTunes odklanja kakršnokoli odgovornost s tem v zvezi. Odgovorni ste, da sami ustvarite varnostne kopije vašega sistema, vključno z iTunes Produkti, ki ste jih kupili, pridobili ali najeli od Storitve.

b. Razen kot je določeno v točki (d) spodaj, ali v primeru, ko izvršujete kakršnekoli zakonite pravice do nadomestila ali vračila, iTunes, njegovi direktorji, vodilni zaposleni, delavci, povezane osebe, zastopniki, pogodbeniki ali dajalci licence sicer v nobenem primeru niso odgovorni za izgube ali škodo, ki vam jo povzroči iTunes, njegovi zaposleni ali zastopniki, če:

(i) ni kršitve dolžne skrbnosti iTunes, ali kateregakoli njegovega delavca ali zastopnika, do vas;

(ii) ta ni razumno predvidljiva posledica take kršitve;

(iii) če je kakršnokoli povečanje izgube ali škode posledica vaše kršitve kakršnegakoli določila te Pogodbe;

(iv) je posledica odločitve iTunes, da odstrani ali zavrne obdelavo kakršnekoli podatki ali vsebine, da vas opozori, da zadrži ali ukine vaš dostop do Storitve, ali da med preiskavo o sumu kršitve ali kot posledico sklepa iTunes, da je prišlo do kršitve te Pogodbe, sprejme kakršnekoli druge ukrepe;

(v) se nanaša na izgubo dohodka, posla ali dobička, ali kakršnokoli izgubo podatkov ali kvarjenje podatkov v zvezi z uporabo Storitev.

c. iTunes si mora razumno prizadevati, da bo zaščitil podatke, ki ste jih v zvezi s Storitvijo predložili, vključno z zaščito pred zlorabo.

d. Nič v tej Pogodbi ne izključuje ali omejuje odgovornosti iTunes za goljufijo, hudo malomarnost, naklepno kršitev ali smrt ali osebne poškodbe.

e. Če kršite to Pogodbo, ste odgovorni iTunes, njegovim direktorjem, vodilnim zaposlenim, delavcem, povezanim osebam, zastopnikom, pogodbenikom ali dajalcem licence na podlagi kakršnihkoli zahtevkov, ki izhajajo iz kršitve. Prav tako ste odgovorni za ukrepe, ki jih je sprejel iTunes kot del njegove preiskave o sumu kršitve te Pogodbe, ali kot posledico njegovih ugotovitev ali sklepa, da je prišlo do kršitve te Pogodbe.

SPREMEMBE

iTunes si pridržuje pravico, da kadarkoli spremeni to Pogodbo ali da sprejme nova ali dodatna določila ali pogoje glede vaše uporabe Storitve. O takih spremembah ali dodatnih določilih in pogoji boste obveščeni, in če boste z njimi soglašali, bodo začeli veljati takoj ter bodo postali sestavni del te Pogodbe. V primeru, da boste zavrnili soglasje k takim spremembam, ima iTunes pravico, da odpove to Pogodbo.

RAZNO

Ta Pogodba predstavlja celoten sporazum med vami in iTunes in ureja vašo uporabo Storitve ter nadomešča vse prejšnje sporazume med vami in iTunes. Za vas lahko veljajo tudi dodatna določila in pogoji, ki veljajo za vašo uporabo povezanih storitev, določenih iTunes Produktov, vsebin tretjih, ali programske opreme tretjih. Če je katerikoli del te Pogodbe neveljaven ali neizvršljiv, se tak del razlaga na način, ki je skladen z veljavnim pravom, in da v največjem možnem obsegu odraža izvirni namen strank, preostali deli pa še naprej v celoti veljajo in učinkujejo. Neizvrševanje kakršnekoli pravice ali določil te Pogodbe s strani iTunes, ne pomeni odpovedi takim pravicam ali določilom ali kateremukoli drugemu določilu. iTunes ne odgovarja za kršitev izpolnitve kakršnekoli obveznosti zaradi razlogov, na katere ni mogel vplivati.

iTunes izvaja Storitev iz svojih poslovnih prostorov v Luksemburgu. Soglašate, da boste spoštovali lokalne, državne, zvezne in nacionalne zakone in predpise, ki veljajo za vašo uporabo Storitve. Za to Pogodbo in uporabo Storitve velja slovensko pravo.

V zvezi s Storitvijo vas iTunes obveščajo s pošiljanjem elektronskega sporočila na vaš elektronski naslov naveden v vašem Računu ali s pošto na vaš poštni naslov naveden v vašem Računu, ali z objavo na Storitvi. Obvestila začnejo veljati takoj.

iTunes si pridržuje pravico, da sprejme ukrepe, za katere meni, da so razumno potrebni ali primerni za izvrševanje in/ali preverjanje spoštovanja katerihkoli določil te Pogodbe. Soglašate, da ima iTunes pravico, brez da bi bil vam kakorkoli odgovoren, da razkrije Registrske podatke in/ali podatke o Računu organom pregona, vladnim uslužbencem in/ali tretji stranki, če je to po mnenju iTunes razumno potrebno ali primerno za uveljavitev in/ali preverjanje spoštovanja katerihkoli delov te Pogodbe (vključno z, a ne omejeno na, pravico iTunes, da sodeluje v kakršnemkoli pravnem postopku glede uporabe Storitve in/ali iTunes Produktov, in/ali pri zahtevkih tretjih, da je vaša uporaba Storitve in/ali iTunes Produktov protipravna in/ali krši take pravice tretjih).

O iTunes: naša registrska številka je RCS Luxembourg B 101 120 in naš registrirani poslovni naslov je 31–33, rue Sainte Zithe, L-2763 Luksemburg.

C. MAC APP STORE, APP STORE, APP STORE ZA APPLE TV IN IBOOKS STORE POGOJI POSLOVANJA

TA POGODBA MED VAMI IN ITUNES SARL (»ITUNES«) UREJA VAŠO UPORABO MAC APP STORE, APP STORE, APP STORE ZA APPLE TV IN IBOOKS STORE (»TRGOVINE«) IN NAKUP LICENC V NJIH, KI VAM JIH PRODA ITUNES.

MAC APP STORE, APP STORE, APP STORE ZA APPLE TV IN IBOOKS STORE

iTunes je ponudnik Trgovin, ki v skladu z določili in pogoji, določenimi v tej Pogodbi, omogočajo nakup licenc za produkte programske opreme v App Store in Mac App Store (skupaj: »App Store Produkti«) in digitalnih vsebin knjig (»iBooks Store Produkti«) od iTunes samo za uporabo s strani končnega kupca. Končni kupci za App Store Produkte so lahko posamezniki, ki delujejo v svojem imenu, gospodarske družbe, ali izobraževalne ustanove. App Store Produkti in iBooks Store Produkti so skupno poimenovani kot »Produkti«.

ZAHTEVE ZA UPORABO TRGOVIN

Samo osebe stare 15 let ali več lahko ustvarijo račun. Računi za osebe mlajše od 15 let lahko ustvari samo starš ali skrbnik z uporabo Skupne uporabe v Družini. Otroci mlajši od 18 let morajo to Pogodbo pregledati skupaj s svojimi staršem ali skrbnikom, da se zagotovi, da jo razume otrok in starš ali skrbnik.

Trgovine so vam na voljo samo v Sloveniji. Soglašate, da ne boste uporabljali ali poskušali uporabljati Trgovin izven Slovenije. iTunes lahko uporabi tehnologijo, da preveri ali ravnate skladno.

Uporaba Trgovin zahteva združljive naprave, dostop do spleta, in določeno programsko opremo (ki je lahko plačljiva); lahko zahteva občasne posodobitve in/ali prenos vsebine na zahtevo, ki temelji na uporabi aplikacije in omejitvi vira(ki lahko uporabi mobilne podatke), delovanje omenjenih dejavnikov pa lahko vpliva na uporabo. Močno se priporoča visoko hitrostni dostop do spleta. Za dostop do Trgovin se priporoča zadnja verzija zahtevane programske opreme (vključno z, a ne omejeno na programsko opremo, iOS, iTunes in Mac App Store). Zadnja verzija programske opreme iTunes in Mac App Store je lahko potrebna tudi za določene transakcije ali možnosti in za prenos Produktov, ki ste jih pred tem kupili ali pridobili v Trgovinah. Strinjate se, da so te zahteve, ki se lahko v času spreminjajo, vaša obveznost. Trgovine niso del drugega produkta ali ponudbe, in nakup ali pridobitev drugega produkta vam ne daje ali zagotavlja pravice do dostopa do Trgovin.

VAŠ RAČUN

Kot registrirani uporabnik Trgovin lahko ustvarite račun (»Račun«). Nikomur ne razkrivajte informacij o Računu. Sami ste odgovorni za ohranjanje zaupnosti in varnosti vašega Računa, in za vse aktivnosti, ki nastanejo na ali preko vašega Računa. Strinjate se, da boste iTunes nemudoma obvestili o kakršnihkoli kršitvah varnosti vašega Računa. iTunes ne odgovarja za kakršnekoli izgube, ki bi nastale zaradi nepooblaščene uporabe vašega Računa.

Da bi v Trgovinah lahko kupili in prenesli App Store Produkte, morate vnesti vaš Apple ID in geslo ali uporabiti Touch ID za potrditev pristnosti vašega Računa za transakcije. Ko ste potrdili pristnost vašega Računa z Apple ID in geslom, vam je v naslednjih petnajstih minutah ne bo potrebno ponovno potrjevati; v tem času boste lahko kupovali in prenašali App Store Produkte brez ponovnega vnašanja gesla. Lahko tudi izberete možnost da se zahteva vpis vašega gesla za vsako transakcijo, in posebej zahtevate, da si naprava zapolni vaše geslo samo za brezplačne transakcije. Možnost transakcij App Store Produktov lahko izključite ali prilagodite nastavitve, da je geslo zahtevano za vsako transakcijo Apps and Books Produkta, s prilagoditvijo nastavitev na napravi. Za več informacij si oglejte http://support.apple.com/kb/HT1904 in http://support.apple.com/kb/HT4213.

Soglašate, da boste pri registraciji v Trgovinah, kakor tudi pri njihovi uporabi, zagotovili točne in popolne informacije (»Registrski Podatki«), in soglašate, da boste Registrske Podatke posodobili, da bodo naprej točni in popolni. Soglašate, da lahko iTunes Registrske Podatke, ki ste jih zagotovili, shrani in uporablja za uporabo pri vzdrževanju vašega Računa in za obračunavanje plačil na vašem Računu.

SAMODEJNI PRENOS IN PRENAŠANJE PREDHODNIH NAKUPOV

Ob prvem nalaganju Produktov (razen produktov, naloženih z Mac App Store) s Trgovin (skupno: »Upravičene Vsebine«) se lahko odločite za samodejno prenašanje (»samodejni prenos«) kopij produktov takšne Upravičene Vsebine na dodatne Apple združljive strojne opreme z združljivo programsko opremo s povezovanjem teh strojnih oprem pod spodaj navedenimi pogoji povezljivosti (vsak zase: »Povezana Naprava«). Za vsako Povezano Napravo se lahko odločite, katere vrste Upravičene Vsebine se lahko, če sploh, samodejno prenesejo nanjo. Na Povezano Napravo, ki omogoča prejemanje potisnih obvestil (»Push-Enabled«), vključno z iOS Napravami, se bodo Produkti samodejno prenesli, ko bo imela internetno povezavo; na Povezani Napravi, ki ne omogoča prejemanja potisnih obvestil, vključno s tistimi, ki imajo nameščen operacijski sistem Windows, se bo Upravičena Vsebina samodejno pojavila v čakalni vrsti za prenos in prenašanje lahko v iTunes sprožite ročno.

Kot dodatna ugodnost za vas lahko po tem, ko ste pridobili Upravičene Vsebine, določene izmed teh predhodno pridobljenih Upravičenih Vsebin prenesete na katerokoli Povezano Napravo. Določene Upravičene Vsebine, ki ste jih predhodno pridobili, v danem trenutku morda ne bodo na voljo za naknaden prenos, in iTunes v takšnem primeru ne odgovarja. Ker morda naknadno ne boste mogli prenesti določenih predhodno pridobljenih Upravičenih Vsebin, je vaša odgovornost, da po prenosu Upravičene Vsebine ne izgubite, uničite ali poškodujete, in smiselno je, da si izdelate varnostno kopijo.

