Hardver

A lehetetlen a kedvenc kiindulópontunk.

Az Apple két mérnöke iPhone-alkatrészeken dolgozik egy laborban

Mérnökeink már eddig is letettek az asztalra néhány komoly eredményt, és továbbra is forradalmian innovatív áttöréseken dolgoznak. Nem a könnyű, hanem a lenyűgöző megoldásokat keresik.

Suzie és csapata számára minden a tökéletes hangzásról szól.

Suzie

Az Apple egyik akusztikai prototípus-fejlesztésekért felelős csapatának vezetője, Suzie egy mikrofont igazít egy bábu elé az Apple cupertinói fejlesztőlaborjában.

Az Apple akusztikai prototípusok fejlesztéséért felelős egyik csapatának vezetőjeként Suzie állandóan feszegeti a hangtechnikában rejlő lehetőségek határait. Az Apple HomePod fejlesztése során ő dolgozott ki néhányat a számos prototípus közül, amelyek segítettek a hangsugárzók precíz elhelyezésének meghatározásában, valamint abban, hogy az asztalról visszaverődő hullámok ne rontsák a hangminőséget. A cél az volt, hogy konzisztens hifihangzást érjenek el, amely a hangzástérben mindenütt egyformán jól hallható. „Csapataink minden esetben olyan szintű részletességgel és odafigyeléssel oldják meg a feladataikat, amit korábban – mielőtt az Apple-nél kezdtem volna dolgozni – nem gondoltam volna lehetségesnek. Minden projekttel eggyel magasabbra helyezzük a lécet. És az ügyfelek pont ezt várják tőlünk.”

Találd meg a csapatod, és légy a történet részese.

Akusztikai technológiák

Segíts tisztábbá és valóságosabbá tenni az Apple termékek hangját, és csatlakozz a világ legfejlettebb akusztikai fejlesztőcsapatához, ahol innovatív új hangrendszereket fejleszthetsz ki, és finomhangolhatod a minőséget. A csapat az akusztikai tervezés, a jelátalakító-tervezés, a zaj- és rezgéstervezés, az audioelektronikai tervezés és architektúra, az akusztikai validálás tervezése és az audioalkalmazások és -technológia területén tevékenykedik.

Az aktuális akusztikai fejlesztői munkakörök megtekintése

Analóg és digitális tervezés

A csapat mérnökei fejlesztik a következő generációs Apple termékek áramköreit. Az alaplaptervezéstől a nagy sebességű csatlakozások, az érzékelők és a kijelzők integrált áramköreinek tervezésén át egészen a legapróbb tranzisztor kialakításáig a csapat innovatív fejlesztéseinek köszönhető, hogy termékeink folyamatosan egyre okosabbá és hatékonyabbá válnak. A csapat az AC–DC- és DC–DC-rendszerek, a jelkeverés-tervezés, a tápellátás-tervezés, a modellezés és validálás, a logikai tervezés, az áramkörtervezés, az ellenőrzés és az alaplaptervezés területén tevékenykedik.

Az aktuális analóg és digitális tervezési munkakörök megtekintése

Architektúra

Ez a csapat egyre kijjebb tolja az Apple-eszközök határait. Ők tervezik az Apple egylapkás (system-on-chip, SoC) architektúráját – fejlesztik az áramellátást, a teljesítményt és a hőkezelést optimalizáló algoritmusokat, valamint a jövőbe mutató prototípusrendszereket. Emellett szoftverfejlesztési eszközöket és elosztott számítási kapacitásokat is fejlesztenek és építenek az Apple fejlesztői közössége számára. A csapat a processzorarchitektúra, az SoC-architektúra, a rendszerarchitektúra, a biztonsági mikroarchitektúra, a platformtervezés, a tápellátási/hőkezelési architektúra, a grafikus kártyák rendszerarchitektúrája, a modellezési architektúra tervezése, a gépi tanulás, az adattudomány és a vezeték nélküli rendszerek architektúrája területén tevékenykedik.

