Tervezés

Legyen az eredmény gyönyörű.
Az erőfeszítés pedig láthatatlan.
Két ipari formatervező az Apple Watch-prototípusokról tárgyal

Az Apple termékei azért működnek olyan csodálatosan, mert tervezőink az egyszerűséget és a használhatóságot helyezik előtérbe. Munkájuk sikerét nem azon mérik, hogy mi minden került bele a termékbe, hanem hogy a felhasználó mire tudja majd használni.

Találd meg a csapatod, és légy a történet részese.

Ipari formatervezés

Az Apple-nél az ipari formatervezésért felelős csapat nagyon fontos szerepet kap a termékfejlesztési folyamat minden fázisában az előzetes koncepcióktól az aprólékosan kimunkált végtermék legyártásáig. A csapat világszerte ismert, mert minden részletre kínosan ügyelnek, és magas szintű minőségi követelményeket állítanak az anyagok, a gyártási folyamatok és a végső színek és kidolgozottság kiválasztásakor. Ők felelnek az egyes termékkategóriákon túl a tartozékok, a csomagolások, sőt az Apple üzletek dizájnjáért is. A csapat az ipari formatervezés/terméktervezés, a CAD-megmintázás, az emberi tényezők kutatása; a CNC-programozás, -megmunkálás és -üzemeltetés, a precíz modellek készítése és prototipizálása, a színtervezés és a szövetek/anyagok ismerete területén tevékenykedik.

Az aktuális ipari formatervezői munkakörök megtekintése

Felhasználói felület tervezése

Ez a csapat találja ki, tervezi meg és hozza létre az összes Apple termékhez, ‑szolgáltatáshoz és ‑tartozékhoz köthető felhasználói élményt. Figyelembe vesznek minden emberi interakciót – beleértve az összes képi, hang- és tapintási élményt –, hogy olyan termékeket alkothassanak, amelyek nemcsak gyönyörűek, de intuitívan használhatók és hasznosak is. Ezt a törekvést támogatandó az Apple páratlan lehetőségeket és erőforrást biztosít a csapat számára, és így valóban olyan termékek születnek, amelyek nem csupán az emberek életét befolyásolják, hanem az ipar fejlődésének irányát is. A csapat a prototípustervezés, a mozgástervezés, a hangtervezés, a gyártástervezés, a felhasználói élmény és a gyártás területén tevékenykedik.

Az aktuális felhasználóifelület-tervezési munkakörök megtekintése

Kommunikációtervezés

Ez a csapat hozza létre az Apple termék és -szolgáltatások vizuális anyagait, megteremtve azt az inspiráló hátteret, amely elengedhetetlen az egyes termékbevezetések sikeréhez. Ez azt jelenti, hogy a csapat munkáját a világ már azelőtt látja, hogy a terméket megpillantaná. A csapathoz csatlakozva munkáid az interneten, az üzletekben, a reklámokban és egyéb helyeken is megjelennek. A csapat a grafikai tervezés, a tipográfia, a csomagolástervezés, az útmutatótervezés, a merchandising, valamint a videók és animációk területén tevékenykedik.

Az aktuális kommunikációtervezői munkakörök megtekintése