Povezovanje Povezane Naprave poteka pod naslednjimi pogoji:

(i) Upravičeno Vsebino lahko samodejno prenesete ali prenesete predhodno pridobljeno Upravičeno Vsebino z Računa na do največ 10 Povezanih Naprav, pod pogojem, da je od teh največ 5 s strani iTunes avtoriziranih računalnikov.

(ii) Povezana Naprava je lahko v kateremkoli danem trenutku povezana samo z enim Računom.

(iii) Povezano Napravo lahko preklopite na drug Račun samo enkrat na vsakih 90 dni.

(iv) Predhodno pridobljene brezplačne vsebine lahko, dokler so brezplačno na voljo v Trgovinah, prenesete na neomejeno število naprav, vendar ne na več kot 5 s strani iTunes avtoriziranih računalnikov.

Zgoraj navedeni pogoji od (i) do (iv) se ne uporabljajo za App Store Produkte.

Nekateri deli Upravičenih Vsebin so lahko obsežni ali lahko sprožijo stalen prenos vsebine na podlagi omejitev uporabe in sredstev in prenašanje takšnih Upravičenih Vsebin prek podatkovnih povezav vam lahko povzroči precejšnje stroške.

AVTOMATIČNO POSODABLJANJE

Vaša naprava ali računalnik bo v trgovinah App Store, App Store za Apple TV in Mac App Store periodično preverila/preveril, ali so na voljo posodobitve aplikacij na vaši napravi ali računalniku in, če bodo na voljo, se lahko posodobitve avtomatično prenesejo in namestijo. Določeni App Store Produkti lahko stalno prenašajo dodatno vsebino, kot so stopnje ali poglavja v igri, na podlagi omejitev uporabe in sredstev. Strinjate se, da Apple, prek trgovin App Store, App Store za Apple TV in Mac App Store, lahko prenese in namesti posodobitve in vsebino v vašo napravo/naprave ali računalnik. Avtomatične posodobitve lahko kadarkoli v celoti izklopite tako, da spremenite nastavitve za avtomatične posodobitve v vaši napravi ali računalniku. Da preprečite prenos vsebin na zahtevo v App Store Produkt zbrišite App Store Produkt z vaše naprave.

APP SVEŽNJI

Nekateri App Store Produkti lahko vsebujejo več predmetov (»App Sveženj«). Cena prikazana skupaj z App Svežnjem je cena, ki vas bo bremenila pri nakupu App Svežnja. Cena App Svežnja je lahko znižana z upoštevanjem App Store Produktov, ki ste jih že kupili ali pridobili, vendar lahko vključuje najnižjo bremenitev za dopolnitev App Sveženja.

ZASEBNOST

Razen, če je drugače določeno v Pogodbi, za Trgovine veljajo določila Applove Politike Zasebnosti, ki je objavljena na http://www.apple.com/legal/privacy/.

UPORABA PRODUKTOV IN TRGOVIN

iTunes vam prodaja licenco za uporabo Produktov. Ko to licenco od iTunes kupite, ta licenca predstavlja zavezujočo pogodbo neposredno med vami in založnikom takega Produkta (»Založnik«), ki velja za vašo uporabo takega Produkta. Strinjate se, da Trgovine in določeni Produkti vključujejo varnostno ogrodje, ki uporablja tehnologijo, ki varuje digitalne podatke in omejuje uporabo Produktov z določenimi pravili uporabe (»Varnostno Ogrodje«), ki so jih sprejeli iTunes in Založniki in da, ne glede na to ali so Produkti omejeni z uporabo varnostne tehnologije, morate uporabljati Produkte v skladu z ustreznimi pravili uporabe, ki so jih sprejeli iTunes in Založniki (»Pravila Uporabe«), kakršnakoli drugačna uporaba Produktov pa lahko predstavlja kršitev avtorskih pravic. Varnostna tehnologija je neločljiv del Produktov. iTunes si pridržuje pravico, da kadarkoli spremeni Pravila Uporabe za bodoče nakupe iz Trgovin. Take spremembe pa ne bodo veljale za Produkte, ki ste jih že nakupili. O vsaki spremembi Pravil Uporabe boste obveščeni. V primeru, da zavrnete soglasje k novim Pravilom Uporabe, ne boste več mogli pridobivati Produktov iz Trgovin.

VARNOST VSEBINE

Soglašate, da ne boste kršili, obšli, izvajali obratnega inženiringa, dekompilirali, razgradili ali drugače posegali v katerekoli elemente Varnostnega Ogrodja – niti poskušali ali pomagali drugi osebi pri tem. Z namenom preverjanja spoštovanja Pravil Uporabe, lahko iTunes spoštovanje le teh kontrolira in preverja, pri čemer si iTunes pridružuje pravico do uveljavitve Pravil Uporabe, brez da bi vas o tem obvestil.

VARNOST TRGOVINE

Soglašate, da do Trgovin ne boste dostopili na druge načine, razen z uporabo programske opreme za dostop do Trgovin, ki jo nudi Apple Inc., ali njegove povezane družbe (»Apple«). Soglašate, da na noben način ali v nobeni obliki ne boste spremenili programske opreme, ki jo za dostop do Trgovin zagotovi Apple, niti uporabljali spremenjenih različic programske opreme za kakršnekoli namene, vključno z namenom, da pridobite neupravičen dostop do Trgovin. Ne smete dostopiti niti poskušati dostopiti do Računa, za katerega nimate pooblastil za dostop. Kršitev sistemske in omrežne varnosti lahko ima za posledico civilno ali kazensko odgovornost.

Dostava Produktov ne prenese na vas kakršnihkoli promocijskih pravic uporabe Produktov.

Strinjate se, da imajo določeni vidiki Trgovin, Produktov in upravljanja Pravil Uporabe za posledico stalno sodelovanje iTunes, ne glede na to, da iTunes ni stranka licence med vami in Založniki Produktov.

PREDLOŽITEV GRADIVA TRGOVINAM

Trgovine lahko nudijo interaktivne možnosti, ki vam omogočajo, da na področjih Trgovin, ki so dostopne in vidne ostalim uporabnikom Trgovin in javnosti, sami predložite gradivo (vključno s povezavami do vsebin tretjih strank). Soglašate, da ste za kakršnakoli vašo uporabo takih funkcionalnosti, vključno z gradivom, ki ga boste sami predložili, odgovorni sami, in da taka uporaba ne bo kršila ali posegala v pravice drugih strank ali kršila kakršnihkoli zakonov, prispevala h kršitvam ali k drugemu protipravnemu dejanju ali ga spodbujala, ali bo drugače nespodobna. Prav tako potrjujete, da ste pridobili vse potrebne pravice in licence. Soglašate, da boste v zvezi s predložitvijo vašega gradiva Trgovinam, zagotovili točne in popolne informacije. S tem dajete iTunes svetovno, trajno, neodplačno, neizključno licenco za uporabo takega gradiva kot dela Trgovin ali v zvezi s Produkti, brez kakršnegakoli nadomestila ali obveznosti do vas. iTunes si pridržuje pravico, da kadarkoli, po lastni presoji, brez obvestila ali odgovornosti, gradiva ne objavi ali ne razširi in da ga odstrani ali uredi. Ni dovoljeno podajati recenzij ali ocen App Store Produktov, naloženih z uporabo promocijske Kode za vsebino.

iTunes ima pravico, ne pa obveznost, da kontrolira gradivo, ki ga boste predložili Trgovinam ali ga te ponujajo, da preišče kakršnokoli prijavljeno ali domnevno kršitev te Pogodbe, in da sprejme ukrepe, za katere iTunes po izključni lastni presoji meni, da so primerni, vključno z, a ne omejeno na, odstop v skladu s to pogodbo ali v skladu z Applovo politiko avtorskih pravic (http://www.apple.com/legal/copyright.html.)

GRADIVA TRETJIH OSEB

Določene vsebine, Produkti in storitve, ki so na voljo preko Trgovin, lahko vključujejo gradiva tretjih oseb. iTunes vam kot dodatno ugodnost lahko zagotovi povezavo do spletnih strani tretjih oseb. Soglašate, da iTunes ni odgovoren za pregled ali ocenjevanje vsebine ali točnosti in iTunes ne jamči in ni odgovoren ali zavezan glede gradiva ali spletnih strani tretjih oseb, ali za katerokoli drugo gradivo, produkte, ali storitve tretjih oseb. Soglašate, da gradiva tretjih strank ne boste uporabljali na način, ki bi kršil ali posegal v pravice drugih oseb in da iTunes na noben način ni odgovoren za tako vašo uporabo.

NEPRIMERNO GRADIVO

Strinjate se, da lahko z uporabo Trgovin naletite na gradivo, ki se vam lahko zdi žaljivo, nespodobno ali neprimerno, in da taka vsebina morebiti je ali pa ni označeno kot gradivo, ki vsebuje prizore spolnosti ali golote. Ne glede na navedeno, soglašate, da uporabljate Trgovine na lastno odgovornost, in da vam iTunes ne odgovarja za gradivo, za katerega se lahko ugotovi, da je žaljivo, nespodobno ali neprimerno. Tipi produktov in opisi so dani zgolj zaradi prikladnosti, in soglašate, da iTunes ne jamči za njihovo točnost.

INTELEKTUALNA LASTNINA

Soglašate, da Trgovine, vključno z, a ne omejeno na, Produkte, grafike, uporabniške vmesnike, zvočne posnetke, uredniško vsebino, scenariji in programsko opremo, ki se uporablja za vzpostavitev Trgovin, vključujeta lastniške podatke in gradivo, ki je v lasti iTunes in/ali Založnikov, in je zaščiteno na podlagi veljavnega prava intelektualne lastnine in drugega veljavnega prava, vključno z, a ne omejeno na, avtorsko pravo. Soglašate, da takih lastniških podatkov ali gradiva ne boste uporabljali na noben drug način, razen za uporabo Trgovin v skladu s to Pogodbo. Noben del Trgovin ni dopustno na noben način ali s pomočjo kakršnihkoli sredstev reproducirati, razen če je to izrecno dopuščeno v teh pravilih. Soglašate, da na noben način ne boste spremenili, oddali, dali v najem, posodo, prodali, razširjali ali ustvarili izvedena dela na osnovi Trgovin, in Trgovin ne smete izrabljati na kakršenkoli nepooblaščen način, vključno z, a ne omejeno na, nepooblaščeno uporabo ali obremenitev mrežne zmogljivosti.

Ne glede na druga določila te Pogodbe, si iTunes in Založniki pridržujejo pravico, da kadarkoli brez obvestila spremenijo, zadržijo, odstranijo ali onemogočijo dostop do katerihkoli Produktov, vsebine ali drugega gradiva, ki predstavlja sestavni del Trgovin. iTunes v nobenem primeru ne odgovarja za uveljavitev takih sprememb. iTunes tudi lahko uveljavi omejitve uporabe ali dostopa do določenih možnosti ali dela Trgovin, v vsakem primeru in brez obvestila ali odgovornosti. Odstranitev Produktov iz Trgovin ne vpliva na Produkte, ki ste jih v Trgovinah že pridobili.

iTunes in/ali njegovi dajalci licence imajo avtorske pravice na Trgovinah, kar vključuje tudi kompilacijo vsebin, objav, povezav do drugih spletnih virov in opisov takih virov. Uporaba kateregakoli dela Trgovin, razen za uporabo Trgovin kot jo dovoljujejo ta pravila, je strogo prepovedana in krši pravice intelektualne lastnine drugih ter lahko ima za posledico civilne in kazenske sankcije, vključno z možnimi denarnimi odškodninami zaradi kršitve avtorskih pravic.

Apple, Applov logotip, iTunes, App Store in druge blagovne znamke Appla, storitvene znamke, grafike in logotipi, ki se uporabljajo v zvezi s Trgovinami so blagovne znamke ali registrirane blagovne znamke Apple Inc. v ZDA in/ali drugih državah. Druge blagovne znamke, storitvene znamke, grafike in logotipi, ki se uporabljajo v zvezi s Trgovinami, so lahko blagovne znamke njihovih ustreznih lastnikov. Ne dajemo vam pravice ali licence v zvezi s katerokoli prej omenjeno blagovno znamko in za uporabo takih blagovnih znamk.