Az aktuális architektúrafejlesztői munkakörök megtekintése

Akkumulátorfejlesztés

Csatlakozz csapatunkhoz, és a többi termékfejlesztővel együtt tervezz innovatív akkumulátorokat, amelyek több energiát tárolnak minden korábbinál kisebb helyen. A csapat a cellafejlesztés, a fejlett anyagok fejlesztése, a folyamatfejlesztés, a műszerezettségtervezés, a termékintegráció-tervezés, a minősítéstervezés, a hibaelemzés-tervezés és a tervtesztelés területén tevékenykedik.

Az aktuális akkumulátorfejlesztői munkakörök megtekintése

Kameratechnológiák

Csatlakozz csapatunkhoz, amely a kamerarendszerek fejlesztéséért felelős – az érzékelőktől a lencsékig. Innovatív fejlesztéseiddel hozzájárulhatsz, hogy az Apple új generációs termékeivel még lenyűgözőbb fényképek készülhessenek. A csapat a számítógépes látástechnológia-fejlesztés, a kameramodul-fejlesztés, a kameramechanika-fejlesztés, a kameraelektronika-fejlesztés, az optikai tervezés, a kamerarendszerek, a gyártás és feldolgozás, a képérzékelés és az analóg/digitális érzékelés területén tevékenykedik.

Az aktuális kamerafejlesztői munkakörök megtekintése

Az Apple minden fejlesztése a legkülönfélébb szakterületeken dolgozó alkalmazottak százainak együttes munkáját dicséri. Ehsan számára azonban a felhasználók érintése a legfontosabb. Ő ugyanis az érzékelőeszközök tervezéséért felelős csapat egyik műszaki menedzsere. Ehsan csapata felel a következő generációs érintés-, optikai és mozgásérzékelő technológiák mechanikájának tervezéséért és beépítéséért az Apple termékekbe. Az, hogy a fejlesztések megfelelően illeszkedjenek és tökéletesen működjenek, nem csupán kreativitást, hanem együttműködési készséget is követel Ehsantól. „Úgy gondolom, azért végezzük így a munkánkat, mert nem egyszerűen termékeket hozunk létre. Valami olyan dolgot alkotunk, amely elvarázsolja a felhasználókat.”

Kijelzőtechnológiák

Ez a csapat fejleszti a rendkívül innovatív kijelzőket az Apple teljes termékpalettájához, azaz az Apple Watchhoz, az iPhone-hoz, az iPadhez és a Machez is. A teljes folyamat során, a kezdeti koncepcióktól a sorozatgyártásig, egyre-másra döntik le a korábbi technológiai határokat, hogy a felhasználói élmény még jobbá váljon. A csapat az elektronikai tervezés, mechanikai tervezés, folyamattervezés, anyagmérnöki fejlesztések, gyártástervezés, fizikai fejlesztések, képalkotás-fejlesztés, optikai fejlesztés, szoftverfejlesztés és szilikon alapú fejlesztések területén tevékenykedik.

Az aktuális kijelzőfejlesztői munkakörök megtekintése

Fejlesztési projektek menedzselése

Ez a csapat a háttérből irányítja a világ legsikeresebb termékfejlesztési folyamatát az Apple termékeinek koncepcióterveitől a piacra dobásig. A csapat a hardverprojekt-menedzsment, a szilikontermék-menedzsment, a termékfejlesztési projektmenedzsment, a rádiófrekvenciás és vezeték nélküli projektek menedzsmentje és a rendszerprojekt-menedzsment területén tevékenykedik.

Az aktuális fejlesztési projektmenedzsmentbeli munkakörök megtekintése

Környezetvédelmi technológiák

Szeretnénk a világot jobb állapotban magunk mögött hagyni, mint ahogy megörököltük, és ez a csapat az, amelyik erre leginkább odafigyel. Csatlakozz hozzájuk, és piacvezető törekvéseink részeseként te határozhatod meg azokat az irányelveket, amelyek mentén minden egyes Apple termék – a tápkábeltől a kijelzőig – biztonságosabb lesz a bolygónk és lakói számára. A csapat felelőssége a beszállítók anyagainak tesztelése is. A csapat a toxikológia, a biokompatibilitás, a korlátozott felhasználású anyagok, az élettartam-elemzés, a megfelelőségi fejlesztések és a környezetvédelmi programmenedzsment területén tevékenykedik.