PRENEHANJE

Če ne spoštujete, ali če ima iTunes tehtne razloge za domnevo, da niste spoštovali kateregakoli določila te Pogodbe, lahko iTunes, po lastni presoji, brez obvestila: (i) odstopi od te Pogodbe in/ali ukine vaš Račun, vi pa boste ostali odgovorni za vse dolgovane zneske iz vašega Računa do vključno datuma prenehanja; in/ali (ii) doseže, da bo licenca za programsko opremo prenehala; in/ali (iii) prepreči dostop do Trgovin (ali kateregakoli njihovega dela).

iTunes si pridržuje pravico, da kadarkoli spremeni, zadrži, ali ukine Trgovine (ali katerihkoli delov le teh), in iTunes niti vam niti tretjim ni odgovoren za izvršitev takih pravic. Kolikor bo to mogoče, vas bo iTunes vnaprej opozoril o kakršnihkoli spremembah, zadržanju ali ukinitvi Trgovin. Prenehanje poslovanja Trgovin ne vpliva na Produkte, ki ste jih že pridobili. Vendar pa za uporabo Produktov ne boste mogli pooblastiti dodatnih računalnikov.

ODKLONITEV JAMSTVA; OMEJITVE ODGOVORNOSTI

a. iTunes bo nudil Trgovine z razumno skrbnostjo in znanjem. iTunes ne daje drugih obljub ali jamstev glede Trgovin, ter še posebej ne jamči, da:

(i) bo vaša uporaba Trgovin nemotena ali brez napak. Strinjate se, da lahko iTunes občasno zaradi tehničnih ali operativnih razlogov za nedoločen čas odstrani Trgovine, ali ukine Trgovine, in vas bo o tem, kolikor bo to praktično, obvestil;

(ii) bodo Trgovine varne pred izgubo, okvaro podatkov, napadi, virusi, motnjami, vdiranjem v računalniški sistem, ali drugimi vdori v varnostni sistem, ki predstavljajo primere Višje sile, in iTunes odklanja kakršnokoli odgovornost s tem v zvezi. Nekateri Produkti se lahko prenesejo samo enkrat in jih po prenosu ne bo mogoče nadomestiti, če bodo iz kateregakoli razloga izgubljeni. Odgovorni ste, da sami ustvarite varnostne kopije vašega sistema, vključno s Produkti, ki ste jih kupili ali pridobili v Trgovinah.

b. Razen kot je določeno v točki (d) spodaj, ali v primeru, ko izvršujete kakršnekoli zakonite pravice do nadomestila ali vračila, iTunes, njegovi direktorji, vodilni zaposleni, delavci, povezane osebe, zastopniki, pogodbeniki ali dajalci licence sicer v nobenem primeru niso odgovorni za izgube ali škodo, ki vam jo povzroči iTunes, njegovi zaposleni ali zastopniki, če:

(i) ni kršitve dolžne skrbnosti iTunes, ali kateregakoli njegovega delavca ali zastopnika, do vas;

(ii) ta ni razumno predvidljiva posledica take kršitve;

(iii) če je kakršnokoli povečanje izgube ali škode posledica vaše kršitve kakršnegakoli določila te Pogodbe;

(iv) je posledica odločitve iTunes, da odstrani ali zavrne obdelavo kakršnekoli podatki ali vsebine, da vas opozori, da zadrži ali ukine vaš dostop do Trgovin, ali da med preiskavo o sumu kršitve ali kot posledico sklepa iTunes, da je prišlo do kršitve te Pogodbe, sprejme kakršnekoli druge ukrepe;

(v) se nanaša na izgubo dohodka, posla ali dobička, ali kakršnokoli izgubo podatkov ali kvarjenje podatkov v zvezi z uporabo Trgovin.

c. iTunes si mora razumno prizadevati, da bo zaščitil podatke, ki ste jih v zvezi s Trgovinami predložili, vključno z zaščito pred zlorabo.

d. Nič v tej Pogodbi ne izključuje ali omejuje odgovornosti iTunes za goljufijo, hudo malomarnost, naklepno kršitev ali smrt ali osebne poškodbe.

(e) Če kršite to Pogodbo, ste odgovorni iTunes, njegovim direktorjem, vodilnim zaposlenim, delavcem, povezanim osebam, zastopnikom, pogodbenikom ali dajalcem licence na podlagi kakršnihkoli zahtevkov, ki izhajajo iz kršitve. Prav tako ste odgovorni za ukrepe, ki jih je sprejel iTunes kot del njegove preiskave o sumu kršitve te Pogodbe, ali kot posledico njegovih ugotovitev ali sklepa, da je prišlo do kršitve te Pogodbe.

SPREMEMBE

iTunes si pridržuje pravico, da kadarkoli spremeni to Pogodbo ali da sprejme nova ali dodatna določila ali pogoje glede vaše uporabe Trgovin. O takih spremembah ali dodatnih določilih in pogoji boste obveščeni, in če boste z njimi soglašali, bodo začeli veljati takoj ter bodo postali sestavni del te Pogodbe. V primeru, da boste zavrnili soglasje k takim spremembam, ima iTunes pravico, da odpove to Pogodbo.

RAZNO

Ta Pogodba predstavlja celoten sporazum med vami in iTunes in ureja vašo uporabo Trgovin ter nadomešča vse prejšnje sporazume med vami in iTunes. Za vas lahko veljajo tudi dodatna določila in pogoji, ki veljajo za vašo uporabo povezanih storitev, določenih Produktov, vsebin tretjih, ali programske opreme tretjih. Če je katerikoli del te Pogodbe neveljaven ali neizvršljiv, se tak del razlaga na način, ki je skladen z veljavnim pravom, in da v največjem možnem obsegu odraža izvirni namen strank, preostali deli pa še naprej v celoti veljajo in učinkujejo. Neizvrševanje kakršnekoli pravice ali določil te Pogodbe s strani iTunes, ne pomeni odpovedi takim pravicam ali določilom ali kateremukoli drugemu določilu. iTunes ne odgovarja za kršitev izpolnitve kakršnekoli obveznosti zaradi razlogov, na katere ni mogel vplivati.

iTunes upravlja s Trgovinami iz svojih poslovnih prostorov v Luksemburgu. Soglašate, da boste spoštovali lokalne, državne, zvezne in nacionalne zakone in predpise, ki veljajo za vašo uporabo Trgovine. Za to Pogodbo in uporabo Trgovin velja slovensko pravo.

V zvezi s Trgovinami vas iTunes obveščajo s pošiljanjem elektronskega sporočila na vaš elektronski naslov naveden v vašem Računu ali s pošto na vaš poštni naslov naveden v vašem Računu, ali z objavo na Trgovinah. Obvestila začnejo veljati takoj.

iTunes si pridržuje pravico, da sprejme ukrepe, za katere meni, da so razumno potrebni ali primerni za izvrševanje in/ali preverjanje spoštovanja katerihkoli določil te Pogodbe. Soglašate, da ima iTunes pravico, brez da bi bil vam kakorkoli odgovoren, da razkrije Registrske podatke in/ali podatke o Računu organom pregona, vladnim uslužbencem in/ali tretji stranki, če je to po mnenju iTunes razumno potrebno ali primerno za uveljavitev in/ali preverjanje spoštovanja katerihkoli delov te Pogodbe (vključno z, a ne omejeno na, pravico iTunes, da sodeluje v kakršnemkoli pravnem postopku glede uporabe Trgovin in/ali Produktov, in/ali pri zahtevkih tretjih, da je vaša uporaba Trgovin in/ali Produktov protipravna in/ali krši take pravice tretjih).

O iTunes: naša registrska številka je RCS Luxembourg B 101 120 in naš registrirani poslovni naslov je 31–33, rue Sainte Zithe, L-2763 Luksemburg.

NADALJNJI MAC APP STORE IN APP STORE POGOJI POSLOVANJA

LICENCA ZA MAC APP STORE IN APP STORE PRODUKTE

iTunes vam prodaja licenco za uporabo programske opreme, ki je na voljo preko Mac App Store in App Store (skupaj »App Store Produkti«). Obstajata dve (2) vrsti App Store Produktov, kot sledi: (i) tisti App Store Produkti, ki jih je razvil Apple, in za katere vam licenco podeli iTunes (»Apple Produkti«); in (ii) tisti App Store Produkti, ki jih je razvil, in vam zanje licenco podeli, razvijalec, ki je tretja oseba (»Produkti Tretjih Oseb«). Vrsta posameznega App Store Produkta (Apple Produkt ali Produkt Tretje Osebe) je označena v Mac App Store aplikaciji in App Store aplikaciji.

Vaša licenca za vsak App Store Produkt je predmet Licenčne Pogodbe s Končnim Uporabnikom za Licencirane Aplikacije, ki je določena spodaj in soglašate, da se bodo ta določila uporabljala, razen če je App Store Produkt predmet veljavne licenčne pogodbe s končnim uporabnikom, ki ste jo sklenili vi in založnik tega App Store Produkta (»Založnik«), pri čemer bo v takem primeru Založnikova licenčna pogodba s končnim uporabnikom veljala za tak App Store Produkt. Založnik si pridržuje vse pravice do in v zvezi z App Store Produktom, ki vam niso izrecno podeljene.

Strinjate se, da licenca za vsak Apple Produkt, ki ga pridobite preko Mac App Store ali App Store ali ki ga povežete z vašim Računom, predstavlja zavezujočo pogodbo med vami in iTunes. Strinjate se, da: ko pridobite Produkt Tretje Osebe od iTunes, sklepate zavezujočo pogodbo neposredno z Založnikom takega Produkta Tretje Osebe, ki velja za vašo uporabo takega Produkta Tretje Osebe; in iTunes ni stranka licence med vami in Založnikom glede takega Produkta Tretje Osebe. Založnik vsakega Produkta Tretje Osebe je izključno odgovoren za tak Produkt Tretje Osebe, vsebino v njem, kakršnakoli jamstva, kolikor taka jamstva niso bila izključena, in kakršnekoli zahtevke, ki jih lahko imate vi ali katerakoli druga oseba v zvezi s takim Produktom Tretje Osebe.

Strinjate se in soglašate, da so iTunes in njegove povezane osebe tretje stranke – beneficiarji Licenčne Pogodbe s Končnim Uporabnikom za Licencirane Aplikacije oziroma Založnikove licenčne pogodbe s končnim uporabnikom, karkoli ustreza, za vsak Produkt Tretje Osebe. Prav tako soglašate, da bo imel iTunes ob vašem sprejemu določil in pogojev licence za kakršenkoli tak Produkt Tretje Osebe, pravico (in se bo štelo, da je tako pravico sprejel), uveljavljati tako licenco zoper vas kot tretja stranka – beneficiar take licence.

IN-APP NAKUPI

Določeni App Store Produkti lahko vključujejo možnost, ki vam omogoča, da prejmete dodatne storitve, ali licence za dodatne možnosti ali vsebine za uporabo znotraj App Store Produkta (»In-App Nakupi«). In-App Nakupi, ki so porabljeni ob uporabi App Store Produkta (na primer, virtualno strelivo) ne morejo biti prenašani med napravami; se lahko prenesejo samo enkrat; in po tem, ko so preneseni, ne morejo biti nadomeščeni. Ko pridobite potrošni In-App Nakup in ga prejmete, je iTunes brez odgovornosti do vas v primeru kakršnekoli izgube, uničenja, ali poškodovanja. Vsi In-App Nakupi se štejejo za App Store Produkte, in In-App Nakupi prejeti znotraj Produktov Tretjih Oseb se štejejo za Produkte Tretjih Oseb, in se kot taki obravnavajo za potrebe teh pogojev poslovanja.

Za pridobitev vsakega In-App Nakupa je potrebno potrditi pristnost, ločeno od kakršnekoli potrditve pristnosti za pridobitev App Store Produktov, z vnosom gesla na zahtevo, vendar vam po tem, ko boste potrdili pristnost za pridobitev In-App Nakupa, nadaljnjih 15 minut ne bo potrebno ponovno vnašati gesla za pridobitev dodatnih In-App Nakupov. Možnost pridobivanja In-App Nakupov lahko na vaši iOS Napravi izključite v Nastavitvah (»Settings«), če izberete Splošno (»General«) in nato izberete zavihek Omejitve (»Restrictions«), kot je opisano na http://support.apple.com/kb/HT4213.

IN APP NAROČNINE

Nekateri App Store Produkti lahko vključujejo možnost, ki vam omogoča, da pridobite vsebine na osnovi naročnin (»In-App Naročnine«). In-App Naročnine se bodo samodejno podaljšale za ustrezno časovno obdobje, ki ste ga izbrali, in, kjer ustreza, vaš Račun ne bo bremenjen prej kot 24 ur pred potekom tekočega obdobja In-App Naročnine. Samodejno podaljšanje plačanih In-App Naročnin lahko onemogočite z izbiro možnosti “Manage App Subscriptions“ (Upravljaj App Naročnine) v vašem Računu in izbiro naročnine, ki jo želite spremeniti. V primeru dviga cene lahko In App Naročnina nadaljuje po novi ceni, če vam je prej bilo poslano obvestilo, razen če ste preklicali samodejno podaljševanje. . Brezplačne In-App Naročnine lahko odpoveste z izbrisom App Store Produkta s svoje naprave. Določene plačane In-App Naročnine lahko ponujajo brezplačno preizkusno obdobje pred bremenitvijo vašega Računa. Če se odločite, da ne želite kupiti In-App Naročnine, izključite samodejno podaljšanje v vaših nastavitvah Računa med brezplačnim preizkusnim obdobjem. Določene In-App Naročnine so lahko označene kot revije in časopisni produkti. Preglejte dodatne informacije o ponudbah glede naročnine na revije in časopise na prodajnem mestu znotraj App Store Produkta. Lahko zaprosimo za vaše dovoljenje za posredovanje imena, elektronskega naslova in poštne številke, ki so navedeni v vašem Računu, Založniku takšne naročnine na revije in časopise tako da vam lahko Založnik posreduje prodajna sporočila o njegovih lastnih produktih v skladu z njegovo politiko zasebnosti. Ko Založnik take podatke pridobi, bodo ti obravnavani v skladu z Založnikovo javno objavljeno politiko zasebnosti. Spodbujamo vas, da se podučite o praksah zasebnosti Založnika, preden date soglasje k posredovanju vaših osebnih podatkov takemu Založniku. Za več informacij, prosimo preučite Založnikovo politiko zasebnosti ali neposredno stopite v stik z Založnikom. Povračila so mogoča v skladu z našo predhodno opisano politiko vračila denarja. Ni drugih povračil, vrnitev ali odpovedi po nakupu.

POPULAR NEAR ME

Če se odločite za Popular Near Me prek omogočanja lokacijskih storitev, bo Apple občasno avtomatično zbiral podatke v zvezi z določenimi vašimi App Store Produkti, kot na primer, vaš čas uporabe vsakega App Store Produkta in število zagonov vsakega App Store Produkta. Ti podatki so shranjeni anonimno in ne bodo povezani z vašim imenom ali Računom. Apple bo te podatke, kot tudi druge podatke, kot na primer vašo zgodovino prenosov App Store Produkta, uporabil za namene posredovati vam priporočila, ki so prilagojena vam.

Apple lahko te podatke uporabi in jih kombinira z agregiranimi podatki drugih uporabnikov, ki se odločijo za to možnost, vašimi podatki o zgodovini nakupov v iTunes Store, vašimi podatki o prenosih z App Store, agregiranimi podatki o prenosih App Store Produkta drugih uporabnikov, in drugimi podatki kot na primer ocene uporabnikov o App Store Produktih, da:

• Vam zagotovi priporočila v zvezi z App Store Produkti, mediji, in drugimi produkti in storitvami ki bi jih morda želeli kupiti, prenesti, ali uporabljati.

• Zagotovi priporočila drugim uporabnikom.

Vaši podatki bodo ves čas obravnavani v skladu z Applovo Politiko Zasebnosti.

Če želite, da ne zbiramo in uporabljamo podatkov z vaše naprave ali vašega sistema na tak način, ne smete omogočiti Lokacijske Storitve (»Location Service«) ali uporabljati Popular Near Me. Kadarkoli lahko prenehate z uporabo tako, da onemogočite Popular Near Me v meniju Sistemske Storitve (»System Service«) v nastavitvah Lokacijskih Storitev na vaši napravi.

PRAVILA UPORABE MAC APP STORE PRODUKTOV

Razen, če tu ni drugače določeno:

(i) Če ste posameznik, ki osebno deluje v svojem imenu, lahko prenesete in uporabite aplikacijo iz Mac App Store (“Mac App Store Produkt”) za osebno, nekomericalno rabo na kakršnihkoli produktih znamke Apple, ki delujejo na osnovi Mac OS X (“Mac Računalnik”), ki jih imate v lasti ali jih kontrolirate;

(ii) Če ste gospodarska družba ali izobraževalna ustanova, lahko prenesete Mac App Store Produkt, da ga uporablja bodisi (a) en posameznik na vsakem Mac Računalniku (-ih), ki ga uporablja ta posameznik in ki ga imate v lasti ali ga kontrolirate; ali (b) več posameznikov na na enem Mac Računalniku v deljeni rabi, ki ga imate v lasti ali ga kontrolirate. Na primer, en zaposleni lahko uporablja Mac App Store Produkt tako na namiznem Mac Računalniku zaposlenega kot tudi na prenosnem Mac Računalniku, ali več študentov lahko zaporedno uporablja Mac App Store Produkt na enem Mac Računalniku, ki se nahaja v računalniškem centru ali knjižnici. Zaradi jasnosti, vsak Mac Računalnik, ki ga zaporedno uporablja več uporabnikov, potrebuje posebno licenco;

(iii) Za uporabo Mac App Store Produkta se lahko zahteva prijava z Apple ID za prenos Mac App Store Produkta iz Mac App Store. Mac App Store Produkte lahko posodobite samo v Mac App Store.

PRAVILA UPORABE APP STORE IN APP STORE ZA APPLE TV PRODUKTOV

(i) Če ste posameznik, ki osebno deluje v svojem imenu, lahko App Store Produkt prenesete in sinhronizirate za osebno, nekomercialno rabo na kakršnihkoli Ios ali tvOS Napravah, ki jih imate v lasti ali jih kontrolirate.

(ii) Če ste komercialno podjetje ali izobraževalna ustanova, lahko prenesete in sinhronizirate App Store Produkt, da ga uporablja bodisi (a) en posameznik na eni ali več iOS ali tvOS Napravah, ki jih uporablja ta posameznik in ki jih imate v lasti ali jih kontrolirate, bodisi (b) več posameznikov, na eni iOS ali tvOS Napravi v deljeni rabi, ki jo imate v lasti ali ga kontrolirate. Na primer, en zaposleni lahko uporablja določen App Store Produkt na zaposlenčevem iPhone in iPad, ali več študentov lahko zaporedno uporablja določen App Store Produkt na enem iPad, ki se nahaja v računalniški sobi ali v knjižnici. Zaradi jasnosti, vsaka iOS ali tvOS Naprava, ki jo zaporedno ali skupno uporablja več uporabnikov, potrebuje posebno licenco.

(iii) App Store Produkte iz do petih različnih Računov hkrati lahko shranjujete na združljivi iOS ali tvOS Napravi.

(iv) Ročno lahko sinhronizirate App Store Produkte z vsaj ene iTunes-odobrene naprave na iOS Napravah, ki omogočajo ročno sinhronizacijo, pod pogojem, da je App Store Produkt povezan z Računom na primarni iTunes-odobreni napravi, kjer je primarna iTunes-odobrena naprava tista, ki je bila prva sinhronizirana z iOS Napravo ali tista, ki jo naknadno določite kot primarno z uporabo iTunes aplikacije.

VZDRŽEVANJE IN PODPORA MAC APP STORE IN APP STORE PRODUKTOV

iTunes bo odgovoren za zagotavljanje kakršnegakoli vzdrževanja in podpornih storitev le v zvezi z Apple Produkti, kot je navedeno v Licenčni Pogodbi s Končnim Uporabnikom za Licencirane Aplikacije ali v ločeni licenčni pogodbi s končnim uporabnikom, karkoli ustreza, ali kot zahteva veljavno pravo. Založnik kateregakoli Produkta Tretje Osebe bo izključno odgovoren za zagotavljanje vzdrževanja in podpornih storitev v zvezi s takim Produktom, kot je določeno v Licenčni Pogodbi s Končnim Uporabnikom za Licencirane Aplikacije ali v licenčni pogodbi s končnim uporabnikom Založnika, karkoli ustreza, ali kot zahteva veljavno pravo.

LICENČNA POGODBA S KONČNIM UPORABNIKOM ZA LICENCIRANE APLIKACIJE

Mac App Store Produkti, App Store Produkti in App Store za Apple TV Produkti (skupaj:“App Store Produkti”), ki so na voljo preko Mac App Store, App Store in App Store za Apple TV (skupaj: “App Stores”), so vam licencirani, ne prodani. Vaša licenca za vsak App Store Produkt, ki ga pridobite preko App Stores ali povežete z vašim Računom, je pogojena z vašim predhodnim sprejemom te Licenčne Pogodbe s Končnim Uporabnikom za Licencirane Aplikacije (“Standardna EULA”). Soglašate, da bodo določila te Standardne EULA veljala za vsak App Store Produkt, za katerega pridobite licenco preko App Store, razen če je tak App Store Produkt predmet veljavne licenčne pogodbe s končnim uporabnikom, ki ste jo sklenili vi in Založnik takega App Store Produkta. V takem primeru bodo veljala določila take ločene licenčne pogodbe s končnim uporabnikom. Vaša licenca za kakršenkoli Apple Produkt po tej Standardni EULA ali po ločeni licenčni pogodbi s končnim uporabnikom je podeljena s strani iTunes, in vaša licenca za kakršenkoli Produkt Tretje Osebe po tej Standardni EULA ali posebni licenčni pogodbi s končnim uporabnikom je podeljena s strani Založnika takega Produkta Tretje Osebe. Kakršenkoli App Store Produkt, ki je predmet licence, podeljene po tej Standardni EULA, je imenovan »Licencirana Aplikacija«. Založnik ali iTunes, karkoli ustreza (»Dajalec Licence«), si pridržuje vse pravice do in v zvezi z Licencirano Aplikacijo, ki vam niso izrecno podeljene po tej Standardni EULA.

a. Obseg Licence: Ta licenca, ki vam jo za Licencirano Aplikacijo podeli Dajalec Licence, je omejena na neprenosljivo licenco za uporabo Licencirane Aplikacije na kakršnihkoli produktih znamke Apple, ki delujejo na iOS (vključno, a ne omejeno na, iPad, iPhone in iPod touch) ( »iOS Naprave«), Mac OS X (»Mac Računalniki«), Apple Watch in Apple TV kar je ustrezno (skupaj “Apple Naprave“), ki jih imate v lasti ali jih kontrolirate in kot to dopuščajo Pravila Uporabe, določena v Mac App Store, App Store in iBooks Store Pogojih Poslovanja (»Pravila Uporabe«). Ta licenca vam ne dovoljuje uporabe Licencirane Aplikacije na kakršnikoli Apple Napravi, ki temelji na iOS, ki je nimate v lasti ali je ne kontrolirate, in, razen, če ni drugače določeno v Pravilih Uporabe, Licencirane Aplikacije ne smete distribuirati ali do nje omogočiti dostopa preko mreže, kjer bi jo bilo mogoče uporabljati na več napravah hkrati. Licencirane Aplikacije ne smete dati v najem, oddati, posoditi, prodati, prenesti, redistribuirati, ali dati v podlicenco in če prodate vaš Apple Napravo tretji osebi, morate pred tem odstraniti Licencirano Aplikacijo iz Apple Naprave. Ne smete kopirati (razen kolikor je to izrecno dovoljeno s to licenco in Pravili Uporabe), dekompilirati, izvajati obratnega inženiringa, razgraditi, poskušati ugotoviti izvorno kodo, spremeniti, ali napraviti izvedenih del Licencirane Aplikacije, kakršnihkoli posodobitev, ali kakršnegakoli dela navedenega (razen kolikor in samo v obsegu v katerem je katerakoli navedena prepoved po veljavnem pravu prepovedana ali v obsegu, kot je lahko dovoljeno po licenčnih pogojih, ki veljajo za uporabo kakršnihkoli odprtokodnih komponent, vključenih z Licencirano Aplikacijo). Kakršenkoli poskus v tej smeri pomeni kršitev pravic Dajalca Licence in njegovih dajalcev licence. Če prekršite to omejitev, boste lahko izpostavljeni pregonu in premoženjskim zahtevkom.