Az aktuális munkakörök megtekintése a környezetvédelmi technológiák területén

Egészségtechnológiák

Az emberi testet figyelő és arról adatokat gyűjtő szoftver- és hardverrendszerek fejlesztésével ez a csapat hozzájárul, hogy az emberek tájékozott döntéseket hozhassanak, amelyek segítik jóllétüket a mindennapokban és hosszabb távon is. A csapat az orvosbiológiai kutatás-fejlesztés, az orvosbiológiai tanulmányi fejlesztések és az edzésfiziológia területén tevékenykedik.

Az aktuális egészségtechnológiai munkakörök megtekintése

Gépi tanulás és MI

A gépi tanulás gyakorlatilag az Apple összes terméke és szolgáltatása esetében egyre fontosabb szerephez jut, így az ezen a területen végzett munkáddal számos csapat munkájára hatással lehetsz. Olyan algoritmusok kidolgozásában vehetsz részt, amelyek a mesterséges intelligencia legösszetettebb problémáira keresik a megoldást, hogy a munkád nyomán létrehozott, rendkívül hatékony neurális processzorok még gyorsabb és jobb felhasználói élményt biztosíthassanak. És mindezt az adatvédelmi szakértők iránymutatásai mentén, hogy a felhasználók magánszférája ne sérüljön. Szólj bele te is, hogy a prediktív technológiák milyen szerephez jussanak a Face ID-ben, az ARKitben, az Animojiban vagy számos egyéb, még fejlesztés alatt álló termékben és funkcióban. A csapat a mesterséges intelligencia, a számítógépes látástechnológia, az adattudomány és a mélytanulás területén tevékenykedik.

Állásajánlatok a gépi tanulás területéről
További információ a gépi tanulással és MI-vel kapcsolatos munkakörökről

Mechanikai fejlesztés

Ez a csapat kézzelfogható valósággá formálja a képzelet alkotásait. A világ legkifinomultabb ipari formaterveit a legújabb, leginnovatívabb technológiákkal ötvözve nagy ötleteket zsúfolhatsz egészen kicsi helyre – és lophatod be ezeket az eszközöket emberek millióinak életébe. A csapat a termék-formatervezés, a mechanikai tervezés és az anyagmérnöki fejlesztések területén tevékenykedik, és CAD-, illetve CAE-specialisták jelentkezését is várja.

Az aktuális mechanikai fejlesztési munkakörök megtekintése

Folyamattervezés

Ebben a csapatban a mérnöki tudományok alapjait használhatod fel, és akár a nulláról építkezhetsz. Egyes projektekhez új berendezések, új anyagok, sőt akár új gyárak szükségesek. Munkáddal néha hegyeket mozgatsz meg – majdnem szó szerint. A csapat a platform-folyamattervezés, a modul-folyamattervezés, a paneltervezés, a vékonyréteg-tervezés, a lézeres folyamattervezés, a bevonatfejlesztések és a prototípus-fejlesztés területén tevékenykedik.

Az aktuális folyamattervezési munkakörök megtekintése

Megbízhatóságtervezés

Az Apple hosszas munkával elérte, hogy nevét a hihetetlenül jó minőségű termékekkel azonosítják. Ez a csapat a hardveres és a szoftveres csapatokkal együttműködve dolgozik, hogy termékeink és a beszállítóink által szállított alapanyagok megfeleljenek a vállalat és a fogyasztóink minőségi elvárásainak. A csapat a megbízhatóságtervezés, a hibaelemzés-tervezés, a teszteléstervezés és az anyagmérnöki fejlesztések területen tevékenykedik, de megbízhatósági mérnök-technikusokat is vár.