Določila te licence bodo veljala za kakršnekoli posodobitve, zagotovljene s strani Dajalca Licence, ki nadomestijo in/ali dopolnijo izvirno Licencirano Aplikacijo, razen če taka posodobitev pride z ločeno licenco, pri čemer bodo v takem primeru veljala določila take licence.

b. Soglasje za Uporabo Podatkov: Soglašate, da lahko Dajalec Licence zbira in uporablja tehnične podatke in povezane podatke—vključno, a ne omejeno na, tehnične podatke o vaši napravi, sistemski in aplikativni programski opremi, in perifernih napravah—ki se zbirajo periodično za to, da se vam lahko zagotovi posodobitve programske opreme, produktno podporo, in druge (morebitne) storitve v zvezi z Licencirano Aplikacijo. Dajalec Licence lahko te podatke uporabi, dokler so v obliki, ki vas osebno ne identificira, za izboljšavo svojih produktov ali za to, da vam zagotovi storitve ali tehnologije.

c. Prenehanje. Licenca velja, dokler ni odpovedana s strani vas ali Dajalca Licence. Vaše pravice po tej licenci bodo avtomatično prenehale brez obvestila s strani Dajalca Licence, če ne boste spoštovali katerihkoli določil te licence. Ob prenehanju licence morate prenehati z vsakršno uporabo Licencirane Aplikacije, in uničiti vse kopije, popolne ali delne, Licencirane Aplikacije.

d. Storitve; Gradivo Tretjih Oseb. Licencirana Aplikacija lahko omogoča dostop do storitev in spletnih strani Dajalca Licence in/ali tretjih oseb (skupno in posamično »Zunanje Storitve«). Uporaba Zunanjih Storitev zahteva dostop do spleta in uporaba določenih Zunanjih Storitev zahteva vaše soglašanje z dodatnimi določili.

Strinjate se, da z uporabo kakršnihkoli Zunanjih Storitev lahko naletite na vsebine, ki se lahko zdijo žaljive, nespodobne, ali neprimerne, in vsebine teh lahko ali pa ne nosijo oznake, da vsebujejo opolzka besedila, in da lahko rezultati kakršnegakoli iskanja ali vnosa določenega URL naslova avtomatično in nenamerno generirajo povezave ali sklice na neprimerno gradivo. Ne glede na to soglašate, da Zunanje Storitve uporabljate izključno na vaš lasten rizik, in niti Dajalec Licence, niti njegovi zastopniki nimajo nobene odgovornosti do vas zaradi vsebin, za katere se ugotovi, da so žaljive, nespodobne, ali neprimerne.

Določene Zunanje Storitve lahko prikazujejo, vključujejo, ali omogočajo dostop do vsebin, podatkov, informacij, aplikacij, ali gradiv tretjih oseb (»Gradiva Tretjih Oseb«) ali zagotavljajo povezave do določenih spletnih strani tretjih oseb. Z uporabo Storitev se strinjate in soglašate, da niti Dajalec Licence, niti njegovi zastopniki niso odgovorni za pregled ali oceno vsebine, točnosti, popolnosti, pravočasnosti, veljavnosti, skladnosti z avtorskimi pravicami, zakonitosti, spodobnosti, kvalitete, ali kakršnekoli druge lastnosti takih Gradiv Tretjih Oseb ali spletnih strani. Dajalec Licence, njegovi zastopniki, direktorji, povezane družbe in hčerinske družbe, ne jamčijo, ne potrjujejo, ne prevzemajo in ne bodo imele nobene obveznosti ali odgovornosti do vas ali kakršnekoli druge osebe za kakršne koli Zunanje Storitve, Gradiva Tretjih Oseb ali spletne strani, ali za kakršnakoli druga gradiva, produkte, ali storitve tretjih oseb. Gradiva Tretjih Oseb in povezave na druge spletne strani so vam zagotovljene samo kot dodatna ugodnost.

Finančne informacije, prikazane s strani kakršnekoli Zunanje Storitve, so le za splošno informativne namene in se nanje ni možno zanašati kot na investicijski nasvet. Preden izvršite kakršnokoli transakcijo s finančnimi instrumenti na podlagi informacij, pridobljenih preko Zunanje Storitve, se posvetujte s finančnim strokovnjakom ali strokovnjakom za vrednostne papirje, ki je pravno kvalificiran za dajanje finančnih nasvetov oziroma nasvetov glede vrednostnih papirjev v vaši državi ali regiji. Zdravstvene informacije prikazane s katerimkoli App Store Produktom ali Zunanjo Storitvijo so izključno za namene splošnih informacij in se nanje ne sme opirati za nasvete glede zdravstvenih diagnoz ali zdravljenja razen po odredbi zdravnika. Posvetovati se morate z zdravstvenim osebjem preden se oprete na zdravstveno informacijo, ki je na voljo v App Store Produktu. Podatki o lokacijah, ki jih zagotovijo kakršnekoli Zunanje Storitve, so le za osnovne navigacijske namene in niso namenjeni temu, da bi se nanje zanašalo v položajih, kjer so potrebni natančni podatki o lokaciji ali kjer napačni, netočni, časovno zamaknjeni ali nepopolni podatki o lokaciji lahko povzročijo smrt, osebne poškodbe, ali premoženjsko ali okoljsko škodo. Dajalec Licence, njegovi zastopniki ali katerikoli njegovi dobavitelji vsebin ne jamčijo za dostopnost, točnost, popolnost, zanesljivost, ali pravočasnost podatkov o delnicah, lokacijskih podatkov ali kakršnihkoli drugih podatkov, ki jih prikažejo kakršnekoli Zunanje Storitve.

Soglašate, da Zunanje Storitve vsebujejo lastniške vsebine, podatke, in gradiva, ki so last Dajalca licence in/ali njegovih zastopnikov ali dajalcev licence in so zaščitena po veljavnem pravu intelektualne lastnine in drugem veljavnem pravu, vključno, a ne omejeno na, pravo avtorskih pravic, in da ne boste uporabljali takih lastniških vsebin, podatkov ali gradiv na kakršenkoli način razen za dovoljeno uporabo Zunanjih Storitev ali na drug način, ki ni skladen z določili te Standardne EULA ali ki krši pravice intelektualne lastnine tretje osebe, iTunes ali Appla. Noben del Zunanjih Storitev ne sme biti reproduciran v kakršnikoli obliki ali s kakršnimikoli sredstvi. Soglašate da ne boste spreminjali, dajali v najem, oddajali, posojali, prodajali, distribuirali, ali napravili izvedenih del, ki temeljijo na Zunanjih Storitvah na kakršenkoli način, in ne smete izkoriščati Zunanjih Storitev na kakršenkoli nedovoljen način, vključno, a ne omejeno na, uporabo Zunanjih Storitev za prenos računalniških virusov, črvov, Trojanskih konjev ali druge škodljive programske opreme, nepooblaščeno uporabo ali obremenjevanje mrežnih zmogljivosti. Nadalje soglašate, da Zunanjih Storitev ne boste na kakršenkoli način uporabljali, da bi nadlegovali, zlorabljali, zasledovali, grozili, obrekovali, ali drugače kršili ali posegli v pravice kakršnihkoli drugih oseb, in da niti Dajalec Licence, niti njegovi zastopniki niso na kakršenkoli način odgovorni za kakršnokoli tako uporabo z vaše strani, ali za kakršnakoli nadlegovalna, grozilna, obrekljiva, žaljiva, kršitvena ali nezakonita sporočila ali prenose, ki jih lahko prejmete kot posledico uporabe kakršnihkoli Zunanjih Storitev.

Dodatno, Zunanje Storitve in Gradiva Tretjih Oseb, ki so lahko dostopna preko, prikazana na, ali se povezave nanje nahajajo na Apple Napravah, niso na voljo v vseh jezikih ali v vseh državah ali regijah. Dajalec Licence ne daje nobenih zagotovil, da so take Zunanje Storitve in Gradiva ustrezna ali na voljo za uporabo na kakršnikoli posamezni lokaciji. Kolikor se odločite za uporabo ali dostop do takih Zunanjih Storitev in Gradiv, to počnete na vašo lastno pobudo in ste odgovorni za spoštovanje kakršnegakoli veljavnega prava, vključno, a ne omejeno na, veljavno lokalno pravo. Dajalec Licence si pridržuje pravico da spremeni, zadrži, odstrani ali onemogoči dostop do kakršnihkoli Zunanjih Storitev kadarkoli brez obvestila. Dajalec Licence v nobenem primeru ne bo odgovoren za odstranitev ali onemogočenje dostopa do kakršnihkoli takih Zunanjih Storitev. Dajalec Licence lahko prav tako uveljavi omejitve uporabe ali dostopa do določenih Zunanjih Storitev, v kakršnemkoli primeru in brez obvestila ali odgovornosti.

e. BREZ JAMSTVA: Dajalec Licence bo v zvezi z zagotovitvijo Licencirane Aplikacije in kakršnihkoli Zunanjih Storitev, opravljenih ali zagotovljenih s strani Licencirane Aplikacije vam, ravnal z razumno skrbnostjo in znanjem. Dajalec Licence ne daje kakršnihkoli drugih obljub ali jamstev glede Zunanjih Storitev in še posebej ne jamči:

(i) da bo vaša uporaba Zunanjih Storitev nemotena ali brez napak;

(ii) da Zunanje Storitve ne bodo utrpele izgub, okvar podatkov, napadov, virusov, motenj, vdorov, ali drugih varnostnih motenj, in Dajalec Licence odklanja kakršnokoli odgovornost v zvezi s tem. Sami ste odgovorni za varnostno kopiranje vašega sistema, vključno s kakršnokoli Licencirano Aplikacijo, ki je shranjena na vašem sistemu.

f. Omejitev Odgovornosti.

(i) Razen kot je določeno v točki (ii) spodaj, Dajalec Licence, njegovi direktorji, vodilni zaposleni, zaposleni, povezane osebe, zastopniki, pogodbeniki, principali ali dajalci licence v nobenem primeru niso odgovorni za kakršnokoli izgubo ali škodo, povzročeno s strani Dajalca Licence, njegovih zaposlenih ali zastopnikov, če:

(1) ni kršitve dolžne skrbnosti Dajalca Licence, ali kakršnihkoli njegovih zaposlenih ali zastopnikov, do vas;

(2) ta ni razumno predvidljiva posledica kakršnekoli take kršitve;

(3) če je kakršnokoli povečanje izgube ali škode posledica vaše kršitve kakršnegakoli določila te Licenčne Pogodbe s Končnim Uporabnikom (»Pogodba«);

(4) je posledica odločitve Dajalca Licence, da vas opozori, da zadrži ali ukine vaš dostop do Zunanjih Storitev, ali da sprejme kakršenkoli drug ukrep med preiskavo suma kršitve ali kot posledico sklepa Dajalca Licence, da je prišlo do kršitve te Pogodbe;

(5) se nanaša na izgubo dohodka, posla ali dobička, ali kakršnokoli izgubo ali okvaro podatkov v zvezi z vašo uporabo Licencirane Aplikacije.

(ii) Nič v tej Pogodbi ne izključuje ali omejuje odgovornosti Dajalca Licence za goljufijo, hudo malomarnost, naklep, ali smrt ali osebne poškodbe, povzročene z njegovo malomarnostjo.

g. Licencirane Aplikacije ne smete uporabljati ali drugače izvoziti ali ponovno izvoziti razen kot to dovoljuje pravo Združenih Držav Amerike in pravo jurisdikcije, kjer ste Licencirano Aplikacijo pridobili. Še zlasti, a ne omejeno na to, Licencirana Aplikacija ne sme biti izvožena ali ponovno izvožena (a) v kakršnekoli države pod embargom ZDA ali (b) komurkoli, ki je na Seznamu Posebej Določenih Državljanov (Specially Designated Nationals List) Finančnega Ministrstva ZDA (U.S. Treasury Department) ali na Seznamu Zavrnjenih Oseb ali Seznamu Pravnih Oseb (Denied Persons List or Entity List) Trgovinskega Ministrstva ZDA (U.S. Department of Commerce). Z uporabo Licencirane Aplikacije zagotavljate in jamčite, da se ne nahajate v kakršnikoli taki državi ali na kakršnemkoli takem seznamu. Prav tako soglašate, da teh produktov ne boste uporabljali za kakršnekoli namene, ki jih pravo ZDA prepoveduje, vključno, a ne omejeno na, razvoj, dizajn, izdelavo ali proizvodnjo jedrskih, raketnih, ali kemijskih ali bioloških orožij.

h. Licencirana Aplikacija in pripadajoča dokumentacija so »Komercialni Artikli« (Commercial Items) kot je ta pojem definiran v 48 C.F.R. §2.101, ki jih sestavljajo »Komercialna Računalniška Programska Oprema« (Commerical Computer Software) in »Dokumentacija za Komercialno Računalniško Programsko Opremo« (Commercial Computer Software Documentation), kot sta ta pojma uporabljana v 48 C.F.R. §12.212 ali 48 C.F.R. §227.7202, kar ustreza. Skladno z 48 C.F.R. §12.212 ali 48 C.F.R. §227.7202-1 do 227.7202-4, kar ustreza, se Komercialna Računalniška Programska Oprema in Dokumentacija za Komercialno Računalniško Programsko Opremo licencirajo končnim uporabnikom vlade ZDA (a) samo kot Komercialni Artikli in (b) samo s tistimi pravicami, ki so podeljene vsem ostalim končnim uporabnikom pod temi pogoji poslovanja. Neobjavljene pravice so pridržane v skladu s pravom avtorskih pravic ZDA.

i. Za to licenco in vašo uporabo Licencirane Aplikacije velja slovensko pravo. Vaša uporaba Licencirane Aplikacije je lahko prav tako predmet drugega lokalnega, državnega, nacionalnega, ali mednarodnega prava.

NADALJNJI IBOOKS STORE POGOJI POSLOVANJA

LICENCA ZA IBOOKS STORE PRODUKTE

Strinjate se, da vam iTunes prodaja licenco za uporabo vsebin, ki so na voljo preko iBooks Store (»iBooks Store Produkti«). Ko je kupljena od iTunes, ta licenca predstavlja zavezujočo pogodbo neposredno med vami in ponudnikom takega iBooks Store Produkta, ki je tretja oseba (»Založnik«), ki velja za vašo uporabo takega iBooks Store Produkta; iTunes ni stranka licence med vami in Založnikom glede takega iBooks Store Produkta; in Založnik vsakega iBooks Store Produkta si pridrži pravico uveljavljati pogoje uporabe, ki se nanašajo na tak iBooks Store Produkt. Založnik vsakega iBooks Store Produkta je izključno odgovoren za tak iBooks Store Produkt, vsebino v njem, kakršnakoli jamstva, kolikor taka jamstva niso bila izključena, in kakršnekoli zahtevke, ki jih lahko imate vi ali katerakoli druga oseba v zvezi s takim iBooks Store Produktom ali vašo uporabo takega iBooks Store Produkta.

Strinjate se, da iBooks Store Produkt, ki ste ga kupili na računalniku ne bo viden na računalniku in bo viden samo na iOS napravi z združljivo programsko opremo.

PRAVILA UPORABE IBOOKS STORE PRODUKTOV

(i) iBooks Store Produkte lahko uporabljate samo za osebno, nekomercialno uporabo.

(ii) iBooks Store Produkte z do petih različnih Računov hkrati lahko shranjujete na določenih napravah, ki temeljijo na iOS, kot so na primer iPad, iPod touch ali iPhone.

(iii) iBooks Store Produkte lahko shranjujete na petih iTunes-odobrenih napravah (kot na primer računalnik), hkrati.

(iv) Dostava iBooks Store Produktov na vas ne prenaša nobenih pravic do promocijske uporabe iBooks Store Produktov ali kakršnihkoli pravic da iBooks Store Produkte zapečete na disk.

(v) Ročno lahko sinhronizirate iBooks Store Produkte z vsaj ene iTunes-odobrene naprave na naprave, ki omogočajo ročno sinhronizacijo, pod pogojem, da je iBooks Store Produkt povezan z Računom na primarni iTunes-odobreni napravi, kjer je primarna iTunes-odobrena naprava tista, ki je bila prva sinhronizirana z napravo ali tista, ki jo naknadno določite kot primarno z uporabo iTunes.

D. APPLE MUSIC POGOJI POSLOVANJA

TA POGODBA MED VAMI IN ITUNES SARL (»ITUNES«) UREJA VAŠO UPORABO APPLE MUSIC STORITVE IN VSEH MOŽNOSTI, KI SO DOSTOPNE NA PODLAGI TE STORITVE (»APPLE MUSIC STORITEV«).

APPLE MUSIC STORITEV

iTunes je ponudnik Apple Music Storitve, ki vam omogoča dostop do digitalne glasbe in drugih vsebin (»Apple Music Produkti«) samo za uporabo s strani končnega kupca pod pogoji, kot so določeni v tej Pogodbi.

ZAHTEVE ZA UPORABO APPLE MUSIC STORITVE

Apple Music Storitev je na volje le osebam, starim vsaj 15 let, razen če vam je bil Apple ID zagotovljen na podlagi zahteve priznane izobraževalne ustanove ali če ga je ustvaril vaš starš ali skrbnik kot del možnosti Skupne uporabe v Družini. Otroci, mlajši od 18 let, morajo to Pogodbo pregledati skupaj s svojim staršem ali skrbnikom, da se zagotovi, da jo razumeta otrok in starš ali skrbnik. Osebnih podatkov otrok, mlajših od 15 let, ne zbiramo, uporabljamo ali razkrivamo zavestno brez preverljivega soglasja staršev. Starši in skrbniki morajo mladoletnike tudi opozoriti, da je pogovarjanje s tujci preko spleta lahko nevarno, in sprejeti ustrezne previdnostne ukrepe, da zavarujejo otroke, vključno s spremljanjem njihove uporabe Apple Music Storitve.

Apple Music Storitev vam je na voljo samo v Sloveniji. Soglašate, da ne boste uporabljali ali poskušali uporabljati Apple Music Storitve izven te lokacije. iTunes lahko uporabi tehnologije, da preveri, ali ravnate skladno.

Uporaba Apple Music Storitve zahteva združljive naprave, dostop do spleta in določeno programsko opremo; lahko zahteva občasne posodobitve, delovanje omenjenih dejavnikov pa lahko vpliva na uporabo. Za običajno uporabo se močno priporoča visoko hitrostni dostop do spleta, za video posnetke pa je zahtevan; dostop ali mobilni prenos podatkov sta lahko plačljiva. Zahtevani so IOS 8.4, iTunes 12.2 ali Android 4.1 ali novejši. Priporoča se zadnja verzija programske opreme, ki je lahko potrebna tudi za določene transakcije ali možnosti. Strinjate se, da so te zahteve, ki se lahko v času spreminjajo, vaša odgovornost.

VAŠ APPLE MUSIC RAČUN

Kot registrirani uporabnik Apple Music Storitve lahko ustvarite Račun, kot je določeno v in v skladu s pogoji odstavka »Vaš Račun« v iTunes Store pogojih poslovanja. Da bi lahko uporabili nekatere možnosti Apple Music Storitve, morate vnesti vaš Apple ID in geslo ali uporabiti Touch ID za potrditev pristnosti vašega Računa. Soglašate, da boste pri registraciji in uporabi Apple Music Storitve zagotovili točne in popolne Registrske Podatke.

iTunes beleži podatke o vaši uporabi Apple Music Storitve. Ti podatki med drugim vključujejo Apple Music Produkte, ki jih poslušate (vključno s tem, če jih preskočite ali ustavite), in dolžino vašega poslušanja. iTunes lahko tudi zbira podatke o napravi, kot so IP naslov, vrsta naprave, različica in tip operacijskega sistema in edinstveni identifikatorji naprave. Kakršen koli podatek o najljubši glasbi, ki ga zagotovite iTunes, bo prav tako shranjen v povezavi z vašim Računom. Te podatke bo iTunes uporabil za namene, kot so zagotavljanje Apple Music Storitve, prilagoditev naših predlogov za vas, poročanje dajalcem licenc in plačevanje licenčnin, prilagoditev in izboljšanje Apple produktov in Storitev, vključno z Apple Music Storitvijo, zagotavljanje ustreznega oglaševanja, zaščita pred prevaro in uveljavljanje te Pogodbe.

APPLE MUSIC NAROČNINA

Če kupite naročnino za Apple Music Storitev (»Apple Music Naročnina«), bo iTunes ponavljajoče avtomatsko bremenil plačilno sredstvo, povezano z vašim Apple ID, ali plačilno sredstvo, povezano z vašim računom Organizatorja Skupne uporabe v Družini, dokler ne izključite samodejnega podaljšanja. Samodejno podaljšanje vaše Apple Music Naročnine lahko kadarkoli izključite v nastavitvah Računa na vaši napravi ali računalniku ali v Nastavitvah vaše naprave. Če izključite samodejno podaljšanje, boste še naprej imeli dostop do Apple Music Storitve do izteka obdobja vaše Apple Music Naročnine. Ko se obdobje vaše Apple Music Naročnine konča, boste izgubili dostop do vseh možnosti Apple Music Storitve, ki zahtevajo Apple Music Naročnino, vključno z, med drugim, dostop do Apple Music Produktov, ki so dostopni preko Apple Music Storitve ali shranjeni v vaši napravi, in vseh pesmi, ki so shranjene v vaši iCloud Music knjižnici. Nakupi Apple Music Naročnine so dokončni (razen izjem, navedenih v naši politiki vračil denarja zgoraj). Vaše plačilno sredstvo ne bo bremenjeno prej kot 24 ur pred potekom tekočega obdobja Apple Music Naročnine.

Da bi bili upravičeni do Apple Music Storitve po družinski tarifi (kadar je na voljo), morate biti vpisani v Skupno uporabo v Družini. Če ste Organizator Družine, se strinjate, da bo iTunes avtomatsko ponavljajoče bremenil vaše plačilno sredstvo za vse nakupe Apple Music Naročnine, ki jih opravijo vaši člani Družine, dokler ne izključite samodejnega podaljšanja na ustrezni napravi ali računalniku člana Družine.

ODGOVORNI STE ZA PRAVOČASNO PLAČILO VSEH ZNESKOV APPLE MUSIC NAROČNINE IN DA ITUNES POSREDUJETE PODATKE O VELJAVNEM PLAČILNEM SREDSTVU. Če iTunes ne more uspešno bremeniti vašega plačilnega sredstva za zapadle zneske Apple Music Naročnine, si iTunes pridržuje pravico, da prekliče vašo Apple Music Naročnino. Če je vaša Apple Music Naročnina preklicana, boste izgubili dostop do vseh možnosti Apple Music Storitve, za katere je potrebna Apple Music Naročnina.

Če želite določiti drugo plačilno sredstvo ali če pride do spremembe v statusu vašega plačilnega sredstva, morate spremeniti podatke v meniju nastavitev Računa na vaši napravi ali računalniku; to lahko začasno ovira vaš dostop do Apple Music Storitve, dokler iTunes preverja vaše nove plačilne podatke.

Lahko vas kontaktiramo preko elektronske pošte ali potisnega obvestila v zvezi vašim Računom ali katerokoli možnostjo Apple Music Storitve, med drugim glede tega, da vaša Apple Music Naročnina ne bo samodejno podaljšana ali da bo preklicana.

Kadar je ta možnost na voljo, vam lahko ponudimo Apple Music Naročnino preko vašega operaterja (»Naročnina preko Operaterja«). Če kupite Naročnino preko Operaterja, vam bo vaš operater zaračunal stroške Apple Music Naročnine. Vaše razmerje z operaterjem urejajo operaterjevi pogoji poslovanja in ne ta Pogodba in kakršne koli spore v zvezi z Naročnino preko Operaterja morate nasloviti na vašega operaterja, ne na iTunes. Z uporabo Apple Music Storitve se strinjate, da si lahko vaš operater in iTunes izmenjata podatke o vašem računu pri operaterju, telefonsko številko in podatke o naročnini, iTunes pa lahko uporabi te podatke, da določi status vaše Naročnine preko Operaterja.