Az aktuális megbízhatóságtervezési munkakörök megtekintése

Érzékelőtechnológiák

A kézmozdulat-érzékelők és az ujjlenyomat-felismerő Touch ID kitűnő példái annak, hogy a csapat milyen eredményekre képes az Apple hardveres, szoftveres és egyéb csapataival karöltve. A csapat az érzékelőhardverek tervezése, az érzékelő ASIC-architektúra, az algoritmustervezés, a gépi tanulás fejlesztése, a mélytanulás, a firmware-fejlesztés, a szoftverfejlesztés, a minőségbiztosítás-tervezés, valamint a felhasználói viselkedés és az emberi tényezők tervezése területén tevékenykedik.

Az aktuális érzékelőfejlesztői munkakörök megtekintése

Szilíciumtechnológiák

Csatlakozz a csapathoz, amely a nagy teljesítményű, hatékony energiafelvételű egylapkás processzoraink, valamint a szükséges analóg IP-k és nagy sebességű interfészértékelés fejlesztéséért és gyártásáért felel. A csapat a mikroarchitektúra, a modellezés, az RTL-tervezés és -ellenőrzés, az egyéni és ASIC fizikai tervezés, a CAD, az IT, a szilíciumtechnológiai prototípuskészítés és -ellenőrzés, az öntősor- és terméktervezés és az alacsony áramú tervezés területén tevékenykedik.

Az aktuális munkakörök megtekintése a szilíciumtechnológiai fejlesztések területén

Rendszertervezés és teszteléstervezés

A csapat tagjaként biztosíthatod, hogy az Apple által készített minden hardver a teljes gyártási folyamat során megfeleljen a legmagasabb minőségi elvárásoknak is. A csapat tagjai az Apple termékekben lévő különféle modulokból építenek és terveznek komplex rendszereket. Emellett a csapat kalibrál és tesztel, illetve kifejleszti a szükséges műszereket, szerelvényeket, infrastruktúrát és diagnosztikai szoftvereket. A csapat a hardverrendszer-integráció, a funkcionális tesztek tervezése, a mérés és kalibrálás, valamint a szerelvénytervezés területén tevékenykedik.

Az aktuális rendszer- és teszteléstervezési munkakörök megtekintése

Vezeték nélküli hardverek

Lépj be a csapatba, amely mindent belead a világ legjobb vezeték nélküli termékeinek megalkotásába. Az Apple vezeték nélküli technológiáinak fejlesztői folyamatosan újabb és hatékonyabb csatlakozási lehetőségekkel növelik termékeink teljesítményét. A specialisták mélyen beleássák magukat a vezeték nélküli technológiákba, ami az olyan innovatív egylapkás rendszerek fejlesztésében segít, melyek még jobbá varázsolják a felhasználói élményt. A csapat platformarchitektúra-szakértői pedig teljesen új élmények alapjait fektetik le, köztük olyanokét, amelyek érzékeléstechnológiai innovációinkat aknázzák ki. A csapat az antennatervezés, a rádiófrekvenciás fejlesztések, a rádiófrekvenciás rendszerek integrációja, a rádiófrekvenciás védelem, a rádiófrekvenciás rendszerek és kalibráció, a vezeték nélküli kommunikáció fejlesztése és tesztelése, a szabályozástervezés, az EMC, a megfelelőségi és teljesítménytesztelés, a humánergonómiai tervezés, a WLAN-/Bluetooth-architektúratervezés, a GNSS-architektúratervezés, a kommunikációs rendszerek architektúratervezése, a mobilhardverek architektúratervezése, a vezeték nélküli rendszerek architektúratervezése, az RFIC-fejlesztés, a PHY/MAC algoritmusfejlesztés, az RF-karakterizáció, az RF-tervellenőrzés és a vezeték nélküli rendszerek fejlesztése területén tevékenykedik.

Az aktuális munkakörök megtekintése a vezeték nélküli hardverfejlesztés területén