ICLOUD MUSIC KNJIŽNICA

Možnost iCloud Music knjižnica je na voljo naročnikom Apple Music Storitve, ki se prijavijo z Apple ID. iCloud Music knjižnica shranjuje in vam omogoča dostop na daljavo do pesmi in glasbenih videov, ki jih kupite v iTunes Store, in drugih pesmi skupaj z zadevnimi metapodatki, seznami predvajanja in drugimi podatki iz vaših drugih naprav, na katerih je omogočen Apple Music. iCloud Music knjižnica se samodejno vklopi, ko vzpostavite Apple Music Naročnino. Ko se prijavite v Apple Music Storitev na dodatnih napravah, boste pozvani, da omogočite iCloud Music knjižnico. iCloud Music knjižnico lahko omogočite v nastavitvah aplikacije Apple Music na vaši napravi in v iTunes splošnih nastavitvah na vašem računalniku. V iCloud Music knjižnico lahko shranite do 100.000 pesmi. Pesmi, ki jih kupite preko iTunes Store, se ne upoštevajo pri tej omejitvi. Pesmi, ki ne izpolnjujejo določenih meril ali ki niso dovoljene za vašo napravo ali računalnik, niso dopustne za iCloud Music knjižnico. Ko vaša Apple Music Naročnina poteče, ne boste mogli dostopati do vsebin, shranjenih v vaši iCloud Music knjižnici, lahko pa prenesete pesmi, ki ste jih prej pridobili v iTunes Store, kot je določeno v in v skladu s pogoji odstavka »samodejna dostava in prenos prejšnjih nakupov« v iTunes Store pogojih poslovanja. S tem se strinjate z uporabo iCloud Music knjižnice samo za zakonito pridobljene vsebine. Vsaka uporaba nezakonite vsebine krši pravice drugih in vas lahko podvrže civilnim in kazenskim sankcijam, vključno z možno denarno odškodnino, za kršitev avtorskih pravic.

Ko vzpostavite vašo Apple Music Naročnino ali omogočite iCloud Music knjižnico, bo Apple Music Storitev pregledala datoteke pesmi na vaši napravi ali računalniku in zbrala druge podatke, ki se lahko uporabijo za identifikacijo medijev v vaši Music knjižnici, kot so naslovi pesmi, izvajalci pesmi ali časovna dolžina pesmi. iCloud Music knjižnica bo te podatke uporabila za identifikacijo pesmi, ki so trenutno na voljo v Apple Music Storitvi in vam bo identificirane pesmi dala na voljo v formatu, ki bo takrat razpoložljiv v Apple Music Storitvi. Neidentificirane pesmi na vaši napravi bodo ostale v lokalnem pomnilniku, neidentificirane pesmi na vašem računalniku pa so naložene v vašo iCloud Music knjižnico v istem formatu ali v formatu, ki ga določi iTunes. Preden vzpostavite Apple Music Naročnino ali omogočite iCloud Music knjižnico, si naredite varnostno kopijo Music knjižnice. Apple ne prevzema odgovornosti za izgubljeno vsebino v povezavi z iCloud Music knjižnico. iCloud Music knjižnica se ne sme uporabljati za shranjevanje varnostne kopije vsebine. iTunes si pridržuje pravico, da omeji vrste naloženih vsebin (na primer pretirano velike datoteke). Identificirane ali naložene pesmi in povezani metapodatki bodo na voljo za dostop z naprave, ki podpira Apple Music in v katero ste se prijavili s svojim Računom ter je bila omogočena za iCloud Music knjižnico.

Ko vzpostavite vašo Apple Music Naročnino ali omogočite iCloud Music knjižnico, bo iTunes zabeležil podatke, kot so pesmi, ki jih predvajate, ustavite ali preskočite, naprave, ki jih uporabljate, in čas ter trajanje predvajanja.

PREDLOŽITEV GRADIVA V OKVIRU APPLE MUSIC STORITVE

Apple Music Storitev lahko nudi interaktivne možnosti, ki vam omogočajo, da na področjih Apple Music Storitve, ki so dostopna in vidna javnosti, sami predložite gradivo (vključno z, med drugim, vašim imenom, sliko, vsebino, podatki in vsebino tretjih oseb). Soglašate, da ste za kakršnokoli vašo uporabo takih funkcionalnosti, vključno z gradivom, ki ga boste sami predložili, odgovorni izključno sami, in da taka uporaba ne bo kršila ali posegala v pravice katerihkoli drugih oseb ali kršila kakršnihkoli predpisov, prispevala h kršitvam ali k drugemu protipravnemu dejanju ali ga spodbujala, ali bo drugače nespodobna, sporna ali neprimerna. Prav tako potrjujete, da ste pridobili vse potrebne pravice in licence, ki veljajo za takšno gradivo in njegovo distribucijo. Soglašate, da boste v zvezi z vsako vašo predložitvijo gradiva v okviru Apple Music Storitve zagotovili točne in popolne informacije. S tem dajete iTunes svetovno, neodplačno, neizključno licenco za uporabo takega gradiva kot dela Apple Music Storitve ali v zvezi z Apple Music Produkti, brez kakršnegakoli nadomestila ali obveznosti do vas. iTunes si pridržuje pravico, da kadarkoli, po izključno lastni presoji, brez obvestila ali odgovornosti, gradiva ne objavi ali ne razširi in da ga odstrani ali uredi.

iTunes ima pravico, ne pa obveznost, da nadzira vsako gradivo, ki ga boste predložili ali ki ga sicer ponuja Apple Music Storitev, da preišče kakršnokoli prijavljeno ali domnevno kršitev te Pogodbe in da sprejme vse ukrepe, za katere iTunes po izključni lastni presoji meni, da so primerni, vključno z, a ne omejeno na, prekinitev v skladu s to pogodbo ali v skladu z Applovo politiko avtorskih pravic (http://www.apple.com/legal/copyright.html).

SMERNICE ZA PREDLOŽITEV GRADIVA V OKVIRU APPLE MUSIC STORITVE

Za vsebino, ki jo predložite v okviru Apple Music Storitve, veljajo naslednje smernice (»Smernice«), ki so lahko občasno posodobljene. Če opazite vsebino, predloženo v okviru Apple Music Storitve, ki se ne sklada s temi Smernicami, prosim uporabite možnost prijave zadeve (Report a Concern).

Apple Music Storitve ne smete uporabljati za:

- objavljanje sporne, žaljive ali škodljive vsebine, vključno z, med drugim, vsebino, ki je nezakonita, nadlegujoča, grozeča, obrekljiva, klevetniška, žaljiva, nasilna, nespodobna, vulgarna, posega v zasebnost drugih, sovražna, rasno ali etnično žaljiva ali kako drugače sporna;

- objavljanje osebnih, zasebnih ali zaupnih podatkov, ki pripadajo drugim, vključno z, med drugim, telefonskimi številkami, naslovi, informacijami o računih ali slikami ali videi, ki so posneti ali distribuirani brez dovoljenja zadevne osebe;

- zahtevanje osebnih podatkov od mladoletnika;

- lažno izdajanje ali napačno predstavljanje samega sebe kot druge osebe, umetnika, subjekta, drugega uporabnika Apple Music, Applovega zaposlenega ali državnega ali vladnega voditelja ali kako drugače napačno predstavljanje vaše povezanosti z osebo ali subjektom (iTunes si pridržuje pravico, da kadarkoli zavrne, prevzame, spremeni ali blokira kakršenkoli Apple ID, uporabniško ime, uporabniški vzdevek ali drug identifikator, ki bi se lahko štel za lažno izdajanje ali napačno predstavljanje vaše identitete ali poneverjanje imena ali identitete druge osebe, ali zaradi kateregakoli drugega razloga po izključno lastni presoji iTunes);

- izvajanje kršitve avtorskih pravic ali drugih pravic intelektualne lastnine (vključno z objavljanjem vsebine, ki ni v vaši lasti ali za katero nimate dovoljenja za objavo) ali razkritje kakršne koli poslovne skrivnosti ali zaupne informacije s kršitvijo pogodbe o zaupnosti, delovnem razmerju ali nerazkrivanju.

- objavljanje ali razširjanje neželene elektronske pošte (spam), vključno z, med drugim, nezaželenim ali neodobrenim oglaševanjem, reklamnim gradivom ali informativnimi objavami;

- načrtovanje ali sodelovanje pri kakršnikoli nezakoniti dejavnosti.

DOSTOPNOST VSEBIN

iTunes in njegovi dajalci licenc si pridržujejo pravico kadarkoli spremeniti, začasno prekiniti, odstraniti, ukiniti ali onemogočiti dostop do Apple Music Storitve in kateregakoli Apple Music Produkta, vsebine ali drugega gradiva, ki je del Apple Music Storitve, brez obvestila. V nobenem primeru iTunes ne bo odgovarjal za izvršitev takšnih sprememb. iTunes tudi lahko uveljavi omejitve uporabe ali dostopa do določenih možnosti ali delov Apple Music Storitve, v vsakem primeru in brez obvestila ali odgovornosti.

UPORABA VSEBIN

Soglašate, da Apple Music Storitev vključuje varnostno tehnologijo, ki omejuje vašo uporabo Apple Music Produktov in da morate, ne glede na to ali so Apple Music Produkti omejeni z varnostno tehnologijo, uporabljati Apple Music Produkte v skladu z veljavnimi pravili uporabe, ki jih je sprejel Apple in njegovi dajalci licence (“Apple Music Pravila Uporabe”) in da je lahko kakršnakoli druga uporaba Apple Music Produktov kršitev avtorskih pravic. Vsa varnostna tehnologija je neločljiv del Apple Music Produktov in Apple Music Storitve. iTunes si pridržuje pravico, da kadarkoli spremeni Apple Music Pravila Uporabe. Soglašate, da ne boste kršili, obšli, izvajali obratnega inženiringa, dekompilirali, razgradili ali drugače posegali v katerokoli varnostno tehnologijo povezano s temi Apple Music Produkti iz kateregakoli razloga niti poskušali ali pomagali drugi osebi pri tem. Z namenom preverjanja spoštovanja Apple Music Pravil Uporabe, lahko iTunes spoštovanje le teh kontrolira in preverja, pri čemer si iTunes pridružuje pravico do uveljavitve Apple Music Pravil Uporabe, brez da bi vas o tem obvestil. Soglašate, da do Apple Music Storitve ne boste dostopili na katerekoli druge načine, razen z uporabo programske opreme za dostop do Apple Music Storitve, ki jo nudi iTunes. Ne smete dostopiti niti poskušati dostopiti do Računa, za katerega niste pooblaščeni. Soglašate, da na noben način ali v nobeni obliki ne boste spremenili programske opreme, niti uporabljali spremenjenih različic programske opreme za kakršnekoli namene, vključno z namenom, da pridobite neupravičen dostop do Apple Music Storitve. Kršitev sistemske in omrežne varnosti lahko ima za posledico civilno ali kazensko odgovornost.

APPLE MUSIC PRAVILA UPORABE

- Apple Music Storitev in Apple Music Produkte lahko uporabljate samo za osebno, nekomercialno uporabo, razen, če je drugače dovoljeno strani iTunes.

- Apple Music Storitev lahko uporabljate na desetih napravah povezanih z vašim Računom, od katerih je samo pet lahko računalnikov. Posamezna Apple Music Naročnina vam dovoljuje, da hkrati pretakate Apple Music Produkte samo na eno napravo; Družinska Apple Music Naročnina vam in vašim Družinskim članom dovoljuje, da hkrati pretakate Apple Music Produkte na največ šestih napravah.

- Apple Music Produktov ne smete zapeči.

- Dostava Apple Music Storitve ali Apple Music Produktov vam ne daje nobenih komercialnih ali promocijskih pravic uporabe Apple Music Storitve ali Apple Music Produktov.

GRADIVA TRETJIH OSEB

Določene vsebine, Apple Music Produkti in storitve, ki so na voljo preko Apple Music Storitve, lahko vključujejo gradiva tretjih oseb. iTunes vam kot dodatno ugodnost lahko zagotovi povezavo do spletnih strani, produktov in storitev tretjih oseb. Soglašate, da iTunes ni odgovoren za pregled ali ocenjevanje vsebine ali točnosti in iTunes ne jamči in ni odgovoren ali zavezan glede gradiva, spletnih strani, produktov ali storitev tretjih oseb. Soglašate, da kateregakoli gradiva tretjih strank ne boste uporabljali na način, ki bi kršil ali posegal v pravice katerihkoli drugih oseb in da iTunes na noben način ni odgovoren za kakršnokoli tako vašo uporabo.

NEPRIMERNO GRADIVO

Strinjate se, da lahko z uporabo Apple Music Storitve naletite na gradivo, ki se vam lahko zdi žaljivo, nespodobno ali neprimerno, in da taka vsebina morebiti je ali pa ni označena kot eksplicitno gradivo. Soglašate, da uporabljate Apple Music Storitev na izključno lastno odgovornost, in da iTunes ne odgovarja napram vam za gradivo, za katerega se morda ugotovi, da je žaljivo, nespodobno ali neprimerno. Tipi Apple Music Produktov in opisi so dani zgolj kot ugodnost, in soglašate, da iTunes ne jamči za njihovo točnost.

INTELEKTUALNA LASTNINA

Soglašate, da Apple Music Storitev, vključno z, a ne omejeno na, Apple Music Produkte, grafike, uporabniške vmesnike, zvočne posnetke, videe, uredniško vsebino, scenarije in programsko opremo, ki se uporablja za vzpostavitev Apple Music Storitve, vključuje lastniške podatke in gradivo, ki je v lasti iTunes in/ali njegovih dajalcev licence, in je zaščiteno na podlagi veljavnega prava intelektualne lastnine in drugega veljavnega prava, vključno z, a ne omejeno na, avtorsko pravo. Soglašate, da takih lastniških podatkov ali gradiva ne boste uporabljali na noben drug način, razen za uporabo Apple Music Storitve v skladu s to Pogodbo. Nobenega dela Apple Music Storitve ni dopustno na noben način ali s pomočjo kakršnihkoli sredstev reproducirati, razen kakor je to izrecno dovoljeno v teh pravilih. Soglašate, da na noben način ne boste spremenili, oddali, dali v najem, posodili, prodali, razširili ali ustvarili izvedena dela na osnovi Apple Music Storitve, in Apple Music Storitve ne boste izrabljali na kakršenkoli nepooblaščen način, vključno z, a ne omejeno na, nepooblaščeno uporabo ali obremenitvijo mrežne zmogljivosti.

Vse avtorske pravice v in na Apple Music Storitvi (vključno s kompilacijami vsebin, objavami, povezavami do drugih spletnih virov in opisi teh virov) in povezani programski opremi so last iTunes in/ali njegovih dajalcev licence, ki si pridržujejo vse njihove pravice v pravu in pravičnosti. UPORABA PROGRAMSKE OPREME ALI KATEREGAKOLI DELA APPLE MUSIC STORITVE, RAZEN ZA UPORABO APPLE MUSIC STORITVE KOT JO DOVOLJUJE TA POGODBA, JE STROGO PREPOVEDANA IN KRŠI PRAVICE INTELEKTUALNE LASTNINE DRUGIH TER LAHKO IMA ZA POSLEDICO CIVILNE IN KAZENSKE SANKCIJE, VKLJUČNO Z MOŽNIMI DENARNIMI ODŠKODNINAMI ZARADI KRŠITVE AVTORSKIH PRAVIC.

Kot polnopravni uporabnik Apple Music Storitve brez kršitev, ste lahko upravičeni do omejenega dostopa za prenos določenih podob za ovitke albumov za glasbo, ki jo imate naloženo na napravi. Tak dostop vam je dan samo kot ugodnost, in iTunes ne jamči in nima nobene zaveze ali odgovornosti za take podobe za ovitke albumov ali glede vaše uporabe le-teh. Do podob ovitkov za albume lahko dostopite samo v povezavi z Apple Music Storitvijo. Soglašate, da podob ovitkov za albume na noben način ne boste uporabljali tako, da bi posegali v ali kršili to Pogodbo ali pravice katerekoli druge osebe, in da iTunes na noben način ne odgovarja za kakršnokoli takšno vašo uporabo.

PRENEHANJE

Če ne spoštujete, ali če iTunes sumi, da niste spoštovali kateregakoli določila te Pogodbe, lahko iTunes, v izključno lastni presoji, brez obvestila danega vam, in brez odpovedi vaših obveznosti za vse zapadle zneske v zvezi z vašim Računom: (i) odstopi od te Pogodbe in/ali ukine vaš Račun; in/ali (ii) odpove licenco za programsko opremo ; in/ali (iii) prepreči dostop do Apple Music Storitve (ali kateregakoli njenega dela).

ODKLONITEV JAMSTEV; OMEJITVE ODGOVORNOSTI

a. iTunes bo nudil Apple Music Storitev z razumno skrbnostjo in znanjem. iTunes ne daje drugih obljub ali jamstev glede Apple Music Storitve, ter še posebej ne jamči, da:

(i) bo vaša uporaba Apple Music Storitve nemotena ali brez napak. Strinjate se, da lahko iTunes občasno zaradi tehničnih ali operativnih razlogov za nedoločen čas odstrani Apple Music Storitev, ali ukine Apple Music Storitev, in vas bo o tem, kolikor bo to praktično, obvestil;

(ii) bo Apple Music Storitev varna pred izgubo, okvaro podatkov, napadi, virusi, motnjami, vdiranjem v računalniški sistem, ali drugimi vdori v varnostni sistem, ki predstavljajo primere Višje sile, in iTunes odklanja kakršnokoli odgovornost s tem v zvezi. Odgovorni ste, da sami ustvarite varnostne kopije vašega sistema pred, med in po uporabi Apple Music Storitve, vključno s katerokoli vsebino ali podatki, ki jih uporabljate v povezavi z ali ste jih pridobili od Apple Music Storitve.

b. Razen kot je določeno v točki (d) spodaj, ali v primeru, ko izvršujete kakršnekoli zakonite pravice do nadomestila ali vračila, iTunes, njegovi direktorji, vodilni zaposleni, delavci, povezane osebe, zastopniki, pogodbeniki ali dajalci licence sicer v nobenem primeru niso odgovorni za izgube ali škodo, ki vam jo povzroči iTunes, njegovi zaposleni ali zastopniki, če:

(i) ni kršitve dolžne skrbnosti iTunes, ali kateregakoli njegovega delavca ali zastopnika, do vas;

(ii) ta ni razumno predvidljiva posledica take kršitve;

(iii) če je kakršnokoli povečanje izgube ali škode posledica vaše kršitve kakršnegakoli določila te Pogodbe;

(iv) je posledica odločitve iTunes, da odstrani ali zavrne obdelavo kakršnekoli podatki ali vsebine, da vas opozori, da zadrži ali ukine vaš dostop do Apple Music Storitve, ali da med preiskavo o sumu kršitve ali kot posledico sklepa iTunes, da je prišlo do kršitve te Pogodbe, sprejme kakršnekoli druge ukrepe;

(v) se nanaša na izgubo dohodka, posla ali dobička, ali kakršnokoli izgubo podatkov ali kvarjenje podatkov v zvezi z uporabo Apple Music Storitve.

c. iTunes si mora razumno prizadevati, da bo zaščitil podatke, ki ste jih v zvezi z Apple Music Storitvijo predložili, vključno z zaščito pred zlorabo.

d. Nič v tej Pogodbi ne izključuje ali omejuje odgovornosti iTunes za goljufijo, hudo malomarnost, naklepno kršitev ali smrt ali osebne poškodbe.

e. Če kršite to Pogodbo, ste odgovorni iTunes, njegovim direktorjem, vodilnim zaposlenim, delavcem, povezanim osebam, zastopnikom, pogodbenikom ali dajalcem licence na podlagi kakršnihkoli zahtevkov, ki izhajajo iz kršitve. Prav tako ste odgovorni za ukrepe, ki jih je sprejel iTunes kot del njegove preiskave o sumu kršitve te Pogodbe, ali kot posledico njegovih ugotovitev ali sklepa, da je prišlo do kršitve te Pogodbe.

SPREMEMBE

iTunes si pridržuje pravico, da kadarkoli spremeni to Pogodbo ali da sprejme nova ali dodatna določila ali pogoje glede vaše uporabe Apple Music Storitve. O takih spremembah ali dodatnih določilih in pogoji boste obveščeni, in če boste z njimi soglašali, bodo takoj začeli veljati ter bodo postali sestavni del te Pogodbe. V primeru, da boste zavrnili soglasje k takim spremembam, ima iTunes pravico, da odpove to Pogodbo.

OBVESTILO O AVTORSKIH PRAVICAH

Če mislite, da katerikoli Apple Music Produkt ali katerakoli vsebina, ki je na voljo preko Apple Music Storitve, krši avtorsko pravico, ki vam pripada, se prosimo obrnite na Applovega Zastopnika Avtorskih Pravic, kot je opisano v naši Politiki Avtorskih Pravic na http://www.apple.com/legal/trademark/claimsofcopyright.html. iTunes lahko po izključno lastni presoji, preneha in/ali prekine Račun uporabnikov za katere se ugotovi, da so večkratni kršitelji.

RAZNO

Ta Pogodba predstavlja celoten sporazum med vami in iTunes in ureja vašo uporabo Apple Music Storitve ter nadomešča vse prejšnje sporazume med vami in iTunes. Za vas lahko veljajo tudi dodatna določila in pogoji, ki veljajo za vašo uporabo povezanih storitev, vsebin tretjih oseb, ali programske opreme tretjih oseb. Če je katerikoli del te Pogodbe neveljaven ali neizvršljiv, se tak del razlaga na način, ki je skladen z veljavnim pravom in v največjem možnem obsegu odraža izvirno voljo strank, ostali deli pa še naprej v celoti veljajo in učinkujejo. Neizvrševanje kakršnekoli pravice ali določil te Pogodbe s strani iTunes, ne pomeni odpovedi takim pravicam ali določilom ali kateremukoli drugemu določilu. iTunes ne odgovarja za kršitev izpolnitve kakršnekoli obveznosti zaradi vzrokov, ki so izven njegovega nadzora.

iTunes izvaja Apple Music Storitev iz svojih poslovnih prostorov v Luksemburgu. Soglašate, da boste spoštovali vse lokalne, državne, zvezne in nacionalne pravo, zakone, uredbe in predpise, ki veljajo za vašo uporabo Apple Music Storitve. Za vse posle na Apple Music Storitvi velja slovensko pravo, brez upoštevanja slovenskih pravil o koliziji prava. Vaša uporaba Apple Music Storitve je lahko tudi predmet drugega prava. Izrecno soglašate, da so za katerikoli zahtevek ali spor z iTunes ali v povezavi s kakršnimkoli načinom vaše uporabe Apple Music Storitve izključno pristojna slovenska sodišča. Tveganje škode in lastnine za vse elektronsko izvršene posle preide na kupca v Sloveniji od elektronskem prenosu na prejemnika. Noben iTunes zaposleni ali agent nima pooblastil, da spremeni to Pogodbo.

V zvezi z Apple Music Storitvijo vas iTunes lahko obvesti s pošiljanjem elektronskega sporočila ali s pošto na vaš poštni naslov naveden v vašem Računu, ali z objavo na Apple Music Storitvi. Obvestila začnejo učinkovati takoj.

iTunes si pridržuje pravico, da sprejme ukrepe, za katere meni, da so razumno potrebni ali primerni za izvrševanje in/ali preverjanje spoštovanja katerihkoli določil te Pogodbe. Soglašate, da ima iTunes pravico, brez odgovornosti napram vam, da razkrije podatke o Računu organom pregona, vladnim uslužbencem in/ali tretjim osebam, če je to po mnenju iTunes razumno potrebno ali primerno za uveljavitev in/ali preverjanje spoštovanja kateregakoli dela te Pogodbe (vključno z, a ne omejeno na, pravico iTunes, da sodeluje v kakršnemkoli pravnem postopku glede vaše uporabe Apple Music Storitve in/ali Apple Music Produktov, in/ali pri zahtevkih tretjih oseb, da je vaša uporaba Apple Music Storitve in/ali Apple Music Produktov protipravna in/ali krši take pravice tretjih oseb).

Zadnjič spremenjeno: 21. oktober 2015